Mundero is een zeer goede organisatie om mee op vakantie te gaan. Ik ben intussen al 3 keer met Mundero op reis gegaan en alles was altijd dik in orde! Zelfs met nationale stakingen en wegbarricades... Se mere
Virksomheden har svaret
Ik heb al meerdere reizen gedaan met Mundero hun reizen zijn altijd perfect op maat gemaakt voor de reis die jij zelf als persoon kiest. Als je een probleem hebt met iets of je wilt wat aan passen aan... Se mere
Virksomheden har svaret
Vooral de reis formule sprak me op voorhand heel hard aan. De goede mix van avontuurlijk bergtochten en een bezoek aan de grootste steden van Schotland waren wat mij overtuigd hadden. Ook de kleinere... Se mere
Virksomheden har svaret
Zeer correcte reisorganisatie. De 'Explore South Africa' reis is zeker en vast een dikke aanrader! Heel leuke afwisseling tussen avontuur en af en toe wat meer comfort. De New York City trip deed ik o... Se mere
Virksomheden har svaret
Avontuurlijke groepsreizen voor 20 - 39 jarigen waarbij vrijheid centraal staat. Kiest zelf je leeftijdscategorie uit. We reizen naar alle uithoeken van de wereld. Van Nieuw-Zeeland tot Canada, van Patagonië tot China, reis je ook mee met een groepje nieuwe vrienden en een ervaren Nederlandstalige reisleider
Muinkkaai 42, 9000, Gent, Belgien
2 Keer mee op reis geweest, 2 keer topervaring. 2 keer perfect georganiseerd.

Besvarelse fra Mundero
Heb net mijn 2de groepsreis met hen achter de rug en ben weer meer dan tevreden! Zalige reizen

Besvarelse fra Mundero
Mundero geeft vrijheid, avontuur en structuur in een heel gezellige ontspannen manier die absoluut de 5 sterren waard is!

Besvarelse fra Mundero
De organisatie, de hulp van tevoren en de hulp achteraf is zeer correct en snel.
De reisleider die ik had (Vinni) is een van de meest aangename personen die je denk ik als reisleider kan hebben!

Besvarelse fra Mundero
Ik heb de Discover South Africa reis gedaan. De route en de groep was heel leuk en we hebben ook super veel gezien. Ondanks dat zou ik aanraden om van tevoren goed te vergelijken met andere organisaties. Ik ben zelf werkzaam bij een andere reisorganisatie en zit dagelijks met m’n neus in de contracten en prijzen, maar vraag me hier toch wel sterk af waar de prijs van deze reis op is gebaseerd. De acco’s waren vaak matig en vrijwel alleen maar hostels en/of slaapzalen die soms net aan 15 euro per nacht kosten. Het vervoer moest vaak nog ter plaatste worden geregeld en het vervoer wat al geregeld was.. 5 uur lang met z’n allen in een veel te klein busje waar de tassen eigenlijk geen eens meer bijpassen. Nu kunnen we erom lachen, maar het is niet waar de prijs naar is. Ook zitten er achteraf weinig activiteiten inbegrepen. Het wordt mooi verteld bij ‘inclusief’, maar hier staat bijvoorbeeld ook de Tafelberg tussen die sowieso al gratis is. Dat waar andere organisaties voor dezelfde prijsrange hotels met eigen kamers, de gehele reis eigen vervoer, directe vlucht en een ervaren (betaalde) reisleider aanbieden. Vaak nog met ontbijt erbij. Ik weet dat Mundero zegt dat zij een backpackers imago hebben. Prima en als je hiervan houdt en je het het geld waard vindt, zeker doen! Maar anders even goed vergelijken van tevoren, vooral als je tijdens de reis ook wat meer info wil krijgen over het land. Dit mistte ook volledig helaas..

Besvarelse fra Mundero
Na veel vergelijken tussen reisorganisaties uiteindelijk gekozen om met Mundero naar zuid-afrika te gaan, achteraf gezien beter niet kunnen doen. De route zelf was fantastisch en mooi in elkaar gezet, dus in dat opzicht hoor je mij dan ook echt niet klagen.
Echter de prijs/kwaliteitsverhouding is ver te zoeken. Op moment van boeken zijn vluchten en slaapplaatsen nog onbekend, maar op goed vertrouwen toch geboekt.
Ten eerste vlogen we savonds laat heen en smiddags terug met beide een tussenstop op Dubai, waardoor we 4 volle dagen kwijt waren aan reizen. Terwijl dit bij veel andere organisaties gewoon rechtstreeks kan. Erg zonde dat je een 21 dagen reis boekt en er dus nog 17 overhoudt.
Verder stond op de site vermeld dat je slaapt in hostels, hotels & guesthouses. Maak daar maar gewoon hostels van, we hebben 2 nachten niet in een hostel geslapen. Verder sliepen we vooral op slaapzalen met gedeelde badkamers, dit vind ik voor de prijs die je betaald (2800) niet bepaald waarde voor je geld krijgen.
De reisleidster doet het vrijwillig, maar ondanks dat vind ik dat als je zo reis boekt je er vanuit mag gaan, dat ze het land kent. Als we iets vroegen kregen we te horen ik ben hier ook nog nooit geweest, dit vind ik ook vanuit veiligheidsoogpunt een gekke manier van een groepsreis organiseren en je miste daardoor de inside informatie.
Zo moesten we in 4tallen naar de grens van Lesotho. Waarbij de taxi op en neer reed dus de eerste groep heeft daar 3 kwartier gestaan. Als enige blanke met alleen maar vrouwen is dat niet perse een veilig gevoel. Verder was het vervoer wel vaker armoedig, zo moesten we een dag een rit van 6-8 uur doen in een busje waar geen plek was voor de backpacks dus zaten we met ze 4e op een bankje van 3. Erg knus dus....
Van te voren wisten we dat eten er niet bij zat en ook amper activiteiten. Hier heb ik me aardig op verkeken dus hou rekening met minimaal 1000 euro extra, inplaats van de 350-500 die van te voren gemeld is.
Als je dan mailt dat je ontevreden bent is eigenlijk de enige reactie die je krijgt dat het duidelijk vermeld staat op de site, ik vraag me af, als de hele groep het tegen vond vallen het echt wel duidelijk gemeld stond.
Dus ik zou een groepsreis zeker aanbevelen, heb er al meerdere gedaan maar dit was de enige en laatste keer met Mundero. Je betaald een flink bedrag en krijgt heel erg het gevoel alsof het vooral als winst gebruikt word.

Besvarelse fra Mundero
Met veel enthousiasme de reis South Africa geboekt met Mundero. Van te voren een kennismaking en het zag er goed uit.
Helaas was onze reisleidster nog nooit in SA geweest en wist zij eenmaal op bestemming niks. Begrijp goed dat het geen gidsen zijn maar iets aan info zou wel fijn zijn (ook praktisch, waar het beste te winkelen, waar beter niet te lopen etc). Je betaalt uiteindelijk ook extra voor een goede reisleider.
Verblijf is bijna alleen hostels. Kwaliteit hiervan was zeer matig, vooral als je kijkt naar wat de hostels kosten per nacht. Ontbijt was maar op 1 plek inbegrepen. Reken dus op veel extra kosten voor ontbijt lunch en avondeten buiten de deur. Ondanks de navraag op voorhand was er toch sprake van het slapen en gezamenlijke hostel kamers. Iets wat niet strijkt met de prijsstelling van deze reis.
Voor het avondeten werd een onhandig systeem gebruikt waardoor 1 iemand moest afrekenen (ineens hoge bon=veel transactie kosten). Het was veel gezoek om de bonnen juist te verwerken. Helaas mochten we van de reisleider nooit aan 2 tafels zitten en per tafel afrekenen. Waarschijnlijk omdat er dan niet aangegeven kon worden dat zij “reisleider” was en dan geen gratis maaltijd zou ontvangen… zoals door haar zelf uitgesproken “ik doe dit vrijwillig, het moet voor mij ook leuk blijven”…
Er zijn bijna geen activiteiten bij de prijs inbegrepen. Dit is op voorhand duidelijk gecommuniceerd maar toch verbaasde het mij hoe weinig er bij in zat. De activiteiten werden geboekt door de gids, vervoer moest je zelf regelen. Als de gids mee ging en er groepskorting was, dan verrekende zij dit als korting voor haarzelf waardoor ze bijna nergens voor betaald heeft.
Ik durf gerust te delen dat ik zeker een dikke 1000€ extra heb uitgegeven, en dan zijn er een aantal duurdere activiteiten overgeslagen.
Een reisleider die leiding neemt wanneer de situatie er om vraagt zou erg fijn zijn. Als klap op de vuurpijl was de reisleidster tijdens het diner ineens weg en berichtte later dat ze in een kroeg was. De groep zag ze niet staan waarna zij naar het hostel gingen. Daar zittend kwam zij met twee vreemde jongens in het hostel. Mijns inziens sta je voor de veiligheid van de groep en hoort dit er absoluut niet bij.
Als je bereid bent veel te betalen voor een reis (er wordt écht veel marge gedraaid door Mundero) en je hebt het geluk een goede reisleider te hebben kan het prima zijn. Alles ging nu prima maar wanneer er een incident had plaatsgevonden ben ik benieuwd of onze reisleider in staat was om dit op te lossen.
Voor mij is het duidelijk geworden dat ik nooit weer met Mundero op reis ga. Bij soortgelijke organisaties als Sawadee en Simi heb je veel meer waar voor je geld.

Besvarelse fra Mundero
Zalige reis, met een leuke reisleidster (Maite we love you). Veel vrijheid voor eige invulling maar ook een goede invulling door Mundero zelf.
De 3daagse had een dagje minder gemogen en in de plaats een extra dagje Osaka. Voor de rest puur genieten.

Besvarelse fra Mundero
Heel goede communicatie met betrekking tot informatie. De regeling verloopt heel vlotjes.

Besvarelse fra Mundero
Een fantastische reisorganisatie met top begeleiding! Dankuwel mundero voor een droom van een reis!

Besvarelse fra Mundero
In augustus 2024 ben ik 2 weken met Mundero naar IJsland gereisd in een jongeren (22/30) groepsreis. Dat was een zeer prettige ervaring met een [vrijwilliger] reisleidster die goed haar best deed en leuke plekjes wist te vinden. Zeker een aanrader.

Besvarelse fra Mundero
Super fijn programma voor de reis, alsmede een heel leuke en georganiseerde reisbegeleidster! Machtige groep, activiteiten om U tegen te zeggen en een prima afwisseling tussen natuur, cultuur en actie!

Besvarelse fra Mundero
Omschrijving van het verloop van de reis én de realiteit lopen gelijk!

Besvarelse fra Mundero
Meest waanzinnige reis die ik ooit maakte! Warme, enthousiaste groepssfeer, top reisleider, adembenemende plekken. Zou geen seconde hebben willen missen. Tranen van geluk gegarandeerd! :-)

Besvarelse fra Mundero
Wij zijn twee jaar geleden op reis geweest naar Mexico met Mundero. Er zijn tijdens deze reis een aantal zaken misgelopen.
Op dat moment hadden wij niet door wat we van een reisorganisatie konden verwachten. Maar nu we op reis zijn geweest met een andere reisorganisatie voel ik mij toch genoodzaakt om een review te schrijven over Mundero en de magere service die je hier krijgt.
De reisbegeleidster wist amper iets over het land. Ze kon enkel Spaans spreken maar voor de rest was de organisatie ver zoek. We kregen weinig informatie over uitstappen. Ze had ook nooit genoeg cash bij waardoor wij verschillende uitstappen moesten voorschieten. We waren altijd onderweg en hadden amper tijd om te rusten, aangezien de ondoordachte planning dit niet toeliet. Voor de terugvlucht werd 1 van onze medereizigers op een andere vlucht gezet die pas de volgende ochtend zou vertrekken. Zowel Mundero als onze reisbegeleiding waren hiervan op de hoogte, zij regelden namelijk de check-in, maar vonden het niet nodig om dit even te melden. We kwamen hier pas achter in de luchthaven en hebben uiteindelijk met de groep het ticket van onze medereiziger betaald om ze met ons mee te laten gaan. Er werd zelfs geen hotel geregeld voor dit meisje… Mundero is hier niet tussengekomen en vonden het heel normaal dat een meisje alleen in Mexico achterbleef. Hiervoor hebben we ook nooit een compensatie voor terug gezien. Deze grap kostte ons €70 per persoon. Bij onze terugvlucht hadden we een tussenstop in Frankfurt. Heel de luchthaven lag plat wegens een staking. Ook dit was op voorhand geweten. Wederom was er niets geregeld (hotels, alternatief transport, …) We namen weer contact op met Mundero om te vragen hoe ze dit gingen regelen. Het antwoord was “wachten…” ,waardoor we uiteindelijk zelf een trein hebben genomen naar België en we ons vervoer zelf geregeld hebben. Dit kostte ons nogmaals €120 per persoon extra. Uiteindelijk hebben we na al deze gebreken slechts €60 van Mundero teruggekregen. Ze maakten zelfs geen onderscheid wie wel of geen verzekering hiervoor had genomen. Kortom, wil je echte service en een gids die iets van het land kent, dan ga je best niet op reis met Mundero. Om met een positieve noot te eindigen. Mexico is zeker de moeite waard om naartoe te gaan, maar denk goed na over de reisorganisatie die je neemt. Zolang er geen problemen zijn verloopt als goed. Van zodra er zich een onverwacht probleem voordoet zal je het toch nog zelf moeten oplossen en zal je hiervoor geen vergoeding vanuit Mundero krijgen.

Besvarelse fra Mundero
Læs mere om andre typer anmeldelser.