Kommunikation og Sprog Anmeldelser 11

2,5

1. Elektronik og teknologi

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Fagforbund og arbejdsløshedskasse for erhvervssprogligt- og kommunikation og sprog uddannede fra handelshøjskoler eller universiteter i Danmark.

2,5

Under middel

Har ikke besvaret negative anmeldelser

SPAM åd fakturaen

Af Jørgen Mejrup
Kritisk Presse Bureau
Svendborg

Det var tæt på at gå galt for en borger i Svendborg, der ventede på at modtage en regning for en større VVS-opgave.
Dagene gik og borgeren modtog ingen regning. Til sidst ringede skyldneren til håndværkeren, det meddelte at firmaet med sikkerhed allerede havde sendt en faktura via mail.
Men der lå stadig ingen regning.
- Prøve at se efter i SPAM-mappen, lød forslaget.
Og ganske rigtigt - opkrævningen var havnet her - og ikke som tiltænkt som regulær E-mail.
Mysteriet blev løst og regningen betalt, uden at betalingsfristen blevet overskredet.

Ulovligt, men

Spam betyder uanmodede elektroniske henvendelser med markedsføring. Det er ifølge markedsføringsloven som udgangspunkt ulovligt for virksomheder at sende Spam i Danmark, medmindre modtageren udtrykkeligt har givet samtykke.
Så det er afsenderen, der overtræder loven ved at sende mailen -ikke modtageren.
Borgeren havde før arbejdet var afsluttet oplyst en korrekt e-mail-adresse til reparatøren (og dermed givet samtykke til, at det økonomiske mellemværende kunne klares via e-mail.)

Galt afsted

Men uheldigvis havnede fakturaen ii stedet i SPAM-MAPPEN, hvor borgeren normalt ikke kikker efter relevant post.
Som modtager har man i øvrigt fuld ret til at Ignorere og slette spam-mails og blokere afsenderne.
Og det har ingen juridiske konsekvenser, hvis man undlader at åbne eller læse spam-mails.
Så i fremtiden vil borgeren bede håndværkere om at få tilsendt reparationsregninger på go' gammeldags vis med posten mod at betale den dyre porto på opkrævningskuverten.

22. november 2025

Blot endnu fagforening for akademikere

Blot en fagforening for akademikere, ligesom alle de andre. Den skiller sig ikke ud eller gør noget ekstraordinært for gruppen af kommunikationsfolk. Hvis du bliver ledig, hvilket de fleste gør på et eller andet tidspunkt, så hold dig væk fra kommunikation og sprog.

Formanden
Formanden gør en dyd i at være lodret ligeglad med de ledige på de sociale medier, og ser dem nærmest som en belastning og en gruppe af mennesker der ikke selv vil gøre en indsats. Kommunikation og sprog nægter dermed at hjælpe de ledige i arbejde og tror at deres ansvar overfor deres betalende medlemmer slutter ved at levere kurser og nedsatte priser på forsikringer.

Jobbank?
De har en side med jobopslag, som blot er pivstjålne stillingsopslag fra andre websider. Udfaldet er dermed stadig det samme, fordi man stadig kommer bagest i køen til de samme jobs som man ellers ville. Kommunikation og sprog har ikke selv noget netværk det kan trække på, for at hjælpe de betalende medlemmer i arbejde. Kommunikation og sprog ønsker tydeligvis heller ikke at have det.

De ansatte
Deres ansatte peger i stedet i retningen af at man selv er nødt til at gøre en indsats for at finde arbejde. Den statement er i sig selv ulækker, nedsparkende og uansvarlig, fordi den statement forudsætter at deres medlemmer ikke allerede gør en indsats, hvilket er en uacceptabel tilgang og attitude, for en fagforening. Lyder det som en fagforening man vil have til at varetage ens fagmæssige interesser? Deres statement er ligeledes designet til at bortskaffe fagforeningens ansvar for sine betalende medlemmer, hvilket er under al kritik når en fagforening bør eksistere for at tjene sine medlemmer. Det er en statement der gør det klart at fagforeningen kommunikation og sprog i virkeligheden ikke vil have med industrien eller sine medlemmer at gøre, og holder fast på at det er nok at være passiv, som fagforening, mens man hiver kontingentpenge ind.

Ingen forhandlingskraft
Ligeledes har kommunikation og sprog heller ingen forhandlingskraft og gør ingenting for at forklare hvad de samfundsmæssigt opnår, for deres medlemmer. Deres medlemmers interesser er dermed heller ikke repræsenteret i samfundet. For nyligt har en gruppe kernemedlemmer skubbet voldsomt for en fusion med DM, men den fagforening ligger ikke engang indenfor den samme industri eller arbejdsområde som kommunikation og sprog. Dermed vil det fokuserede interesseområde jo bare blive bredt ud og mindre fokus vil blive placeret på kommunikation og sprog. På det tidspunkt kan man jo ligeså godt bare melde sig ind i en større fagforening som HK. Så det vil jo ikke kunne hjælpe med at tjene de nuværende medlemmers interesser, ud i fremtiden. Det vil heller ikke hjælpe de ledige i arbejde, fordi formanden, kommunikation og sprogs frivillige og ansatte er så godt som ligeglade med at hjælpe de ledige på en meningsfuld måde. Som fagforening fortjener de hverken medlemmer eller indflydelse. Thumbs down.

3. februar 2024

Dårlig oplevelse

Hver gang jeg har prøvet at kontakte kommunikation og sprog, for at få hjælp, er jeg blevet mødt af medarbejdere der er arrogante og på ingen måde har lyst til at hjælpe. Det er enormt ærgelig tone at blive mødt med, når man som ung studerende prøve at finde rundt i et system der ikke er velkendt. Kommer desværre aldrig til at anbefale nogle at være medlem hos dem.

27. juli 2023

Stor variantion i kompetenceniveau

Stor variantion i kompetenceniveau
Jeg har haft kontakt til forskellige juridiske konsulenter i K&S.
Nogen var hamrende dygtige, andre opførte sig som om, medlemmerne var det værste der fandtes. En lod sig således forføre af en tidligere chefs meget charmerende facon og endte med at argumentere på hans vegne, hvor konsulenten burde have været "min mand." Konsulenten forstod slet ikke, at der kunne være nogen rigtighed i mine oplevelser, for "han var ds så charmerende en mand."
Jeg endte med selv at forhandle en bedre aftale end konsulenten lagde op til.
Senere, da jeg ville benytte et jobbankbevis, men blev forbigået, var der absolut ingen hjælp at hente hos K&S, selvom jeg havde retten på min side.

Skuffende.

8. august 2022

Meget kompetent og klar vejledning

Meget dygtige medarbejder, der gør en særlig indsats for at hjælpe medlemmer. De råd og den sparring og de råd, jeg har fået gennem Kommunikation og sprog har været uvurderlig. Tak!

9. oktober 2015

Hej Helena.
Tusind tak for dine flotte ord. Dem er vi meget glade for.

Moderne, ukrukket fagforening

Kommunikation og Sprog er uden tvivl den fagforening, som passer bedst til mig og min faglighed. Jeg ser KS som en moderne, nærværende faglig forening, hvor medlemmerne bliver hørt, og hvor alle har mulighed for at få indflydelse.

Jeg har benyttet mig af muligheden for at få hjælp med min ansøgning og mit CV, da jeg søgte job, og senere i forbindelse med min ansættelseskontrakt. Alle gange fik jeg en meget venlig og grundig tilbagemelding.

1. august 2014

Hej Christina.
Dette må siges at være et sent svar - men nu får du det alligevel.
Vi elsker, at du synes vi er ukrukkede - og tak for alle dine andre søde ord.
Hilsen Anders, KS.

Fagligt stærk, kompetent og serviceorienteret fagforening

Det bedste jeg i mit liv har gjort, er at melde mig ind i Kommunikation og Sprog. Ja, det lyder meget stort, men det er det også. Det lyder som en kliché, men de har sparet mig væsentlige flere penge end de har kostet mig!

Det startede med, at de gav mig vejledning til min ansættelseskontrakt. Det var de kompetente, venlige og realistiske til. De forklarede mig mine rettigheder som funktionær og rustede mig dermed til det næste: Min arbejdsgiver nægtede, at udbetale mig løn under graviditetsbetinget sygdom og løn under barsel.

Jeg kontaktde KS, som tacklede situationen præcis som jeg ønskede det. Jeg ville ikke skabe store problemer og var ikke ude på at hive nogen i retten og det havde de fuld forståelse for. KS kontaktede min arbejdsgiver, og forklarede dem på venlig, men bestemt vis, hvordan landet lå. Og efter nogen korrespondance frem og tilbage fik jeg endelig mine penge.

Omkring 20 ugers løn har KS hjulpet mig med at få udbetalt i forbindelse med sygdom og barsel.Ydereligere, da min arbejdsgiver gik konkurs holdte de mig i hånden gennem hele sagen med Lønmodtagernes Garantifond, så jeg fik løn i min 3 måneders opsigelse. Cirka et halvt års løn har de hjulpet mig med at få udbetalt!

Og nu, hvor jeg er arbejdsløs, har jeg fået en karriererådgivning, CV hjælp og andre kurser, som ruster mig til at komme videre.

14. januar 2014

Hej Karina.
Bedre sent end aldrig - så mange tak for dine flotte ord. Det må siges at være store ord - men jeg kan også godt se, at vi har hjulpet dig meget.
Vi er jo til for at hjælpe vores medlemmer på så mange måde som muligt, så vi er kun glade for, at kunne give dig 'noget for pengene'.

Service i særklasse

Jeg oplever Kommunikation og Sprog som et moderne forbund, der er i konstant dialog med sine medlemmer, bl.a. via de sociale medier, og er gode til at reagere hurtigt og serviceminded på ønsker fra medlemmerne og andre input.

11. august 2012

Hej Kaare.
Det er dejligt at høre, at det er sådan du ser os - tak for det.

Stor fan af K&S!

Jeg har efterhånden haft brug for hjælp fra Kommunikation & Sprog et par gange, og jeg kan ikke sætte en finger på oplevelserne. Gang på gang har de været søde, hjælpsomme og tålmodige – de har svaret på en masse spørgsmål, jeg ikke anede jeg havde, og har taget sig af alle praktiske detaljer i forbindelse med forhandling med min arbejdsgiver, uanset hvor mange mails og telefonopkald, det har krævet.

Jeg har følt mig i trygge hænder og har både fået moralsk opbakning og en god pose ekstra penge ud af nogle ellers lidt ubehagelige situationer. Tak!

22. marts 2012

Hej Kirsten.
Det er vi rigtig glade for.
Og undskyld det sene svar! :)

Rigtig god medlemsservice

Jeg er rigtig glad for mit medlemsskab af Kommunikation og Sprog, har fået virkelig god service de gange jeg har haft brug for det, fx i forbindelse med et jobskifte. De læste udspillet til min nye kontrakt igennem og påpegede nogle ting, som blev rettet inden jeg underskrev. Har ringet hurtigt tilbage og svaret fyldestgørende på mine henvendelser.
Jeg har også været til flere arrangementer fx foredrag, netværksmiddag mm., og det har været en rigtig positiv oplevelse hver gang. Og så er jeg også ret glad for deres nyhedsbreve og medlemsbladet, begge dele bliver ofte læst grundigt.

15. marts 2012

Hej Pernille!
Hvor er det dejligt at høre - vi gør os også umage for at give medlemmerne en god oplevelse, så det er super dejligt at høre, at det virker!
Hilsen Anders, Kommunikation og Sprog.