Een gebruikte bakfiets en een gebruikte e-bike bij ze gekocht voor een zeer geschikte prijs. Afgeleverd zoals afgesproken, met een heel goed afgewerkt deurtje voor de hond, ring voor de riem en tot on... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Ben geweest in de winkel in surhuisterveen Ali heeft ons heel netjes geholpen de mogelijkheden besproken (ben minderinvalide)' dus moesten aanpassingen opkomen. Mijn toen huidige driewielfiets ingerui... Se mere
Bakfiets carry 2, zwart-bruin besteld bij fietsoptimaal vanwege de prima prijs in vergelijking tot andere winkels. Fiets werd binnen de afgesproken 20 dagen geleverd door Westra Service. Fiets zelf be... Se mere
Zeer slechte communicatie, komen afspraken niet na. Wegens gezondheid kunnen wij niet meer fietsen. Allereerst hebben wij veel te veel betaald voor onze fietsen.zijn nu anderhalf jaar oud nog geen 500... Se mere
Virksomheden har svaret
Har besvaret 70 % af deres negative anmeldelser
Det tager typisk over 1 måned at svare
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Super vriendelijk geholpen door Remon
Super vriendelijk geholpen door Remon, hele fijne communicatie. Ondanks dat het geen persoonlijk contact was, want we hebben het via de chat geregeld op de website voelde het mega persoonlijk. Professioneel maar ook heel toegankelijk. Mocht je vragen hebben of twijfels, twijfel dan in ieder geval niet om hulp te vragen via de chat. Ik ben goed geadviseerd en heb de bakfiets net binnen gekregen en de woorden van Remon waren in ieder geval oprecht, prachtige fiets! Uiteindelijk gekozen voor de van Rixtel urban groen. Als hij zo fietst zoals hij eruit ziet gaat het helemaal goedkomen. Remon hartstikke bedankt voor je fijne hulp!

Fietoptimaal Doetinchem slecht
Fietoptimaal Doetinchem is geen experience centre wat een afknapper. We gingen voor een 3wielerfiets voor mijn schoonmoeder. er stonden er maar 2, de prijzen werden zo even te neus en lippen door genoemd. verkoper had totaal geen aandacht voor ons, terwijl er verder niemand in de winkel was. Proefrit? Nee niet hier aan de te drukken weg (of te wel geen zin om de fiets tussen de andere bakfietsen te halen. Zonde van onze tijd.
Klantvriendelijk een vette 10
Heel vriendelijk geholpen, heb duidelijke uitleg en antwoord op mijn vragen gekregen!!! TOP bakfiets!!
Klantvriendelijk een vette 10
Als ik wist wat ik nu weet, heb ik spijt dat ik het niet jaren eerder heb gedaan!!

Elektrische bakfiets
Snelle service goed geholpen.
Ben heel blij met de elektrische bakfiets
Heb er veel plezier van

Bakfiets Royal premium
Wij hebben bij Fietsoptimaal op diverse bakfietsen een proefrit kunnen maken. Het personeel is heel vriendelijk. Levering aan huis is ook goed, uitleg van de bakfiets kan beter bij aflevering. Bij afsluiten van diefstalverzekering bij Kingpolis lijkt het of de bakfiets een gps-tracker zou moeten hebben ivm de waarde, maar daar werd in de winkel en/of door fietsoptimaal niets over gezegd. Een telefoontje bracht hierover zekerheid, dus dat was achteraf een goede service.
We hebben de bakfiets nog te kort, om een oordeel te geven over de betrouwbaarheid en de service als er gebreken zijn.

Besvarelse fra Fietsoptimaal
Slechte kwaliteit en nog slechtere klantenservice
In januari 2024 een bakfiets nieuw gekocht allereerst werd de fiets al met een aantal kilometers op de teller geleverd dus ik vermoed dat ze gewoon het showmodel waarop proefritten gemaakt worden bij ons afgeleverd hebben.
Binnen 7 maanden liet het fineer van alle houtdelen van de bak los en kort daarna in september kwam er een terugroepactie op ons merk en type. Fietsoptimaal wilde geen reparaties doen aan de fiets en de houtdelen waren volgens hun de garantieperiode van maar 6 maanden al voorbij (nergens staat vermeld dat deze garantie maar zo kort is) pas toen ik begon over het willen ontbinden van de koopovereenkomst, konden ze ineens wel de houtdelen vervangen maar betreft de terugroepactie hadden we pech en we moesten er zelf maar voor zorgen dat de fiets bij hun in de werkplaats kwam. Na dikke 7 maanden heeft de fabrikant de terugroepactie uitgevoerd maar de overige gebreken zijn door fietsoptimaal nog steeds niet opgelost, en de toon in de mails worden inmiddels ook erg onprofessioneel. Ik voel me echt ontzettend slecht behandeld en we kunnen niks anders dan verliezen in deze situatie met een fiets waar we niks mee kunnen en doorverkopen zal alleen gaan met een aanzienlijke waardevermindering. De webshop heeft echter hun geld al binnen en doet niks om hun klanten te helpen.
Kwamen ze ook nog met een zogenaamde coulanceregeling wat 1000 euro inruilwaarde zou geven voor een heel beperkte selectie (dure) fietsen, terwijl onze bakfiets een stuk duurder was in aankoop dan die 1000 euro en we er nog niet eens 200 km mee gefietst hebben.
Al met al gewoon een slecht bedrijf.
En nu op deze recensie een leuke reactie geven over dat ze uit “coulance” de houtdelen hebben vervangen. Zonder toestemming van de leverancier. Dit gebeurde pas nadat ik er meerdere malen op had moeten wijzen dat zij eerder zelf hadden aangegeven dit te gaan doen. Zoals letterlijk in hun mail stond:
"Wij hebben begrepen vanuit de leverancier dat zij de houten gedeeltes onder garantie gaan vergoeden. Zodra de houten gedeeltes binnen zijn, zullen wij u dit laten weten. Daarna ontvangen wij graag de bakfiets in huis, zodat wij dit voor u kunnen vervangen."
Ik lees hierin toch echt toestemming vanuit de leverancier.
Uiteindelijk heb ik zelfs aangegeven juridische stappen te zullen ondernemen na een maandenlange strijd. Als het dan ineens wél kan, noem ik dat geen “coulance”. Daarnaast, was het niet kosteloos want we betaalden belachelijk veel aan transport kosten waar ze ons volgens hen ook nog 'korting' voor hadden gegeven.

Besvarelse fra Fietsoptimaal
Bestel nooit een fiets bij fietsoptimaal!
Bestel nooit een fiets bij fiets optimaal!
Wees gewaarschuwd voor de meest on klantvriendelijke service en bizar slechte garantie voorwaarden.
Wij kochten een bakfiets bij fiets optimaal en na 3 maanden bleken er gebreken aan de bakfiets. Voor ons was het ons eerste vervoersmiddel waarvan we afhankelijk waren om kinderen in te vervoeren. Fietsoptimaal bleef wijzen naar de fabrikant en heeft op geen enkele wijze meegedacht in vervangend vervoer of een andere bakfiets waardoor we genoodzaakt waren kinderen toch te vervoeren met alle risico’s van dien. Nadat de fiets na 7 maanden eindelijk gerepareerd was door de fabrikant en weer veilig bevonden zou moeten zijn bleek er ook een defect met de remmen. Om te kijken of dit binnen de garantie zou kunnen vallen moeten we zelf maar kijken hoe we de fiets op een locatie van fiets optimaal krijgen of anders worden er transportkosten van €130 in rekening gebracht! Bizar! We hebben nog geen 3 maanden zonder zorgen kunnen fietsen en verder alleen maar zorgen, gedoe en extra kosten gehad! Bestel hier nooit je fiets want je krijgt er alleen maar ellende van!

Besvarelse fra Fietsoptimaal
De rust van de bezorger bij aflevering
Goede voorlichting in Hardenberg voor de Vanrixtel driewiel fiets door Ramon. Alles in goede orde geleverd. Alleen bij de ideal betaling liep het niet helemaal goed, ws door een fout in het betalingssysteem. Door de rust van bezorger Mohamed is alles goed verlopen. Bij hopen veel plezier te hebben van onze aankoop.

fijn contact met klantenservice
Heel fijn contact met klantenservice. Ons probleem werd snel en naar tevredenheid opgelost. Nogmaals dank daarvoor en voor uw begrip.

Besvarelse fra Fietsoptimaal
Had vragen over mijn nieuwe Ebike Levit…
Had vragen over mijn nieuwe Ebike Levit Calvia 3. Heel goed geholpen op afstand, vriendelijk en hulpvaardig.
Nogmaals bedankt aan het experience center in Budel !
Groet, Karina

Absoluut geen aanrader!
Wij hebben onze bakfiets driekwart jaar geleden gekocht bij Firtsoptimaal. Binnen drie maanden ontstonden er al defecten aan de remmen en de verlichting. Ook waren drie van de vier ritsen van de huif binnen een week stuk. Voor deze mankementen hebben wij contact opgenomen met Fietsoptimaal. Wij moesten vervolgens twee weken wachten op de reparatie en zelf in het vervoer van de bakfiets naar de winkel voorzien. Inmiddels zijn we vele reparaties verder, wederom problemen met de remmen, een nieuwe lamp laten monteren. Verder is zijn de ritsen van de huif weer stuk gegaan. Ook bladdert het kunstleer van het stuur af, is de trapper al twee keer afgesproken, is de versnellingskabel stuk gegaan en zijn we meerdere lekker banden verder. Kortom, deze fiets verdient niet meer dan een ster, evenals de service van Fietsoptimaal. Inmiddels brengen we de fiets naar de lokale fietsenmaker, zodat we deze in ieder geval binnen een aantal dagen weer kunnen gebruiken. Ons advies: spaar door voor een degelijke bakfiets! De qivelo lijkt gunstig qua prijs, maar in dit geval is goedkoop duurkoop. Al is goedkoop ook relatief, 3200 euro vinden wij nog een behoorlijk bedrag..
Top service
Hele fijne ervaring bij het kopen van de bakfiets. Men heeft de tijd genomen voor een goede uitleg, zodat je tot de juiste keuze kan komen. Een snelle levering, goede service en communicatie. Zeer tevreden.
Gerepareerd. leenBAKfiets gekregen.
Ik heb mijn bakfiets netjes aangemeld voor reparatie. 2 September is het netjes opgehaald. Helaas geen leenBAKfiets. 2 weken kan ik wel zonder. Maar nu is het Al 7 Oktober en nog steeds niks terug gehoord. Ik blijf maar bellen. Inmiddels moet ik naar 2 verschillende scholen in een kwartiertje tijd. Ik heb het dus echt nodig. Ik heb nu maar 3 opties voorgesteld. 1. LeenBAKfiets. 2. Een nieuwe bakfiets merk maakt Niet uit. 3. Geld terug. Als ze dit negeren en niks doen voor 11 Oktober Dan onderneem ik stappen. Ik zet mijn fiets op gestolen bij de verzekerings maatschapij met de eerlijke uitleg. En ik vraag geld terug via ideal. Ik hoop natuurlijk dat ze het netjes kunnen oplossen.
Uiteindelijk heb ik een leenBAKfiets gekregen. En op 5 November heb ik mijn eigen bakfiets weer terug. De communicatie verloopt Niet heel erg goed in het bedrijf zelf. Toen ik mijn bakfiets terug kreeg stond er Niet bij dat ze de leenBAKfiets mee Kon nemen.
Ik Ben Niet zo streng geworden. En uiteindelijk moest ik mijn leven uitleggen om begrepen te worden. De westra service man heeft een beetje seksistische gedachte gang. Ook Denk ik dat we verschillen in genaratie en omgeving. De bakfiets is mijn auto en is mijn werk. Ik woon in Utrecht.
Ik heb veel kleine reparaties zelf betaald en ook door iemand anders laten uitvoeren. Dus veel werk aan mij hadden ze Niet. Een week nadat het gerepareerd is met een onderhoudsbeurt is mijn zadel kapot gegaan. Ik Ben naar de fietsenmaker gegaan voor een nieuwe zadel. Gratis montage. Heb ik garantie?
Qivelo ananda curve 3 wieler
Na een mindere ervaring heeft men mij goed geholpen en ben ik zeer te spreken over dit bedrijf!
Thank you :)
Hi,
I recently bought a three wheel bike from your Budel shop and the product is delivered in a really short while to my address and we recently started to enjoy this nice product.
At the shop they interested with us in detail and we are very pleased with the service quality they had during our visit. Also we asked if they can do a small modification on the back trunk of bike and we are very suprized when we received the product, trunk was perfectly modified also a wooden plate was installed to let us daughter sit on it. We really appreciate your great support and customer service. Thank you very much.
Best regards
Ahmet Ferit Cosan
Nette winkel
Nette winkel met fijne mogelijkheden om de fietsen te proberen. Goed advies gekregen van de verkoper
Hele slechte ervaring
Hele slechte ervaring:
-Na 3 maanden was het display kapot, werkte de accu niet meer en waren de remblokjes op. Het display en de accu gerepareerd onder garantie, de remblokjes zou door verbruik zijn ondanks dat we er maar 30km op hadden gefietst. Daarnaast uiteraard 150 euro kwijt voor ophalen en brengen, ondanks dat dit nodig was doordat hij kapot was. Vervolgens kregen we de bakfiets beschadigd terug, de reactie was dat we hier zelf maar uitgebreid foto's van hadden moeten maken.
-Een jaar later het volledige remsysteem kapot, ook hier weer flinke kosten moeten maken. Daarnaast zijn we de bakfiets 5 weken kwijt geweest en hebben we hier continu achteraan moeten bellen en mailen om duidelijkheid te krijgen. Bij feedback wijzen fietsoptimaal en Westra enkel naar elkaar zonder met oplossingen te komen.
-Alle materialen van beperkte kwaliteit; de huif begon na 4 maanden op verschillende plekken al te scheuren, op veel verschillende plekken al erg snel roestvorming.
Samenvattend: de kwaliteit van de bakfiets is matig tot slecht. Maar vooral de service en het contact is zwaar ondermaats.
Site voorraad klopt niet
1e ervaring met dit bedrijf. Bestel gister een accu, staat op voorraad op de site, betaal 507 euro met Ideal.
Krijg ik vanochtend een apje waarin staat dat de accu niet leverbaar is, en dat het 5 tot 10 dagen duurt voordat ik mijn geld terug heb.
Accu staat tot op heden nog op de site als zijnde op voorraad.
Nu maar hopen dat mijn geld snel weer retour komt!
Update: meneer belt mij net op, om te zeggen dat IK geen begrip heb, en dat mijn review nergens op slaat. Het gesprek begon netjes, maar liep uit de hand, dus ik heb de verbinding verbroken.
Het komt hier op neer, dat zij nergens iets aan kunnen doen, en leggen in principe de schuld bij de klant, en de leverancier. Volgens hem chanteer ik hem(hahaha), en dat doen de rest van de review schrijvers hier ook.
Hij heeft wel gezegd dat Maandag 9 September 2024 mijn geld weer op mijn rekening staat.
Ps. hou op met mij bellen, want ik neem toch niet op.
Update:ik had op Maandag de 9e September inderdaad mijn geld retour, waarvoor dank.
Slecht bedrijf niet mee in zee gaan
Wat een slecht bedrijf verkopen willen ze wel. Maar als iets niet werkt dan helpen ze niet mee met een oplossing. Ze laten je wel betalen wat niet opgelost is.
Slechte service & communicatie.
Slechte service & communicatie.
Fiets hier kopen is allemaal prima, ze helpen en adviseren je goed en willen graag verkopen...
Totdat je terug moet komen i.v.m. issues met de fiets of onderdelen..
Er word van alles toegezegd van tevoren maar amper iets van nagekomen.
3 á 4 weken je bakfiets kwijt voor een onderhoudsbeurt is heel erg normaal hier helaas.
Zonder verdere updates o.i.d. (daar moet je zelf achteraan bellen)
Dit is bij mijn eigen fietsenmaker in de buurt dezelfde dag nog klaar...
Als je een servicecontact hebt, (wat je ook zelf moet aangeven) dan kan er ineens veel meer en zijn ze vriendelijker aan de telefoon.
Maar achteraf zijn het nog steeds dezelfde loze beloftes/afspraken.
Er word bijvoorbeeld toegezegd aan de telefoon van tevoren, dat het eventueel mogelijk is om een leen accu te krijgen als de huidige accu (die overigens helemaal dood is in 2 jaar tijd) onder garantie vervangen moet worden. (aangezien dat lang kan duren i.v.m. bestellen)
Dit was dus 2 jaar en 1 maand na aanschaf dus geen garantie, a 500 euro.
Maar omdat ik een servicecontract heb is de garantie 5 jaar en kan het wel. (wat je ook weer moet aangeven)
Dit word achteraf totaal ontkent.
Dan achteraf de betaling, het initiële bedrag was veel hoger (want wederom servicecontract met korting, moet je ook weer melden en dan gaat het er wel af)
En de 500 euro van de accu stond er nog op. (wat dus onder garantie valt)
En bij aflevering krijg je dan een bon waarop nog 'te betalen' staat. En je MOET deze tekenen anders nemen ze hem weer mee.
Maar na aandringen kon er toch ineens wel even gebeld worden met de hoofdvestiging en werd er een email naar mij verstuurd dat er geen openstaande betalingen actief zijn.
Al met al een hele slechte ervaring, al lijkt het erop dat Westra Service nog wel hun best doet, maar ook te kort schiet helaas.
Ik kan nog veel meer hier neer zetten maar ik laat het hierbij.
Ik zou hier in ieder geval never nooit meer iets aanschaffen en iedereen dit ook zeker afraden.
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.