New Nordic Youth Anmeldelser 67

1,8

Kære forældre og elever til årgang 2024/2025 Det er med stor beklagelse, at bestyrelsen på NNY efterskole for entreprenørskab og design må meddele, at skolen ikke fortsætter efter det igangvæ... Se mere

BLEV NÆSTEN STUKKET NED Jeg gik på nny 22-23 som tidligere elev, det var rædselsfuldt. Mig og person kom op i et skænderi, hvorefter han tog en lommekniv, råbte han ville stikke mig ned, og derefter... Se mere

1. Skole
  2. Uddannelsesinstitution

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Efterskole for iværksætteri - her arbejder du med mediedesign, business og IT, herunder web- og grafisk design, start-up økonomi, e-handel, eSport og meget mere!

1,8

Under middel

Gudskelov

Da jeg fik meldingen om, at NNY var blevet nødsaget til at lukke på baggrund af en demonstration, blev jeg utroligt lettet og fornøjet.
- Lettet over at kommende efterskoleelever ikke skal slæbes igennem et rædselsfuldt år, "for fællesskabets skyld", som var mit tilfælde.
- Fornøjet over, at alle de problemer, som os elever gjorde ledelsen opmærksomme på, og blev fortalt gentagne gange at det er os den er gal med, nu endelig gav bagslag.

Et af de mange problemer var f.eks. to piger, der i løbet af hele året, delte stoffer ud som MDMA. Endda nogle gange i din drikkedunk, som man fik sig en vældig overraskelse af at tage en slurk af. Det resulterede i elever, der hoppede rundt på gangene og råbte, at de havde set syner osv. Der var sågar en dreng på MDMA, der krammede mig bagfra med en stådreng. Utroligt overvældende og traumatiserende. Disse to piger fik lov til at gå på skolen, trods at deres adfærd var velkendt, også blandt ledelsen.

Desuden var ledelsen af skolen skamløst ondsindet og totalitære. Hele skolen var klistret til med kameraer, der overvågede eleverne, trods deres officielle formål var "tyverisikring". Jeg gik engang en tur med min ven i haven, for at undslippe Big Brother, hvor vi så til gengæld blev forfulgt personligt af den ene forstander Dennis. Det værste var, hvordan at den anden forstander Jane, løg og mørklagde bestemte sager i sin korrespondance med mine forældre, så jeg var nødsaget til at tage dem med op på skolen, for at vise dem tilværelsen, og genvinde vores tillid til hinanden. De kunne gudskelov godt se at den var helt gal.

Dermed gjorde mine oplevelser på NNY, at jeg personligt altid måtte tvivle min egen sunde fornuft, da jeg havde voksne ledere, der altid sørgede for at bore det ind i mit hoved, at det var mig den var gal med. I kan selv smage på sådan en manøvre ved at se, hvordan Dennis bortforklarer et elevfrafald på 50%! "I efterskolens ledelse mener man, at der særligt er tre årsager til elevfrafaldet: hjemve, sneboldeffekt og unge med personlige problemer." (Sjællandske Nyheder 2024). Det er altså unge med personlige problemer, der er skyld i NNY's fiasko. Jeg vil snarere vurdere, at de havde stor skyld i de personlige problemer, som jeg udviklede i løbet af skoleåret. Problemer som jeg har måtte kæmpe hårdt for at rette op på.

Gudskelov skal de kommende efterskoleelever ikke igennem den samme kamp, takket være de modige, gode demonstranter. Tusind tak skal i have. Endelig fik de ondsindede bagslag.

11. juni 2024

NNY Lukker

Kære forældre og elever til årgang 2024/2025
at skolen ikke fortsætter efter det igangværende skoleår.

Det økonomiske grundlag er væk grundet frameldinger i dette forår. Den seneste tid har det været
massivt grundet den uhensigtsmæssige opmærksomhed omkring skolen. Det er ikke muligt tidsmæssigt at
skabe et nyt fundament af elever for et bæredygtigt efterskoleår.

Bestyrelsen

4. juni 2024

BLEV NÆSTEN STUKKET NED

BLEV NÆSTEN STUKKET NED
Jeg gik på nny 22-23 som tidligere elev, det var rædselsfuldt.
Mig og person kom op i et skænderi, hvorefter han tog en lommekniv, råbte han ville stikke mig ned, og derefter jagede mig rundt. Han fik fat i mig, men stak mig ikke, i stedet gik han, spredte rygter om mig, og gav mig skylden. Derefter kom jeg til samtale hos Dennis, hvor jeg blev fortalt at vi skulle bygge tillideden op igen. Han begyndte derefter at stjæle fra vores værelse gentagene gange, vi mistede el-batterier til løbehjul og hørertelefoner. Han blev på skolen, blev aldrig smit ud, ledelsen fortalte os blot at vi skulle blive venner igen og bygge fællesskabet op. Ps hans kniv blev frataget i 1-2 dage, derefter fik han den tilbage igen, skolen kontakede aldrig mine forældre om denne henelse, de ungåede at tale om det og eleven blev aldrig smit ud.

1. juni 2023

SKIFT LEDELSE

Jeg gik på efterskolen for et år siden, og var med i elev-udvalget. Jeg syntes at jeg skulle fortælle lidt om de ting de gjorde og det vi fik fortalt at vi skulle gøre.

For det første, da alle eleverne klagede både om mængden af mad, kvaliteten og smagen, hvilke der alle var reelle problemer med, fik vi at vide at vi skulle stoppe folk fra at klage, og sige positive ting om maden når vi overhørte folk sige noget. Dette var fordi “alles holdninger om maden bliver jo dårlig hvis de hører andre snakke dårligt om det”, det var en ting Jane fortalte os, da vi bragte op at der var problemer med maden.

En anden ting, er at når vi kom mod slutningen af året, hvor der var flest klager og størst brug for et elev-udvalg for at snakke om de problemer med lærerne, stoppede møderne helt, og der blev ikke nævnt noget om at der var et udvalg. De eneste ting vi gjorde mod slutningen af året, var at planlægge aktiviteter som halloween og ligende.

Under de få møder vi havde, var det også kun Jane der snakkede, imens Dennis sad og ikke lavede noget, ofte på hans telefon eller computer. Dette var ikke for at tage noter, da det var en af eleverne der gjorde det. Generelt havde Dennis ikke stor indblanding i meget af hvad der foregik, og virkede ikke som om han nogensinde havde styr på noget. Imens Jane ikke rigtig behandlede os som elever på en skole, men i stedet som om det var en arbejdsplads. Hvilke bliver understreget af den artikel der kom ud for lidt siden, hvor Dennis beskriver det som en virksomhed. Det er nok grunden til mange af de problemer på skolen. Det at de ikke behandler det som en skole, men som en arbejdsplads.

2. juni 2023

Undgå NNY, der er ikke det værd.

Jeg gik på NNY årgang 22/23, og året har ikke været som forventet men langt værre. Lige som mange af de andre anmeldelser highlighter gælder det primært om ledelsen. Ledelsen er kynisk og nærmest døve når det gælder kritik og opfordringer. Eleverne fik aldrig noget at sige med input til skolen og reglerne. Tidligere ansatte har også kommet ud sagt at skolens ledelse ikke kun behandler eleverne dårligt men også lærene. Vær sød ikke at lade denne skole fortsætte, tag dit barn et andet sted hen jeg lover det er en god beslutning.
Mvh. Carl

23. maj 2024

FREE ASKE

Var elev i årene 2020/2021 og jeg kan genkende næsten alt hvad der står i de andre anmeldelser. Mit år var heldigvis ikke forfærdeligt, da jeg var i en god vennegruppe, men året var fuld af tomme løfter, miskommunikation, truende ledelse/personale og mm. Jane er enormt selvglad og praler gerne med at have et af de bedste lån i Danmark, men har absolut intet engement i dagligdagen på efterskolen. De vælger også at fyre den, blandt eleverne, mest vellidte ansatte Aske, som ellers altid mødte en med et smil, og gjorde ens dagligdag 10 gange mere spændene. Ville stærkt anbefale at fravælge denne skole, da ens år vil være rædselsfuldt hvis man ikke har en masse gode venner, som jeg heldigvis havde.

17. maj 2024

Undgå NNY

Der er så meget i vejen med den her skole, og nej det er ikke ude af proportioner.
Alle har forskellige oplevelser det klart, men når 50+/- elever smutter fra en skole, er det ikke naturligt, samt lærer der bliver udskiftet jævnligt. På månedlig basis.
Demonstrationen der foregik 15/5-2024, havde henblik på at advare kommende forældre og elever der skulle til infomøde, og det lykkedes at en del biler vendt modsatte retning af skolen.
Nogle af forældrene kørte sågar derned for at stille kritiske spørgsmål til Jane og Dennis, fordi det langt fra er normalt at man demonstrere mod en efterskole.
Og som en lille Bonus info, så har NNY haft en mand der gav et oplæg i 2020 og ikke efterfølgende har haft noget med skolen at gøre, smidt hans profil og billede op på deres egen hjemmeside og kaldt vedkommende for en samarbejdspartner uden at have samarbejdet i 4år.....
Det siger lidt om skolen.

15. maj 2024

God efterskole

God efterskole. Min søn er glad og oplever spænde faglige arrangementer. Alt det negative der bliver skrevet er helt ude af proportioner ! Den samlede oplevelse med skolen er rigtig god. Der kan altid være plads til udvikling og forbedringer, men vi har en søn der er glad og trives rigtigt godt både fagligt og socialt. Efterskolen byder på rigtig mange besøg på virksomheder, samarbejder med organisationer og har mange rigtig spændende kontakter og foredrag. Jeg kan godt anbefale efterskolen.

16. maj 2024

Jane

Hej jeg gik på efterskolen i 22/23. Jeg har oplevet flere ubehagelige oplevelser der. Jeg har skrevet få af oplevelserne tideligere, her på trustpilot. (det er langt fra alle) Men jeg har også hørt ting, som jeg syntes "måske kommende elever" også skal vide:)
Min bedstevens storebror gik også på efterskolen. Her gik Jane rundt og sagde til de andre elever, at han var "svær autist". Dette blev også sagt til hans ansigt, når hun blev sur. Det er han bestemt ikke. Dette blev sagt fordi han gjorde nogle umodne ting, som at ødelægge et vindue.
Hun burde ikke arbejde med børn.
Har selv oplevet, at hun gik rundt og spredte rygter om at jeg var mentalt forstyrret, fordi jeg spurgte om de kunne gå med hårnet:)
De tideligere ansatte på skolen har nu været oppe og demonstrer mod hendes lederskab. Her var jeg også med. Her hørte jeg ting som: "hun tjener 112.000 kr. månedligt og har ikke betalt flere af de ansatte deres korrekte løn." "jeg vågnede op med kvalme og ondt i maven, når jeg havde møde med Jane." "Jane råbte af mig til et møde, da jeg kiggede på tillidsrepræsentanten efter hjælp." "Jeg måtte ikke sige hende imod til møderne, eller på nogle måder komme med ideer." "Jane er en rigtig ubehagelig kvinde, med en energi der ikke kan beskrives". -fra to tideligere ansatte på skolen.

16. maj 2024

Skoleåret 2023/24 del 2

Skoleåret 2023/24 del 2: Jeg føler et presserende behov for at dele min oplevelse igen. Det er afgørende at sætte fokus på en skole ledet af Jane og Dennis, hvor bestyrelsen tilsyneladende har svigtet i deres ansvar. En demonstration fandt sted den 15/5-24, hvor potentielle nye forældre og elever skulle besøge skolen. Jeg opfordrer jer virkelig til at tjekke SN Nyheder for at få mere indsigt i begivenhederne denne dag. De anmeldelser, der er delt på Trustpilot, er ægte. Skønt der ikke var mange fremmødte til skolens informationsmøde, nogen må have flygtet mens de kunne efter at have læst trustpilot. 15/5-24 demonstrationen forlod en del hurtigt efter samtaler med tidligere ansatte og elever under demonstrationen. Jane og Dennis er ikke egnede til at lede en efterskole. Trivsel, miljø og læring, de tre vigtige elementer, mangler helt på skolen. Eleverne bliver behandlet så dårligt, at mange stoppede i løbet af skoleåret 2023/24, ligesom året før. Der er en kultur med at skræmme elever til tavshed, og der er konsekvenser for dem, der sladrer derhjemme. Ved starten af sommerferien 2023 skulle 109 elever starte, men ved skolestarten var der under 78 elever tilbage. I dag, den 16/5, er der kun 38 elever tilbage. Skolen mangler endda faglærere, og der er blevet hyret vikarer ind for at få de sidste elever gennem eksamenerne. Når både elever og lærere forlader skolen, og de endda går sammen med tidligere elever i en demonstration mod skolen, er der tydeligvis alvorlige problemer. Jeg opfordrer kraftigt til at undgå denne efterskole. Dine børn er guld værd, så pas på dem. For mere information kan du Google SN nyheder NNY demonstation
Det, der skulle have været et fantastisk efterskoleår, endte i frustration og udmeldelser. Der bliver ikke taget hånd om de sårbare og en elev på min datters værelse endte med en indlæggelse på psykiatrien. De fandt hende bevidstløs af alkohol og skåret i sig selv. Ledelse var klar over den stakkels unge piges problemer men eleverne fik afvide der var konsekvenser såfremt de sladrede. Det var først ved udmeldelsen af min datter smed alle sandheder på bordet. Hun var bange, havde jeg vist det her noget før kunne jeg have kontaktet forældrene- for ledelsen gjorde det ikke. Den stakkels pige drak hver dag for at dulme hendes smerte.
Jeg opfordrer dig til også at læse min tidligere anmeldelse og alle de andre anmeldelser. Der er faktisk noget om snakken.
Mor til Freja, årgang 2023/24, som desværre blev taget ud af skolen alt for sent i januar 2024.
Læs også Emmas anmeldelser alle sammen- en pige som turde at sige sin mening og pga. det blev hun smidt ud

8. januar 2024

DEL 2 - fra Emmas’ del 1

Del 2

Den normale dagligdag foregik ofte med morgenmad fra kl. 7:15 til 8, hvor man også skulle have været tjekket ind hos morgenvagten. Mellem 8 og 8:30 var der værelses tjek hvor ens værelse skulle være ryddet, sengen skulle være redt og man skulle have været ude med skrald. Da kl. 8:30 skulle alle være i kantinen for lige at mødes, nogle af dagene skulle vi gøre rent om morgenen, andre dage var det efter skole. Vi havde to pauser løbet af dagen, en kl 10 med frugt og sang (hvis ellers læreren var der) for de forsvandt som fluer pga at de bliver behandlet som små soldater af den diktatoriske ledelse.
Hende læreren som havde tager ansvaret for sang gik på barsel og så fik vi stort set ikke sang på skemaet igen. Hun var virkelig en god lærer.
Den anden pause kl. 12 er den hvor vi fik frokost. Efter skole kunne man tage ud fra skolens område her fik du din telefon udleveret, men man skulle være tilbage til aftensmad kl 18 hvor ens telefon blev frataget igen.

Derefter havde vi egen tid indtil vi skulle være på vores værelser kl 22 hvor der ville komme en nattevagt som kunne komme alt mellem 22 og 23 nogen gange.

Hvis man ikke kommer til nogle af disse faste tider eller ikke var på sit værelse kl 22 fik man en off som altid lå i frokosten hvor de elever som havde fået en off skulle ud og samle skrald eller rydde op et eller andet sted. Vi andre spiste mens de var væk og når de kom retur var der ikke ret meget mad tilbage. Nogle gange kunne en off også blive gemt, så eleverne først fik den ugen efter. Så gjorde man noget forkert, fik man en straf som i deres øjne var en off, disse off var ofte placeret på de samme elever.

Var man syg på skolen, var man det kun en gang. Det vil sige at, er du syg, kom man op på et “sygeværelse” isoleret fra resten af værelserne. Dette fra morgenen og til 21.30 hvor du hentes af nattevagten og fuldt ned på dit værelse til natten. Du skal tage dine ting med, dvs. dyne, topmadras og pude DET inkluderede IKKE computer eller andet
elektronik. Det er ikke tilladt, for er du syg så er du for syg til at glo på skærm.
Man fik at vide man ikke må forlade sygeværelset og at maden bliver bragt op kl 10 og kl 18
Det var så ikke lige rigtigt. Vi blev glemt og værst havde en pige det da hun havde siddet der oppe i 8 timer uden mad og drikke og fik skæld ud fordi hun viste sig i køkkenet, hun kontaktede sine forældre og de blev chokeret over at ledelsen blot gav skylden på læreren. Da jeg selv var på et af sygeværelserne blev jeg selv nødt til at gå ned efter men fordi de ikke kom med det, hvor jeg derefter også fik skæld ud fordi jeg ikke ventede, men kl var 14 og jeg var blevet dårlig så derfor gik jeg selv ned.
Som elev på sygeværelset hvis Jane eller Dennis havde set sig ond på dig låste de dit eget værelse og jeg blev fik selv lov at mærke hvordan det føles at blive frosset ude, da en lærer spurgte om jeg kunne tænke mig en pandekage, hvorefter Dennis skælder læreren ud for at tilbyde en pandekage når jeg burde ligge på et sygeværelse. Er man syg kan man ikke nyde sammen med resten af holdet.

Så en dag på sygeværelset prøver man kun en gang resten af gangene som syg tog man hjem.
Skolen har et godt koncept og det er virkelig det som man kommer for, desværre bare under ledelse som ikke har evnerne, omsorgen eller værktøjerne til at udføre det.

I betaler for et skoleår I ikke får, nogle kommer ud glade og mere klædt på men størstedelen af os er ødelagte og påvirket over at ingen gør noget men at det bare fortsætter år efter år.
Jane vil altid give vores forældre skylden for af være curling forældre og de ansatte skylden for de ikke har styr på tingene. Jane gemmer sig bag hendes evne til at lyde stor og prangende uden at have noget at ha det i. Vi ønsker os for alt i verden at skolen udskifter den ledelse med en som vil os og de ansatte, for skolen den kan noget, bare ikke sammen med Dennis og Jane. De evner rummer de ikke.

12. august 2023

Skolen burde ikke forblive med en ledelse - pas på jeres unge menneske.

Del 1

Skrev en trustpilot for nogle måneder siden hvor jeg skrev hvad jeg følte burde blive sagt til fremtidige elever og forældre eftersom jeg ikke blev hørt da jeg prøvede at tale med Jane og Dennis om trivslen blandt os elever, at vi ikke blev set eller hørt, at de ikke overholdte aftaler og at der ikke var styr på dagligdagen. Elevtallet var faldende og vi som elever var bekymret for hvad der skete, og vi måtte ikke tale om det. Vi blev tysset på og truet med at få taget mobilen om aftenen eller værste fald blive sendt hjem på en tænker hvis vi talte højt om forholdene på skolen.

Efter den samtale hvor på jeg blev råbt af og op til flere gange advaret fordi det er hendes ord der er magt så måtte jeg forlade kontoret og her besluttede jeg at skrive min trustpilot. Jeg gjorde det for mine venner og for mig selv og fordi jeg ikke ville gå og være bange for Jane. Jeg turde godt! Kort tid efter denne samtale fik min far et møde hos Jane, hvor hun smed mig ud. Min far bad om at få det på skrift da han ikke forstod årsagen, og med sig fik han et papir hvor der stod at de var blevet enige om at jeg skulle stoppe.

Dette klagede min far over og bad om at får det korrekte svar, for han havde aldrig været enig, Jane ville sende den men hun gjorde det aldrig og hun undlod helt at svare på hans henvendelser. Jeg og mange andre kan ikke forstå hvilken årsag jeg blev smidt ud på, var det fordi jeg sagde min mening og belyste noget af det der reelt er sandhed som Jane og Dennis lægger skjul på. De mørklægger dagligdagen og i stedet får det til at lyde som en oplevelse til den positive side.

Jeg blev den dag mødet fandt sted lokket i et bagholdsangreb, for Jane indkaldte til mødet med den besked om at de skulle tale om hvordan jeg kom bedst tilbage på efterskolen og talte som man bør høre på en efterskole….. kæft trit og retning og siger du forstander imod at bliver du psykisk plaget af hende indtil du knækker.

De fortæller de byder ind med fællesskab og at elevernes holdninger og velfærd er vigtigt for dannelsen og vores efterskoleophold…. Og holder nogle fantastiske infomøder hvor de virkelig sælger varen godt, vores forældre er solgt og vi synes skolen byder på så meget godt… men det er blot et glansbillede for at de selv kan sidde med de højeste løsninger og så snyde systemet til egen fordel. Vi er blot pengesedler der render rundt på gangene og vi bliver ikke set eller hørt, og reglerne ændre sig som det passer hendes humør sammen med undervisningen der også ændres fra time til time og så står læreren der forberedt til noget som de ikke vidste de ikke alligevel skal undervise i.
Jeg åbnede munden og alligevel blev jeg smidt ud på grund af det. Når man som elev/forældre på en efterskole sætter nogle forventninger for hvordan et år skal være, er det ofte det man ser og møder som man vælger skole ud fra, men NNY lever ikke op til forventningerne som de præsenterer jer for.

13. august 2023

Undgå NNY (22/23 elevs oplevelse

Jeg er 22/23 elev og har samt mange af de andre andmelsere også haft en virkelig dårlig oplevelse

DETTE ER KUN PART 1 AF MIN ANDMELELSE!!!

Maden - Maden var sku for dårlig. Der blev ofte fundet negle, hår og muk i maden
(for ikke at snakke om manglen af hygiejne) Køkkenansatte var sku heller ikke de bedste. Pia var altid vressen når eleverne have køkken uge
(1 værelse om ugen skulle hjælpe til i køkkenet) og kunne du ikke finde ud af diverse ting som at bruge en industriel opvaskemaskine blev du kaldt dum eller lignende.
har desværre glemt navn på anden køkkenansat.
Hun var dog ok og prøvede så godt som muligt at holde elevernes humør oppe når vi var i køkkenet.
De ville på ingen måde have hårnet eller tage ansvar for ekstra hygiejne.

Hjælp til eleverne - Der var også et par elever som tydeligvis var socialt akavedet. Dog fik de ikke noget hjælp eller midler til at komme "on the right track" med det ment at de ligesom ikke fik nogle midler til at kunne interegere bedre med andre elever som var bedre socialt.
Der var også en god sjat elever som bøjede med depression, angst og autisme. Det blev der sku ikke rigtig taget højde for.
Der var også et par elever der døjede med misbrug af euforiserende stoffer, nikotin og alkohol. Noget som lærene udemærket vidste noget om.
De resulterede i at der så blev smidt 5 elever ud og vi fik ingen mulighed for at kontakte dem. De blev låst inde på deres respektive værelser med en lærer foran som en eller anden dørmand. Der efter kunne vi se ud af vinduerne i kantinen at de bortviste elever stille og roligt blev bortvist hvor et par elever blev nødt til at tvinge sig forbi lærere for at skynde sig at komme ud og sige farvel. Vi blev derefter hivet ind til en samtale alle sammen fælles i kantinen hvor vi fik fortalt at de nu bortviste elever havde "Forladt fællesskabet" og at det var "Deres egen skyld at de ikke er her længere" De var blandt andet nogle de elever der døjede mentale ting. Der var dog ingen hjælp at hente hos lærene.

Ledelsen/Lærere - Lærene på 22/23 årgangen var ok.
Hvilket nok er det bedste en hver NNY 22/23 elev vil sige om dem.
Der var adskillige lærere som sagde op undervejs og læringen føltes ikke engang reel. Med det ment at lærene sku nok ikke var faguddanede og egentlig bare brugte efterskolen som et lære på for dem selv så de kunne komme videre i deres uddanelse eller måske bare have noget at lave.
Linje fagene var ok (Var selv Business elev) og Toni var sku nice nok. Han prøvede så godt han kunne at holde os engageret. Det var dog ret svært for ham da mange elever simpelthen havde mistet gnisten siden vores efterskole oplevelse blev værre med dagen.
Jane og Dennis er dog noget helt andet...
JANE var nok efter min mening en af de værste.
Uanset hvilket emne din samtale med Jane havde kunne hun alligevel nedlade og tale ned til dig. Selv med emner hvor jeg ærligt talt ikke troede det var muligt at nedlade.
Hun gik altid rundt i sine højehæle og sørgede for at hendes hæle blev trådt godt i jorden så man kunne høre at hende og hendes autoritet var påvej.
Hver gang man gjorde noget der bare til en lille smule selvisk som egentlig ikke skadede andre fik man at vide at man svigtede fællesskabet og man bare kun tænkte på sig selv.
DENNIS var sku også noget af en sag.
Han har flere gange talt nedladende til mig og sagde også flere gange at "jeg jo ikke var dum" dog med en meget nedladene tone. For ikke at snakke om at han hele tiden snakkede med en retorisk tone til mig og andre elever og man vidste sku egentlig aldrig om han rent faktisk prøvede at give et kompliment/rose dig eller om han bare prøvede at gøre de så tydeligt som muligt at han talte nedlande til dig.
Der var intet hjælp at hente hos dem heller.
Der var store konflikter på nogle af værelserne med folk som havde boet lige godt rigeligt sammen og havde indset at det ikke lige var dem de skulle bo sammen med dog blev det aldrig ændret.
Der er flere af mine tidligere skolekammerater som blev taget i at bruge rusmidler og at drikke alkohol. De fik dog et lille slag på hånden og så var det ellers bare videre med dem og komme igang med hvad end det nu var for en obligatorisk aktivitet som vi var blevet sadt til.

Værelses regler - Du skulle være oppe til morgen check kl 7:30 som jeg husker det. Mødte du ikke op til morgen check så ville du få OFF (Jeg forklarer mere om OFF længere nede)
Derefter skulle du gå tilbage til dit værelse for at rede din seng og tømme skraldespand. Hvor du derefter skulle gå ned til din klasse og dit værelse så derefter bliver låst. Havde du ikke redt din seng var det endnu en OFF og samme gælder for skraldespanden som kunne have bare et stykke A4 papir i og intet andet hvilket jo egentlig bare er direkte spild af plastikposer. Og når man så smider 33 plastikposer ud dagligt hvilket ikke er særlig miljævenligt.
Find anmeldelse PART 2
Grundet trustpilot regler skal jeg vente med at skrive videre

7. april 2024

Hold jer langt væk

Vi er tre piger som gik på NNY i året 22/23. Efterskolen er styret af Jane og Dennis - de har ikke styr på noget som helst, hverken undervisning, elevernes misbrug, mad eller hvordan man generelt driver en efterskole. Dennis oplevede vi ofte vred, og Jane havde (har stadig) et helt forvrænget syn på eleverne. Selvom der blev råbt højt om hjælp fra eleverne var der ingen hjælp at hente hos hverken Jane eller Dennis.

Maden var ekstremt dårlig - og ikke “bare” efterskole dårlig. Vi fandt MUG, HÅR og NEGLE i maden. Efter flere elever gentagende gange havde klaget om mad-problemerne, blev de truet med udsmidning af efterskolen. Køkkenet nægtede at bruge hår-net, og da der blev gjort opmærksom på hår-problemet i maden blev der, også her, truet med udsmidning i stedet for en håndtering af problemet. Der var også gentagne gange der blev fundet kød i vegetarmaden, dette blev “fejet under tæppet” med en undskyldning om en “teknisk fejl.” Det var ofte der ikke var nok mad til folk, og mange oplevede at gå sultne i seng, da der ikke var adgang til at elevere måtte lave deres egen mad. Der var stor mangel på variation. Vi fik ofte stegt rispapir og løg - det er der intet fylde i.

Selve skolen er drevet som et fængsel. Vores værelser blev låst 9 til 10 timer om dagen. Når man sidst på dagen efter de faglige timer ville ind på værelset, skulle man sidde og vente mindst 30 minutter på gangen. Der lå altså elever på gulvet på alle gangene - meget uprofessionelt og er ikke spor til hjælp når man er i teenager alderen og har behov for privatliv. Der var heller ingen andre steder at slappe af. Når værelserne er låste så meget af dagen, burde der i det mindste være et andet sted som man kunne opholde sig i. Hvis eleverne havde behov for noget vigtigt på værelserne blev der nægtet adgang og lærerne fik meget skæld ud fra Jane og Dennis, hvis de åbnede op for os elever.

Hvis man overvejede at stoppe tvang Jane og Dennis lærerne til at få eleven til at blive - dette blev både gjort med overtagelser og bestikkelse. Derudover fik man af vide at man var dårligt opdraget, ikke kunne “holde ud til at gøre ting færdigt” og at man ville svigte fælleskabet hvis man stoppede. Især læreren Jonas gjorde elever opmærksomme på det. Kort sagt bliver elever manipuleret af skolen til at blive der trods den voldsomme mistrivsel alle oplevede.

Jane har så mange elevers mistrivsel og spiseforstyrrelser på samvittigheden.

Desuden har der været kæmpe problemer med elevernes misbrug af både stoffer, nikotin og alkohol. Eleverne brugte rusmidlerne for at holde skolen ud. Der var da nogle elever som blev taget i det, som endte med at blive smidt ud. Jane håndterede den udsmidning på den værst tænkelige måde. De bortviste elever blev låst inde på deres værelser med hver sin lærer foran døren. Der skulle de blive til de blev hentet af deres forældre og de resterende elever fik ikke lov til at komme i kontakt med de bortviste på nogen måde.

Vi har nu hørt at der dette år (23/24) er droppet over 50 elever ud, hvilket er fuldt forståeligt. Vi vil meget gerne gøre alle mulige elever opmærksomme på, hvilken rædselsfuld skole det er.

5. april 2024

Som pårørende.

Som pårørende til en barn på denne skole, kan jeg kun fraråde enhver overvejelse om at investere i sin unges dyrebare år her.
Denne skole er måske fagligt funderet med uddannede lærere, men de er ikke gearet til at håndtere unge mennesker som er et kritisk sted i livet, mellem det at være barn og blive voksen.
Skolen har allerede i dette skoleår, skabt bristede drømme om et efterskoleophold for 36 elever ud af 76, som startede i august 2023. Dette skulle have været en dannelsesrejse for de unge. Dette har i stedet skabt nederlag, både for den unge, men også til ærgrelse og frustration hos familierne. Det er spildt tid, og ikke mindst midt i et år, hvor alt andet er i gang, og et nyt skoleforløb først kan startes efter sommerferien 2024. Hvad skal den unge nu stille op?
Skolen beskriver mange værdier i deres materiale, men efterlever ikke disse.
Jeg har været vidende til manglende lederskab, svært samarbejde med forældre og ikke mindst at den unge ikke blev set, hørt og forstået.
Jeg tænker, at det ligger i målgruppen, at der skal noget særligt pædagogik til at arbejde med sådanne unge mennesker.
Konceptet er godt, men måske skulle man overveje at lave en dagskole i stedet.

21. februar 2024

Skuffende

Vores datters ophold på NNY blev desværre ikke som forventet og vi (forældre) valgte at melde hende ud efter 3 1/2 måned.
Der kan være mange årsager til et afbrudt efterskole ophold, men når halvdelen af eleverne og flere lærere stopper i utide, må det være et tydeligt tegn på at noget ikke fungerer optimalt.

Konceptet lyder virkelig spændende og innovativt og med de bedste intentioner. Men vores opfattelse er at efterskolen ikke formår at rumme og håndtere eleverne.

Et efterskole ophold kan ikke gøres om, og dette er en tid som de unge aldrig får igen.

13. august 2023

Gå en stor bue uden om

Jeg nåede kun at gå på nny i cirka 3 måneder indtil jeg, og mine forældre vurderede at det efterskole år jeg havde glædet mig til og set frem til længe, desværre var spildt.

Det sociale var fint i starten, men i takt med at flere stoppede, gik det ned af bakke. Ledelsen var underlig og kontrollerende på måde man ikke kunne ignorere. I og med at efterskolen ligger lidt afsides (kun tæt på nogle byer man hurtigt bliver træt af), blev det hurtigt kedeligt og ledelsen gjorde tæt på intet for at give os noget at lave. Jeg snakker stadig med nogle få tilbageværende elever, og de siger at intet er forandret. At over halvdelen af eleverne er stoppet og alle faglærerne havde sagt op inden den 1. Marts var åbenbart ikke nok til at ledelsen ændrede deres indsats.

Jeg siger ikke at det var ren rædsel, men uden tvivl langt mindre end man burde forvente fra denne enestående chance, som et efterskole-ophold jo er.

En gennemsnittelig dag bestod af: skole, rengøring, sidde på værelserne og kede sig, i seng. Dette er dog efter 3 måneder, hvor man gerne vil lave lidt mere end at sidde på hinandens værelser. Og selvfølgelig kan os elever også prøve at sætte noget igang, men for et års ophold der ligger på 100.000+ kr, er der også en grænse for hvor meget os elever og forældre skal stå for.

9. februar 2024

NNY er ok

Der er mange dårlige ting ved efterskolen, men der er også nogle positive ting. Der er flere pile der peger ned end op.

En af de pile der peger ned af er at det føles lidt som et fængsel. Værelserne bliver låst indtil klokken 15, hvis du har glemt noget derinde er det bare øv. Du får det ikke ud før der bliver låst op igen klokken 15, medmindre de glemmer at låse op og går til møde.

Det skal også siges at hvis du rigtig godt kan lide at have din mobil, skal du nok huske at have en gammel en med som du kan aflevere i stedet for din rigtige. Mobilerne får du først omkring klokken 16 og så skal du aflevere den igen klokken 18 til aftensmad. Det vil sige at du ikke har den når du skal sove.

Det er også sjældent man bliver mæt til frokost. Der er simpelt hen kun mad nok til det man har brug for til at overleve. Køkken personalet er heller ikke noget at prale over. Det er sjældent at de er færdige med at lave mad til 50 mennesker til tiden selvom de har fra 9 til 12. Køkken personalet består af 2 rare mennesker og 1 der ikke bekymre sig om 16-årige menneskers mentale sundhed. Det værste ved at have køkken-tjans er nok at skulle være sammen med hende i en hel uge. Hvis du spørger hende om noget om f.eks. hvordan man starter opvaskeren får kommer hun ud og indirekte fortæller dig at du har en iq på 16, lige meget om det er første gang du er i køkkenet. Jeg tror at alle der er på NNY til dagligt ved hvem jeg snakker om.

Men der er positive sider ved efterskolen. Hvis du godt kan lide ikke at have dansk, engelsk og matematik hver dag er NNY måske noget for dig. Vi har kun normal undervisning: mandag og fredag. Det er nok de to værste dage på ugen fordi du først har fri klokken 15:30 om mandagen. Men ellers er der massere af fritid om onsdagen hvor alle de spændende fag er og slutter allerede klokken 13:30. og det samme med torsdag.

Den værste uge på efterskolen er nok de 2 første. Det vil jeg nok sige er rent tortur. Du bliver sat af af din familie og så bliver du sat sammen med 2 eller 3 andre mennesker som du måske har noget til fælles med. Det var nok de hårdeste 2 uger af mit liv. Du har ikke adgang til internettet og kan ikke ringe til dine forældre fordi det første de fortæller dig er hvor lidt du kommer til at have din mobil. Jeg kom på værelse med den jeg mindst ville bo sammen med af alle, det var dem jeg følte jeg havde mindst til fælles med af alle. De var i den vennegruppe ingen kunne lide og fordi jeg boede på værelse sammen havde jeg virkelig svært ved at få nye venner.

Men nu syntes jeg faktisk at det går meget godt og jeg har rigtig gode venner. jeg bor stadig på samme værelse, men jeg er der kun når jeg skal sove. Det bedste råd jeg kan give til nye NNY ellever er at alt ting skal nok blive bedre, hvis bare du bliver ved. Der er mange ellever der kommer til at stoppe, men hvis bare du bliver ved bliver tingene meget bedre.

ændringer jeg nok ville lave ved skolen ville være at låse folks værelser op, lade os sove med vores mobiler og fjerene at man får off når man kommer for sent til alt. og for guds skyld fjern køkken-tjans.

7. februar 2024

LØB MENS I KAN

Jeg er virkelig skuffet over vores oplevelse på denne efterskole. Maden var så dårlig, at jeg er sikker på, at selv aberne i zoologisk have ville gå sultne i seng, hvis de ikke havde haft mulighed for at spise i deres "fri-tid". Lærerne virkede fuldstændig ude af kontrol, og det virkede som om, at timerne primært blev brugt på at lege. Der var sjældent rigtige lektier, og når der endelig var, blev de ikke taget seriøst, fordi lærerne opførte sig så barnligt.

Kontakten med lærerne var ubehagelig, og det føltes som om, at de konstant var efter os, især nogle af drengene. De kunne finde på at rode vores værelser igennem og stille ubehagelige spørgsmål under værelses-checks. Linjefagene var middelmådige, og det virkede som om, at skolen manglede ordentlig ledelse og planlægning. Vi er allerede syv måneder inde i skoleåret, og der er stadig ingen faglærere til undervisning.

Det føltes næsten som et fængsel; vores værelser blev låst under undervisningen, og vi fik først vores telefoner tilbage dagen efter. Der var ingen privatliv, og det virkede som om, at vores personlige ejendele ikke blev respekteret. Det eneste positive var, at jeg fik venner for livet, men det var ikke på grund af skolen, men snarere på trods af den.

Forældrene fik sjældent besked om, hvad der foregik på skolen, og ledelsen var dårlig til at kommunikere. Vi fik først besked om en studietur til Prag, efter vi allerede havde været på en tur til Berlin, og det var kun for at forsøge at holde os på skolen. Alt i alt var det en ubehagelig oplevelse, og jeg vil råde alle til at finde en anden efterskole.

14. august 2023

Ekstrem skuffende oplevelse - ophold afbrudt trods gode venner

Ekstrem skuffende oplevelse, for min søn, som vi nu har trukket ud i utide - på trods af, han fandt gode venner, og det i lang tid gjorde opholdet tåleligt men fagligt og udviklingsmæssigt tidsspild.

Snart halvdelen af årgangen er stoppet (og der går rygter om samme sitation sidste år), og ledelsen gør ikke andet end at ansvarsfraskrive og skyde skylden tilbage på os selv.

Men hvis man ikke går til sin kontaktlærer, er det måske fordi der ikke er skabt et trygt bånd, fordi kontaktlæreren ikke er opsøgende og fordi familiegrupperne er på 25, og fundamentet ikke er til stede for at skabe det fællesskab, som prædikes men ikke praktiseres. På en fællesskabstur gik de fx bare rundt på egen hånd i egne vennegrupper - altså bortset fra dem, der ikke havde nået at få venner.

På skolen sad de på værelserne, for på fællesarealerne var der risiko for at blive chikaneret, krænket og truet af en flok drenge, som det ikke lykkedes personalet at få stoppet med den adfærd. Derudover har eleverne fået lov at gå langt over grænserne for adfærd og regelbrud fx ift. alkohol, rygning og stoffer. Når man påpeger det, får man at vide, at man skal sladre. Men hvis de voksne i stedet havde været tættere ind over eleverne, havde de jo vidst, hvad der foregik.

Få gad være der i weekenderne, for der foregik ikke rigtig noget. Undervisningen var middelmådig og uengagerende, kommunikationen og engagementet i at lære og udvikle vores børn ligeså.

Nogle kommer måske mere selvstændige ud af sådan at blive overladt til sig selv under meget frie rammer og jungleloven. Men det var ikke det, vi opsøgte et efterskoleophold for - og vi håber, at I, der søger efterskole, finder disse anmeldelser og finder en efterskole, der kan levere.

24. januar 2024

Er dette din virksomhed?