Som nyt medlem af TL fagforening har jeg oplevet en stor støtte og forståelse i forbindelse med min fyring. Allerede fra starten har jeg følt, at jeg havde en tryg hånd i ryggen, hvilket gjorde det le... Se mere
Teknisk Landsforbund tilbyder et højt niveau af faglig fællesskab og repræsenterer og understøtter mig i overenskomstspørgsmål på det private arbejdsmarked. Og så er det rart at være medlem af et fo... Se mere
TL har været en stor hjælp for mig. De er altid imødekommende og lette at få fat i, når man har brug for rådgivning eller støtte. Derudover tilbyder de et bredt udvalg af aktiviteter og kurser, som bå... Se mere
Virkelig en for dårlig oplevelse. Der har ikke været en TR eller lignede til stede på Sjælland selvom jeg er ansat på Sjælland. Mit navn bliver stavet forkert gentagende gange i officielle mails t... Se mere
Teknisk Landsforbund er et fællesskab af 24.999 kreative specialister.
Svarer typisk inden for 2 uger
Super vejledning og aflastning.
Super vejledning og aflastning mht. kommunikation og ansøgning om uddannelse.

Besvarelse fra Teknisk Landsforbund
Det er så ulækkert og uetisk
Det er så ulækkert og uetisk, at de sender en efterregning pga. en fejl i deres system på næsten 7000 kr. efter halvandet år til en jobløs person uden fast indtægt. Hvis man har lavet en fejl, så må man eftergive den regning, for det er ens egen skyld.
EDIT: Til trods for jeres standardsvar, viste det sig aldrig, at I rent faktisk var interesseret i at løse problemet på den scam-opkrævning, I sendte ud. Så de 7000 kr. kom aldrig retur.

Besvarelse fra Teknisk Landsforbund
Jeg har været medlem af TL i fem år
Jeg har været medlem af TL i fem år. Jeg synes dog, at deres seneste tiltag, hvor folk bliver tvunget til at tegne en lønsikring til samme pris uanset indkomst er usolidarisk. Personer med en indkomst under 24.100 kr. får intet ud af ordningen fx vil en lavtlønnet designteknolog nærmest ikke få noget ud af de ekstra 93 kr. sammenlignet med i dag. Lavtlønsindkomster kommer dermed til at betale 1116 kr. om året, så lønmodtagere med høje indkomster på fx 55.000 kr. om måneden kan få knap 25.000 kr. om måneden i lønsikring. Dette er virkelig skævt, ved siden af skiven og meget usolidarisk. Så lad være med at skrive det modsatte i jeres medlemsblad. Jeg ender på 3 stjerner, fordi fagforeningen inkl. lønsikring har en rimelig pris om end det seneste tiltag "gør de rige rigere og de fattige fattigere."

Besvarelse fra Teknisk Landsforbund
TL er der når det brænder på
Jeg har nu gennem 2019 til nu været ramt af arbejdsrelateret sygdom, PTSD, efter trusler om vold og trusler om klage over forkert embedsførelse. Min arbejdsplads er blevet kendt skyldige i min PTSD og jeg afventer min endelige men-grad, der først kan afgøres når den fulde observationsperiode er udløbet (noget med at AES må udskyde afgørelser i op til 18 mdr.) i april 2022. Under hele dette forløb er jeg blevet godt superviseret af TL´s faglige konsulenter. De står klar når jeg har en udfordring ifht min arbejdsplads krav om at løse opgaver jeg kan mærke tricker min PTSD og jeg oplever dem både empatiske og interesserede i at løse mine udfordringer. Derfor gør det mig uendeligt ondt at læse alle de ubehagelige kommentarer som andre føler sig nødsaget til at beskrive på så voldsom og ubehagelig måde. Ville man som person tale på samme måde til hinanden i en mødesituation? Jeg tror det næppe. Tak for at i er der for medlemmerne, tak for al den hjælp jeg har fået og som jeg håber at nyde godt af i fremtiden også, uanset hvad den så bringer.

Frygtelig oplevelse
0 stjerner..
Jeg er nyuddannet og har haft en virkelig frygtelig oplevelse med a-kasse. Total misvisende rådgivning, og manglende intern kommunikation mellem rådgiverne. Fraråder alle studerende at melde sig ind.

Besvarelse fra Teknisk Landsforbund
Hovedpine fra start til slut!
Hovedpine fra start til slut!
Der er ikke styr på noget. Medarbejderne er uenig om procedure og jeg er derfor blevet misinformeret flere gange. På 35 dage har jeg talt med A-kassen 12 gange og haft utallige mail korrespondancer samt 20+ beskeder på deres portal. Jeg har overhovedet ikke kunne haft bare 1 uge siden jeg blev færdiguddannet hvor jeg ikke var i kontakt med dem.
Da jeg skulle indsende bevis for optagelse på nyt studie skulle jeg indsende det til 2 medarbejdere samt jobcenter fordi kun at indsende det til jobcenter ikke var godt nok. Herefter skulle jeg fritages for jobsøgning men det var der heller ikke styr på og det tog derfor 1 hel uge at finde ud af hvordan jeg skulle fritages.
Der skal være et obligatorisk møde når man bliver færdiguddannet med informationer og procedure for hvad der skal ske nu. Vi afholdte ikke dette møde fordi medarbejderen ikke følte behov for det, men skrev inde på medlemsportalen vi havde haft en samtale med længde på 45 min. og havde aftalt jeg skulle søge arbejde osv. selvom det overhovedet ikke var tilfældet.
Da jeg skulle søge om frikontingent fordi jeg er under uddannelse igen, sagde en medarbejder jeg skulle søge ind som ny medlem og re det den vej af. Det undrede mig og spurgte flere gange "er du sikker på det er den måde, jeg er i forvejen medlem". Medarbejderen var helt overbevist over proceduren og det gjorte jeg selvfølgelig. 1 uge efter får jeg af vide det ikke er gået igennem deres system, men at de kan se inde på min medlemsportal at jeg har foretaget denne handling (giver overhovedet ikke mening). Så siger denne anden medarbejder at det overhovedet ikke en den måde man skal gøre det på, men at jeg skal printe, udfylde for så igen at kunne scanne denne fritagelse for kontingent ud.
Da jeg skulle have udfyldt CV på jobcenter vidste de ikke hvorfor den gang på gang ikke blev aktivt og jeg skulle igen bruge 1 uge for at aktivere mit CV da de ikke vidste hvad der var galt. Dette blev først forløst sig Da jeg kontaktede jobcenter og spurgte dem om hjælp fordi A-kassen overhovedet ikke vsr til nogen nytte. Ja jeg kunne også kontakte jobcenter til at starte med men troede A-kassen var kompetent nok til at kunne hjælpe og troede det var deres ansvar.
Alt i alt har et været en virkelig dårlig oplevelse og jeg har ikke kunne nyde at være færdiguddannet da jeg flere gange hver uge har haft kontakt til A-kassens mange medarbejdere.
Hold dig væk fra A-kassen.

Besvarelse fra Teknisk Landsforbund
Denne overenskomst bærende fagforening…
Denne overenskomst bærende fagforening har jeg været medlem af siden 1988. I gennem disse år er jeg blevet fagligt kompetent behandlet , i alle spørgsmål og sager jeg har henvendt mig med. Og dejligt med økonomisk støtte ved strejke.

Besvarelse fra Teknisk Landsforbund
En samling af dårlige oplevelser og bondefangeri.
Teknisk landsforbund har jeg været medlem af igennem over 5 år.
1. dårlige episode:
Jeg undrede mig over at jeg skulle betale for at være medlem af fagforeningen og A-kassen, efter som jeg fortsat var studerende. Så skyldes de at jeg har haft fri kontingent i 5 år, hvilket også er i følge loven så ingen klager der. Problemet er bare at jeg ikke bliver gjort opmærksom på at der kommer en regning (at min 5 års periode er ved at udløbe.) Jeg ringer for at høre, hvorfor jeg ikke bliver gjort opmærksom på dette. Der bliver svaret med at de skyldes de kun opdaterer det i januar (1. gang om året). Nu var jeg heldig at det kun var 1. måned for mig, men kunne lige så godt have været 11 måneder. Så jeg slap med skrækken og fik en regning for 550,- men havde jeg været uhelding kunne jeg have fået en smæk på 6.000,- ud af det blå.
2. Episode.
Jeg ringer ind til TL i starten af april for at melde mig ud af fagforening og A-kasse, da det gav nogle bedre fordele ift. mit arbejde. Jeg bliver mødt af en frisk mandelig medarbejder som hjælper mig. A-kassen bliver automatisk flyttet over til den nye og ift. fagforeningen skulle jeg bare gå ind på min bank og annullere den næste betaling igennem min bank så bliver jeg automatisk udmeldt. Så det gjorde jeg.
Omkring 1. maj sender de en "rykker" hvor der står at hvis jeg ikke betaler, så bliver jeg udmeldt og jeg vil gå glip af alle deres medlemsfordele. "fint" tænker jeg ved mig selv, det var også det jeg ville.
Omkring 1. Juli bliver der trukket 1.200,- hvor til jeg ringer til dem igen for at høre hvad der foregår. For jeg hørte jo ikke noget d. 1 juni og har dermed antaget at alt var i orden.
Da jeg snakker med en meget arrogant og usympatisk kvindelig medarbejder, hvor jeg har forklaret hvordan det hænger sammen, beklagede hun med at "det var uheldigt at jeg ikke havde læst brevet godt nok" og "Der står jo i et brev vi har sendt til dig på medlemsportalen at ifølge TL´s regler, så skal udmeldelsen være skriftlig og der vil være løbende måneds opsigelse"
Hvor til jeg svarer: " Jeg har jo handlet udelukkede ud fra hvad din kollega har vejledt mig til".
Kvindelig TL-medarbejder: "Ja det er en fejl, men sådan er reglerne bare".... "Jeg vil anbefale dig at gå ind og skrive en skriftlig udmeldelse."... "Der er desuden heller ikke noget forkert i at være medlem af flere fagforeninger"
Jeg vil råde alle til at være særlig opmærksom på deres bondefangeri og ikke tage deres vejledninger for gode varer. Du kan tilsyneladende ikke bruge det til en skid. Så i sidste ende, koster deres lille episode mig omkring 1.600,- for absolut ingen ting! For jeg har jo været dækket af en helt anden fagforening samtidig.

Besvarelse fra Teknisk Landsforbund
Jeg vil måske anbefale fagforeningen
Jeg vil ikke anbefale fagforeningen, da de ikke lader til at kunne administrere skiftet mellem to fagforeninger.
Da jeg ifm. jobskifte ønskede at skifte til TL, efterspurgte jeg fremgangsmåde og hvad jeg skulle gøre i forbindelse med ind-/udmeldelse.
Jeg fik at vide at det skete automatisk, men min tillidsrepræsentant fra 3F skulle nok holde øje med det.
Efter en længere periode opdager jeg at jeg har været medlem af begge fagforeninger, da TL ikke magtede at sikre min opsigelse hos 3F, og 3F ikke magtede at holde øje med at udmeldelsen skete rettidig.
Der var masser af undskyldninger, men meget sparsom hjælp og manglede forståelse.
Jeg måtte i hele processen opsøge både min gamle og nye tillidsrepræsentant, for at høre status i sagen, og det virkede ikke som om at mit problem på nogen måde blev prioriteret i løbet af de 6 måneder jeg måtte arbejde med sagen.
13-08-2021 opdatering:
TL har tilbagebetalt kontingentet for de måneder jeg betalte dobbelt, hvilket er en tilfredsstillende løsning for mig. Jeg vil derfor tillade mig at ændre min anmeldelse til 3 stjerner. Tak for svaret, og for at sætte jer i min position.

Besvarelse fra Teknisk Landsforbund
Teknisk Landsforbunds fagfolk er… Superdygtige!
Teknisk Landsforbunds fagfolk er superdygtige til at hjælpe folk. En top karakter værdig!

Besvarelse fra Teknisk Landsforbund
de er meget hjælpsom og er super godt…
de er meget hjælpsom og er super godt fagforening

Besvarelse fra Teknisk Landsforbund
Jeg er medlem af TAK under sydvest afd
Jeg er medlem af TAK under sydvest afd. og har fået en fin service med flinke medarbejdere.
Jeg har frikontingent i TAK og får hele tiden tilsendt kontingent opkrævninger det seneste eks. er her fra februar/marts 2021, hvor TAK ( Landskontoret ) har sendt en opkrævning, hvor jeg lige for nogle dage tidligere har ansøgt om kontingentfritagelse for en ny periode.
Jeres maskineri for opkrævninger er lige lovlig hurtigt ude, i må kunne synkronisere det bedre så disse unødvendige opkrævninger undgås.

A-kasse
Jeg blev medlem helt tilbage i 2011 mener jeg det var. Jeg har faktisk altid været glad og tilfreds for fagforeningen, jeg har fået hurtig hjælp ved behov, og følt de har været der til at sparre med omkring alverdens spørgsmål. Og jeg føler egentlig stadig at jeg kan få den hjælp gennem fagforeningen.
Jeg har desværre haft en oplevelse der giver mig mistillid til a-kassen.
Jeg blev langtidssygemeldt som resulterede i et fleksjob. Det var et forløb på knap to år i alt, og jeg havde jer med hele vejen igennem, med løbende støttende samtaler, møde ved sagsbehandler og med arbejdsplads osv.
Mens det hele falder på plads med ny ansættelseskontrakt osv. er jeg i løbende dialog med flere af jeres medarbejdere. Jeg spørger i stort set hver samtale om der er mere jeg skal være opmærksom på. Vi er inde over alt, skat, kommune, arbejdsplads. Jeg føler faktisk jeg får det hele med, indtil her i november hvor jeg af anden årsag taler med en medarbejder, som fortæller jeg bør melde mig ud af a-kassen, da jeg faktisk ikke er dagpengeberettiget i fleksjob alligevel, så jeg har absolut intet at bruge den til. Her har jeg så betalt til den i 13 måneder, og fordi jeg ikke har opsagt den inden for x tid efter jeg blev tilkendt fleksjob, så har jeg almindelig opsigelse.
Nu har jeg så givet knap 6.500 for absolut ingenting. Mens jeg i forvejen er endt i en økonomisk ringere position. Men jeg har valgte at prioritere de penge, som en sikkerhed til mig.
Jeg ved godt at man selv har ansvar osv. Men jeg var netop i løbende dialog med jer, og spurgte jer til råds flere gange, netop så jeg fik styr på alt som ville ændre sig, i forglemte bare at nævne jeres egen betaling. Jeg troede det var den hjælp og sparring jeg også betalte for. Men her har jeg så fået hvad jeg betalte for - ingenting.
De to stjerner i får for denne oplevelse, er fordi det trods alt var en af jeres egne medarbejdere som lavede serviceopkaldet til mig, da jeg ellers fortsat ville betale knap 500 i måneden for ingenting. Som i øvrigt er mange penge på en delvis overførselsindkomst.
Jeg ærgrer mig over at I ikke vil tilbagebetale de penge jeg har betalt over 13 måneder, da jeg mener at det er en ligeså stor og ret væsentlig forglemmelse fra jeres side, eftersom I var mig igennem hele forløbet og rådgav om alt andet.
Update til svar fra TL:
Tak Susanne,
Det har jeg også selv været, og den medarbejder der ringede mig og gjorde mig opmærksom på at jeg burde udmelde mig, lagde også op til at jeg nok kunne få det tilbagebetalt grundet omstændighederne, men det var et meget kort “vi har modtaget din udmeldelse”, og har såmænd også prøvet at gøre opmærksom på jeg synes det er urimeligt og mangel på vejledning fra jer. Men det var bare ærgerligt for mig. I har jo fået pengene...

Absolut dårligste service
Jeg læser desværre først anmeldelser af Teknisk Landsforbund nu, efter jeg har meldt mig ud – jeg kan nikke genkendende til den ene dårlige nedenstående anmeldelse efter den anden, det er den absolut dårligste service jeg i mine 26 år har modtaget hos dem. Jeg meldte mig ind for tre måneder siden, inden jeg bliver færdig med min bachelor, og kommer tilsyneladende til at melde mig forkert ind, så jeg kun er deltidsforsikret og skal betale en masse penge for det - til trods for at man som studerende kan være gratis medlem. Det er der INGEN, og absolut ingen i virksomheden, som kan hjælpe mig med at ændre på, som resulterer i, at jeg skal lave 20+ opkald, for at få opklaret det – så man skal altså som totalt uvidende studerende selv sørge for at finde ud af, hvad man har ret til og hvad man ikke har. Nu har jeg skiftet til en anden fagforening, og jeg råder alle andre til at gøre det samme. Ufatteligt, at I ikke forbedre jer, når man læser alle anmeldelserne herinde. I burde skamme jer.
En rodebutik
Desværre er Teknisk Landsforbund et stort rod, de har ikke styr på simple ting og er upersonlige og nedladende når man forsøger kontakt.
Kan bestemt ikke anbefales.

Rimelig service
Deres tilgang til nogle sagsbehandlinger kan i nogle situationer være lidt op af bakke, de har altid været søde og rare før hen, men synes deres service er blevet ringere de sidste par år desværre. I burde gennemtænke jeres procedurer om hvordan i snakker til jeres medlemmer nogle af jer er rigtig søde og forstående og nogle af jer nogle virkelig ubehagelig, i eksistere for os husk det nu
Kan ikke anbefales!
Kan ikke anbefales! Der er ikke styr på noget og det er super svært at komme i kontakt med dem!
Jeg har været medlem af TL i over 3 år, og har først i sommer skulle bruge dem, efter at jeg blev færdig som studerende. Aldrig har jeg oplevet noget så vildt som det her - Efter jeg fik udbetalt min første portion dagpenge, blev jeg kontaktet på mail for at få fortalt at jeg havde penge til gode og at jeg skulle give dem mine bankinformationer, så de kunne overføres. Da jeg ringede til dem, blev vi enige om at dette ikke var korrekt, fordi jeg ikke havde betalt kontigent, da jeg havde et “gratis-studerende-abonnement”. Kort tid efter fik jeg endnu en mail fra dem angående pengene og jeg skrev en mail tilbage. Kort efter fik jeg endnu en mail, og hertil gav jeg mine informationer og fik overført pengene. Så begyndte jeg at få beskeder om at jeg skyldte dem et beløb for nuværende månedskontigent samt et beløb for noget som jeg skulle have været opkrævet tidligere, men som jeg ikke havde fået besked om hvad var eller noget. Hertil skrev jeg flere mails til dem og først da jeg begyndte at ringe til dem, blev det afklaret. Jeg skulle overføre et helt tredje beløb, end de to der tidligere var blevet nævnt. Mens det her stod på, fik jeg løbende beskeder om at jeg ville miste mine rettigheder, hvis jeg ikke betalte, men åbenbart bliver der ikke kommunikeret frem og tilbage internt i TL, når der er sager der håndteres/opdateres. Jeg fik til sidst en besked om at hvis jeg ikke reagerede indenfor x antal dage, ville jeg blive sat i karantæne og miste mine rettigheder. Jeg fik så endelig fat på TL på telefon, fik afklaret og betalt hvad der blev påstået at jeg skyldte og så stoppede det endeligt. Troede jeg... Efter min oplevelse hos TL, besluttede jeg at skifte til en anden a-kasse, og nu to måneder efter, bliver jeg informeret af min nye a-kasse at jeg er sat i karantæne i 2 år, grundet information fra TL, baseret på manglende betaling. Og der er intet mere jeg kan gøre udover at tage imod en straf, som jeg ikke skulle have. Så selvom jeg har forsøgt alt hvad jeg kan på at få styr på det hele, og få en hurtig afklaring, bliver jeg nu alligvel straffet.
Jeg synes simpelthen det er så unfair, så dårlig stil og jeg kan ikke forstå at det kan foregå på den måde eller hvordan man kan have så dårlig kommunikation både internt og eksternt. Jeg kan kun sige at jeg vil fraråde enhver at melde sig ind i TL!

Besvarelse fra Teknisk Landsforbund
TL er kun en flok parasitter
TL er kun en flok parasitter - tjek hvor mange der er ansat der og tænk på hvem der betaler deres løn... og de rager til sig og det dig der betaler - husk det. Hvis De så bare kunne opføre sig ordentlig - men de er arrogante og uforskammede - jeg har kun oplevet dem dårligt - taler ned til én og så kalder de deres medlemmer for "kære" og de ved ikke én gang hvad det ord betyder... de glemmer bare, hvem de suger på... find en anden organisation...

Kontakt til TL
Har nu prøvet at kontakte TL på mail 3 gange og høre aldrig fra dem.. har også ringet og fik at vide at de ville ringe tilbage men har intet hørt..
Og det er hvad vi betaler til 🙈

Besvarelse fra Teknisk Landsforbund
Jeg kan desværre ikke anbefale TL.
Jeg kan desværre ikke på nogen måder anbefale personer at blive medlem af denne fagforening.
De er ikke særlig gode til at klæde personerne på i processen, hvor man har brug for dem. Jeg skulle hele tiden rykke på TL for, at få dem til at tage kontakt til min tidligere arbejdsgiver. Jeg brugte utallige timer på at sende mails om min sag. og deraf endte jeg med at begynde at arbejde på en sag mod min fagforening da de var så passive.
ydermere blev det mig selv, som skulle lukke sagen til sidst, da de var for passive og jeg gerne ville videre. Min tidligere erfaringer med fagforeninger er, at de køre ens sag sag for en og varetager ens interesser, men i mit tilfælde skulle jeg bruge rigtig meget tid.
Jeg har derfor meldt mig ud af fagfoeningen nu.