En hel dags undersøgen, men næsten intet udført
Jeg ringede til firmaet for at få lavet 2 stk 400 watt stik; et til vores kogeplade i det ene køkken, et til et gulvkomfur som befinder sig i samme rum som HPFI relæet samt få sat 6 stk udendørs lamper op på husmuren.
Elektrikeren mødte tidsmæssigt op som planlagt, telefonen bliver taget og der bliver reageret på sms - derfor stjerne nr 2 og ikke bare een.
Der blev brugt hele 6 time på at gå rundt og kigge hvor ledningen fra HPFI relæet i bryggers skulle gå hen de ca 20 meter ind til køkkenet uden at den blev sat op.
Ca 1½ time blev brugt til at lave et stik til en vaskesøjle samt provisorisk lægge en løs leding fra HPFI relæet til komfuret i bryggers.
Fair nok at håndværkere bruger tid på at undersøge, tænke, måle, men at sende en regning på 6 timers arbejde til over DKK 500,- i timen inkl. moms med det arbejde der rent faktisk er blevet udført er set med en kundes briller meget utilfredsstillende.
Elektrikeren var til sidst så frustreret over ikke at have fundet en løsning på ledningen fra HPFI relæ i bryggers til køkken, så han ringede efter sin chef, der mødte op, gik rundt og undersøgte og derefter pænt undskyldte: -"at det er jo ikke ligetil og så simpelt, for det skal jo også se pænt ud".
Da stadig ingen udendørs lamper var sat op, tiggede jeg mig til at elektrikeren bare satte een lampe op da han var på vej hjem - hvilket han derimod gjorde på under 10 minutter. Det var jo godt.
Da de var taget hjem, rystede vi fire familiemedlemmer på hovedet over hvordan man kan bruge en hel dag på at få udført så lidt.
Jeg valgte at tilkalde et andet elektrikerfirma for at færdiggøre arbejdet, og sagde ok til at JL Elektrik lukkede regningen efter den dag. Med den ineffektivitet turde jeg slet ikke at tænke på hvad det skulle koste rent faktisk at få tingene lavede.
Jeg ville hjertens gerne vedhæfte billede af det løse kabel på gulvet fra HPFI relæ til komfur, af den løse ledning der hænger fra stikkontakt til lampe, men kan desværre ikke vedhæfte filer på Trustpilot.
Inden jeg skrev denne anmeldelse, skrev jeg en sms til firmaet og bad dem om at lave et kompromis. Bevares; elektrikeren brugte vitterligt hele dagen på at kravle rundt på loftet, undre sig, kigge, lede og undersøge, men det arbejde der rent faktisk blev udført var en provisoriske ledning, et pænt stik til vaskesøjle, den må vi give, og en provisorisk ophængt lampe udendørs.
Den ansvarshavende fortalte, at der allerede var taget meget hensyn til antallet af timer, hvorfor kun 6 timer var blevet påregnede. I firmaets optik er der tale om "at skulle undersøge tingene grundigt", set med mine briller betaler jeg for en hulens masser timer uden resultat. Regning på over DKK 5000,- inkl. moms. Jeg betaler regningen, men det er godt nok ikke med et smil om læberne.
2. november 2019