NU.nl Anmeldelser

1.850
TrustScore 1 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Wat een afgrijselijke ervaring is dat zogenaamde reactieforum van nu.nl waar je bericht alleen wordt toegelaten als je levend door de inquisitie bent gekomen en daarna tijdens het wegen niet te licht... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Zodra er in je reactie maar iets van kritiek doorklinkt op Nu.nl zelf wordt deze verwijderd. Ook mag je in je reactie niemand terecht wijzen die grote onzin verkoopt want dan speel je op de persoon.... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

De website op zich is prima, maar de manier waarop ze commentaar toe laten op artikelen is zeer grimmig. Zo worden hele post verwijderd zonder dat er regels worden gebroken. Zo stelde iemand dat ze li... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Wat zit er bij nu toch een hele trieste moderator achter de knoppen. Je kunt discuseren maar met wie want al je berichten worden verwijderd met een reden waar je broek vanaf zakt vervolgens zet een... Se mere

Virksomhedsoplysninger

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Har ikke besvaret negative anmeldelser

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

(1.850)

241 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Meest irritante website van Nederland

Meest irritante website van Nederland.

De huisregels maken eerlijk discussiëren onmogelijk, wanneer het een gevoelig onderwerp is mag je je mening niet als vaststaand feit verkondigen, maar als je over bijvoorbeeld Max Verstappen gaat dan is het geen probleem.

Over vrouwen mag ook niks gezegd worden die zijn heilig in de huidige maatschappij die kunnen helemaal niks meer verkeerd doen op nu.nl,
In tegenstelling tot mannen waar het tegenovergestelde voor geldt.

Politiek zeer gekleurd en niet onafhankelijk, ze beweren dat ze onafhankelijk zijn maar ondertussen ontvangen ze van links en rechts geld van duistere partijen.

29. august 2026

Waardeloze, zwaar frustrerende moderatie

De moderatie is sinds de ingang van de de Digital Services Act ongelooflijk slecht geworden. Er wordt vooral gebruik gemaakt van een AI-'moderator'. Die is primitief, gebrekkig en zeer ongeschikt voor deze taak. Reacties op opmerkingen van andere reageerders worden om de haverklap afgewezen met als argument 'je speelt op de persoon'. Terwijl de reactie overduidelijk en aantoonbaar de inhoud van de opmerking betreft, en niet de persoon. Zelfs als je hebt geschreven dat de persoon zijn mening heeft gepresenteerd als feit (en dat hij dus in strijd met de huisregels heeft gehandeld), wordt je reactie afgewezen omdat 'je op de persoon speelt'. Dit gebeurt keer op keer op keer. Terwijl de reactie die in strijd is met de huisregels op grond van mening gepresenteerd als feit, doodleuk blijft staan: die wordt juist niet afgewezen en zelfs niet verwijderd. De wereld op zijn kop. Er werd zelfs een reactie afgewezen met als reden: in strijd met huisregel 8. Die huisregel bestaat niet eens! Een totaal ontspoorde 'moderatie'.

Deze moderatie-aanpak van nu.nl is uitermate frustrerend. Gelet op alle reacties op het nujij-discussieforum waarin reageerders heel verbloemd (anders wordt de reactie verwijderd!) aangeven hoe irritant en fout zij deze moderatie vinden, blijkt dat er veel lezers zijn die hetzelfde ervaren. Tot nu toe heeft nu.nl er geen enkele blijk van gegeven dat zij de door haarzelf veroorzaakte frustatie en boosheid serieus neemt. Reageerders worden daardoor weggejaagd. Hoe zouden de adverteerders, die alle belang hebben bij reacties, deze aanpak van nu.nl vinden?

28. august 2026

Mijn review van NU.NL

Mijn review van NU.NL

Ik vind het een zeer onbetrouwbare nieuws site. Vaak incomplete informatie, bronvermeldingen ontbreken. De Artikelschrijvers zelf volgen de eigen huisregels niet. Presenteren vaak meningen als feiten. Zijn Vooringenomen, beledigend, discriminerend of seksistisch in artikelen.

Verder zijn ze zeer inconsequent in moderatie. Handhaven naar eigen willekeur en subjectief. Veel censuur. Politieke bias. Interpreteren reacties in plaats van ze te lezen. Zelfs na bezwaren geen enkel zelfinzicht dat ze zaken mis interpreteren. Valt niet mee te praten.

Moderatie komt onintelligent over. Snappen vaak de context niet snappen verbanden niet van reacties en topics.

Soms halen ze rectie terecht weg. Maar daar staat tegen over dat andere reacties die veel erger zijn blijven staan.

Ze houden bewust hun definities van de huisregels vaag. Geen concrete voorbeelden. Zodat ze naar eigen willekeur kunnen moderen. En ook het bezwaar maken verloopt in standaard terugkoppeling lijkt volledig geautomatiseerd. Ondertussen veinst men wel dat er mensen naar kijken. Maar ik zie AI-reactie.

NU.NL gaat er steeds verder op achteruit. Hun verdien model via reclame en DGP-media onderstreept al dat ze niet onafhankelijk opereren. Want de reclame makers willen natuurlijk niet met bepaalde heersende opvattingen geassocieerd worden, en die worden dan weggemod.

28. august 2026

censuur

Ik heb de indruk dat Nu.nl een vorm van censuur toepast.
Vrijwel al mijn reactie worden afgewezen met als reden:
Off topic
Respectloos
Op de man
Mening als feit
Maar als ik bezwaar maak worden de meesten van mijn reacties alsnog geplaatst.
Merkwaardige hang van zaken. Het lijkt erop (maar dat is mijn menig) dat Nu.nl het maar verluid, mogelijk niet op prijs lijkt te kunnen stellen als mensen zoals ik hun reactie plaatsen. Niks radicaals, niks extremistisch, niks te links, niks te rechts…..

27. august 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Moderatie is van het padje af

Moderatie is van het padje af. Plaats een quote van een Amerikaanse nieuwszender.
Afgewezen,
onbegrijpelijke taal (Engels)
teveel hoofdletters (gewoon de naam van de zender).
En teveel uitroeptekens en vraagtekens waar ik geen enkele gebruikt heb. Bezwaar afgewezen.

25. august 2026

Nooitmeer.nl

In artikel 7 van de Grondwet staat dat niemand voorafgaand toestemming nodig heeft van de overheid om iets te zeggen of te schrijven in het openbaar." Aldus de omschrijving van de 'vrijheid van meningsuiting'. De moderator van NU staan boven de wet want zij bepalen gewoon zelf wat ze toelaatbaar vinden. En die nogal arbitraire attitude wordt keurig legaal gemaakt door deze bepaling: "Kritiek op de nu.nl redactie en moderatoren staan we absoluut niet toe.'
Voor mij betekent dit: Nu wordt nooitmeer.nl

25. august 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Aangezien de andere is verwijdert.

Een vraag welke Nederlandse nieuwssite valt niet onder DPG, dan ga die lezen.

Update nog meer.

Klacht ingediend en bezwaar ingediend er stond een reactie tussen welke op geen enkele manier aan de huisregels voldeed. Vervolgens mag het blijven staan en dan krijg je dit:

Om een eerlijke en transparante beoordeling te garanderen — en conform de Europese wetgeving (DSA) — is je bezwaar handmatig getoetst door een andere moderator dan degene die bij de eerste beslissing betrokken was. Deze moderator heeft je argumenten zorgvuldig en onafhankelijk herbeoordeeld.

Ben je het niet eens met deze afhandeling?
Mocht je je niet kunnen vinden in dit definitieve besluit, dan heb je wettelijk het recht om een melding te maken bij een erkende geschillencommissie of een beroep in te dienen bij de rechter.

Mooi ego hebben ze want de geschillencommissie en de rechter doen niks met nu.nl gezien je ergens bij een media geschillencommissie moet zijn welke niet bestaat. Waardeloos!
Update zoveel, nu.nl blijft reacties weigeren ondanks dat er staat mijn mening, geen feiten, geen oordeel. Als het niet bij hun past verwijderen ze het gewoon. Reageren niet op klachten of op feedback in bezwaar gaan is al helemaal een lachertje.

Op het moment dat ik anderen rapporteer welke ongefilterd hun mening vertellen en mensen aanvallen zonder onderbouwing dan mogen de reacties blijven staan. Het blijft echt zo triest dat ik erom moet lachen hoe slecht dit is. En dat het blijkbaar mag.

Update, valt mij op dat nu.nl weinig tot niks publiceert over de corona debatten, gelukkig doen andere nieuwssites dat wel, valt alleen erg op. Tijdens corona was nu.nl de partij met constant live blogs hoeveel doden er vielen hoeveel zieken en hoeveel paniek we allemaal moesten voelen en ons moesten laten inenten, er werd druk ingezet op strijd tussen verschillende mensen met verschillende gedachten. Het moest vooral zo zijn dat iedereen in paniek was, dat wat ooit is afgesproken tussen bijna alle landen dat er juist moet gezorgd worden voor geen paniek, gezien de mens in paniek rare dingen doet.
In ieder geval account hele tijd verwijderd nu nieuwe gemaakt, gezien alle reacties zo worden behandeld welke niet in hun straat passen, ben ik alle berichten gaan rapporteren die niet oke, aanvallend en 1 richting laten zien. Meeste welke ik meld worden verwijderd aantal blijven staan. Snap niet dat nu.nl niet naar zichzelf kijkt en andere geluiden toelaat.

19. august 2026

Dit was de druppel

Dit was de druppel. Mijn mening geplaatst en wordt geweigerd omdat ik het blijkbaar als feit stel (zoals het gros van de reacties). Daarna aangepast met zeer duidelijk dat het puur mijn mening is. Weer geweigerd. Nogmaals en nu ook met een inderbouwing van mijn mening. Wederom geweigerd.
Puur omdat ik zeer kritisch ben en in mijn mening zeer duidelijk ben. Blijkbaar niet ok voor nu.nl want sommige meningen (overigens niet beledigend etc) zijn blujkbaar niet geoorloofd.
Het lijkt er bijna op dat ze een lijst met mensen zoals ik extra checken en om elk wissewasje weigeren terwijl er zeer veel reacties zich volledig niet aan de regels houden. Nu maar mijn account verwijderd. Niet meer mijn energie waard

24. august 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Reageren op nieuws artikelen onmogelijk geworden en bevat fouten

op nu.nl heb je de mogelijkheid om op artikelen te reageren, helaas wordt je reactie al snel ten onrechte verwijderd, bijvoorbeeld als je iets te kritisch of rechts reageert, ook het aangeven van fouten wordt niet gewaardeerd. Hiervoor kiezen ze de makkelijke optie en dat is het verwijderen van je bericht, bij het in bezwaar gaan wordt het meteen weer afgewezen, kennelijk zijn de werknemers erg onprofessioneel en niet neutraal in het beoordelen van berichten, ik heb mijn account daar verwijderd en kom nooit meer terug. ik ga liever naar platformen met een professionele kijk op het nieuws.

Nu.nl..en censuur

Nu.nl..
Echt onvoorstelbaar slecht geworden.
Het lijkt wel of ik op een zwarte lijst terecht ben gekomen. Werkelijk 90% van geplaatste reacties worden verwijderd.
Niet respectvol of als feit zonder onderbouwing et cetera.
Wàt een censuur en selectieproces.

Sophie Straat

Sophie Straat. Geliefd en gehaat.
Artikel op nu.nl: zij heeft vandaag bij Lowlands de blanke mannen weer naar achteren gedirigeerd en weggezet als vrouwenhaters. Prima, haar keuze.
Dan reageer ik dat naar mijn idee haat zaaien meestal haat oogsten bereikt. En dat de sleutel zit in verninding en niet in zelf discrimineren. Nu.nl heeft mijn reactie afgewezen met als reden: niet respectvol. Ik vermoed dat een familielid van Sophie Straat op de überlinkse redactie daar zit, want dit is wel zo de omgekeerde wereld opleggen vanuit je eigen narratief, daar ga ik geen tijd meer aan besteden. Totale prutsite.

Vooringenomen

Vooringenomen. Ze willen wel reacties maar louter om er aan te verdienen. Mag vooral niks ten nadele van Oekraïne worden vermeld.

22. august 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

De moderatie is onbegrijpelijk en…

De moderatie is onbegrijpelijk en totaal willekeurig. Het maakt niet uit of je links of rechts bent. Zodra je iets opschrijft wat ook maar de schijn van kritiek heeft, wordt je gecensureerd.
Ik schreef bijvoorbeeld: Is dit gekopieerd of zo? Ik zie iemand met een andere username extact dezelfde zin posten. Dit werd afgewezen om de volgende reden: Je gebruikt onleesbare taal, woorden in hoofdletters of meerdere uitroeptekens of vraagtekens
Of mijn reactie in de trant van: dit soort mannen interesseert dat niet. Reden afwijzing: wees respectvol.
De moderatoren zijn of heel dom, of ze onderdrukken iedere mening die hun niet aanstaat. Bezwaar maken heeft ook geen zin, want er wordt niet uitgelegd waar ze hun beslissing op baseren.
Ik denk dat ik nu.nl maar uit mijn bookmarks verwijder. Je mag wel lezen wat iemand anders schrijft, maar zodra je reageert wordt je monddood gemaakt. Dat voelt heel onredelijk en oneerlijk. Waarom zou ik daar tijd in steken?

22. august 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Mijn god wat een prutsers daar

Mijn god wat een prutsers daar. Je mag alleen reageren als je een extreem linkse hippie bent, ben je 'anders' dan kom je nog niet in aanmerking om wat te plaatsen. Ik vertrek en vele zouden dat met moeten doen om te laten zien dat ze daar echt niet goed zijn. Keuze genoeg. Doei

21. august 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Geef niet bij nu.nl een kritische noot…

Geef niet bij nu.nl een kritische noot qua klimaat want dan wordt de reactie het geheid afgekeurd. Geven dan een huisregel op die kant nog wal slaat. Geven een eenzijdige berichtgeving die geen tegenspraak duld

21. august 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Sinds je hier zoveel censuur te…

Sinds je hier zoveel censuur te verduren krijgt ga ik alles van dpg dat ik dagelijks vaak gebruikte mijden.
RTL Z, AD, en Nu.nl ga ik zelf ook censureren.
Genoeg ander keus en genoeg is genoeg.

19. august 2026