Forkert og ubehagelig behandlinh
Følgende brev har jeg sendt til øjenlægen, men har endnu ikke modtaget er svar.
Hej Soheila
Jeg skriver til dig, da jeg gerne vil give dig mulighed for at læse om min oplevelse hos dig, da jeg vil lave en vurdering hos Trustpilot.
I november måned blev jeg opereret for bygkorn hos dig.
Jeg træder ind i venteværelset og møder først en sekretær, der ikke hilser. Jeg sætter mig og bliver hentet af en rigtig sød pige, som skal foretage øjentest på mig. Jeg spørger hvorfor, da jeg ikke har booket den undersøgelse og hun fortæller, at det gør I ved alle. Derefter kommer jeg ind til dig. Du kigger på mig og vurderer, at jeg har et bygkorn og at du godt kan operere med det samme. Jeg spørger ind til synstesten og bliver overrasket over, at du virkede uinteresseret i den. Hvorfor laver I den så?
Vi går ind i operationsrummet, og her oplever jeg en meget ubehagelig operation.
1) Du går straks i gang med at stikke mig i nedre øjenlåg og lægger bedøvelse, uden først at dryppe øjet med noget beroligende. Dette er ret ubehageligt og gør ondt. Jeg skal i stedet for ligge og kæmpe for ikke at blinke. Mit øje løber naturligt meget i vand.
3) Du bruger ikke kikkert, men kigger direkte på mig. Du skærer og lægger snittet vandret. Jeg mærker noget, der løber ned ad min kind. Hverken du eller din assistent tører mig omkring øjet, så jeg gør det selv med hånden. Du bliver sur og siger 'det skal du lade vær med at gøre'. Din assistent lægger hårdt noget på mit bryst, som jeg med hånden kan mærke er en serviet. Det var nemlig blod, der løb ned af min kind. Jeg aner ikke hvad der foregår. I snakker ikke til mig og jeg kan intet se, da jeg jo skal kæmpe for ikke at blinke.
4) Du bruger intet værktøj for at åbne mit nedre øjenlå, men hiver I det med hænderne. Operationen slutter af med at du fortæller, at du ikke kan få kapslen ud, da denne er for tæt på tårekanalen. Du fortæller, at denne kommer til at forsvinde af sig selv.
5) Jeg får nogle dråber til at bruge for at forhindre betændelse.
6) Jeg går derfra glad, da noget af trykket på øjet er væk. Men jeg er ret blå og sort under hele øjet og syntes, at det var en meget ubehagelig oplevelse.
7) Jeg kommer til tjek en uge senere. Er stadig godt hævet og kan mærke en stor kugle, der hvor bygkornet har været. Du fortæller at det er kapslen, men at alt ser fint ud og at det kræver meget tålmodighed at vente på, at den forsvinder.
Dem fra min omgangskreds, der har prøvet operationer i øjet, fortæller om en helt anden måde at behandle et øje på. Jeg lytter dog til dig, og giver det tid, da du jo sagde, at det kræver tålmodighed. Det går hen og bliver januar og kapslen er på intet tidspunkt blevet mindre men faktisk begyndt at blive større, rød og øm.
Jeg vælger at finde en anden øjenlæge, men denne gang undersøger jeg lægen først.
Jeg blev opreret i sidste uge, og har ikke længere nogen kapsel, men et helt normalt øje.
Her er forløbet.
1) Jeg bliver mødt at en smilende sekretær og læge. Straks jeg kommer ind til øjenlægen siger han, at det ikke er et bygkorn men et haglkorn. Under hele operationen fortæller han, hvad han gør og han sørger for at tøre mit øje og kind.
2) Hans starter med at dyppe mit øje, så øjet er helt roligt og blinker ikke. Derefter lægger han bedøvelsen, der kan mærkes men slet ikke gør ondt.
3) Han bruger en tang til at gribe mit øjenlå og det område, der skal opereres.
4) Han bruger en kikkert under operationen. Han lægger snittet lodret og fortæller, at det snit, du har lagt, er lagt forkert.
5) Efter at han har tømt området renser han det og afslutter med at teste, at min tårekanal virker, som den skal.
6) Jeg er kun lidt rød/blå under øjet og kun ved det område, hvor han har skåret.
7) Jeg får nogle dråber til at bruge til at forhindre øjenbetændelse.
Selve operationen var decideret behagelig. Allerede dagen efter var der markant forbedring. Det var udelukkende hævelse efter operationen, der var til at se. Det var ret tydeligt, at haglkornet var væk. Nu her under en uge senere har jeg et pænt og normalt øje.
Jeg har gået med en ubehagelig hævelse i øjet i to måneder, fordi jeg valgte at blive opereret hos dig og lyttede til dit råd. Jeg håber, at du vil tage min oplevelse til dig. Alt fra, at man bliver mødt med et smil og et hej til at operationen ikke er en meget ubehagelig oplevelse har betydning for, om man vælger at blive behandlet et sted frem for et andet.
Mvh
Brankica