Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Bardzo polecam firmę FRU.pl, za szybkie i pomocne działania, zwłaszcza szybką rezerwację przelotów jak i pomoc w załatwianiu różnych spraw, w tym związanych z przebukowaniem biletu lub odwołaniem reze... Se mere

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Pani Gabriela w ciągu kilkunastu minut rozwiązała problem odrzucenia płatności przez bank. Problem polegał na tym, że robiłem rezerwację na lot kwietniowy w styczniu 26 i nie zorientowałem się, że pła... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

fru.pl to firma z niedostatecznie przeszkolonym personelem. Nigdy więcej nie kupimy u nich biletów lotniczych, bo w sierpniu 2023 roku kupiliśmy bilety na trasie Warszawa-Toronto przez Kopenhagę i nie... Se mere

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Pani Kasia P.-S. Nie chcę pisać nazwiska. Jest wspaniałym człowiekiem z obslugi klienta fru, który mi pomógł w sytuacji stresowej. Ta zlota kobieta szeroko udzieliła odpowiedzi na moje pytania i dala... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Rejseselskab

Skrevet af virksomheden

Tanie loty, bilety lotnicze i tanie linie lotnicze w jednym miejscu. Dobra oferta połączeń lotniczych. Sprawdź ofertę FRU.PL teraz.

Kontaktoplysninger

1 stjerne

Har besvaret 100 % af deres negative anmeldelser

Svarer typisk inden for 48 timer

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Bardzo szybka

Bardzo szybka, rzeczowa i wyczerpujaca odpowiedz, polecam!

17. juni 2025

Besvarelse fra FRU.PL

Pani Anno – serdecznie dziękujemy! Miło nam, że odpowiedź była pomocna i kompletna.

Ogromna opłata manipulacyjna

Firma dokonała zakupu biletów na rejs Lot z Warszawy do Splitu na innym niż polski rynek przez co mieliśmy same problemy. Najpierw z dokupieniem bagażu rejestrowanego online. Potem z odprawą przez lotnisko w Splicie. Nasz lot był traktowany jako czarterowy, a te nie mogą się odprawić online na stronie lotniska. Nie sprawdzałam cen w Locie skuszona opiniami, że na fru jest taniej. Sprawdziłam po zakupie. Kupując bezpośrednio w Locie zapłaciłabym mniej i to uwzględniając dokupiony bagaż. Taką opłatę manipulacyjną ma fru xD
Może na dłuższych lotach z przesiadkami na fru można oszczędzić, ale radzę sprawdzić na drugą rękę ile ten lot kosztowałby w liniach lotniczych, bo opłata, którą pobiera fru jest spora. Na pewno na trasie Warszawa-Split Lot mial niższe ceny niż fru

9. juni 2025

Besvarelse fra FRU.PL

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że doświadczenie z rezerwacją nie spełniło oczekiwań. Zależy nam na pełnej przejrzystości kosztów, dlatego każda opłata serwisowa jest widoczna jeszcze przed finalizacją zakupu – a bilet może być wystawiony na rynku zagranicznym, by zapewnić dostępność. Szkoda, że nie udało się z nami skontaktować – w takich sytuacjach zawsze jesteśmy gotowi pomóc, wyjaśnić i wesprzeć.

Zachęcamy do kontaktu przy kolejnych podróżach – jesteśmy dostępni i chętni do pomocy na każdym etapie.

Obsługa czat Pani Gabriela

Obsługa czat Pani Gabriela. Bardzo miła i szybka obsługa. Bardzo polecam i dziękuję.

10. juni 2025

Besvarelse fra FRU.PL

Cieszymy się, że rozmowa z Panią Gabrielą spełniła oczekiwania – to dla nas ogromnie ważne.
Zawsze staramy się, by obsługa była szybka, miła i pomocna. Dziękujemy za polecenie!

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Dane do odprawy są niepoprawne

Dane do odprawy są niepoprawne. Brak kontaktu z tą firmą. Musiałem sam zapłacić przy odprawie ryanair 1040 zł za dwie osoby przez brak możliwości zrobienia odprawy online. Wydanie pieniędzy przez błąd firmy Fru przy tym nerwowy czas i stres.

8. juni 2025

Besvarelse fra FRU.PL

Dziękujemy za opinię. Przykro nam z powodu zaistniałych trudności. Otrzymaliśmy już Pana zgłoszenie i sprawa jest w trakcie szczegółowej analizy przez nasz zespół. Skontaktujemy się bezpośrednio, gdy tylko zakończymy weryfikację – prosimy o chwilę cierpliwości. Zależy nam na jak najszybszym i rzetelnym wyjaśnieniu sytuacji.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Problematyczne loty i drogo!

Kupiłem bilet lotniczy i chcę zmienić bagaż na cięższy, ale nie mogę nic z tym zrobić. Firma nie posiada numeru telefonu, nie odpowiada na e-maile, a jest zarejestrowana w Rumunii – to wygląda jak oszustwo! Lufthansa podaje fałszywy numer telefonu do fru.pl. Za odprawę trzeba dodatkowo zapłacić, a bagaż rejestrowany trzeba odbierać samodzielnie przy przesiadce – to skandal! Mam tylko 24 godziny, aby odzyskać pieniądze, mimo że nie wykupiłem opcji Flex, ale nikt nie odpowiada! To mój pierwszy i ostatni raz korzystania z ich usług.

8. juni 2025

Besvarelse fra FRU.PL

Panie Danielu, dziękujemy za opinię. Przykro nam, że pojawiły się trudności. Chcielibyśmy zaznaczyć, że nasza spółka jest zarejestrowana w Polsce. Obsługujemy czat, kontakt mailowy oraz – dla klientów, którzy wykupili taką usługę – telefoniczny kontakt zwrotny. Wczoraj, 8 czerwca, był dniem ustawowo wolnym od pracy, dlatego dziś udzielamy odpowiedzi na wszystkie zgłoszenia. Jeżeli sprawa jest nadal aktualna, zapraszamy do kontaktu przez czat – jesteśmy dziś do dyspozycji i chętnie pomożemy.

Zakup biletów na czarter Santorinii

Jak na chwilę obecną wszystko jest bez zastrzeżeń, strona do rezerwacji bardzo czytelna krok po kroku. Szybki również kontakt z obsługą przez e-mail, pomoc na najwyższym poziomie. Jestem na etapie zamówienia i opłaty biletów. Mam nadzieję, że cały proces będzie na takim samym poziomie.

7. juni 2025

Besvarelse fra FRU.PL

Dziękujemy, Pani Marzeno! Cieszymy się, że proces rezerwacji przebiegł sprawnie 😊 Jeśli tylko będzie potrzebna dalsza pomoc – jesteśmy tu!

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Nigdy więcej nie skorzystam z usług…

Nigdy więcej nie skorzystam z usług Fru, co za beznadzieja, zero pomocy, za wszystko trzeba dopłacać kilka razy, nie da się nawet z nimi dogadać, ciągle wychodzą z czatu, nie ma numeru żeby zadzwonić, człowiek dokupuje specjalne usługi żeby nie działały. Chciałam zwrócić bilet bądź zmieni datę to musiałam prawie 2k dopłacić

3. juni 2025

Besvarelse fra FRU.PL

Dziękujemy za opinię. Przykro nam, że pojawiły się trudności. Niestety, bez szczegółów rezerwacji nie możemy zweryfikować sytuacji. Zachęcamy do kontaktu z naszym zespołem obsługi – chętnie wyjaśnimy sprawę indywidualnie.

Zwykła rezerwacja, niezwykła pomoc – wdzięczność dla FRU.pl

W życiu zdarzają się sytuacje, które całkowicie wywracają codzienność do góry nogami. W maju tego roku nasza rodzina doświadczyła pożaru domu – ucierpiał dach, elewacja, okna, a cały budynek został zalany wodą podczas akcji gaśniczej. Czeka nas długi i kosztowny remont generalny.
W związku z tą sytuacją, zmuszeni byliśmy zrezygnować z wakacyjnej podróży do Lizbony, na którą wcześniej kupiliśmy bilety (dla mnie, żony i naszego 5-letniego syna) przez platformę FRU.pl. Zgłosiliśmy się do FRU.pl z prośbą o pomoc, choć byliśmy świadomi, że bilety są bezzwrotne, a linia lotnicza (TAP Portugal) nie ma obowiązku ich zwracać. Mimo to, zespół FRU nie pozostał obojętny.
Okazali ogromne zrozumienie, empatię i zaangażowanie. Skontaktowali się z linią lotniczą, przedstawili naszą sytuację i... wynegocjowali pełny zwrot kosztów biletów, łącznie ze swoją własną prowizją, choć nie mieli takiego obowiązku.
Ale to nie wszystko.
Zespół FRU postanowił nas dodatkowo wesprzeć, wpłacając darowiznę w wysokości 5000 zł na naszą zbiórkę na odbudowę domu, a także udostępniając informacje o niej w swoim newsletterze i mediach społecznościowych.
Jestem głęboko poruszony i wdzięczny. Nie spodziewaliśmy się takiego odzewu i pomocy – od firmy, która mogłaby przecież po prostu powiedzieć "regulamin nie pozwala". Dla nas to nie była tylko transakcja – to był ludzki odruch serca. FRU.pl pokazało, że za technologią i bileterią stoją prawdziwi ludzie, którzy potrafią wczuć się w cudzą sytuację i zadziałać z sercem.
Z całego serca dziękujemy całemu zespołowi, a w szczególności Pani Joannie i działowi Back Office oraz Pani Katarzynie i działowi Customer Care – za ich życzliwość, pomoc i realne wsparcie w bardzo trudnym momencie naszego życia. Gdy odbudujemy dom, z radością wrócimy do planowania kolejnych podróży właśnie z Wami.
Ignacy, Kasia, Jan.

4. juni 2025

Besvarelse fra FRU.PL

Dziękujemy za tak poruszające słowa. Cały nasz zespół zadziałał z potrzeby serca i ogromnym szacunkiem do sytuacji, w której się Państwo znaleźli. Cieszymy się, że mogliśmy choć w małym stopniu ulżyć w tym trudnym czasie.
W FRU wierzymy, że za każdą rezerwacją stoi człowiek – z planami, emocjami i często nieprzewidzianymi wyzwaniami. Takie historie przypominają nam, co naprawdę znaczy pomoc.
Trzymamy mocno kciuki za odbudowę Waszego domu i mamy nadzieję, że w przyszłości będziemy mogli pomóc w realizacji wielu pięknych podróży. Z serdecznymi pozdrowieniami.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Bukuję bilety przez Fru od kilku lat

Bukuję bilety przez Fru od kilku lat. Zawsze: prosto, sprawnie,profesjonalnie. Polecam

3. juni 2024

Besvarelse fra FRU.PL

Dziękujemy za zaufanie i wieloletnią współpracę! Cieszymy się, że możemy być częścią Pani podróży.

polecam

polecam, konkretne wsparcie

2. juni 2025

Besvarelse fra FRU.PL

Dziękujemy za miłe słowa! Staramy się działać profesjonalnie.

bardzo profesjonalna pomoc

bardzo profesjonalna pomoc. Korzystałam z pomocy aż 3-ch konsultantów, wszyscy służyli pomocą i na każdym etapie problemu byłam bardzo dobrze poinformowana. Korzystałam także w dniu 30.05. x2

31. maj 2025

Besvarelse fra FRU.PL

Dziękujemy pięknie! Cieszymy się, że cała nasza obsługa była profesjonalna. Utrzymywanie wysokich standardów obsługi na każdym etapie sprawy to dla nas priorytet.

Pomocne konsultantki

Pomocne konsultantki, ostatnio pani Agata. Dobra wyszukiwarka lotów.

28. maj 2025

Besvarelse fra FRU.PL

Dziękujemy za miłe słowa! Przekażemy je Pani Agacie.

Læs mere om andre typer anmeldelser.

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.