VARNING för deras maskiner! Välj vilket annat märke som helst. Maskin som inte ens är 1år gammal gick sönder och enligt dem går det inte på garantin. Helt galet dålig kvalitet! Och reparationen kostar... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Vår ugn från Cylinda gick sönder i december. Ugnsluckan exploderade p g a ett felmonterat glas, mycket obehagligt. Efter lite strul fick vi kontakt med kundservice. Reparationen skulle gå på garantin.... Se mere
Varning! Köpte spis S6364kve och fann att den inte går att justera hjulen i framkanten. Detta gäller i stort alla spisar nu från Cylinda. Så passar endast bänkhöjd 90,0cm! Jo medföljer fötter att mo... Se mere
Företaget vägrar reklamera en frys som slutade fungera innan 3 års reklamation då de säger att vi skulle kontaktat dem några dagar tidigare (förseningen berodde på långsam återkoppling från Elgiganten... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Kontaktoplysninger
3 av 3 maskiner
3 av 3 maskiner. Tvätt/tork-kombi, Micro och induktionshäll. Alla har gått sönder inom 3 år. Garanti på 2 år och skyhöga reparationskostnader. Toppa det men en kundservicenivå som är icke befintlig. Tar veckor att boka en service! Än längre att få ett servicebesök. Rekommenderar ingen att köpa Cylinda!
VARNING FÖR CYLINDA
Alltid trott Cylinda varit bra men tvättmaskin köpt 2023 och nu luktar hela trumman och badrummet bränt. Supporten är under all kritik - kötid i telefon är timmar sen en som tar emot som inte ens kan stava eller skriva mågot så skapa ärende tar ~1h. För att sen får information: tekniker hör av sig inom någon vecka! NÅGON VECKA! Cylinda gick från svensk kvalitet till turkiskt skräp!
Fyra månader utan hjälp – Cylinda ignorerar garantiansvar
Reklamerade en trasig Cylinda‑torktumlare för över fyra månader sedan. Den var då bara sex månader gammal, i stort sett ny, och omfattades självklart av garanti, men Cylinda har fullständigt struntat i det.
Väntetiden på service var cirka 1,5 månad, men när dagen väl kom blev besöket avbokat via sms samma morgon. Sedan dess har jag påmint dem upprepade gånger via mejl och telefon utan att få svar.
När jag till slut begärde kreditering bekräftade de att det skulle göras, men därefter slutade de svara helt. Någon ersättning har jag aldrig fått.
Jag har fortfarande kvar den trasiga maskinen och har tvingats köpa en ny på egen bekostnad.
Ett skrämmande exempel på hur ett företag kan ignorera både garantiansvar, reklamationer och kundkontakt i månader.
Vi köpte svensktillverkade Cylinda FT…
Vi köpte svensktillverkade Cylinda FT 776 tvättmaskin 2013 och den går fortfarande. Då jag kort efter köpet skulle kolla på tvätt och tork blev jag väldigt konfunderad på varför Cylinda plötsligt var borta. Inte förrän flera år efteråt insåg jag att produktionen i Sverige (Vara) helt enkelt upphört 2013. Vi var alltså bland de allra sista som köpt svensktillverkat.
Idag är det ett företag från diktaturen Turkiet som äger märket.......
Står just nu med en trasig Cylinda…
Står just nu med en trasig Cylinda tvättmaskin inköpt 2024. Den löser ut jordfelsbrytaren .
Cylinda lyser med sin frånvaro och Elgiganten slår ifrån sig allt ansvar . Aldrig mer Cylinda och Elgiganten .
Skitprodukter som bara går sönder.
Skitprodukter som bara går sönder.
VARNING FÖR CYLINDA
VARNING FÖR CYLINDA! Många av oss förknippar cylinda med svensk kvalitet som den var förr i tiden, men den tiden är sedan långt förbi. Idag väljer Cylinda istället att köpa in det sämsta och billigaste skräpet dom får tag på och skriver sitt eget namn på det. T.ex alla förutom en av deras tvättmaskiner är tillverkade av ett turkiskt lågprisföretag som heter VESTEL. Man kan bland annat se det på att deras tvättmaskiner har exakt samma trummor som VESTEL tvättmaskiner har. Inte ens deras tvättmaskin SVERIGETVÄTTEN är tillverkad i Sverige utan i Slovenien i Askos fabriker. Den flytten skedde redan 2012. Undvik om ni vill ha nåt som håller!
Aldrig mer en Cylinda!
Köpte en Cylinda FT346D på Netonnet. Den höll i 3 månader, dvs ca 24 tvättar, sen lossnade plastvingarna i trumman en efter en. Butiken hänvisar till Cylinda, som vidare hänvisar till vitvarujouren. Vi får vänta i 3 veckor för reparation och när den väl är gjord, så håller vingarna i två dagar! Nu har det gått 10 dagar och vi har ringt och ringt, men inget händer. Vi har alltså varit utan en tvättmaskin hela sommaren! Idag ringer sambon till Cylinda och säger att han vill häva köpet och få pengarna tillbaka, hänvisar till konsumentköplagen. Svaret vi får är att vi måste kontakta butiken där vi köpt varan, eller att göra en reklamation till Cylinda. Vi har försökt att reklamera till Cylinda, men inte ens det fungerar! Nej, det går inte att skicka in reklamationer, säger de, för att deras reklamationssida fungerar inte! Köp aldrig en Cylinda! Nu återstår bara att göra en KO-anmälan! Och under tiden får man fortsätta handtvätta.
Imponerande utdragen hantering
Efter 4 samtal, 3 månaders väntan, 1 avbokat servicebesök & felaktig service väntar vi fortfarande på ny tid för reparation av icke fungerande torktumlare. Enligt senaste samtalet fanns det en "konflikt" i deras egna system - detta visade sig vara felaktig & hade inte ifrågasatts. Det sägs ta ca 7-14 arbertsdagar för dem att boka in ett servicebesök vilket är helt absurt.
Stora logitikproblem
Företaget verkar ha stora logistikproblem för att hantera servicebeställningar. Det tog mig 14 samtal och totalt 4 timmar i telefonkö under 2,5 veckor för att boka två hembesök. Bokningsbekräftelser kunde inte skickas ut då man sa sig ha problem i sin sms-tjänst. Till första bokningen dök ingen tekniker upp, då hade mitt telefonnr förväxlats med någon annans. Inte heller andra bokningen kunde bekräftas per sms eller mail, jag fick stå i telefonkö en timme igen för att få det bekräftat. Till slut dök en tekniker upp och fixade snabbt felet på 10 minuter.
Skulle gärna ge minus om det fanns
Skulle gärna ge minus om det fanns. Har en diskmaskin som inte fungerar som den ska, öppnar sig under programmets gång flera ggr.
Service tekniker har varit där och bytt delar men inte fått till det ändå efter 3/ ggr. Maskinen fick vi installerad i ny bostadsrätt dec-24 och har aldrig fungerat som den ska.
Han skulle även ha kommit idag men har inte hört ett ljud från dem/ honom.
Har åberopat att vi vill ha en NY maskin och inte en renoverad ny produkt.
Kommer aldrig någonsin köpa Cylinda igen eller rekommendera dem till någon.
Finns inget positivt att säga.
Bad design for refrigerator
I have a refrigerator and it was brand new however the alarm function for the freezer doesn't work if the door is left open by mistake. The freezer door need a mindful push otherwise the door is left open and the food is spoiled!
I tried to find a way to activate the door alarm/warning system but I couldn't find a way to do it.
In short:
Very bad design and engineering..
Kan ej rekommenderas.
Kan ej rekommenderas.
Ett fastighetsbolag bytt vitvaror i cirka 280 lägenheter.
Kundvård efter försäljning obefintlig.
Ständiga problem med service. Felanmälan rutiner som är komplicerade, återkoppling (till i vårt fall hyresgäster) vid besök bristfällig, med bomkörningar som följd och fakturor för desamma som måste bestridas.
Vid garanti där byte av produkten beslutats att byte behöver ske är leveranstiderna mellan 3-7 veckor.
Tyvärr en alltigenom en tungrodd organisation med administration som inte fungerar där intresset att lyssna på och behålla kunder verkar obefintlig.
Jag köpte en spis 2023 av märket…
Jag köpte en spis 2023 av märket Cylinda och efter ca månader gick den sönder. Det hände 4ggr med lång väntetid att dom reparerade den och sedan byttes den ut. Efter 3-4 månader hände samma sak igen. Det var inget fel på vägguttaget fick jag reda på av en elektriker som kontrollerade det.
Cylinda återtog den utbytta spisen och lovade mej full återbetalning. jag köpte då en ny spis av märket Husqvarna 2025-03-21 och den fungerar perfekt.
Nu 3 månader senare väntar jag fortfarande på pengarna och Cylinda skyllde först på att det kunde ta några veckor eftersom återbetalningen skulle in på mitt Mastercard.
Sista 2 månader har man skyllt på ett nytt ekonomisystem.
Vid flera tillfällen lovar man att jag ska få pengarna.
Det verkar konstigt att det kan gå till så men man bedyrar att pengarna kommer
Uppdatering igen!!!
Uppdatering igen!
Efter förra inlägget tog det inte lång stund innan de hörde av sig. Fick en ny maskin levererad och inkopplad idag. Bra förstås. Trist att behöva dra det så långt, men heders åt att de ändå fick jobbet gjort.
Jag kan inte låta bli att le åt igenkänningsfaktorn! Vi är nu inne på vår tredje diskmaskin i samma köp, då tidigare visat sig vara helt undermåliga produkter och oreparerbara. Nu har förstås även denna maskin packat ihop sedan tre månader tillbaka. Vi har haft god dialog med deras mycket trevliga support och likaså besök i omgångar av lika trevliga tekniker som efter service lovat att nu går den som den ska. En disk senare lyser den som en julgran och blinkar glatt med alla felmeddelanden. Rätt mysigt med en liten maskin som alltid är glad, men som tyvärr inte vet hur man diskar.
Dessvärre räcker inte trevlig personal. Dessa har nog förresten gett upp, då de nu inte svarar överhuvudtaget på mina försök till återkoppling. Vi får nog köpa en ny, trots gällande garantier och alla våra små gemensamma äventyr med vår lille blinkande vän. Det får bli en tur till skroten istället och till er som överhuvudtaget har haft den minsta tanke på att köpa någon form av en Cylinda-produkt.... Ha, ha, ha!! Gör det inte! Att fullständigt strunta i garantiåtaganden är faktiskt ett rätt unikt sätt att fullständigt skita i sina kunder och ansvar. Heja Cylinda! Ni leder!
Do not go for this brand!!
Do not go for this brand!!. From bad product, to non-existent service. Washing machine FT3452D has spent 2 months with no help from them after several calls, go for Bosch etc, avoid Cylinda!!! It is a scam brand
Cylinda diskmaskin DM4540C
Cylinda diskmaskin DM4540C. garanti ärende med trasig kretskort. Vi har väntat nu 1 och 1/2 månad att felet fixas. Första försöket så hade repartionkillen inte med sig kortet som ska i sin tur beställas från tillverkaren med ytterligare några veckans väntan. Har vi tur så är felet åtgärdat efter 2 månader. Jätte dåligt av Cylinda (Omorganisation av lagret skyller dom nu) att inte kunna agera snabbare. Så detta blev vårt sista Cylinda maskin. 2/6 uppdatering. Vi blev lovade ny maskin. Reparatör var och försökte en gång till men maskin var död. Bekräftelse e-mail från Cylinda stog det " Att ert nya skåp har kommit och att reparatör kontaktar er för att ge installations tid) Skåp?? Undrar nu bara vad som kommer till oss? Men vidhåller kritiken att detta ärende har tagit tid och ser det uruselt agerande från Cylindas håll gentemot oss kunder som får vänta.
Nyinköpt tvättmaskin FT 4574A med 5 års…
Nyinköpt tvättmaskin FT 4574A med 5 års garanti. Tvätten blir inte sköljd till belåtenhet. Tvättmedel sitter kvar. Ska sägas: till en början litade jag på att tvättmaskinen gav gott resultat. Vi köpte den i augusti 2024.
Min man klagade på att hans T-shirts kliade. OK, det kan ju vara en tillfällighet sa jag. Den stora upptäckten av att något var galet var när en nyinköpt kofta av märket GANT tvättades. Alla förstagångstvättar av ett plagg gör jag separat. Vi tvättade koftan på 40 gr, tvättmedel A+, hänger upp för tork. Min man upptäcker att något grått syns på tröjan. Vaddå, tvättmedel??? Jag tvättar om tröjan, 40 gr utan tvättmedel. När maskinen börjar tvätta så löddrar vattnet som om jag haft tvättmedel i. Jag gör om tvätten 1 gång till på 30 gr, samma resultat. 3:e gången jag tvättar om koftan, så slutar vattnet löddra. Jag går in på ELON där vi köpt maskinen, de hänvisar till CYLINDA. Tel 0771-25 25 00 fungerar alldeles utmärkt. Jag beskriver mitt problem. Damen sätter upp mig på Teknikertid. Ung 1 vecka senare dyker det upp en tekniken. Jag som anser att jag ej överdoserar säger att mitt tvättmedel "är starkt" varför jag bara bör dosera med ca 1 cm flytande tvättmedel i koppen. Han konstaterar efter mätningen på maskinen. Inget FEL. Räkningen kommer på 1.199 kr. Jag betalar och förstår att garantin bara gäller för "FEL". Jag gör en ny tvättning. Nu på 60 gr. Resultatet ej till belåtenhet. Svarta trosor ser dammiga ut när jag torkat dem. I denna tvätt finns inga nya plagg eller handdukar. Övrig tvätt som också tas ut från maskinen (syns inte på de vita trosorna) såsom örngott och badlakan. Ingenting är nyinköpt utan flera flera år gamla.
Jag har efter denna senaste tvätt pratat med August på Cylinga, mycket trevlig man. Han hittar inget skrivet på denna maskin som är ett problem, alltså inget inskrivet i deras system. Man, August, något måste vara FEL när maskinen inte sköljer rent. Jag anser inte att en ny maskin ska behövas flera extra sköljningar när jag tvättat.
Till saken hör att vi är två personer i hushållet och tvättar absolut inte varje dag. Tack och lov. Jag kan se framför mig barnfamiljer så får tvättmedel ackumulerat tvätt efter tvätt.
Jag anser att detta är en skitmaskin. Eftersom August inte hittar andra kritiska omdömen så kan han bara skicka hit ytterligare en tekniken som mäter styrkortet. Men jag vill inte ha en annan (eller samma) tekniker som rånar mig på pengar för att sedan konstaterar, det är inget fel på masken. Men för mig måste det vara något fel eftersom tvätten inte blir sköljd ordentligt.
Jag känner mig maktlös. Jag vill inte ha en "ny" skitmaskin. Ska jag vara tvungen köpa en ny tvättmaskin??????????? Och, jag lovar, det blir inte en Cylinda.
Hälsningar från en förtvivlad Ulla Rogneby. .
Jag kommer återigen att ringa Cylinda efter detta mitt inlägg och Allmänna Reklamationsnämnden och Konsumentrådgivaren i min kommun. Tror inte på framgång men jag har inte lust att betala ung 10.000 kr ytterligare för ny maskin.
ROSTANGREPP I DISKMASKIN
Har Cylinda diskmaskin där undre korgen rostar både på ovan- och undersidan. Dessutom lossnar ”piggar” pga rost. Cylindas sk Kundservice erbjöd mig köpa ny korg till specialpris 2.000kr!!! Ett otroligt dåligt bemötande när en diskmaskin rostar inuti.
ALDRIG MER CYLINDA
Haft Cylinda diskmaskin
Haft Cylinda diskmaskin, tvättmaskin, kyl och frys sedan inflytt i ny bostadsrättsförening 2021. Samtliga har gått sönder inom 3,5 år. Kanske värt att tänka på för er som går i köptankar……Ann
Dette er Trustpilot
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.