Ser bort for tekniske beviser - og opfinder kalk som ikke er der som fejl årsag
Din Hvidevareservice og deres tekniske samarbejdspartner Gorenje Group Nordic respekter ikke reklamationsretten.
De fornægter fysiske beviser.
De svare kun tilbage, at ”jeg(forbrugeren)” ikke har ret, på trods af jeg er uddannet som ingeniør netop inden for det område, hvor de påstår, at jeg ikke har ret. – De ser ikke på de beviser, der viser, at jeg har ret til reklamation i dette tilfælde.
Når jeg beder dem, om at tage fat i producenten (ASKO) for at få mine beviser bekræftet, så ignorere de disse mails.
Og til sidst (efter en del mail) skiver de, at hvis jeg havde accepteatrede selv at betale for reparation og udskiftning (af dele som ikke var kalket til- i stede for at klage og opretholde min reklamationsret), så kunne de måske forsat have set på min klage… (..Som om.. – for så havde jeg jo accepteret - og dermed ville jeg ikke have kunne klage over min manglende reklamationsret.)
Tænk på alle de personer, som egentlig har ret til deres reklamation, men hvor Gorenje Group Nordic og Hvidevareservice vælger at opfinde kalk, så forbrugeren ikke får udført deres reklamation, og så forbrugeren ovenikøbet kommer til at betale for udskiftning af dele som slet ikke er relevante at få udskiftet.
Mere specifikt er mit hændelses forløb således.
Jeg en ASKO vaskemaskine, hvor slangen til vandtilføringen inden i maskinen lige ved indløbet havde en 90 graders bøjning. Dette har gjort at slangen er blevet slidt indvendigt i dette knæk, og over tid revnede slangen i dette knæk - inden for reklamationsperioden.
Det er tydeligt at se, at vandet har slidt slangen indvendigt. Og det slid/kavitation, som er sket i slangen, er sket pga. turbulensen i vandet ved knækket på slangen. Og til sidst har slangen ikke kunne holde til vandtrykket ved vandindtag.
Måske kan materialet i slangen også være blevet svækket af, at slangen bliver varmet op til 70 til 90 grader et par gang om ugen, og derefter hurtigt afkølet, når der tages klod-vand ind til skylning af vasketøjet. Jeg skal dog ikke kunne sige, om disse temperatur udsvingene har en effekt eller ej. Ofte har dette en nedbrydende virkning på de fleste materialer.
Jeg reklamerede over denne revne i indløbsslangen, og har jeg nu flere gange fået som svar, at revnen nede ved indløbet skyldes kalk i brusepladen (den der giver vand til sæbeskålen) øverst på maskinen.
Dette var jeg ikke enig i. Jeg skulle dog betale for montøren, da han påstod at reklamationsretten ikke var gældende. Og så begyndte min klagesag.
Jeg påviste via. billeder, at der ikke var kalk i brusepladen, og at der var frit vand gennemløb gennem brusepladen, samt jeg prøvede at forklare, hvordan man kunne se, at slangen var slidt i bøjningen ved revnen -og vise det via billeder - og at det altså var tale om, at det nok var et design problem mht til at slangen var bukket, og at det var den bukkede slange, der var skyld i revnen. Og at revnen i indløbsslangen derfor ikke var opstået pga. ”ikke synligt” kalk i brusepladen. Til alt dette fik jeg flere gange svaret - at jeg tog fejl. Uden nogen form for uddybning. Uden at de kommenterede på alt det tekniske. Og uden at de viste billederne med fakta den mindste interesse.
Jeg fik svaret, at de tit så at indløbsslangen revnede nede ved indløbet pga kalk i brusepladen. Og jeg fik svar om, at i mit tilfælde var forklaringen ”at slangen var revnet pga. ”ikke synlig kalk” i brusepladen”.
Ikke synligt kalk i brusepladen – Hvordan kan det så forekomme?.. Det næste jeg skiver - er altså noget som ikke kan forekomme.. – men som åbenbart skulle være sket i mit tilfælde...
Vandet i brusepladen i mit tilfælde, må have haft den evne - ikke at løbe ned af mod dysserne, som er det nederste på brusepladen. Da man på billederne jeg har taget tydelig kan se, at der er fri passage ved dysserne. Derimod må vandet være blevet oppe i brusepladen, for at kunne blive til ”usynlig” kalkpropper. Dermed kan vandet i min maskine åbenbart undgår tyngdekraften - og så må vandet have tørret ind til kalkpropper, oppe i brusepladen, hvis det altså skulle kunne være blevet til ”ikke synlige propper” , og disse propper skulle så have medført tilstopning, som fik min slange til at revne nede ved vandindtaget. Disse usynlige kalkpropper har yderligere den egenskab, at de forsvinder, hvis man tager billeder eller vise at der fuld vand gennemstrømningen gennem brusepladen….Jeg har nemlig også flere billeder der vise fuld flow af vand gennem brusepladen - foruden billeder, som viser at der ikke er kalk i brusepladen.
Om ikke andet må man sige, at det er en god fidus med dette ”usynlige kalk” til at tjene penge på, og samtidig undgå reklamationsretten.
Specielt når de to firmaer, bare fortæller, dem der klager, at de ikke har ret – hvorefter i lukker sagen - Uanset mængden at både faglige og tekniske beviser, der viser at de tager fejl.
30. januar 2021