Lækre omgivelser, ekstremt god betjening, lækker vin og desværre kun ok mad
Restaurant Alouette er en dejlig oplevelse, men desværre ikke pengene værd.
De har fundet sig nogle ekstremt lækre lokaler, som er smukt indrettet og hvor man bliver placeret med god plads til de andre borde.
En menu incl. vin, vand og kaffe kostede os ~1270kr pr. mand. Selve prisniveauet er ikke helt oppe i den højeste ende, men stadig ca. dobbelt så højt som Københavns kæmpe udvalg af Cofoco-restauranter og dets lignende - så man må gerne forvente noget mere.
Vinen var lækker, men desværre var maden hverken særlig innovativ eller specielt flot anrettet og der var ikke nok til at blive mæt af. Nu er jeg selv en ret stor mand, så jeg er vant til aldrig at gå stopmæt fra en restaurant, men når kvinderne i selskabet går ud af døren og de med det samme begynder at tale om at køre ud og dele en pizza, SÅ har man serveret for lidt mad.
Mht. kvaliteten af serveringerne er et godt eksempel selve hovedretten. Kødet! Retten der virkelig skulle vise hvad Alouette kan. Her fik vi serveret 2 skiver dansk Malkeko, med en let sauce og et par skiver grillet spidskål ovenpå. Beslutningen om at man skulle have malkeko frem for slagtekvæg, fik vi en pæn historie om at der skulle være mere smag i denne type kød, som vi næsten købte - dog forekom kødet mig lidt sejt og ikke specielt saftigt. Det havde så næsten gået, hvis der var en kraftig sauce med til der kunne have sivet ned langs fibrene i kødet, men den tynde og lette sauce faldt til jorden sammen med kødet. Og jeg ved næsten ikke hvad jeg skal sige om valget af grillet spidskål som tilbehør. Grillet spidskål er noget de fleste danske madentusiaster laver et par gange om måneden og er efterhånden så opbrugt et koncept at man da næsten godt kan kalde Alouette innovative for at turde servere den slags husmandskost på en dyr restaurant.
Desserten var ca. lige så kedelig. Kun 2 af de 3 forretter levede op til forventningerne.
Det var absolut ikke en dårlig oplevelse at spise på Restaurant Alouette, men oplevelsen blev desværre komplet overskygget af at man havde betalt tæt på dobbelt pris af den værdi man havde fået serveret.
Det vil overraske mig hvis Alouette stadig er at finde på den danske resaurant-scene om et år - måske tager jeg fejl, måske forbedrer de sig.