Et køb med (for) mange udfordringer
Min oplevelse med lampebutikken.dk (ejet af Ltech A/S) er en lidt tvivlrådig affære.
Jeg starter med at bestille en lampe, der ifølge hjemmesiden er på lager. Når noget er på lager, så forstår jeg det sådan at forhandleren har varen hjemme, og at varen derfor kan sendes med det samme, men det er åbenbart ikke, hvad lampebutikken.dk forstår ved at have varen på lager, for 2 dage efter at jeg havde bestilt lampen, modtog jeg en mail om at der var leveringsvanskeligheder hos den pågældende producent, og at der derfor ville gå yderligere en uges tid, før jeg ville modtage min lampe – som ifølge deres hjemmeside stadig var på lager.
Da jeg skulle bruge lampen som en gave, var det vigtigt for mig at jeg fik den indenfor en vis frist, og jeg skrev derfor til lampebutikken.dk, der hurtigt svarede tilbage at de godt kunne levere indenfor denne frist, og da de sendte varen var de også rare samtidig at sende en mail om at varen var på vej – men jeg havde oplyst en leveringsadresse, hvilket lampebutikken.dk havde overset, så pakken var sendt til en forkert adresse. Igen var de dog venlige, svarede hurtigt tilbage og sørgede for at pakken kom frem til den rigtige adresse. Så langt, så godt.
Jeg modtager pakken, og undrer mig lidt over den meget lille størrelse. Da det er en gave, vil jeg dog ikke åbne pakken – men jeg håber at modtageren blev mindre skuffet end mig, desværre ved jeg at de endnu ikke har haft held til at få en lampe ud af pakkens indhold.
Nu var det måske ikke verdens dyreste pendel, men den kostede dog tre gange så meget som IKEA’s dyreste loftslampe, og så havde jeg ikke forventet at modtage et samlesæt (som end ikke IKEA leverer). Jeg mener at lampebutikken.dk tydeligt burde have gjort opmærksom på, at man ikke ville modtage en færdig lampe, eller en lampe af nogle få dele til nem samling, men et decideret samlesæt.
Efter et par uger havde skuffelsen dog lagt sig, indtil jeg pludselig modtager en rykker fra lampebutikken.dk. Jeg havde dog betalt med mit Mastercard, da jeg bestilte via hjemmesiden, og efter at have undersøgt sagen kunne jeg også konstatere at pengene var blevet trukket og overført til Ltech A/S (ejeren af lampebutikken.dk)
Jeg skrev straks tilbage til lampebutikken.dk at jeg havde betalt, og derfor ikke kunne forstå deres rykker, men lampebutikken.dk har ikke fundet anledning til at beklage deres rykkerskrivelse for en vare, der er købt og forudbetalt via deres hjemmeside.
OPDATERING (1. september 2015):
Retfærdigvis skal det tilføjes, at lampebutikken.dk i dag har skrevet og undskyldt at de har sendt en rykker på den betalte vare.
29. august 2015