Navteq - et dyrt skodprodukt uden firmaansvar.
Jeg kan forstå at det er Navteq der er ansvarlig for min bils indbyggede GPS. Da jeg kontaktede firmaet ved købet, fik jeg at vide at de første 90 dage var gratis opdatering og det gjorde jeg så, men hvilket resultat: På en almindelig landevej måtte man pludselig køre 130 km/t, og der var meldinger om rundkørsler der slet ikke eksisterer, ligesom der er områder der slet ikke findes på kortene.
Da jeg telefonisk kontaktede firmaet, fik jeg at vide at det så sandelig ikke var dem der var ansvarlige for kortene, men derimod TomTom. Dem kontaktede jeg som imidlertid meldte hus forbi og henviste til Navteq som også har oplyst at vi stadig skal betale for en opdatering, selvom vi på forhånd ikke kan vide om den opdatering er korrekt eller ej. At smide flere hundrede kroner ud uden at vide noget om hvad man får for pengene, er ikke i orden i min bog, ligesom det åbenbart er nærmest umuligt at få dem til at erkende at det er dem der har ansvaret.
Det virker på mig som en slags pengemaskine. Først koster det en formue på mellem 15-20.000 kr. at få installeret en sådan en i bilen. Dernæst skal man betale et ukendt antal kroner for at få kortene opdaterede for så opdage at det ikke er sket, men at man blot har smidt penge ud for ingenting uden mulighed for at få dem tilbage hvis produktet ikke er i orden.
TomTom har GPS'er der også kan indbygges, men hvor opdateringen er gratis i hele GPS'ens levetid plus trafikfældeoplysninger.
Vi har i vores familie tænkt os at anvende TomTom fremover, fordi vi ikke er tilfredse med de bortforklaringer firmaet har og de betingelser GPS-opdateringen er underkastet.
Vi anvender produktet i vores Dacia Logan MCV Stepway, 2017, og der er ikke nogen respons fra firmaets side hvad man vil gøre ved de åbenlyse fejl der er, men får hele tiden at vide at det ikke er deres fejl, men TomToms, selvom dette firma afviser at have noget med det at gøre.
Det er umuligt som almindelig kunde at få at vide hvem man skal tro på, og det kan heller ikke være meningen at vi skal underkastes en gættekonkurrence af den grund.