Plastiche del cruscotto squagliate dal sole dopo 1 mese. No garanzia del produttore (sostiene che è il normale "effetto lente" del parabrezza) nè del rivenditore ufficiale che se ne lava le mani (pecc... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Wat een ongelooflijke bagger scooters levert dit bedrijf. Ik reed 19 maanden op een fiddle bj 2021 euro 4. Eerst kleppen probleem: scooter sloeg af.. startte niet meer gemaakt..tweede keer: weer klepp... Se mere
Bonjour, suite à plusieurs tentatives de remboursement dû à une erreur INT20 je n’ai toujours pas reçu mon remboursement depuis plus de deux mois quand j’appelle, on me dit que on remonte la formation... Se mere
Rimasto appiedato col mio Sym Jet 14 ho chiamato il numero verde per l' assistenza stradale. 57 minuti di attesa con musichetta, butto giu'. Riprovo la sera tardi: stesso risultato. Per disperazione... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder
Welkom bij de officiële website van SYM Scooters, Motorfietsen en Quads. Ontdek onze SYM scooter modellen, accessoires en vind uw dealer hier
Kontaktoplysninger
Hallo
Hallo
Wat lees ik veel negatieve dingen over de sym jet 14.
Ben sinds juli 2022 in het bezit van een jet 14 injektie 50cc.
Ben nu ruim 1200 km verder, moet zeggen het optrekken mag wat vlotter.
Voor de rest 1:52 is het verbruik gemiddeld.
De varioring is eruit.
Gemiddelde sneheid is 53km p.u
Gps gemeten.
Voor mij prima dus.
Ik maak vaak lange ritten van zwolle naar emmen en terug. 190km.
Ook al met de jet naar texel geweest vanuit zwolle.
Mijn ervaring is : comfortabel? zeker.
Zuinig ? zeker
Betrouwbaar? zeker
Gr jan 63 jaar
Sinds enkele maanden heb ik de symphony…
Sinds enkele maanden heb ik de symphony st.
Op zich een mooie scooter behalve een irritant geluid in de aandrijving tussen de 30 en 40 Km.
Volgens de dealer valt dit niet op te lossen
Sym Symphony ST Euro 4 niet echt de beste in zijn klasse !
In november 2020 heb ik een Sym Symphony E4 50CC, de eerste maanden gingen goed maar eens het kouder werd is het een ramp om te starten. Eerst kicken met pedaal daarna starten en hopen dat als je gas geeft niet stil valt voor je uit de garage rijdt. Het is balanceren tussen gas geven en niet stilvallen alvorens te vertrekken in stationair toerental, net als een hobbelpaard. Ik heb het dus gehad met het ECS systeem dat de carburator aanstuurt en ga nu voor een versie met injectiemotor Euro5 norm, hopelijk keert het hobbelpaard dan niet weer want anders weet ik niet wat ik wel moet doen. Voor het overige mooi uitziend al wat je wil maar elektronica ondermaats vooral het toevoersysteem van brandstof wat toch wel jammer is voor een scooter van deze prijs/kwaliteit
Sym Symphony ronduit slecht
Ik heb 4 jaar geleden de Sym Symphony gekocht. Uit nood want ik wilde een Piaggio maar die leverde niet meer. Wat een ellende heb ik gehad zeg. De ene reparatie na de andere. Vreselijk, t kreng heeft me handenvol geld gekost en nooit goed geweest. Verder erg onstabiel, bij wind is hij erg gevoelig. In januari komt mijn nieuwe scooter. Een Piaggio. Nooit meer een Sym voor mij, wat een drama ding
SYM Symphony ST 50i Euro 5
In Oktober een nieuwe SYM Symphony ST 50i euro 5 gekocht.
Fijne brommer. Goede zit. Veel bergruimte.
Motor start zodra je na de startknop wijst.
Maar... euro 5 is traag. Erg traag.
Veel toeren en weinig toename van snelheid. Mag blij zijn als ik de 45 haal.
Er moet duidelijk iets gebeuren aan de mapping.
In de stad sta ik af en toe doodsangsten uit, omdat auto's de meest achterlijke capriolen uithalen om me voorbij te komen. De meeste scooters (en zelfs snorfietsen) zijn al uit het oog verdwenen, dan rij ik pas 35.
Bij loslaten van het gas staat de motor al in zijn vrij voordat ik goed en wel stilsta. Dat houdt in dat de koppeling telkens erop klapt en afspringt als ik in een file rij.
Ikzelf wijt dat aan te lichte rollen in de vario.
Heb nu 400 km gereden. Het meeste buiten de bebouwde kom. Daar rij je op het fietspad en dus valt het allemaal niet zo heel erg op.
Ik hoop echt dat SYM (Moteo) de hand in eigen boezem steekt en dit kwaliteitsproduct de motor geeft die het verdient.
Dan is het een perfecte scooter. Stuurt goed, door de grote wielen. Is mooi afgewerkt. Twee schijfremmen voor prima remkracht. USB aansluiting voor navigatie.
Het enige wat nog ontbreekt is een windschermpje (vanwege de beugels; daar kan dan de navigatie tussen).
3 Sterren. Kan 5 worden. Kom op Moteo. Laat je niet kennen.
Ik heb sinds 2019 een nieuwe Sym Jet 14…
Ik heb sinds 2019 een nieuwe Sym Jet 14 (euro 4) 50cc bromscooter gekocht.
Eerste half jaar geen problemen, daarna kreeg ik last van inhouden en stotteren van de motor ongeacht rijstijl, temperatuur e.d.
Teruggegaan naar de dealer en alles gereinigd. Dit heeft twee weken goed gewerkt en toen was het weer mis.
Inmiddels 2020 ben ik weer teruggegaan naar de dealer en heb gezegd dat ik hem niet eerder terug wilde dan dat ie helemaal goed was.
En week later telefoon van de dealer gehad dat ie klaar was.
De monteur vertelde me dat het probleem al langer bekend was bij Sym, maar dat de dealers geen toegang hadden tot dat stukje software vanuit de fabriek.
Nu mogen de dealers dat wel doen en mijn Sym loopt nu al meer dan een jaar als een zonnetje. Ben er superblij mee.
Motor trekt beter, loopt mooier en is veel zuiniger ( hij loopt 68km. dus als ie origineel 45/50 loopt zal dat nog beter zijn )dan toen ik hem nieuw kreeg. Rij er nu over 3000km. 1 op 42 mee.
Ook werd regelmatig de rem schijf kokend heet, omdat de rem steeds een beetje aan bleef lopen.
Ook dit was een bekend euvel bij deze serie en Sym heeft onder garantie een nieuwe, andere serie remklauw, remschijf, en remhendel gemonteerd.
Ook hulde voor mijn dealer (ter Heerdt in Duiven ) die er echt een hoop moeite voor hebben gedaan om dit allemaal te regelen.
Ben nu superblij met de Sym.
Ik denk dat ik hem binnenkort inruil voor een Jet 14 euro5.
Deze heeft brandstof injectie en geen electronisch geregelde carburateur meer, en heb je al die problemen sws niet.
Door de goede service en afhandeling ben ik niet bang om weer voor dit merk en type te kiezen.
Ik heb 6 weken geleden een nieuwe Sym…
Ik heb 6 weken geleden een nieuwe Sym Jet 14 brom aangeschaft.
Mensen, als je opzoek bent naar een kwalitatief goede scooter koop dan een Honda oid. Dit is echt geen aanrader.
De Sym is traag, start soms slecht, maakt veel lawaai, zuipt brandstof, lekt ook brandstof (sterke benzine lucht)
Ondanks het een grote scooter is zit hij niet lekker.
Ik zit met mijn knieën tegen de kuip aan, welke hoekige punten heeft. (Ik ben 1,81m )
Pas op met bochten, standaard raakt vrij snel de grond.
Positieve punten:
Voelt solide aan
Mooi, stoer uiterlijk, zeker in mat blauw (smaak gebonden)
Rijd zeer lekker op slecht wegdek, dus comfortabel.
Mijn vriendin heeft een Sym Mio uit 2012 die wel heel mooi loopt, zuinig en redelijk snel is.
Naast mijn Sym Jet heb ik ook nog een Honda SH50 2takt, welke ik nu vaker gebruik omdat de Sym me erg tegen valt.
Mijn conclusie, koop geen Sym!!
ik heb in mei een sym jet 14 euro 5…
ik heb in mei een sym jet 14 euro 5 gekocht,we zijn nu julli en ik heb 600 km op de teller staan,eerst en vooral dat ding doet amper 40 per uur,de vab pech verhelping al twee keer moeten komen omdat de bezine leiding stuk ging aan de ingang van de carburateur,als men ermee rijd loop die zacht,(als men ermee kan rijden)
zoiets kan je geen euro5 hebben gezien de benzine eruit loopt,eerlijk gezegd,ik denk dat ik toch weer een peugeot speedficht zal aanschaffen
Sym HD 300 Licht schlecht
Ich kontaktiere Sie, weil ich das Problem NICHT gelöst habe, obwohl ich das Autohaus kontaktiert habe, wie Sie es vorgeschlagen haben, wo ich den Scooter gekauft habe.
Mein Roller, ein neu gekaufter SYM HD 300, hat eine Projektion des Frontlichts, die durch ein Rechteck von 5 x 1 Meter in einem Abstand von 5 Metern vom Roller selbst gebildet wird. Diese 5 Meter zwischen dem Roller und dem Lichtrechteck von 5 x 1 sind dunkel, was die Nachtsichtbarkeit verschlechtert, tatsächlich bringt es den Fahrer in Schwierigkeiten und gefährdet den Fahrer, der die Straße nicht sieht, weil sie nicht beleuchtet ist. Ich frage mich, ob das für einen 300er Roller normal ist, der für schnelle Straßen und Autobahnen geeignet ist. Meiner Meinung nach sollte ein Roller dieser Größenordnung ein gutes Beleuchtungslicht haben, das bei Nachtfahrten keine solchen Gefahren oder Empfindungen erzeugt.
Der Rahmen meines Rollers ist RFGLSA701KSA00534
Der Händler, bei dem ich den Roller gekauft habe, ist da
Muccioli F.lli Di Loris und Massimo S.N.C. Via Tavoleto, 165, 47843 Misano Adriatico RN
Ich habe Ihnen einige Fotos im Anhang geschickt, um zu versuchen, die Beschwerden besser zu verstehen.
Wie Sie sehen, ist zwischen dem Start der Beleuchtung und dem Roller selbst ein guter Weg
absolut nicht beleuchtet, was auf der Straße nachts in einen dunklen Bereich führt, der den Fahrer durch schlechte Sicht in Gefahr bringt.
Grüße
Marco Tognaci
ITALY
Ik heb twee Sym scooters,beide van het…
Ik heb twee Sym scooters,beide van het type Symphony...De een is een brom scooter ,[die heb ik al jaren en weinig problemen ] Maar de motorscooter die vrij nieuw is geeft herhaaldelijk problemen....Niet starten , ook niet met de cick starter ,welke van pisbakken staal is vervaardigd en steeds ,oook na terug buigen tegen het motorblok aan loopt... verleden jaar is de startonderbreker verwijderd ,de accu al vernieuwd ,olie ververst en ook de bougie ,en wil die heerhaaldelijk weer niet staren.....Ook met de kickstart trap ik me rot.....Kortom ,zou ik weer een Sym kopen....? En het onderhoud laat ik door een Sym dealer doen.....In het voorseizoen ging weer eens het olie lampje branden ,en was er niks aan de hand....Reset ik hem,....geeft de km teller weer eens de toeren aan en de toerenteller de km...Wat een vervelend ding !
Schokbrekers piepen bij iedere hobbel…
Schokbrekers piepen van een sym jet 14 50 cc.25 km p/u.
Bij iedere hobbel na het vervangen de twee schokbrekers 20 km geen last nu piepen ze weer in totaal 600 km gereden.
De dealers weet het ook niet meer.
Ik heb al 6 jaar een sym 250 cc
Ik heb al 6 jaar een sym 250 cc. ( kameel noem ik hem)
Na 6 maanden begon hij bij een constante snelheid te sputeren . Ik heb hem al meer dan 10 keer laten nakijken bij 3 sym verdelers.
telkens is hij dan voor max 14 dagen ok. En daarna zit ik weer op een kameel. Verschrikkelijk. Ik heb al 12 moters gehad, zo slecht als deze sym heb ik nooit geweten.
2 jaar geleden een sym jet 14 125 cc…
2 jaar geleden een sym jet 14 125 cc gekocht,nu na 2 jaar de accu al kapot.
Mijn motor heeft geen kickstarter ,dus dan verwacht je dat Sym er wel een kwaliteits accu in zou zetten en niet deze rotzooi.
Ze geven 5 jaar garantie ja ja ,je kan beter kijken wat er vergoed word want 90 procent valt buiten de garantie.
Makkelijk scoren Sym.
Ik heb ook een zwarte sym jet 14 50 cc…
Ik heb ook een zwarte sym jet 14 50 cc maar ook het zelfde probleem prutellen snelheid inhouden eerst zij de garage dat het de sproeier was maar het probleem blijft het zelfde ben ik trug naar de garage geweest waar de scooter dan ook meer dan een week heeft gestaan nu was het de elctronica maar nog blijft het zelfde probleem en hij verbruikt ook zeer veel ik weet niet wat ik moet doen ik heb echt geen vertrouwen meer in de garage dus voor mij geen sym meer
Henk
Henk
Ik heb juist het zelfde probleem met de motor. Geen plezier om mee rond te rijden
Net een splinternieuwe Sym Jet 14 50cc…
Net een splinternieuwe Sym Jet 14 50cc gekocht, en vanaf de 1e km heb ik al te maken met een ernstige storing.
Namelijk, de motor houd in bij elk rijgedrag en snelheid, pruttelt en hapert, daar komt ook nog eens bij dat door eigen inspectie is geconstateerd dat er een bobbel in de achtervelg zit, waardoor je het gevoel hebt dat je op een hobbelpaard rijd, dealer heeft dit nu toch ook toegegeven.
Klachten werden gelijk afgedaan na, een test rit van dealer, met uitspraken als "Ik zou zo met deze scooter op vakantie gaan, niets mee aan de hand" , het gehobbel werd afgedaan met "de wegen zijn nu eenmaal niet vlak"
2 dagen later deed de scooter helemaal niets meer, is opgehaald voor reparatie en toen bleek ineens dat de lambdasonde defect was.
Na vervanging hiervan 200km probleemloos gereden, en daarna begon dezelfde ellende weer opnieuw.
Ik voel me totaal niet serieus genomen, terwijl dit ook nog eens in de volledige garantieperiode gebeurd ik ben 50 jaar, ik rijd de laatste 12 jaar 12000 tot 15000km per jaar op de scooter, ik weet echt wel als er echt iets mis is.
Door mijn werk als chauffeur weet ik ook echt wel dat de wegen niet even vlak zijn.
Op zijn minst verwacht ik vanuit Sym dat ze ze snel mogelijk met een definitieve oplossing van deze problemen komen.
De achtervelg met de bobbel erin, daarvan is namelijk ook nog niet zeker of deze wel onder garantie word vervangen.
Ik heb netjes voor de nieuwe scooter betaald, maar wel in de verwachting dat ik een volwaardig en goed functionerend product ervoor geleverd zou krijgen.
Daar schiet Sym in deze zaak ernstig in tekort.
Ik hoor graag een reactie met een definitieve oplossing voor deze problemen.
Sym Jet 14 (125cc)
Ik rijd nu al ongeveer 4 maand (1600 km) met een (zwarte) Sym Jet 14 scooter rond en ben globaal zeer tevreden. Samengevat heeft de Sym Jet 14 voor mij een positieve score wat esthetisch uitzicht, motorgeluid en prijs/kwaliteit betreft. Minpunten zijn wel het benzineverbruik (tussen 3 à 4 liter per 100 km), de eerder beperkte topsnelheid (tussen 90 à 100 km/u - dus niet geschikt voor de snelweg), de voetsteun die de grond raakt bij scherp links overhellen, het ontbreken van een ingebouwde USB-poort (om GSM/GPS te kunnen opladen) en het ontbreken van een klok op het dashboard.
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.