Fornuftig cloud hosting alternativ
Jeg har i ca 3 måneder testet Rackspace´s public cloud, og det er en fornuftig cloud løsning til prisen.
Jeg står for administrationen af en række blogs og websites for en stor forsamling af online skribenter. Volumen på disse sites tidobles i peridoer, hvorfor jeg valgte at teste en række cloududbydere, for at se om jeg kunne slippe af med min dyre fast VPS løsning.
For nogle måneder siden oprettede jeg en cloud server hos Rackspace, og placerede en blog med fornuftig volumen på den. Serveren håndterede loaded fint 95% af tiden, og jeg kunne skalere op/ned før/efter et rally. Deres interface er intuitivt og det er let at oprette og administrere sine servere.
På de små men eksisterende klagepunkter er der, at jeg et par gange oplevede lange responstider på de små konfigurationer af min server. Jeg kunne også godt tænke mig dansk eller bare OK engelsk support, men jeg har oplevet at dette er noget der generelt mangler hos de store udbydere. Det er dog nødvendigt at jeg kan få support hvis noget går galt under et rally, uden at skulle betale det vide ud af øjnene.
Alt i alt er Rackspace´s public cloud fin til prisen, og skalering af ens server gør at man slipper for at betale for overkapacitet når ens server har lavt load.