1. Centraladministration og juridiske services

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Vi er en tegnestue, der rådgiver både private og offentlige kunder

3,3

Middel

1 anmeldelse

3,3

0 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Vi udfører kontroller af anmeldelser

Elendig kommunikation og projekthåndtering

Vi startede et samarbejde op med Zoom arkitekter for knapt halvandet år siden i 2017 med det formål at udbygge vores hus. Dette skete samtidigt med et lederskifte hos Zoom arkitekter.
Zoom arkitekter skulle bistå os som rådgivere igennem hele processen, fra udarbejdelse af tegningerne til gennemførelse af byggeprojektet. Den korte opsummering af processen er, at udarbejdelsen af tegningerne var fin, og vi fik også en byggetilladelse, men derefter gik det ned af bakke, og vores oplevelse af deres kommunikationsevner, løsningsorientering, og kundeservice er til en stor dumpekarakter.
Zoom arkitekter gjorde flere forsøg på at finde en entreprenør, men de var alle rundt regnet minimum dobbelt så dyre i forhold til Zoom arkitekters eget budget, hvilket arkitekterne også mente var alt for meget. Men da vi fandt en entreprenør, som blev rost til skyerne af nogle af vores venner, der selv arbejder indenfor byggebranchen, og ”kun” kostede halvanden gang så meget som det oprindeligt budget, var Zoom arkitekter helt umulige i fht. at finde fælles løsninger, som vi alle kunne arbejde med (selv vores entreprenør udtrykte bekymring for at arbejde sammen med Zoom arkitekter og var meget tæt på at trække sig). Gnidningerne skyldtes bl.a.:
- Entreprenøren estimerede arbejdet til at tage 6 måneder fremfor arkitekternes 4 måneder, da han bl.a. gerne ville have længere tørreperioder. Det havde vi det fint med.
- Zoom Arkitekter blev dog ved med at insistere på, at vi skulle have ugentlige byggemøder, ellers kunne de ikke tage ansvar for processen, i stedet for at møderne kunne blive fordelt ud over den længere periode og planlagt i henhold til byggeprojektet. Vi spurgte en bekendt, som også er uddannet arkitekt, og han forholdt sig også uforstående overfor, at møderne skulle være ugentlige, hvis arbejdet var det samme. Og hvem skulle betale for de ekstra møder? Ja, det skulle vi vel, så vi følte bestemt ikke, at de var vores interesse, de varetog.
- Samtidigt havde de en lang liste af krav til entreprenøren: Såsom at han selv skulle dække eventuelle prisstigninger for materialer (vi var ok med dække dem, hvis vi så dokumentation og blev informeret på forhånd, så vi evt. kunne finde en anden løsning), han skulle dække udgiften til flere ugentlige byggemøder, i fald projektet blev forsinket af den ene eller anden grund, hvilket jo kan ske med danske vejrforhold, osv. osv., baseret på det undrer vi os ikke længere over, at deres egne entreprenører var så meget dyrere, når de skulle helgardere sig (gange 10) overfor sådanne krav.
- Zoom arkitekters ”løsning”, som vi opfattede dem, var således at acceptere, at de som vores professionelle rådgivere fraskrev sig deres ansvar, eller at bruge en af deres entreprenører, som var 0,5-1 million dyrere. Det anså vi ikke som værende reelle løsningsforslag.
Dette var kulminationen på flere måneders frustrationer. Frustrationerne skyldtes bl.a. flere eksempler på e-mails, hvor problemer blev identificeret, men ingen løsninger blev foreslået (dem måtte vi selv komme med), opdateringer til byggetilladelsen blev sendt af sted for hurtigt (inden alt var afklaret) og med forkerte tegninger, og en åbenlys miskommunikation/mangel på kommunikation (?) mellem Zoom arkitekters egne medarbejdere (vi havde f.eks. betalt bygningskonstruktøren for at være med til et møde med entreprenøren for at tale projektet igennem, hvor entreprenøren foreslog at lave noget af konstruktionen som letvægt, og det var vores indtryk at bygningskonstruktøren var helt med på det; sidenhen ringede vi til arkitekterne for at beklage os over kommunikationen vi oplevede fra dem og fandt så ud af ved samme lejlighed, at de stadig syntes det skulle være en tungvægtskonstruktion… Men uden uddybende forklaring for betydningen af det ene vs. det andet…).
Vi skal ikke kunne sige om Zoom arkitekter er kompetente til at kunne køre sådanne projekter på en måde, hvor kundens interesse bliver varetaget, men vi kan sige så meget at vores interaktion med dem det sidste år, ikke har overbevist os om det. Vi har ikke den faglige baggrund for at vurdere deres arbejde, men vi kom til et punkt, hvor vi ganske enkelt ikke stolede på deres arbejde og deres rådgivning. Til gengæld arbejder vi begge med projektarbejde og det er vores begges opfattelse, at det aspekt af deres arbejde har langt vej igen, før de kan leve op til en professionel standard. Derfor besluttede vi os for at stoppe projektet: Selv hvis det havde været muligt at tvinge løsninger frem, var vi simpelthen bekymrede for, hvordan Zoom arkitekter ville være, når der skulle findes løsninger på uforudsete problemer undervejs i byggeprocessen og ikke mindst konsekvensen af den stressfaktor som denne bekymring ville være over en relativt lang periode.

19. februar 2019
Zoomarkitekter-logo

Besvarelse fra Zoomarkitekter

Vi sætter stor pris på, at I har taget jer tiden til at evalurer vores arbejde, vi vil bruge jeres kritik til at blive bedre i vores kommunikation.
Vi er meget kede af, at I har fået en dårlig oplevelse af vores virksomhed.
Vi prøver altid, at vejlede på bedst mulig måde, og informere om de problemstillinger, som vi har erfaring med, der kan opstå i et byggeprojekt.
Det er fuldstændig korrekt, at det har været en udfordring, at finde en entreprenør til dette projekt. Dette er desværre pt. generelt for branchen i helhed, ligesom den massive stigning i tilbudspriserne.

Vi hjælper bygherrer med at danne sig et overblik over budgettet, dette vil dog altid være en vejledende overslagspris, da det i sidste ende er entreprenørerne der kommer med de endelige tilbud.

Det er vores job som rådgiver, at stille krav til entreprenøren, og forudse de evt. problematikker som kan opstå.
Dette gør vi for at sikre bygherrerne bedst muligt. Dette er meget vigtigt, da vi desværre har oplevet tidligere, at bygherre er kommet i klemme hos en entreprenør.

Vi er bygherres rådgiver, og går ikke ind i et projekt hvor vilkårene er stillet sådan op, at vi ikke kan lave vores arbejde ordentligt.

Tilsynene har det formål, at vi som rådgiver tjekker entreprenørens arbejder.
Så vi sikre garantien for at I som kunde får et ordentligt produkt.

Hovedprojektet er stillet sådan op, at I til hver en tid vil kunne gå videre med projektet selv, eller med en anden rådgiver, og det er I velkommen til. Vi ønsker jer held og lykke i fremtiden.