Helt uacceptabel dårlig ridelejr
Min Datter var på Kokkedal ridelejr ved Nakskov, i uge 31 2013, Ugen blev solgt som deres nybegynder uge, men Iflg. dem selv kom det bag på dem at 8 ud af 10 piger var nybegynder og deraf en masse kaos. Iflg. ejer kan de kun rumme et par stykker, Det er svært at tro, at 6 har tilmeldt sig under falske forudsætninger. Derudover var de underbemandet, en på 14 år og en på 17 år stod for al undervisning af 10 piger i alderen fra 8 - 12 år. Men det er ikke noget ejer nævner, når man spørg om "hvad der sker?", nej, der er det Pigernes egen skyld, fordi de er nogle primadonna´er og nogle har skrevet at de har 5 års erfaring, hvor de havde 0 (det har jeg nu meget svært ved at tro på, da det er forældrene der tilmelder dem og betaler 3400kr for en god oplevelse og det får man ikke af at sige at man er en erfaren rytter, når man er nybegynder). Hvor efter jeg spørg "jamen hvordan kan det være pigernes skyld, når I har solgt turen til mig som jeres nybegynderugen, så burde I netop være rede til at takle sådan en situation?", ejer kom desværre ikke med noget svar, kun tavshed og emne skift. Ejeren af gården deltog ikke, heller ikke hendes datter, som det fremgår af deres reklame, et familiested, hvor deres navne er nævnt, som deltager i ridelejren. Men datteren rider ungheste til, og er iøvrigt meget "vred" i sin fremtone over for børnene, når de henvender sig. De to mindreårig som havde hele ansvaret for ugensforløb, var super søde, men deres modenhed og erfaring slog desværre ikke til måls, med den udfordring der lå i at have 8 nybegynder, samtidig de skulle planlægge ridning og aktiviteter med hestene, så skulle de også stå for at hjælpe med forberedelsen af mad, morgen, middag og eftermiddag og aften. De har knoklet, som de selv udtrykte det, da jeg kom og hentede min datter. Det tror jeg gerne på, men de reklamere med at de kom på ture, tre timers ridning hverdag, og udover ridning, vil der være en masse hygge, spil, film og andet hvad de nu kunne finde på. Der var ikke nogen voksen ved pigerne andet end de to piger, og de var kun sammen med dem når de red. Al andet tid, var de efterladt til sig selv, uden for gården. Og da de havde delt pigerne op i to hold, der red på forskellige tider, var der masser ventetid og med et kort regnestykke med det de lover: 3 timers undervisning x 2 hold = 6 timers arbejde + madlavning af 4 måltider, ja, så kan man godt forstå de to mindreårige har knoklet og ikke har haft overskud til at underholde på anden vis. Men det er heller ikke dem, der har gjort noget galt, de har bare gjort som de har fået besked på. Det er stedet den er helt gal med, ud over ovenstående, serverede de mælk, koldskål som var over holdbarheds dato, min datter førte dagbog og ikke en dag er uden anmærkninger på mælken. Hun beskriver endda at de alle blev nød til at spise den, for ellers fik de ikke morgenmad, da der kun blev serveret coco pops og lign. produkter, hvor man skulle have mælk til. Hun beskriver at hun ofte efter indtagelse af de dårlige produkter, havde sure opstød. Maden var heller ikke nogen god oplevelse, min datter beskriver en lasagne der smager af markral. Så kulturelt set var maden helt i bund og for ringe kvalitet. Helt uacceptabel. De to første dage fik de i alt redet 15 min., og på 3. dagen, fik min datter endnu en ny hest, da den anden hele tiden lage sig ned, med hende og hele udstyret på ryggen. Man kunne heller ikke gå og nusse med hestene, da de var på fold og der kun var to passere ved pigernes side. Der var for få hænder til 10 piger, der havde brug for hjælp til sadling, strigling mv. Helt igennem meget utilfredsstillende og helt i modsætning til det de lover når man bestiller opholdet. Der forsikre de en om, at de kan rumme nybegyndere og de lyder så pædagogiske korrekte, men når man så ringer fordi ens datter er utryg og bange for sin hest, så møder man ikke det samme overskudsmenneske i telefonen, til stor ærgelse. Som novice i hestenes verden og hvad ridelejr indebære, så var det her en meget dårlig oplevelse, der var ingen introduktion til stedet, Hvad kan vi tilbyde, hvad kan I lave på gården, hvor sidder de voksne, hvor må i Gå og hvor er der spil mv. Pigerne er i et telt udenfor gården og toilet er i en skurvogn - 1 stk, samt badet er med et lille forhæng, uden aflåst dør. Ikke særligt privat, når man tænker på at det er til en aldersgruppe i præ- og i puberteten. De spiser alene og er efterladt til sig selv, en stor del af dagen. Ingen aktiviteter udover ridning. ejer oplyser ikke at deres mobiler bliver taget efter morgenmaden og udleveret igen kl. 22.00, hvilket ikke giver en mulighed for at give et ur med, de havde alle mistet tidsfornemmelsen og turde derved ikke at bevæge sig særlig langt væk fra teltet, da de ikke vil misse en evt. ridning/mad mv. Fint nok, at de tager mobilen, med uacceptabel at de ikke forbereder en på det, samt at de ikke udlevere den ved aftensmaden, så man kan ringe hjem inden man er helt overtræt og ekstra sårbar. Prøv du at efterkomme, uden ur: 2. dagen, pigerne spørg, efter morgenmaden "hvornår skal vi ride" - svar "om tre timer!". Du har ikke en chance, for at følge hvornår tre timer er gået - helt uacceptabel, Da man beskæftiger sig med mindre børn, jeg tro ikke denne behandling var gået i nogle af landets skoler eller SFO´er. Og det er om det gælder kvaliteten af madvarene eller den pædagogiske standart, samt alderen på de to piger, der tog sig af børnene.