Dårlig planlægning
Når man for første gang træder ind i Vig Bio, får man en positiv oplevelse af et moderne etablissement i pæne lyse og velholdte lokaler.
Efter forhallen og "billetlugen" kommer man til et pænt venteområde før den egentlige biografsal der rummer ca. 150 sæder. I venteområdet kan købe forfriskninger, popcorn, slik og alle de snacks der hører med til en bografoplevelse. Fra venteområdet er der endvidere direkte adgang til en integreret cafe/restaurant der tilbyder samme høje, eller bedre, standard som enhver storbybiograf.
De medarbejdere man møder, virker positive, hjælpsomme og imødekommende.
Så alt virker som om at der nu er lagt op til en fem-stjernet biografoplevelse, og det er så meget mere imponerende når man tænker på at stedet drives af frivillige på non-profit basis. Eller måske er det derfor stedet virker så indbydende.
Lørdag 4/3-17, var jeg til et gruppe-arrangement i Vig Bio sammen med ca. 75 andre mennesker, der gennem en anden non-profit organisation, havde købt billet til en specialforevisning af en Coen-film; med forfriskninger samt oplæg og filmsnak med en fra Staden indforskrevet filmanmelder. Arrangementet var organiseret på den måde, at biografsale og cafe var booket fra kl. 14.00 til kl. 17.00, dels til specialforevisningen, pause med forfriskninger samt efterfølgende foredrag og snak med filmanmelderen. Afviklingen heraf kom til at koste Vig Bio tre stjerner.
Alt gik godt med filmforevisningen og forfriskningerne i caféen, og begyndelsen af seancen med filmanmelderen forløb også lovende, alle sad i salen og var tændte på at høre resten og gå i gang med samtalen/debatten/diskussionen.
Et stykke inde i filmanmelderens oplæg, begynder der ca. kl. 16.30 pludselig at dukke reklamer op på lærredet, med tilhørende lydside. Alle tænkte, at det nok var en pause-ting der starter automatisk, som vi hurtigt kan få slukket for, så vi kan komme videre.
Men nej, vi får oplyst, at det er noget forprogrameret noget og at der desværre ikke er en operatør i bygningen eller omegn, der kan stoppe billede og lyd. Vi får kort efter suppleret denne oplysning med, at næste forevisning for det almindelige billetkøbende publikum er programmeret til at begynde kl. 16.45, så vi bliver smidt ud af salen, så næste hold kan nå at komme ind inden dette tidspunk. Dette koster Vig Bio mindst en stjerne, og det er billigt sluppet.
Den repræsentant for Vig Bio der mødte op i salen og forklarede ovenstående, gjorde dette på en usædvanlig upædagogisk og u-serviceminded måde. Blandt andet anvendes udtrykket: "Jeg ved ikke hvem der har givet jer lov til at være her til kl. 17.00, men ...". "...givet jer lov til"! Nu be'r jeg Dem fru Heilbunth, vi havde købt og betalt salen. Ualmindelig dårligt fremført forklaring på, at Vig Bio har klokket i det ved vores arrangement. Det koster en stjerne mere.
Resten af aftenen kunne så have været reddet, hvis vi havde kunnet gennemføre denne i tidligere omtalte tilstødende cafe/restaurant, hvor vi havde indtaget forfriskningerne i pausen. Det kunne ikke lade sig gøre, åbenbart fordi der er tale om en privat kommercielt drevet restauration, som ikke er en del af Vig Bio, og fordi dette ikke havde været med i arrangørens oprindelige bestilling. Det koster en stjerne mere, at Vig Bio ikke kunne håndtere dette med restauratøren.
Jeg vil ikke afvise, at jeg igen besøger Vig Bio, men er der tale om et vigtigt arrangement, som f.eks. en familiefødselsdag, tør jeg ikke tage chancen, når man ikke en gang kan håndtere en bookning af hele salen.
4. marts 2017