kjøper en e-bok uten å egentlig eie den
Liker egt. ikke ideen at man ikke eier det man kjøper slik man gjør en fysisk bok. Dersom noe skjer med Allvit, kan du risikere å miste boka helt. For meg er det ikke mange alternativer ettersom jeg har dysleksi som hovedsaklig preger lesingen min. Jeg ønsker text to speech slik at jeg kan lettere følge med på innholde, noe kun e-bøker har. Når det er nevt, har jeg lagt merke til at jeg ikke får lyttet via Allvit i seg selv, og må bruke extensions for å kunne bruke text to speech funksjonen. Det som har plaget meg mest er at brukere ikke har mulighet til å velge layout til en like stor grad som jeg hadde ønsket. Spesielt fint hadde det vært å kunne velge linjeavstand i boka, (ofte er linjene alt for nære etter min personlige preferanse). Det som er bra men digitalboka er evnen til å kunne søke på nøkkelord. Om jeg ønsker å finne en spesifikk teori, er det meget enkelt i forhold til ei klassisk fysisk bok. Liker også muligheten til å velge farger i bakgrunnen, kunne gjerne da hatt enda flere alternativer (kanskje la brukere velge custom farger?).
Grunnen til at jeg valgte Allvit er rett og slett fordi det ikke finnes noe særlig mange steder der jeg får kjøpt denne pensumboka digitalt. Dersom det fantes alternativer som hadde disse funskjonene jeg har diskutert, ja da hadde jeg sannsynligvis valgt den istedenfor Allvit.
En annen ting jeg gjerne ønsker, er at det ikke er begrensninger for hvor mye man klippe og lime. Om jeg har kjøpt boka, skal jeg jo gjerne kunne bruke den slik jeg ønsker ?? Samtidig ser jeg problemet med at noen kan finne på å kopiere boka helt og distribuere den ulovlig (synes fortsatt dette burde i så fall ikke sette en begrensning fra Allvit selv). En annen ting jeg syns er veldig merkelig er hvor dyr e-bøker er. Det hadde faktisk vært billigere for meg å kjøpt bok fysisk enn digitalt, som er svært ironisk med tanke på at det ikke er noe materiale som går inn i å lage ei e-bok (papir osv.).