ExploreTanzania Anmeldelser 331

TrustScore 5 ud af 5

4,9

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

We hadden een fantastische safari zeker mede dankzij onze goede gids, Philip, die ontzettend veel kon vertellen van alles wat we tegen kwamen in de natuur. Hij reed goed en verantwoord en we hadden ee... Se mere

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Wat een prachtige reis hebben wij gemaakt. Met dank voor de goede begeleiding, hulp, adviezen en belangstelling van Explore Tanzania . Deze reis hadden wij zelf nooit zo kunnen samenstellen. We kunne... Se mere

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Dit was de tweede keer dat we met ExploreTanzania naar Tanzania zijn geweest. Nu ook naar de zuidelijke parken en Mafia eiland. En weer was alles perfect geregeld. Het samen uitstippelen van de reis w... Se mere

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Prachtige reis naar Tanzania gehad, alles was tot in de puntjes goed geregeld. Hele goeie gidsen hebben we gehad die ons veilig door bv de serengeti loodsen en naar prachtige plekken stuurden. De gree... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Rejsearrangør

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Explore Tanzania is de specialist voor reizen op maat naar Tanzania en Zanzibar. Ontdek het prachtige Tanzania en beleef een onvergetelijke reis!

Kontaktoplysninger

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Droomreis

Op heel korte termijn een prachtige safari voor ons tot in de puntjes geregeld. De offline app is zeer handig.

14. februar 2025

Besvarelse fra ExploreTanzania

Hartelijk dank, Karola en Joop, voor deze mooie review. Heel fijn om te horen dat jullie korte safari vanaf Zanzibar helemaal naar wens is geweest. We hopen dat jullie hiervan nog lang nagenieten. Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

De reis was fantastisch

De reis was fantastisch. Door het team van Explore Tanzania was het, samen met ons, goed voorbereid.

De lodges:
De Sanna Eco Lodge in Arusha, waar wij 2 nachten zouden blijven, gaf ons een erg kleine kamer.
Zelf voor de 2e dag en nacht een grotere kamer geregeld.

Tip: regel voor mensen die 2 of meer nachten verblijven een niet al te dure dagtrip met gids naar Arusha.
Wandelen naar de stad was moeilijk omdat de weg deels erg onbegaanbaar was.
Wij dachten zelf een taxi te regelen, maar dat bleek 150 dollar te gaan kosten. Toen wij van de trip afzagen, belde de chauffeur met zijn bedrijf en toen mochten we gratis mee. Dat kwam omdat dat bedrijf, Wilderness, ons ook al had vervoerd vanaf het vliegveld en ons ook zou rijden tijdens de safari.
De trip naar de stad was erg leuk met een bezoek aan het museum en de markt. Onze gids was Eric, een kleine Masai.

De lodges tijdens de safari waren uitstekend.
Het personeel was erg vriendelijk. De maaltijden waren goed.
Vooral de Isoitok Camp Manyara beviel erg goed: het was anders dan andere lodges en de we kregen de lekkerste avondmaaltijd tijdens onze vakantie.

Villa Juliana op Zanzibar was voortreffelijk. Ook dat we de laatste dag nog de faciliteiten konden gebruiken was erg prettig.

Tip voor toekomstige reizigers:
Op het strand kun je uitstapjes zelf regelen. Ga gewoon praten met de mensen daar en dan komt er vast wel wat voorbij. Wij heb ben zo voor 1 dag een taxi gehuurd (60 dollar) en zijn naar het apenbos, een specerij farm en Stone Town (inclusief slavernij museum) geweest. Toen we daar klaar waren hebben we de chauffeur gebeld en zijn we naar Villa Juliana gebracht.
Ook hebben we een avond in het dorp gegeten.

De safari:
Onze chauffeur en gids was Kennedy. Hij is een rustig en kalm, wat goed bij ons paste. In het begin moesten we aan elkaar wennen, maar uiteindelijk zeer tevreden. Hij legde veel uit van wat er te zien was en wat hij niet wist zocht hij op in het vogelboek.
Achteraf gezien hadden we beter direct bij het begin goede afspraken kunnen maken. Nu hebben we enkele mooie fotomomenten gemist, zoals gieren die met het karkas van een zebra bezig waren. We riepen toen nog "vulgers", maar Kennedy reed door.

We kregen elke dag een lunchpakket mee met voldoende eten.
Kennedy zorgde er voor dat we een lunch in de auto opaten onder het toeziend oog van een stel leeuwen. Dat was gaaf.

Het reizen:
Alle vliegreizen gingen goed. Alleen op Kilimajaro airport was er lang oponthoud om door de douane te komen. Het was onduidelijk in welke rij je moest staan. Er was een rij voor als je geen visum had en een rij voor als je al wel een visum hebt.

Al met al een erg mooie reis met heel leuke ervaringen.
Bedankt Explore Tanzania voor het organiseren van deze reis.

11. februar 2025

Besvarelse fra ExploreTanzania

Hartelijk dank Harry en Wilma voor jullie uitgebreide en enthousiaste review! Heel fijn om te horen dat jullie zo’n mooie reis hebben gehad en dat alles goed was voorbereid. We waarderen jullie feedback over de accommodaties, excursies en safari-ervaring. Ook mooi om te lezen dat jullie zo genoten hebben van de lodges, het vriendelijke personeel en de bijzondere momenten tijdens de reis. We hebben deze safari naar Tanzania heel graag voor jullie georganiseerd en hopen dat jullie hiervan nog lang nagenieten. Bedankt dat jullie voor Explore Tanzania hebben gekozen! Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Perfecte afstemming op onze wensen.

Wij maakten voor de allereerste keer een reis naar het continent Afrika en wilden onze reis in Zanzibar afronden. We kenden weinig mensen die daar al eerder geweest waren en via via werd ons de naam: Explore Tanzania doorgegeven. Het begon met een telefonisch contact dat afgewisseld werd met mail / telefooncontact. Het team van Explore Tanzania inventariseerde onze wensen en kwamen met een voorstel. met een paar kleine aanpassingen waren we al snel eens met hun voorstel. Dat zij goed hebben ingevoeld wat bij ons paste, bleek toen wij bij ons eerste resort aankwamen, nadat we werden opgehaald op het vliegveld in Stonetown. We zijn in totaal drie resorts geweest en alle drie waren perfect voor onze wens. Ook werden we telkens op de afgesproken tijd opgehaald en weer naar de volgende plek gebracht. Wij zijn bijzonder tevreden over Explore Tanzania!

13. februar 2025

Besvarelse fra ExploreTanzania

Hartelijk dank, Anna, voor deze prachtige review, de complimenten en de aanbeveling! Wat ontzettend fijn om te horen dat jullie zo hebben genoten van jullie reis naar Zanzibar. We hopen dat jullie nog lang nagenieten van de mooie herinneringen aan dit prachtige authentieke eiland.  Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Het was een fantastische vakantie

Het was een fantastische vakantie, alles goed geregeld het ontbrak aan niets. In Zanzibar verbleven we in The Palms en Zawadi, beide top locaties met heel vriendelijk personeel. Het was genieten!

8. januar 2025

Besvarelse fra ExploreTanzania

Hartelijk dank, Jack, voor deze mooi review. Het is heel fijn om te horen dat jullie het zo fantastisch hebben gehad op Zanzibar! We hopen dat jullie nog lang nagenieten van jullie vakantie. Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Fantastische reis

We hebben eind december een fantastische reis gemaakt. Alles was tot in de puntjes geregeld (maar dan ook echt). We hoefden nergens achteraan zodat we konden genieten van alle mooie overnachtingsadressen, de safari's in de verschillende gebieden (met als hoogtepunten de overnachtingen in de tentenkampen midden in de natuur). Rondom fantastisch en spannend om 's nachts wakker te worden van brullende leeuwen, huilende hyena's en dieren aan de andere kant van het tentdoek. Afsluiten op Zanzibar om uit te rusten van alle indrukken met een appartement direct aan zee is heel iets anders maar zeker erg mooi. Voor iedereen die nog aan het twijfelen is: Niet twijfelene maar gewoon boeken en GAAN!

19. januar 2025

Besvarelse fra ExploreTanzania

Hartelijk dank, Rutger, voor deze prachtige review, de complimenten en de aanbeveling! Wat ontzettend fijn om te horen dat jullie zo hebben genoten van de reis naar Tanzania en Zanzibar. We hebben de reis met veel plezier voor jullie georganiseerd en hopen dat jullie nog lang nagenieten van de mooie herinneringen aan Tanzania.
Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Tanzania en Zanzibar

Mooie reis die uitgestippeld was door het ervaren team van Explore Tanzania en waar we z'n beetje alles hebben kunnen zien waarna er nog wat andere mooie avonturen hebben mogen beleven!

6. januar 2025

Besvarelse fra ExploreTanzania

Dank je Annemarie, voor deze prachtige review! Heel fijn om te horen dat jullie zo’n mooie reis hebben gehad. Geweldig ook dat jullie zoveel hebben kunnen zien en zelfs extra avonturen hebben mogen beleven. We hebben de reis met veel plezier voor jullie georganiseerd en hopen dat jullie nog heel lang nagenieten van deze bijzondere ervaring! Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Een ervaring voor het leven.

Een waanzinnig gave reis, tot in de puntjes geregeld.
De locaties, accommodaties en transport is perfect geregeld, Explore Tanzania bied meer dan de meeste reisorganisaties, duidelijk merkbaar is de (woon) ervaring die ze in het land hebben. Tevens is ons de app goed bevallen die ook zonder internet werkt super fijn.

25. december 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Dank je Maurits, voor deze fantastische review. Super fijn om te horen dat jullie reis een ervaring voor het leven is geweest. We hebben met veel plezier jullie reis georganiseerd, en het doet ons goed dat onze persoonlijke aanpak en kennis van Tanzania zo gewaardeerd worden. Fijn ook dat de Explore Tanzania app jullie reis nóg gemakkelijker heeft gemaakt. We hopen dat jullie nog lang kunnen nagenieten van Tanzania. Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Perfecte individuele reis samengesteld

We wilden graag een individuele reis in Tanzania afgestemd op onze wensen. Veel safari's in combinatie met familiebezoek. In overleg is voor ons de perfecte reis samengesteld! We zijn zeer tevreden over het reisschema, accommodaties, vervoer, gidsen, eten, eigenlijk alles.

5. december 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Dank je Arjan, voor deze mooie review. Wat goed om te horen dat jullie zo'n fantastische reis hebben gehad! Het is altijd ons doel om reizen perfect af te stemmen op de wensen van onze reizigers, en we zijn blij dat dat ook voor jullie gelukt is. Fijn ook dat jullie tevreden waren over het reisschema, de accommodaties, het vervoer en natuurlijk de gidsen en het eten. Safari’s gecombineerd met jullie familiebezoek maakt het heel speciaal.
Mochten we in de toekomst weer iets voor jullie mogen betekenen, dan staan we graag voor jullie klaar. We hopen dat jullie nog lang kunnen nagenieten van Tanzania. Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Bij de voorbereiding werd er goed geluisterd naar de wensen. door prive omstandigheden was er haast bij de reis en er werd alles op alles gezet om op korte termijn deze reis in te plannen.

Bij de voorbereiding werd er goed geluisterd naar onze wensen. Alles wastot in de puntjes geregeld. Mooie locaties, goede gids. Bij vragen was Explore goed en snel te bereiken. Er was wel vaak veel te veel eten welke werd verzorgd door de lodges. Dat was soms lastig omdat je niet wil dat er voedsel verspild wordt. We hebben een geweldige reis gehad

11. november 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Dank je Marja voor deze mooie review en het delen van jullie ervaring! We hebben deze reis heel graag voor jullie georganiseerd en in deze bijzondere situatie met liefde snel geschakeld om jullie reis tot in de puntjes te regelen. Goed om te horen dat de locaties, gidsen en onze service aan jullie verwachtingen voldeden.
We begrijpen jullie opmerking over het eten en waarderen deze feedback. We zullen dit meenemen in onze gesprekken met de lodges, want we willen verspilling natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.
We hopen dat jullie nog lang terugdenken aan deze voor jullie heel speciale reis naar Tanzania. Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Aanrader!

Een fijne persoonlijke benadering, waardoor onze reis precies is geworden zoals het bij ons past. Daarnaast een organisatie die zijn partners in Tanzania bewust kiest, waardoor we als toerist het gevoel hadden dat onze gidsen graag voor hen werkten.

28. oktober 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Dank je, Joyce en Wouter, voor deze mooie review en het delen van jullie ervaring! Het is super fijn om te horen dat jullie reis volledig aansloot bij jullie wensen en dat onze persoonlijke benadering hieraan heeft bijgedragen. We hechten veel waarde aan het zorgvuldig kiezen van onze partners, en we zijn blij dat dit ook merkbaar was bij de gidsen. We hopen dat jullie nog lang kunnen nagenieten van Tanzania. Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Geweldig mooie reis

Vooraf goede informatie gekregen bij Explore Tanzania. Programma conform onze wensen/denken mee. Goede bereikbaarheid.
Breed palet aan accomodaties.
Vooral onze gids in Tanzania was super: veel dieren gezien en goede uitleg gekregen.
Al met al: geweldig mooie reis en dito ervaringen.

15. oktober 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Bedankt, Marjo, voor deze mooie review! We zijn ontzettend blij om te horen dat jullie zo hebben genoten van de reis. Het is fijn dat de informatie vooraf en ons maatwerkprogramma goed aansloten bij jullie wensen. Ook geweldig om te horen dat onze gids in Tanzania jullie ervaring zo speciaal heeft gemaakt. Het zien van al die dieren en het krijgen van uitleg maakt de reis natuurlijk onvergetelijk. We hopen dat jullie nog heel lang nagenieten van Tanzania. Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

De reis was super goed georganiseerd

De reis was super goed georganiseerd. Met elke keer een verassende accommodatie op de mooiste plekken. En geweldige gidsen, die ons alles konden vertellen over hun mooie land, de dieren en hun gedrag en de verschillende stammen in Tanzania met hun tradities.

16. oktober 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Dank je Franske voor deze prachtige review! Wat fijn om te horen dat de reis zo goed georganiseerd was en dat jullie zo hebben genoten van de verrassende accommodaties en de mooie locaties. We zijn blij dat onze gidsen je zoveel konden vertellen over het land, de dieren en de fascinerende tradities van de stammen in Tanzania. We hopen dat jij en je familie nog lang nagenieten van jullie safari naar Tanzania en Mafia Eiland. Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Het was van begin tot eind een…

Het was van begin tot eind een fantastische goed georganiseerde reis.

21. oktober 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Dank je, Jos voor je mooie review. Wat fijn om te horen dat jij en Debby zo'n geweldige reis hebben gehad! We zijn ontzettend blij dat alles van begin helemaal naar wens georganiseerd was en dat jullie van de safari hebben genoten. We hopen jullie nog lang genieten van Tanzania en dat we jullie in de toekomst nog eens te mogen verwelkomen voor een nieuw avontuur in Tanzania! Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Bedømt til 4 ud af 5 stjerner

Prachtige op maat gemaakte reis

Zeer mooie op maat gemaakte reis met aandacht voor onze wens.

24. september 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Bedankt voor je fijne review, Giel. Wat geweldig om te horen dat jullie reis helemaal naar wens is verlopen. Ik hoop dat jij en Aimée nog lang kunnen nagenieten van jullie tijd in Tanzania. Met vriendelijke groet, namens het team van explore Tanzania, Paul

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Onze wensen zijn goed vertaald door dit…

Onze wensen zijn goed vertaald door dit reisbureau. Ook toen een deel van de groep onverwacht pas later kon vertrekken is dit perfect geregeld.

2. oktober 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Bedankt Peter, voor je mooie review! Fijn om te horen dat jullie reis helemaal naar wens is verlopen. We hebben met veel plezier jullie reis georganiseerd. Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Big thank you!

They organized my trip to Tanzania and Zanzibar, I couldn't thank them enough for finding me exactly what I wanted and booking amazing places for me! My safari has been a life changing experience!
Thank you again for everything :)

4. oktober 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Thank you so much Anaïs, for your wonderful review! We’re thrilled to hear that your trip to Tanzania and Zanzibar was exactly what you wanted, and that you had such an amazing time on your safari. It’s truly rewarding to know that we could help make it a life-changing experience for you. We look forward to assisting you with more adventures in the future! Kind regards, on behalf of the Explore Tanzania team, Paul

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Unieke ervaring met veel herinneringen

Meteen bij aankomst zijn wij goed opgevangen door de organisatie en dit is de hele reis zo gebleven. De eerste week was vooral safari. Hoewel vijf dagen als een relatief korte periode wordt gezien om op safari te gaan, hebben wij veel meer gezien dan we van tevoren hadden verwacht. Dat was ook zeker dankzij onze fantastische gids Hagai, met niet alleen veel ervaring in het gebied maar ook veel kennis over dieren en hun gedrag. Een van de hoogtepunten van de safari was ook het verblijf in een luxe tent midden in de Serengeti. Vanuit ons bed konden wij twee groepen leeuwen horen grommen, en overdag werd onze tent bewaakt door een buffalo. Voordat we het vasteland van Tanzania verlieten, hebben we afgesloten met een fietstocht die de organisatie aanbiedt. Ook dat is zeker een aanrader waarbij je hele andere kanten van het dorp ziet waar je tijdens de safari langs bent gereden, die we op een andere manier absoluut niet gezien zouden hebben.
Het tweede deel van onze vakantie vond plaats op Zanzibar. Dit eiland heeft prachtige stranden en uitzichten om bij te komen van de drukke safari dagen. Een mooie plek om voor een paar dagen tot rust te komen, maar zonder geplande activiteiten ben je wel erg gebonden aan je verblijfplaats. Wij hebben daar uiteindelijk gezeild en gesnorkeld bij een nabijgelegen eiland, wat wel de nodige afleiding gaf. Het koraalrif was niet het meest kleurrijk, maar met de boottocht, lunch en het mooie weer hebben wij zeker genoten.
Wij zijn afgesloten in Stone Town. Eigenlijk de enige grote stad die wij tijdens de reis tegenkwamen. Het was heel tof om een stad te kunnen zien en hoe die is opgebouwd, maar in de winkelstraten konden de roepende verkopers overweldigend zijn. Toch blijft het een goede plek om op het laatste moment nog een souvenir mee te nemen voor thuis, want deze reis wil je nooit meer vergeten.

17. september 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Hartelijk dank Dick voor deze prachtige en gedetailleerde review. We zijn ontzettend blij om te horen dat jullie reis vanaf het begin tot het einde zo goed is verlopen en dat jullie zowel de safari als het verblijf in Zanzibar zo hebben kunnen waarderen. Het is geweldig dat jullie nog meer dieren hebben gezien dan verwacht, en we zullen zeker jullie complimenten doorgeven aan gids Hagai – hij is inderdaad een echte expert!
Het verblijf in de Serengeti zal jullie zeker nog lang bijblijven, en we zijn blij dat jullie ook hebben kunnen genieten van de fietstocht en de prachtige stranden van Zanzibar. Goed te horen dat jullie toch een mooie afwisseling hebben gevonden met de zeil- en snorkeltocht.
Normaals dank voor het in ons gestelde vertrouwen. We hebben de reis heel graag voor jullie georganiseerd. Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Droomreis

Het was werkelijk top: zo veel dieren gezien, prachtig landschap een werkelijk geweldige mensen. Ik ben diep onder de indruk van de inspannngen die al het personeel heeft geleverd om onze reis tot een succes te maken. Iedereen was evenlief, wlaked the extra mile, en de gidsen waren fenomenaal!

30. september 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Beste Ida, bedankt voor jullie prachtige review. Het is fijn om te horen dat je het zo fijn hebt gehad. We hopen dat jullie lekker nagenieten van jullie reis. Hartelijke groet, names het team van Explore Tanzania Laura

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Kundig, mooie accomodaties, veel ervaring en snel schakelen!

We hebben kort voor vertrek geboekt, maar Explore Tanzania was in staat om heel snel onze vakantie volgens onze wensen in elkaar te zetten. Ze wisten waar ze het over hadden en konden ons goed adviseren. Zodat ook onze 2 puberjongens het prima naar hun zin hadden. Alle puntjes stonden op de i, dus ook de transfers waren in orde. Zelfs de transfer tussen de internationale en nationale luchthaven in Dar-es-salaam was geregeld! Bij thuiskomst een gezellige welkom thuis kaart. Helemaal af. Super vakantie!

22. august 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Bedankt Arienne, voor je mooie review! Wat fijn om te horen dat jullie zo’n super vakantie hebben gehad en ook jullie jongens het erg naar de zin hadden. We hebben met veel plezier jullie reis georganiseerd en hopen dat jullie nog lang en met veel plezier nagenieten van deze vakantie in Tanzania. Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Supermooie reis tot in de puntjes geregeld.

Wij hebben met ons gezin een prachtige reis gemaakt door Tanzania met explore Tanzania. Alles was helemaal op maat samengesteld en perfect geregeld. We sliepen op hele bijzondere locaties midden in de wildparken. In Tarangire, de Serengeti en in de Ngorongoro krater hebben we in luxe tentenkampen geslapen. Twee waren mobile camps, die verplaatst worden gedurende het jaar. Dat is echt een hele bijzondere ervaring, met lampjes en vuurtjes wordt er een hele gezellig sfeer gecreëerd het eten was heel goed, echt heel bijzonder.

Na de safaris zijn we op Zanzibar en Pemba geweest, ook daar waren hele mooie locaties gekozen en was alles qua vervoer etc perfect geregeld.

De volgende keer zouden we meteen weer bij deze organisatie boeken, het was fantastisch!

17. juli 2024

Besvarelse fra ExploreTanzania

Bedankt Emmi, voor je mooie review en aanbeveling! Wat geweldig om te horen dat jullie zo genoten hebben van jullie reis door Tanzania. We zijn blij dat de safari helemaal naar wens is verlopen, veel bijzondere ervaringen hebben gehad en dat jullie ook op Zanzibar en Pemba zulke fijne plekken hadden. Dat jullie meteen weer voor ons zouden kiezen, is voor ons het grootste compliment. We verheugen ons erop jullie in de toekomst opnieuw te mogen helpen met weer een onvergetelijke reis! Met vriendelijke groet, namens het team van Explore Tanzania, Paul

Læs mere om andre typer anmeldelser.