Göteborg Energi Anmeldelser

TrustScore 1.5 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Vi vill tacka Anders Johansson, Tekniker och expert för fjärrvärme för snabb och professionell åtgärd på vår värme anläggning på Gullrisgatan 3, som vi anmälde den 5:e januari. Anders Johansson har... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ångrar bittert mitt val av Göteborg energi. De sålde - mycket påstridigt - på mig ett biogasavtal, som de (!) sedan sade upp. Plötsligt stod vi utan vårt överenskomna leveransavtal - ute i kylan rent... Se mere

Virksomhedsoplysninger

Skrevet af virksomheden

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Vi tycker det ska vara enkelt och tryggt att välja ett långsiktigt och prisvärt elavtal. Därför har vi certifierat oss med Schysst elhandel. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg.

Kontaktoplysninger

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Har ikke besvaret negative anmeldelser

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

11 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Härmed framställs ett formellt klagomål…

Härmed framställs ett formellt klagomål mot Göteborg Energi AB och Göteborg Energi Din El AB gällande deras hantering av nät- och elhandelsavtal vid flytt, samt bristfälliga rutiner för betalningspåminnelser.

Undertecknad har flyttat från min tidigare adress där jag haft elnät via Göteborg Energi AB och elförbrukning via Göteborg Energi Din El AB. I samband med flytten har debiteringen fortsatt, trots att ingen elförbrukning skett på adressen. Att systemet kräver att konsumenten manuellt måste säga upp två separata avtal hos i praktiken samma koncern vid en flytt – under hot om dubbeldebitering (där både utflyttande och inflyttande hyresgäst riskerar att betala för samma period) – framstår som ett oskäligt och konsumentfientlig avtalsvillkor.
Vidare har bolagens faktureringsrutiner brustit allvarligt. En faktura på 130 kr skickades via e-post, hamnade i skräp och senare deras påminnelse faktura skickades via vanlig post till en adress jag bevisligen flyttat ifrån.

Eftersom digitala alternativ (såsom Kivra eller e-faktura) inte användes för påminnelsen, nådde informationen aldrig mig. Detta resulterade i att ett trivialt belopp på 130 kr eskalerade till över 900 kr via Kronofogden.

Totalt har jag tvingats betala över 1 500 kr för tjänster som aldrig har levererats. Samtliga belopp är nu betalda för att undvika ytterligare rättsliga repressalier, men jag kräver härmed en översyn av mitt ärende och en återbetalning av de avgifter som debiterats efter att mitt faktiska nyttjande av adressen upphörde. Jag fick veta idag att efter mitt samtal gäller slut på avtalet från imorgon, men jag måste ändå betalar tills idag eltjänster som jag aldrig används de senaste två månader. Kundcenter kunde inte veta hur mycket pengar måste betalas, utan den information kommer via e-post.

Att låsa fast konsumenter i dolda avtalsfällor vid flytt och medvetet använda analoga påminnelsemetoder till utflyttade kunder strider mot god sed på elmarknaden.
Med vänlig hälsning,
Héctor García-Jorquera

26. august 2026
Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Får dessvärre instämma med tidigare…

Får dessvärre instämma med tidigare omdömen, det är extremt långa väntetider till kundtjänsten, ett företag som inte tycks ta ansvar när de gör fel men en attityd på kundtjänsten om att det är du som gjort fel. Kommer inte bli kvar och skulle inte rekommendera dig att teckna avtal här om
du inte har tålamod som finns till övers när du blir behandlad oförskämt i kundtjänsten.

Fantastiska säljare dock, men kvittot på det du köpt dvs kundtjänsten - är under all kritik. Välj ngt trevligare, du har ju möjlighet att ha en telefon kontakt med med din elleverantör när ngt blir fel, som är trevlig och tar ansvar om det blivit fel. Det förtroendet förtjänar de inte utifrån min upplevelse.

13. juli 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Väntade över en timme för att komma…

Väntade över en timme för att komma fram med telefon. När jag fick kontakt så bröts samtalet direkt. Chatten var extremt lång väntetid. Det är ju omöjligt att kunna teckna el-avtal med Göteborg Energi. De måste se till att kunderna kommer fram till kundtjänst.
Sämsta service jag upplevt.

11. maj 2026

Missnöjd med energimix

Varit kund i Göteborgs Energi sedan snart två decennier, men när jag inser att jag oavsett hur jag gör så tvingas jag att köpa "grön el" så byter jag bolag. I sak har jag inget emot grön el, men det är mitt val att inte stödja detta, utan jag ser stabila kraftalternativ som det jag vill köpa först och främst, och valet ska vara mitt eget, inte någon annan.
Så adjö Göteborgs Energi.

17. marts 2026

Customer Care level 0

I had a good experience with them untill I moved, that's when the bills that use to be automatically paid began to be half automated and half manual...its a scam to pay like this anyway, 2 or 3 different bills? Why?
Anyway 0 communication, 0 support..

3. marts 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

ringer flertal gånger och påstår att…

Ringer flertal gånger och påstår att dom är billigast och att jag kommer få massvis rabatter ,,,Jag går med på det och skriver under. Bom får en el räkning på 1300kr helt otroligt , Dom ljuger för att du skriva under sen kan dom få sin lönehöjning . Helt otroligt beteende som banditer i textas

2. december 2025

not happy with services

I used to pay this company for elnät, they call one day and offer a good deal on Elhandel.
I pay my bills (Elnät included) using E-Faktura, but they charge these two cases separately and didn't send me any E faktura for the Elhandel or to my email or mail. Instead I got a BetalningsPåminnelse by post few days after the first of the month and was charged extra due to "missing payment". It's not much money to worry about but they did ruin my mood, so enjoy the 1-star review

12. oktober 2025

Göteborg Energi is looting

This company is looting people. They are the one and only electricity grid provider in Gothenburg run by the municipality.
I have been using them for the last 4 years and missed to pay invoices on time twice in the last 4 months - once in May and once in Sep.
I paid the invoices 23 days later in both the instances.
Instead of sending a 60kr reminder fee, they send it straight to InKasso for 180kr for 23 days delay.
They don't even remove the fee on a goodwill gesture.
In my case, I have been out of the country for personal emergencies for over a month which is the reason to miss the payment. Paid as soon as I'm back

25. september 2025

Lurar kunder

Företaget erbjuder tillägg för ursprungsgaranti och framställer det som en fördelaktig affär för kunden. I praktiken har dock avtalsvillkor ändrats utan att dessa ändringar godkänts av mig som kund. Ursprungsgarantin har visat sig vara en onödig extra kostnad utan tydligt värde. Samtidigt lägger företaget stor vikt vid att ta betalt för elcertifikat. Ersättningen för såld el är låg, medan kostnaden för köpt el är flera hundra procent högre. Baserat på min erfarenhet kommer jag att undvika Göteborg Energi framöver och jag avråder andra från att teckna avtal med dem. Det är också viktigt att vara medveten om att företaget enligt min upplevelse kan ändra avtalet utan att kunden uttryckligen godkänner de nya villkoren.

får tillbaka kostnaden ursprungsgarenti väför den kommer att återbetalas for

7. august 2025

Under all kritik!

Under all kritik!

Allt nedan finns dokumenterat.

Ett kabelbrott hos er på Göteborg Energi gjorde att min ugn hemma slutade fungera. Det är en ugn av märket Siemens, modernt och var fullt fungerande innan kabelbrottet orsakat av er.

Jag har ett ärende hos er och har varit i kontakt med er ansvarsutredare, svaret från denne utredare har varit att jag ej kommer bli ersatt - vilket jag absolut inte accepterar då ugnen var fullt fungerande innan ert kabelbrott, här måste ni ta ansvar!

Ansvaret ligger hos er då orsaken till skadan kommer från er, det är ni som har brustit i ert arbete vilket orsakat skada hos mig.

Jag har varit i kontakt med Energimarknadsbyrån och Konsumentverket och det enda logiska från deras håll är att ni ska ersätta mig för denna skada som ni åsamkat mig.

Jag är öppen för fortsatt dialog med er, lika öppen är jag för att anmäla er till ARN.

27. maj 2025

Just awful

Just awful. I repeat awful. Don't respond to anything. Send incorrect bills and then forward them to debt collection agencies. They take no responsibility for there mistakes. Stay away from them and go for another energy provider if you live in Gothenburg.

16. december 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Vill varna för att skriva avtal med…

Vill varna för att skriva avtal med Göteborgs Energi. När jag tecknade ett fast ettårsavtal förra året med ett annat bolag, hörde Gbg energi av sig, erbjöd ett rörligt avtal när detta löpte ut. Detta som ett sätt att inte missa uppsägningstiden på mitt fasta ettårsavtal. Fick information om att det inte fanns någon bindningstid och att jag kunde säga upp det på dagen om jag till dess hittat annan elleverantör. När jag nu en halv månad innan det rörliga avtalet med Gbg energi träder i kraft, vill avsluta detsamma innan det börjat, får jag beskedet att jag måste säga upp det en månad innan avslut. Eftersom jag är mitt i månaden innebär det att jag tvingas använda Gbg energi under en månad innan avtalet kan avslutas. Jag hänvisar till muntligt avtal med säljare i inspelning. Får svaret att dessa inspelningar bara lagras tre månader och att alla samtal inte spelas in. Signerat avtal gäller oavsett om säljaren uttryckt annat muntligt. Reklamationsavdelning vägrar man att koppla till för samtal. Den får enbart kontaktas via mail eller brev. Metoden att knyta upp nya kunder långt in i framtiden som man vet redan skrivit avtal med annan aktör, genom att ge fagra löften, känns inte som ett schysst elhandelsbolag. Branschen borde se över avtals hanteringen och tills vidare ta bort stämpeln schysst elhandelsbolag från Gbg Energi

11. oktober 2024

Dette er Trustpilot

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.