Nyrup Plast a/sAnmeldelser

1. Konstruktion og produktion

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

nyrup plast A/S - holesale and production og sewage and dranaige B2B

Middel

Ingen anmeldelsesinvitationer registreret

0 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Vi udfører kontroller af anmeldelser

Ingen

Undertegnede har af Nyrup Plast via autoriseret kloakmester fået etableret et NATUR REN anlæg. Anlægget er oprindeligt dimensioneret til en PO rensningsgrad og som sådan indkøbt til rensning af spildevand fra ejendom med op til 5 personer permanent boende. Anlægget har ikke levet op til den rensningsgrad der er påkrævet af kommunen. Anlægget hat været tilset af Nyrup Plast ved Kim Gissel dog uden tiltag der kunne bringe anlægget i overensstemmelse med kommunale krav. Henvendelse fra såvel kloakmester som ejer af ejendommen har ikke motiveret Nyrup Plast til at foretage sig noget i sagen. Ved henvendelse til Nyrup Plast Kim Gissel den 3. marts 2017 er det blevet oplyst at det ved køb af anlæg fra Nyrup Plast ikke er garanti for funktionalitet af anlægget. Der findes tre yderligere anlæg i området der ikke fungere tilfredsstillende. Dokumentation for ovennævnte forefindes såfremt og yderligere redegørelse om anlæggets mangler vil fremkomme på på Guldmosegaards hjemmeside.

10. marts 2017
Nyrup Plast a/s-logo

Besvarelse fra Nyrup Plast a/s

Hej Peter.
Vi tager dit oplæg meget seriøst, og vil derfor også meget gerne besvare dit indlæg:
September 2012:
Danas Have levere et NATURren® 5 PE SO renseanlæg til Guldmosegård. Anlægget er købt af Sanistål, importeret af Nyrup Plast A/S og udviklet/produceret af BOKN Plast Norge.
Februar 2015:
Nyrup bliver kontaktet af Peter/Guldmosegård, angående overskridelse af udlederkrav. Der aftales telefonisk at give anlægget fred til at restituere, da prøveresultaterne kraftigt indikerede at der var tale om en nyligt opstået overbelastning af anlægget.
Maj 2015:
Der udtages vandprøver af akkrediteret laboratorium (både udløb fra bundfældningstank og udløb fra NATURren® anlæg). Anlægget besigtiges derefter (for første gang) af Nyrup Plast, hvor der bliver påpeget en række fejl på installationen, som kan påvirke anlæggets evne til at rense spildevandet. Fejlene bliver herefter rettet af flere omgange, b.la. med materialer, leveret af Nyrup Plast. Det viser sig at anlæggets bundfældningstank er efterfyldt med såkaldt ”rejekt vand” efter kommunalt iværksat tømning. Den form for tømning/efterfyldning strider klart imod anvisningen på anlægget, beskrevet i ”Firmavejledning nr.. 1 – 2005”. Der afholdes møde på forsyningen med kommunal sagsbehandler, kloakmester samt forsyningen omkring tømning af NATURren® anlæg i Helsinge kommune, for at få NATURren® anlægget i normal drift igen.
Der er, på Nyrup Plast’s bekostning udtaget og analyseret spildevand fra anlægget: Primært er der udtaget og analyseret på det rensede spildevand, som klart og tydeligt viste højere koncentrationer end forventet/kommunens krav. Der blev desuden udtaget en enkelt indløbsprøve som viste koncentrationer meget langt over forventelige koncentrationer for husspildevand. (indløbskoncentrationerne blev diskuteret med fagfolk fra 2 leverandøre af typegodkendte minirenseanlæg, som bekræftede at deres anlæg heller ikke ville kunne leve op til udleder krav hvis spildevand i de målte koncentrationer, blev ledt igennem deres anlæg). Efter fejl på anlægget er blevet udbedret og anlægget fik tid til at restituere blev koncentrationerne på det rensede spildevand langsomt lavere. Renseprocessen i et NATURren® anlæg er optimeret til bedst mulige forhold for bakterievæksten (som nedbryder næringsstofferne i spildevandet) under hensyntagen til lavest mulige driftsomkostninger, og mest simpel installation. NATURren® anlæg er ikke designet med henblik på prøveudtagning, da renseprincippet sidestilles med et tryknedsivnings anlæg. Derfor er muligheden for prøveudtagning ikke beskrevet i ”Firmavejledning nr.. 1 – 2005”. Det er dog muligt, om end meget tidskrævende, at udtage en repræsentativ vandprøve i anlæggets udløb, hvis installatøren har muliggjort det, ved at montere filterbrønden som prøvetagningsbrønd. (Det er desværre ikke tilfældet på omtalte anlæg).
Maj 2016:
Guldmosegård foreslår at ændre anlægget fra afløbsanlæg SO til forfilter til nedsivning SOP (som ikke er omfattet af prøveudtagning). Teknologisk Institut anbefaler også denne ændring. For at undgå opgravning af anlæg, skal der installeres en ekstra pumpebrønd til at løfte det rensede spildevand op i et fordeler lag af nøddesten, hvorfra det rensede spildevand nedsives. For at kompensere for Guldmosegårds gener under forløbet blev det aftalt at nyrup leverede nødvendige kloak-komponenter inkl. pumpebrønd til kostpris.
Januar 2017:
Guldmosegård fremsender et krav til nyrup på xx kr. for ombygning af NATURren® anlæg fra SO med afledning til recipient og til NATURren® forfilter til nedsivning. Et krav nyrup afviser med henvisning til at det var Guldmosegård der selv foreslog ombygningen, og at nyrup plast bakkede op om ombygningen ved at lever nødvendige kloak-komponenter inkl. pumpebrønd til kostpris. Guldmosegård kan efter ombygningen undgå at betale for udtagning og analysering af renset spildevand – en årlig udgift på xx kr.
For at rette misforståelser så er der lidt tekniske misforståelser i Guldmosegårds indlæg:
• Det er et NATURren® anlæg type 5 PE SO med afløb til recipient der oprindeligt er installeret.
• Anlægget er beskrevet i Firmavejledning nr. 1 - 2005, og underlagt lovbestemt garanti og reklamationsret, men er ikke omfattet af nogen procesgaranti. (som minirenseanlæg var under den tidligere typegodkendelse).
Konklusion: NATURren® anlægget er udviklet og testet i Norge, og det er testet i Danmark forud for Firmavejledningen. Vi forstår naturligvis din frustration over at koncentrationerne i det udledte spildevand ikke overholder kommunale krav. Men på samme måde som en bilproducent, der opgiver et antal km/l i brændstofforbrug, ikke kan klandres for at brugerens kørestil giver et afvigende brændstof forbrug, føler vi os heller ikke værende ansvarlige for hvad en given forbruger skyller ud i kloakken, som så giver udslag i forhøjede koncentrationer i det rensede spildevand.
Selvom Guldmosegård første gang reklamerede over anlægget 2½ år efter levering, har Nyrup Plast uden beregning stillet op til adskillige møder på Guldmosegård og hos Helsinge kommune, har betalt for udtagning og analysering af udløbsprøver, samt været i løbende dialog med Guldmosegård, Kloakmester, Laboratorium, kommune og forsyningsselskab. Desuden har Nyrup Plast fragtfrit leveret materialer til kostpris for ombygning af anlæg, således at Guldmosegårds renseanlæg i fremtiden undgår krav om prøveudtagning.
Kim G. må ud fra denne udredning, forsvares for at han har håndteret sagen seriøst og kompetent, i hele forløbet, og har investeret meget tid i at bringe anlægget i stand til at overholde kommunens krav til udløbskoncentrationer.
Rasmus Mørkenborg
Ejer/Direktør Nyrup plast

Meget seriøse

Efter at have handlet med en del firmaer inden for denne branche, er vi gået over til at handle med Nyrupplast, dette pga gode priser og at de står 100% inden for deres produkter også hvis der nogle der er gået i stykker efter installationen.

5. april 2012