Araflora Anmeldelser 102

3,8

Dit bedrijf is super goed bezig. Los van het grote uitgebreide assortiment met bijzondere en exclusieve planten, regelen ze dingen uitstekend. Ondanks een kleine verwarring van mijn zijde, hebben ze... Se mere

After three weeks of waiting the seller noticed that the plants r not available…he refund the money, that’s why 2 of 5* I would not order one more time

3,8

God

Ingen anmeldelsesinvitationer registreret

Goede service en mooie planten!

Planten worden keurig beschermd verpakt geleverd! Komen onbeschadigd aan. Bij de eerste levering zat niet de plant die we besteld hadden (zusje ervan, dus logische verwarring). Maar na fijn en vlot mail contact alsnog de juiste ontvangen! Ook deze zeer goed beschermd verpakt! Planten zijn prachtig en groeien ook prima! Heel tevreden mee

8. juni 2026

Dit bedrijf is super goed bezig

Ondanks een kleine verwarring van mijn zijde, hebben ze dit uitstekend opgepakt en een klasse service gegeven. Dat kom je bij online bedrijven niet veel tegen. Top.

17. maj 2026

Ich würde nicht nochmal bestellen.

Erst auf Nachfrage teilte man mir mit, dass viele Mitarbeiter im Urlaub wären und deshalb könne man die bei der Bestellung angegebenen Versandzeiten von 3-5 Werktagen nicht einhalten. Also habe ich die mir mitgeteilte neue Versandzeit abgewartet, am letzten angegebenen Tag wurde die Ware versendet. Leider hat man die Pflanzen an sich schlecht verpackt, die Erde konnte sich gut verteilen und die unteren Pflanzen wurden von den schweren Töpfen darüber kaputt gedrückt. Hätte man besser verpackt, wären die Pflanzen eigentlich sehr gut gewesen.

29. april 2026

Highly recommended for quality plants and knowledge

I am a regular buyer at Araflora since many years. Their collection of plants is amazing, everything in good shape, and the owner goes the extra mile by adding supplemental plants, larger than ordered plants, and follow-up advice. Araflora is extremely knowledgeable about what they are selling.

19. december 2025

Sommerpause & Kommunikation

Ich fasse meine Bewertung zusammen:

Kundensupport:
Antwortete innerhalb 24h und war sehr hilfsbereit.

Kommunikation & Transparenz:
Die Kommunikation war meist sehr gut, allerdings wurde nirgends angekündigt, dass wegen der Sommerpause keine Pflanzen verschickt werden.
Die Transparenz der Versandabwicklung war auch nicht ganz so wie ich es von anderen Onlineshops gewohnt bin, aber alles kam am Ende an.

Qualität:
Ich hab eine Anthurium Luxurians x Radicans bekommen und diese sah sehr schön aus und war soweit gesund. Die Qualität der Pflanzen hat mich sehr positiv überrascht.

Versand:
Der Versand hat aufgrund der Sommerpause knapp einen Monat gedauert, aber der Kundensupport war dafür großzügig und schickte eine Bonuspflanze mit.

Auch wenn die Sommerpause nicht kommuniziert wurde und der Bestellprozess etwas untransparent war, bin ich insgesamt sehr zufrieden gewesen, v.a. aufgrund der Qualität der gelieferten Pflanze.
Ich bestelle wieder, aber nicht mehr um August herum.

13. september 2025

Plantes magnifiques

Fidèle depuis plusieurs années, j’adore ce site, des plantes, magnifiques, fantastiques, une livraison Rapide avec des produits très bien protégés. Merci à vous.

9. september 2025

Communicatie met Gert over levering van…

Communicatie met Gert over levering van de bestelling verliep prima! Compleet met track en trace.
Prima en mooie orchideeën die mijn (terrarium)! bak helemaal compleet maken.
Kortom superblij met de geleverde planten ( van prima kwaliteit) en uiteraard met araflora! Ga hier zeker vaker bestellen! Dank! Harry

Super

11. juli 2025

Freundlicher Kundenservice und schöne, kräftige Pflanzen in peofessioneller Verpackung

Ich persönlich kann die schlechten Bewertungen nicht nachvollziehen.
Ich habe drei sehr schöne, vergleichsweise große Pflanzen erhalten, die bei anderen Anbietern nicht im regulären Sortiment sind.

Das Einzige, was ich bemängeln könnte ist die Kommunikation. Man wird nach der Bestellbestätigung nicht mehr über den weiteren Ablauf informiert, mal erhält schlichtweg die Paketbestätigung durch die niederländische Post.
Erst auf Nachfrage habe ich erfahren, dass meine Bestellung zeitnah versendet wird und in der Antwort wurde ich darüber informiert, dass eine der Pflanzen doch nicht lieferbar ist. Diese wurde zum in der Mail genannten Zeitpunkt nachgeliefert. Etwas ärgerlich, gerade wenn eine der Pflanzen als Geschenk gedacht ist, aber ich finde es definitiv besser, als auf alle Pflanzen zu warten, weil eine noch nicht lieferbar ist. Ebenfalls ist es oft sehr schwierig herauszufinden, wie groß die Pflanzen sind, da die Topfgröße nicht erwähnt wird.
Ein Nachteil, wie bei allen aus den Niederlanden stammenden Lieferungen, ist, dass der deutsche Partner der niederländischen Post unglücklicherweise Hermes ist.

3. maj 2025

Zeer slechte zaak/oplichters

Zeer slechte zaak. Los van de kwaliteit issues die sommige ook al opmerken is het verzenden een complete aanfluiting. Als je dan na een maand nog steeds niets heb mogen ontvangen, ligt het aan alles en iedereen, behalve hemzelf. Dan geef je aan te annuleren en de gemaakte kosten (bestelling) terug te vorderen, weigeren ze simpelweg door opnieuw met jou in discussie te gaan over hoe iets te verzenden. Is een puur oplichtersclub en niets anders. Blijkbaar wordt het niet op prijs gesteld dat je iets besteld en dat je ook nog verlangt dat het geleverd wordt, waar ik het gore lef ervandaan haal om na 1 maand maar zelf in actie te komen.

14. april 2025

aankoop tacca chantrieri

Al 5 jaar op zoek naar de tacca chantrieri, begin deze week een automatische mail dat deze voorradig waren. Toen ik wou bestellen uitverkocht. Na mailen via de contactknop bevestiging gekregen dat er voorraad genoeg was, maar de site nog moest updaten. Heb de dinsdagavond 2 stuks besteld, geleverd op donderdagmiddag. Elke plant heeft al 1 geopende bloem, 1 plant heeft al een 2e bloemknop in de maak. Fascinerend en mysterieus... Planten zijn mooi groen, en gezond. Geen ziektes, ongedierte of voedingstekorten. Pot goed doorworteld. Planten lijken dus in de juiste grond te zitten, wat voor deze soort belangrijk is. Prijs/kwaliteit zeer OK. Eerste bestelling, erg tevreden, dus niet de laatste. Araflora heeft mooi aanbod zeldzame planten.
De tacca is erg moeilijk te houden, maar via deze site begin je met de perfecte start.

12. juli 2024

Tevreden

Bestelling gedaan en aangenaam verrast met 3 kleine extra plantjes. De bestelde Episcia’s waren al grote planten, waarvan 1 in bloei. Keurig verpakt en onbeschadigd aangekomen.

27. juni 2024

Plantes pour terrariums magnifiques

Cela fait plusieurs fois que je commande sur ce site des plantes et mousses pour mes terrariums, toujours reçu des plantes MAGNIFIQUES, dernière commande délais de réception très court malgré que je commande une grande variété de plantes, c’est pour cela que je vous reste fidèle.

3. juni 2024

Begin februari grote bestelling gedaan…

Begin februari grote bestelling gedaan waarvan ik uiteindelijk drie weken laten maar een deel van mijn bestelling heb ontvangen. Na diverse mail contact heeft tovenaar aan dat bepaalde planten niet leverbaar zijn via de kwekerijen. Waarom staan ze dan als" op voorraad" op de site ? Hij geeft de optie nog 1 plant na te kunnen leveren en de rest vd bestelling te cancellen. Heb vandaag voor de 2 de x per mail aangegeven dat ik die plant graag tegemoet zien en de rest vd bestelling gecancelled mag worden waarbij ik het betaalde bedrag terug verwacht op mijn rekeningnummer. Op mail van 1 week terug is niet gereageerd. Ik hoop echt dat dit snel wordt afgehandeld.

9. marts 2024

Slechte ervaring mee

Slechte ervaring mee, bij mijn bestelling ontbrak 1 plant, de ander (zeldzaam) was direct aan het rotten, en weer een ander klopt de naam niet; hele andere soort plant gekregen. De eigenaar reageert wel, maar lijkt zo min mogelijk te willen compenseren (stuurt opnieuw, terwijl ik aangaf dat mijn voorkeur uit ging naar geld terug). De tweede levering is ook niet in orde; de rottende plant valt opnieuw meteen uit elkaar bij aankomst, de ontbrekende plant komt wel aan maar in slechte staat, lijkt een insectenprobleem te hebben. Ook zijn de planten niet zo netjes verpakt, terwijl er wel veel verzendkosten worden gerekend. Ik ga hier in ieder geval niet meer bestellen.

25. februar 2024

Er dette din virksomhed?