Fejl, bortforklaringer og medhold i Byggeriets Ankenævn
En simpel indvendig renovering af hele huset endte med halvt udført arbejde til samme pris som hele huset. Derudover endte vi med fejl på stort set alt, hvad de lavede: forkert gulvopbygning, forkert puds påført forkert, tandende fliser, trægulve der hopper og danser på deres eget nystøbte, ujævne terrændæk og ulovligt udført el-arbejde. Ja, de har tilmed byttet om på farverne til vægge, loft og paneler.
Vi fik efterfølgende medhold i Byggeriets Ankenævn, men i stedet for at være imødekommende og efterleve kendelsen har virksomheden været truende og fremsat gentagne personangreb mod vores familie. Det alene burde sige en del.
Virksomheden består af én person, der ikke forstår basal byggeteknik og benytter sig udelukkende af østeuropæiske håndværkere, som han ikke har erfaring med, og som hverken kan kommunikere på dansk, engelsk eller tysk. Undervejs skiftede virksomheden håndværkere på opgaven, uden at vi var blevet informeret om det. Det sidste hold måtte hjemsendes, efter at de havde festet i vores hus og udført arbejdet i stærkt beruset tilstand. Det forklarede desværre en del af den kvalitet, vi stod tilbage med.
Når fejlene blev påpeget, var oplevelsen ikke, at der blev taget ansvar. Tværtimod blev der fundet søforklaringer og undskyldninger på næsten alt. På et tidspunkt følte jeg ærligt talt, at vi brugte mere tid på diskussioner end på selve byggeriet.
Resultatet blev måneder med byggerod uden strøm og varme i vintermånederne samt ekstraudgifter, frustrationer og en ankenævnssag, hvor det kom frem, at virksomheden har flere sager kørende. Det er tydeligt, at virksomheden er vant til at undgå krav om efterlevelse og udbetaling ved at frembringe fuldstændig udokumenterede fakturaer til sidst i processen og derved sikre sit eget tabskonto frem for at stå ved sine fejl.
Jeg vil kraftigt fraråde andre at bruge PMP Powerworks ApS.
Virksomheden fremgår desuden af Byg Garantis liste over virksomheder, der ikke har efterlevet en kendelse fra Byggeriets Ankenævn.