Sansemotorik v. Marianne Vestergaard, Odense
Vi har gået ved Marianne siden februar 2022. Det er 1,5 år, der på afgørende vis, har ændret livet for hele vores familie og særligt for Wilhelm.
Vi begyndte hos Marianne da Wilhelm var 8 år. Han udviste tydelige tegn på mental udtrætning og overstimulering efter en almindelig skoledag. Vi oplevede, at det var svært for ham at være alderssvarende deltagende i hverdagene herhjemme. Han var vanskelig for os at støtte og hjælpe på en hensigtsmæssig måde. Vi blev frustrede, vrede, kede af det og enormt bekymrede. Det var tydeligt for os, at han var på overarbejde, han var helt brugt op og havde brug for enten mig eller sin far ved sin side resten af dagen. Han var overdrevent nærhedssøgende og ville fx gerne sidde på skødet, når vi spiste. Han vågnede ofte om natten og havde brug for at ligge helt tæt på mig eller far. Han var svær at hjælpe i konflikter og kravsituationer generelt. Det gjorde ondt at se ham kæmpe, og at krop og hoved bare ikke orkede at samarbejde med verden omkring ham. Det sled os hårdt og vi søgte rundt omkring for hjælp.
Vi faldt over Sansemotorik og Marianne. Marianne blev hurtigt et af vigtigste mennesker i Wilhelms liv. Jeg tror aldrig, han bliver helt klar til at slippe hende igen.
Mariannes rolige væsen, ydmyge indlevelse i Wilhelms liv og udfordringer, legende tilgang og omsorgsfulde nærvær gav ham et trygt rum at falde til ro i. Et rum, som med en tydelig faglig og professionel ramme og tilgang, skabte mulighed for en udvikling, vi ikke havde turde at drømme om:
Wilhelm sover nu godt langt de fleste nætter. Han sidder selv og spiser sin mad i fred og ro. Han kommer fra skole med mere energi og overskud til resten af dagen, og vi kan hjælpe ham hensigtmæssigt og konstruktivt, når han er træt og udfordres. Vi har fået en ny dreng herhjemme og en ny energi i hele vores familie.
Vi er Marianne evig taknemmelig og hun får vores varmeste anbefalinger.
30. juni 2023