Metalura Stress van A tot Z
Metalura Stress van A tot Z
De grote reden waarom ik voor Metalura koos, was hun slogan “Ontzorgd van A tot Z.” Mijn fout was blijkbaar om te denken dat dit ook daadwerkelijk zo zou zijn. Voor ruim €15.000 verwacht je juist een professioneel en zorgeloos traject.
Aanvankelijk leek alles mogelijk. Na het tekenen van de overeenkomst en betalen van de aanbetaling veranderde dit echter snel. Het traject werd een aaneenschakeling van vertragingen, gebrekkige communicatie en wijzigingen.
Er was één complete installatie afgesproken: balkonbeglazing met een geïntegreerd screen in het aluminium frame. Bij de inmeting bleek dit opeens lastig. Er zou hierover met mij worden gecommuniceerd, maar dat gebeurde nooit. Uiteindelijk werd een extern bedrijf ingeschakeld met een volledig ander screensysteem. Uit goodwill heb ik deze ingrijpende afwijking geaccepteerd om verdere vertraging te voorkomen.
Daarnaast werd vooraf bij mijn vragen over wat nodig was voor plaatsing nergens over een vergunning gesproken. Later werd beweerd dat dit wel was aangegeven, maar ik kan dat niet terugvinden. De vergunningaanvraag werd vervolgens ongeveer een maand vertraagd opgestart, waarna ook de bouwvak voor verdere vertraging zorgde.
Daarna bleek voor de constructieberekening onvoldoende informatie beschikbaar. Ik heb zelf gemeentelijke documenten verzameld en aangeleverd om het proces te helpen versnellen. Uiteindelijk moest Metalura een andere constructeur inschakelen.
Ook de schriftelijk toegezegde installatiedatum van 15 juli 2026 werd niet gehaald. Inmiddels zijn we maanden verder.
Als klap op de vuurpijl is één werkdag voor de geplande montage meegedeeld dat de balkonbeglazing wel wordt geplaatst, maar het scherm pas weken later. Dit is nooit de afspraak geweest. Gezamenlijke plaatsing was vanaf het verkoopgesprek een harde voorwaarde, mede vanwege mijn al jarenlang bestaande medische lichtgevoeligheid. Mijn vrouw was hiervan eveneens getuige.
Ik heb gedurende het hele traject mijn betalingen en andere verplichtingen nagekomen, informatie aangeleverd en meerdere wijzigingen uit goodwill geaccepteerd. Toch moest ik voortdurend zelf achter informatie en oplossingen aan.
“Ontzorgd van A tot Z” is voor mij daarom inmiddels bijna ironisch. “Metalura Stress van A tot Z” beschrijft mijn ervaring veel beter.