Helemaal niet duurzaam en biologisch!! Maar wel een gigantische meerprijs
Ziloen pretendeert een webshop te zijn die de wereld probeert te verbeteren met biologische en duurzame producten, zo vermeldt men bij ‘ons verhaal’:
"Ziloen is een webshop opgericht door moeder en dochter, Marijke en Floriëlle. Het idee om Ziloen op te zetten is ontstaan uit gedeelde liefde voor biologische en duurzame producten voor baby en kind. Bij Ziloen vind je een breed assortiment aan biologische baby en kinderkleding van wol, zijde en katoen. (..)
Ziloen staat voor puur en duurzaam. Ziloen wil je kennis laten maken met de voordelen van biologische en duurzame producten, en daarbij tevens een steentje bijdragen aan een betere wereld."
Nu wilde ik graag warme wollen handschoenen, maar ik wil niet dat een dier – of wie dan ook – lijdt om mijn handen warm te houden. Vandaar dat ik voor €125 (elders was het overigens €120) handschoenen bestelde van Shepherd of Sweden. Je kan al vanaf €50 vergelijkbare handschoenen bestellen, maar zoals gezegd, ik wil niet dat er iemand onder lijdt. En dat doen schapen in Nieuw-Zeeland (pas op, schokkende beelden) vul op Youtube deze code maar eens in:
KIcYFMytxWw
Toen ik de bestelling geplaatst had, wilde ik toch nog even controleren dat ze wel het Responsible Wool keurmerk hadden. Ik ging er van uit dat dit zo was, immers, je bestelt ze bij een webshop die haar hele concept om biologische en duurzame producten gebouwd heeft. Blijkbaar is dat enkel de marketing van deze website (en de prijzen).
Toen ik ging checken op de website van Shepherd of Sweden, bleek dat hun wol niet het biologisch keurmerk draagt. Raar voor een webshop die biologische producten verkoopt. En ze hebben ook niet het Responsible Wool keurmerk. Er staat een of andere holle zin op hun website over dierenwelzijn:
“Animal welfare is as important to us as the quality of an approved Shepherd product. Therefore, we require our suppliers to maintain and follow our Shepherd Code of Animal Treatment:
The animals must roam freely within a natural setting, under continuous care to promote their well-being. Access to food and water is guaranteed. Practices such as mulesing are strictly prohibited, and animal transportation by boat is not permitted.”
Ze hebben dus zelf een of ander "keurmerk" bedacht, dat maar liefst één zinnetje bevat. Niks toezicht of wat dan ook door een derde instantie zoals bij een biologisch keurmerk of het Responsible Wool keurmerk.
En dat hele Shepherd of Sweden is ook onzin, het komt helemaal niet uit Zweden!! Tot mijn grote verbazing wordt onder het kopje ‘Product’ op de website als tweede land Nieuw Zeeland vermeld:
"Our sheep-and lambskin, sourced from countries including Australia, New Zealand, England, Sweden, Norway, and Iceland.."
Kortom: een grote misleiding! Sterker nog: oplichting. Ik betaal €75 bovenop een product van €50 voor een verhaal waar helemaal geen waarheid achter blijkt te zitten. Niet te geloven.
2. december 2025
Uopfordret anmeldelse