Virksomhedsoplysninger

1. Forening eller organisation

Skrevet af virksomheden

Met meer dan 55.000 zzp'ers dé grootste onafhankelijke belangenbehartiger voor zelfstandige ondernemers in Nederland.

Kontaktoplysninger

1 stjerne

Har besvaret 100 % af deres negative anmeldelser

Svarer typisk inden for 2 uger

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

NIET AANMELDEN

Wat hier gebeurt, voelt voor mij als misleiding. Er wordt gewerkt met stilzwijgende verlengingen zonder duidelijke communicatie of expliciete toestemming. Voorwaarden worden onvoldoende transparant toegelicht, terwijl er wél facturen worden verstuurd.

Mijn ervaring is dat deze organisatie nauwelijks concrete diensten heeft geleverd of enige aantoonbare meerwaarde heeft geboden. Toch volgen er rekeningen, zonder dat daar zichtbare prestaties tegenover staan.

Wanneer je kijkt naar de ervaringen van anderen op verschillende platforms, zie je vergelijkbare signalen terugkomen. Dat patroon roept serieuze vragen op over de werkwijze en de zorgvuldigheid richting zelfstandige ondernemers, die vaak in een kwetsbare positie verkeren.

Ik ben van mening dat het belangrijk is dat gedupeerden hun ervaringen melden bij de daarvoor bestemde instanties. Alleen door meldingen te doen en transparantie te eisen, kan er duidelijkheid komen over de werkwijze van deze organisatie.

Ik zou anderen daarom aanraden zich zeer goed te informeren voordat zij zich aanmelden. Transparantie, duidelijke communicatie en aantoonbare dienstverlening zouden vanzelfsprekend moeten zijn — zeker wanneer er financiële verplichtingen worden opgelegd.

28. februar 2026

Beste Jeugd Zorg,

Dank je wel dat je jouw ervaring deelt. We vinden het vervelend om te lezen dat je dit zo hebt ervaren. Wij werken met zakelijke lidmaatschappen met een vaste looptijd en een opzegtermijn. Dat is gebruikelijk bij zakelijke overeenkomsten. Na afloop wordt het lidmaatschap automatisch verlengd, tenzij je tijdig opzegt. Deze afspraken staan duidelijk in onze algemene voorwaarden. Bij aanmelding ga je hiermee akkoord.

We herkennen ons niet in het beeld van misleiding. Transparantie vinden wij juist belangrijk. Daarom leggen we bij aanmelding uit wat het lidmaatschap inhoudt, welke diensten we bieden en welke voorwaarden gelden.

Onze dienstverlening bestaat onder andere uit belangenbehartiging in Den Haag, juridische ondersteuning, kennisartikelen, ledenvoordelen en collectieve verzekeringen. Een deel van deze inzet gebeurt op de achtergrond. Dat maakt het soms minder zichtbaar, maar het is wel degelijk onderdeel van het lidmaatschap. Tegelijk vinden we ook dat jij de waarde van je lidmaatschap moet ervaren. We gaan intern onderzoeken hoe we de waarde van het lidmaatschap nog beter onder de aandacht kunnen brengen bij onze leden.

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Ook hier teleurgesteld in de werkwijze…

Ook hier teleurgesteld in de werkwijze van ZZP Nederland. Geen enkele melding vooraf dat het abonnement bijna verlengd zou worden, alleen een factuur op de dag zelf, op een emailadres dat wij niet gebruiken. Vervolgens aanmaningen op dit emailadres, nooit ontvangen, en ineens een factuur met forse incassokosten in de brievenbus. Meteen ons abo opgezegd, en wij komen hier nooit meer terug!
ZZP-Nederland zal ongetwijfeld weer een nette reactie schrijven op deze review maar ze kunnen hun tijd beter besteden aan goede communicatie met zittende klanten.

24. februar 2026

Beste trustpilot,

Dank voor de moeite die je hebt genomen om je ervaring met ons te delen. Bij een zakelijk lidmaatschap geldt een overeenkomst met een vaste looptijd en een opzegtermijn. Dat is gebruikelijk bij zakelijke overeenkomsten. Na afloop wordt het lidmaatschap automatisch verlengd, tenzij je op tijd opzegt. Deze afspraken staan duidelijk in onze algemene voorwaarden. Bij aanmelding ga je hiermee akkoord.

We sturen de factuur naar het bij ons bekende e-mailadres. Als dit adres niet meer actief is of niet klopt, kan je belangrijke communicatie missen. Dat is uiteraard niet wenselijk. Incassokosten brengen wij alleen in rekening wanneer eerdere herinneringen onbeantwoord blijven en we je ook telefonisch niet hebben kunnen bereiken. We doen er altijd alles aan om incassokosten te vermijden.

ERG JAMMER

Na online een zakelijke verzekering te hebben afgesloten bij Nationale Nederlanden werd ik automatisch verplicht gekoppeld aan ZZP-Nederland. Na het online afsluiten had ik nog een belangrijke vraag welke ik direct na afsluiting online heb gemaild naar ZZP-Nederland want daar is dan de tussenpersoon voor normaal gezien.... Volgende dag kreeg ik een mail dat mijn vraag door ZZP-Nederland is doorgezet naar Nationale Nederlanden en dat ik minimaal een week moest wachten op antwoord... Nou was mijn vraag volgens mij niet zo heel moeilijk en vond ik een week wachten wat lang en volgens mij onnodig...dus besloot ik ZZP-Nederland even te bellen.... Toevalliger wijs kreeg ik de persoon die mij het antwoord had gemaild direct aan de lijn... "Fijn"...dacht ik in eertse instantie... Tot dat ik mijn vraag motiveerde.... Ik wilde voor een bepaald bedrag de inboedel van mijn werkbus verzekerd hebben ... Bij NN zou dit moeten kunnen maar, online ging dit fout. De medewerker gaf aan dat mijn vraag/wens belachelijk was en dat ik niet bepaal wat voor waarde ik kan verzekeren, dat hij er geen antwoord op kon geven en dat ik gewoon een week moest wachten. Ik zei als het niet kan blijf ik gewoon bij mijn oude verzekering en hoef ik deze nieuwe niet.... ZIjn antwoord... "Dan moet u maar bij u oude verzekering blijven en deze opzeggen"!!! LEKKER KLANTVRIENDELIJK ??!!

Vervolgens maar naar NN zelf gebeld..... daar kreeg ik netjes direct antwoord op mijn vraag dat het gewoon kon en aangepast zou worden....de volgende dag kreeg ik een aangepaste polis in mijn mailbox!!
Daarna gelijk een andere tussenpersoon (want dit moet bij NN) gezocht die wel klantvriendelijk en adequaat te werk gaat.

Jammer....ZZP- NRDERLAND

3. september 2025

Geachte heer Kint,

Bedankt dat u de moeite heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. We vinden het erg vervelend om te lezen dat u zich in het contact met ons niet gehoord en niet klantvriendelijk behandeld voelde. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

U wilde direct duidelijkheid over het aanpassen van de dekking voor de inboedel van uw werkbus. Omdat wij als tussenpersoon gebonden zijn aan de acceptatie en verwerking van Nationale Nederlanden, konden wij de duidelijkheid die u zocht niet direct geven. Onze medewerker heeft geprobeerd om u dat duidelijk te maken.

Daarop heeft u de volgende ochtend zelf met NN gebeld die kon een en ander voor u aanpassen. Dat is logisch, want de verzekeraar kan dat. Wij als tussenpersoon kunnen dat niet voor u regelen. Dus daarom hadden wij hetzelfde verzoek als u bij de verzekeraar heeft ingediend, zelf ook al ingediend. Geheel conform de werkwijze die wij als tussenpersoon hanteren met de verzekeraar.

We nemen uw ervaring serieus en bespreken dit intern zodat we onze dienstverlening verder kunnen verbeteren. Het is jammer dat u inmiddels heeft gekozen voor een andere tussenpersoon, maar we willen u toch bedanken dat u dit bij ons heeft aangegeven.

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Teleurgesteld in de werkwijze van ZZP…

Teleurgesteld in de werkwijze van ZZP Nederland. Geen enkele melding vooraf dat het abonnement bijna verlengd zou worden, alleen een factuur op de dag zelf. Opzeggen wordt zo bewust bemoeilijkt. Een serieuze belangenorganisatie zou transparant moeten handelen; zeker met een voorbeeldfunctie.
Mijn dringende advies: zeg je abonnement hier zo snel mogelijk op.

18. august 2025

Beste Bas,

Bedankt voor je feedback. We vinden het erg vervelend om te horen dat je teleurgesteld bent in de manier waarop jouw abonnement is verlengd. Bij het afsluiten van een lidmaatschap informeren we onze leden over de looptijd en de automatische verlenging. Het is dus niet zo dat we hier niet transparant over zijn. Uiteraard nemen we je signaal serieus en gaan we onderzoeken hoe we onze informatievoorziening hierover kunnen verbeteren.

Positief

Heel goed en je wordt ook op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en weetjes

17. juli 2025

Hallo Walter,

Dankjewel voor je positieve review! We doen ons best om jou als zzp’er goed geïnformeerd te houden. Mooi om te lezen dat dit ook zo door jou wordt ervaren.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Ik ben al lid vanaf de begintijd

Ik ben al lid vanaf de begintijd. Ik ben tevreden met de info en services. Als ondernemer wil ik niet plat gegooid worden met info maar de info krijgen die ik echt nodig heb. Zzp Nederland heeft mijn vertrouwen omdat ze echt opkomen voor mijn belang. Ik blijf zeker lid.

7. juli 2025

Hallo Sergio,

Wat goed om te lezen dat je al lid bent vanaf het eerste uur. Dankjewel voor je vertrouwen! Fijn om te horen dat je tevreden bent over onze informatievoorziening en services. We kiezen er bewust voor om alleen te delen wat echt relevant is voor jou als ondernemer. Mooi dat dat wordt gewaardeerd. We blijven ons graag inzetten voor jouw belang!

Review ZZP Nederland…

Met vragen over de wet- en regelgeving kun je altijd bij ZZP-Nederland terecht.
Ook verrichten ze, met andere ZZP organisatie, goed werk om de belangen en de voordelen van de ZZP-er onder de aandacht te brengen bij politiek Den Haag. Je kan meedenken met de organisatie of ideeën aandragen. top ga zo door.

Iedere ZZP-er is anders. Soms kun je weg komen met een collectieve verzekering maar soms moet je een verzekering afsluiten die beter past bij jou situatie.
Met de verzekeringen van ZZP Nederland doe ik niet veel. Ik heb al mijn verzekeringen al afgesloten toen 21 jaar geleden mijn bedrijf ben gestart. Ik heb er wel na gekeken maar deze sluiten niet goed aan op mijn situatie. Niet altijd goed afgestemd op de individu. ik heb nu verzekeringen die afgestemd zijn op mijn situatie. Veranderd mijn situatie dan veranderen mijn verzekeringen met mij mee. Dit houd wel in dat de verzekeringen automatisch al duurder zijn dan normaal.

10. juni 2025

Hallo Mario,

Dankjewel voor je uitgebreide en eerlijke review! Fijn om te horen dat je bij ons terechtkunt met vragen over wet- en regelgeving en dat je onze inzet richting politiek Den Haag waardeert. We geloven sterk in de kracht van meedenken, dus mooi dat je dat ook benoemt.

Wat betreft de verzekeringen: iedere zzp’er is inderdaad anders. Dit maakt dat maatwerk soms beter past dan een collectieve oplossing, zoals je zelf ook al aangeeft. Ook op het gebied van maatwerk verzekeringen kunnen we heel veel voor de zzp’er betekenen (meer dan het aanbod op onze website misschien doet vermoeden). Mocht je hiervoor openstaan: neem zeker even vrijblijvend contact op met een van onze verzekeringsadviseurs om te kijken wat we voor je kunnen betekenen op dit gebied. Dit kan door een email te sturen naar verzekeringen@zzp-nederland.nl of door te bellen naar 085-3032878. Hartelijk dank voor je feedback!

ZZP-NL onmisbaar voor de ZZP-er

ZZP Nederland voorzag mij vanaf dat ik voor mezelf begon van de nodige informatie voor de ZZP-er o.a. met de onderwerpen: belastingen, verzekeringen en wet en regelgeving (zoals de wet DBA). Wat mij betreft mag het onderwerp cyberveiligheid hierbij wat meer aandacht krijgen (apart thema van maken).
Daarnaast vind ik de belangenbehartiging van de ZZP-er richting de politiek van groot belang en geniet ik voordeel van de collectiviteitskorting bij mijn zorgverzekering.

27. maj 2025

Hallo Rob,

Bedankt voor jouw review! Fijn om te horen dat je vanaf het moment dat je bent gestart als zzp’er iets aan onze informatie over belastingen, verzekeringen en wet- en regelgeving hebt gehad. Goed punt dat cyberveiligheid meer aandacht verdient. We nemen je suggestie mee. En natuurlijk blijven we ons inzetten in Den Haag én voor voordelen zoals de collectiviteitskorting.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

ZZP NEderland biedt waar voor je geld

ZZP Nederland heeft veel kennis in huis wat zij deelt met haar leden. Het gaat over alle onderwerpen waar je als zzp'er mee te maken kun krijgen.
Daarnaast zijn ze actief in het actief behartigen van de belangen van de leden.
Tot slot kun je er terecht voor het regelen van verzekeringen en kun je er andere handige contracten afsluiten. Tot slot kun je ook altijd terecht voor (telefonisch) advies. Top service.

27. maj 2025

Hallo G.S.,

Wat een fijne review, dankjewel! Goed om te horen dat je onze kennis, service en belangenbehartiging zo waardeert. We blijven ons met veel plezier voor je inzetten!

Bedømt til 4 ud af 5 stjerner

ZZP-Nederland doet kerntaak goed

ZZP-Nederland doet kerntaak, het verdedigen van de belangen van de ZZP-er, goed. Met visie, die in het algemeen tot stand is gekomen door informatie van de leden.
Ook het informeren over die belangen gaat goed.
Het enige waar ZZP-Nederland beter, socialer, kan zijn, zit in de andere informatie. Zo komt er elk jaar een overzicht van de zorgpremies, waarbij het alleen om de prijs en voorwaarden gaat. Dan eindig je dus bij een club zoals Promovendum, die stuurt op de markt van de gezondere mensen en dus zorgkostentechnisch 'de krenten uit de pap' pikt en de rest laat vallen. Een verzekering als DSW komt zelfs helemaal niet ter sprake, terwijl die nu juist de sociale vlag willen laten wapperen en dus open staat voor iedereen. Vraag ik dan de redactie of ze dat niet moeten vermelden, dan is het antwoord nee. ZZP-Nederland is in dit opzicht wel erg 'consumentgericht' zal ik maar zeggen, zonder gevoel voor de sociale omgeving. Ik vind dat een min.

22. maj 2025

Besvarelse fra ZZP Nederland

Bedankt voor jouw uitgebreide review en je betrokkenheid. Fijn om te lezen dat je onze inzet voor de belangen van zzp’ers waardeert. Je opmerking over de zorgpremie-vergelijking nemen we serieus. We begrijpen je wens om ook het sociale karakter van een verzekeraar mee te wegen. We zouden graag meer zorgverzekeraars opnemen in ons overzicht. Helaas willen of kunnen niet alle verzekeraars met ons samenwerken. Dat is voor ons ook frustrerend. Dank voor je kritische blik en waardevolle input.

Een fijne organisatie waar ik al vanaf 2008 op terug kan vallen

Ik ben al snel toen ik als ZZP-er startte lid geworden van ZZP Nederland. Buiten de diensten die worden aangeboden, in mijn geval juridisch advies als extra pakket, is het steeds als ik een mail stuur prettig te ervaren dat er snel wordt gereageerd.

De informatie via de nieuwsbrieven zorgt dat ik op de hoogte blijf van belangrijke ontwikkelingen.

Op de "achtergrond" wordt ik vertegenwoordigd bij belangrijke overleggen binnen politiek en andere overleggen.

Al met al ben ik vanaf 2008 een fan van deze club.

22. maj 2025

Hallo Rob,

Wat fijn om te lezen dat je al sinds 2008 lid bent en fan bent van ZZP Nederland, dankjewel voor je vertrouwen. Goed om te horen dat je tevreden bent over het juridisch advies en onze snelle reacties. We vinden het belangrijk dat je als zzp’er op ons kunt rekenen. Zowel bij je vragen als achter de schermen op het gebied van belangenbehartiging. We hopen dat je nog heel lang fan van ons blijft.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Mijn ervaring met ZZP Nederland is heel…

Mijn ervaring met ZZP Nederland is heel positief. Met name omdat er zo persoonlijk wordt meegedacht als ik een werk gerelateerde vraag heb. En als ze het antwoord zelf niet weten, weten ze waar ik wel moet zijn. Een grote steun voor mij als ZZP'er. Ik kan immers niet overal verstand van hebben ;-)

8. oktober 2024

Besvarelse fra ZZP Nederland

Bedankt voor jouw mooie review Jacolien! Fijn te horen dat je blij met ons bent. We hopen natuurlijk dat dit nog heel lang zo blijft. En laat het zeker weten als we je weer ergens mee kunnen helpen. Met ondernemende groet, Team ZZP Nederland

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Net geen scam, maar geld verdienen belangrijker dan ZZP-er

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten via ZZP-Nederland. Korting op premie van 5% als je lid bent. Abonnement genomen. Abonnement kan, ondanks uitgebreid online dashboard, niet online opgezegd worden, automatisch verlengen uitzetten in ook geen optie en de herinnering voor verlenging komt 2 dagen voor verlenging per mail, terwijl opzegtermijn 1 maand is. Ds niet echt zzp-er vriendelijke instelling, vooral gericht op een slaatje slaan uit. Dus uiteindelijke korting op premie 50 euro kost nu 160 euro. Ik ben slordig geweest. Als je dit leest - weet waar je aan begint..

11. april 2024

Hallo Valentin,

We vinden het ontzettend spijtig dat we niet aan jouw verwachtingen hebben kunnen voldoen. De tevredenheid van onze leden is een van onze grootste prioriteiten. Daarom hebben we meerdere malen geprobeerd telefonisch contact met je te leggen, om tot een passende oplossing te komen. Helaas tevergeefs. Zou je ons willen bellen op 085 303 2878 (optie 2) of een mail willen sturen naar administratie@zzp-nederland.nl. Dan lossen we het graag alsnog met je op.

Alvast bedankt.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Informatie op de site niet duidelijk en veel te duur

Informatie op de site niet duidelijk. Gebeld voor advies. Er kan geen advies gegeven worden. Nutteloos gesprek. Premies zijn dubbel zo duur dan bij andere verzekeraars zonder ZZP NL korting.
Antwoord op feedback ZZP NL: wie heeft het over een zorgverzekering??? Dit geeft al aan dat jullie servicedesk goed naar de klanten luistert. Het ging over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Aangezien de info op jullie site niet duidelijk was, heb ik gebeld. Waar ik dus duidelijk niet goed geholpen ben.

3. januar 2024

Hallo Esther,

Bedankt voor jouw review en wat spijtig om te horen dat je de informatie op onze website niet duidelijk vindt. We zouden graag willen weten wat het precies is wat je niet duidelijk vindt, zodat we hiermee aan de slag kunnen. Eén van onze grootste prioriteiten is namelijk dat onze informatievoorziening begrijpelijk is voor iedereen. Schroom ook niet een volgende keer direct aan de bel te trekken wanneer er zaken zijn die onduidelijk zijn. We helpen je graag.

Daarnaast geef je aan dat je graag advies van ons had willen ontvangen over het kiezen van een zorgverzekering. Het klopt dat we geen advies kunnen geven over zorgverzekeringen. Dit komt door de verscheidenheid aan zorgverzekeraars (en wat zij bieden), en daarnaast weten we niet wat jouw specifieke gezondheidssituatie en geschiedenis is. Wel bieden we een handige vergelijker aan op onze website waarin je aan kunt geven wat jij belangrijk vindt in een zorgverzekering. Ook zie je daarnaast direct in een oogopslag wat de premies van alle verschillende verzekeraars zijn. Het klopt dat sommige premies, door de collectieve extra’s die je krijgt (en die je niet in de standaard zorgverzekering vindt), omhoog kan gaan, maar dit zal nooit zorgen voor een verdubbeling van de premie.

Mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag. Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen naar info@zzp-nederland.

Team ZZP Nederland

Læs mere om andre typer anmeldelser.