Wir sind leider sehr enttäuscht von der Bettwäsche, insbesondere im Verhältnis zum sehr hohen Preis. Die Qualität wirkt deutlich minderwertiger, als man es in dieser Preisklasse erwarten würd... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Długo szukałam pościeli, która spełni moje oczekiwania - z pięknym wzorem i bardzo dobrej jakości. Moje oczekiwania w pełni spełniła pościel Estella - bardzo ciekawe i oryginalne wzornictwo, motyw któ... Se mere
Bardzo dobra jakoś materiału, dobrze zapakowane i ładnie, dostawa na czas ale zdjęcie odstaje od oryginału. Powinnam się z tym liczyć to tylko zdjęcie jednak małe rozczarowanie pozostaje... Mimo wszy... Se mere
Nie wiem, czy moja recenzja przyda się komuś, bo z reguły te najlepsze są odrzucane. Mnie ujęło to, że pani doradziła mi z kolorem prześcieradła do kompletu pościeli i nie "kwękała", że "mi nic nie... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Skrevet af virksomheden
Estella to niemiecka marka specjalizująca się w produkcji pościeli oraz dodatków sypialnianych najwyższej jakości. Od ponad 60 lat firma Estella z powodzeniem działa na rynku niemieckim oraz europejskim, a jej produkty cieszą się uznaniem klientów z całego świata. Firma Estella stawia na najwyższą jakość swoich produktów, dlatego używa tylko najlepszych surowców i materiałów, takich jak miękka satyna mako czy luksusowa perkal. Produkty Estella wyróżniają się nie tylko wysoką jakością materiałów, ale również niezwykle starannym wykonaniem. Firma dba o każdy detal, dzięki czemu każdy produkt jest piękny i funkcjonalny. Oferta firmy Estella to nie tylko pościele, ale również koce, poduszki, narzuty, ręczniki oraz dodatki dekoracyjne. Wszystkie produkty są dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej oraz wzorniczej, co pozwala na dopasowanie ich do każdego stylu sypialni. Firma Estella stawia na innowacje i rozwój, dlatego ciągle wprowadza na rynek nowe kolekcje oraz wzory, zgodne z najnowszymi trendami w modzie sypialnianej. Estella to również firma ekologiczna, która stawia na zrównoważony rozwój oraz ochronę środowiska, dlatego większość jej produktów jest wykonana z naturalnych i ekologicznych materiałów. Dzięki swojemu doświadczeniu i pasji do piękna i wysokiej jakości, firma Estella stała się jednym z liderów na rynku pościeli i dodatków sypialnianych. Jej produkty zachwycają swoją elegancją, wygodą i funkcjonalnością, a zadowolenie klientów jest dla firmy najważniejsze.
Kontaktoplysninger
Polna 6, 59-100, Polkowice, Polen
- 76 740 02 51
- sklep@estella-shop.eu
- estella.eu
Har besvaret 33 % af deres negative anmeldelser
Svarer typisk inden for 24 timer
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Ich wollte euch wirklich mögen
Ich wollte euch wirklich mögen, aber das wird einem sehr schwer gemacht.
Ich benutze nun seit über 5 Jahren Estella Bettwäsche, weil mir diese gut gefällt und sich auch sehr gut anfühlt. Bisher habe ich die Ware jedoch immer über Drittanbieter bezogen. Diese Rezension bezieht sich auf meine Erfahrung, mit dem Online-Shop.
Angefangen bei der Produktdarstellung welche aus meiner Sicht irreführend ist – bei Kissen werden auf den Bildern zwei Kissen gezeigt, obwohl tatsächlich nur eines verkauft wird. In Kombination mit einem Preis von rund 170 € entsteht klar der Eindruck eines Sets. Als Antwort auf einen Hinweis, für diese doch moralisch fragwürdige Werbung, erhält man ein: "rechtlich alles im Rahmen". Dieser Sachverhalt wurde zusätzlich der Verbraucherzentrale zur Prüfung gemeldet.
Der Kundenservice war ebenfalls enttäuschend: Auf Rückfragen wurde nicht eingegangen, stattdessen erfolgte einfach eine (nicht einmal korrekte) Rückerstattung – es fehlten 1,63 €.
Besonders fragwürdig fand ich außerdem eine Handtuch-Aktion: Im Warenkorb ist nicht nachvollziehbar, welches Produkt diese auslöst. Bei meiner Retoure wurde mir dann 30€ einbehalten, weil das Handtuch bereits benutzt war – obwohl nicht klar ersichtlich war, dass hier Bedingungen gelten. Wir reden hier von einer fast 800€ Bestellung, wovon etwa die Hälfte der Ware behalten wurde.
Für die aufgerufenen Premiumpreise (z. B. 170 € pro Kissen, oder 315€ für eine Decke ohne besondere Konstruktion wie ein Dreikammersystem) ist die Qualität zudem absolut durchschnittlich.
Insgesamt ein sehr chaotischer Eindruck, einer nicht ausgereiften Website – das Thema Estella hat sich damit leider erledigt.
Wir sind leider sehr enttäuscht von der…
Die Qualität wirkt deutlich minderwertiger, als man es in dieser Preisklasse erwarten würde. Vor der ersten Wäsche hat die Bettwäsche zwar ein sehr glattes, hochwertig wirkendes Finish, dieses verschwindet jedoch bereits nach dem ersten Waschen vollständig.
Danach fühlt sich die Oberfläche genauso rau bzw. gewöhnlich an wie bei deutlich günstigeren Produkten. Der anfängliche „Luxus-Eindruck“ scheint also nur oberflächlich zu sein und ist nicht von Dauer.
Besonders enttäuschend: Wir besitzen Bettwäsche, die nur etwa ein Viertel des Preises kostet und qualitativ keinen erkennbaren Unterschied aufweist.
Fazit: Der Preis steht in keinem angemessenen Verhältnis zur tatsächlichen Qualität.
Mako Satin i zwirn jersey
Zakupiłam komplet pościeli Mako Satin. Koszt pościeli to prawie 800 złotych. Za te pieniądze i wychwalanie materiału i samej firmy przez doradcę w sklepie jestem mocno zawiedziona. Podczas zakupu była ona niewiarygodnie gładka w dotyku. Po pierwszym praniu i zastosowaniu się do instrukcji które firma dołączyła uważam ze pościel wygląda tragicznie. Gdybym ją zobaczyła po praniu w sklepie nigdy bym jej nie kupiła. Cała pościel posiada liczne włoski ktore widać, stała sie poprostu brzydka. Nieprzyjemna w dotyku. Uważam ze firma mocno przecenia swoje produkty. Nie uważam aby ten produkt był wart swojej ceny i renomy. Posiadam również prześcieradło ktore miało się nie mechacić. Mechaci się Zwirnjersey. Dodatkowo po 5 msc użytkowania stwordzam że materiał się wyciera gdyż produkt staje się prześwitujący.
Jestem bardzo zawiedziona. Oczywiście muszę jeszcze wstawić komentarz ze sam prezes firmy przecenia jakość swoich produktów.
Nigdy więcej Estelli w moim życiu!!! Bardzo bardzo bardzo sie zawiodłam. Za bardzo wychwalacie produkty pod niebiosa a to co dzieje sie z nimi pozniej pokazuje jak rynek potrafi oszukiwać konsumentów.
Odpowiedź dla producenta:
Dziękuję za odpowiedź. Znam Państwa procedury reklamacyjne, natomiast moja opinia nie jest reklamacją, tylko rzetelną oceną jakości produktu po zakupie i użytkowaniu zgodnie z zaleceniami producenta.
Pościel została uprana dokładnie według instrukcji dołączonej przez firmę. Pomimo tego, już po pierwszym praniu materiał utracił pierwotną gładkość i połysk, a jego powierzchnia pokryła się widocznymi włoskami. To nie jest efekt, jakiego można oczekiwać od pościeli premium za tak wysoką cenę.
Moim celem było podzielenie się uczciwą opinią z innymi klientami, ponieważ w sklepie pościel prezentowała się zupełnie inaczej niż po pierwszym użyciu. Uważam, że produkt nie jest wart swojej ceny i renomy, jaką się go przedstawia.
Nie chodzi o reklamację, tylko o realne doświadczenie konsumenta, który czuje się rozczarowany jakością w stosunku do ceny.

Besvarelse fra ESTELLA
Bardzo dobre produkty
Bardzo dobre produkty, cena jak najbardziej odpowiada jakości ich produktów. Polecam.
Jestem zadowolona pościel z flaneli…
Jestem zadowolona pościel z flaneli jest świetna ciepła i milutka . Polecam
Pościel firmy ESTELLA używam od wielu…
Pościel firmy ESTELLA używam od wielu lat.
Cenie za jakość,malo kłopotliwa pielęgnację.
Od pewnego czasu korzystam ze sklepu internetowego.
Działa bardzo sprawnie i profesjonalnie.
Kolejny mój zakup produktu firmy…
To już kolejny mój zakup produktu firmy Estella. Do kolejnego skłoniła mnie bardzo wysoka jakość oferowanej pościeli. Tym razem zakup dokonany poprzez stronę internetową. Realizacja zamówienia bezproblemowa, bardzo szybka.
Piękne ,jakościowe prześcieradło.
Szybka przesyłka.Produkty znam od lat,więc i jakość oceniam wysoko.Do tej pory kupowałam w innych sklepach,teraz,pierwszy raz w sklepie firmowym.Polecam szczerze,tym razem prześcieradło! Lucyna
Od prawie 20 lat jestem klientką…
Od prawie 20 lat jestem klientką Waszego sklepu, mój syn zaczyna życie na własny rachunek i oczywiście zapragnął mieć pościel z Waszego sklepu, to chyba jest najlepsza rekomendacja i reklama
Bardzo szybka i profesjonalna usługa
SZYBKA DOSTAWA,DOBRA JAKOŚĆ
Niestety taką odpowiedź otrzymałam…
Niestety taką odpowiedź otrzymałam "Chcielibyśmy poinformować, że niestety ten wzór pościeli został wycofany z naszej oferty i nie będziemy już go mieć w sprzedaży. Bardzo nam przykro z powodu tej sytuacji, zwłaszcza że zdążyli już Państwo złożyć zamówienie". Zamówienia nie złożyłabym gdyby towar nie był w koszyku.

Besvarelse fra ESTELLA
Polecam Super Firma!Wspaniały kontakt i…
Polecam Super Firma!Wspaniały kontakt i bardzo profesjonalne do klienta!Życzliwość i profesjonalizm oraz bardzo dobra jakość pościeli.
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.