Jeg havde tid 09.45 på hudklinikken
Jeg havde tid 09.45 på hudklinikken. Ankom lidt før 09.30, fik tjekket mig ind på kortscanneren, og der sad 2 kvinder i venteværelset. Lidt efter kom der en mere. Lidt før 09.45 begyndte lægen så at kalde patienter ind. Fint - jeg burde være nr. 3, men jeg blev sprunget over. Da der var gået 20 minutter over tid var jeg endnu ikke blevet kaldt ind efter 6 personer havde været der inde. Det var lige før jeg ville spørge klinikassistenten om der var noget i vejen. Til sidst spurgte jeg også mig selv om klinikken kun var til kvinder, for der havde ikke været nogen anden mand end mig, og alt personale kvinder. Jeg fik det enormt ubehageligt! Hvilket også vist sig, da jeg endelig var hos lægen, var jeg ikke mig selv, hvilket gav et forringet udbytte af mit besøg. Men da jeg endelig var kommet ind, undskyldte hun for ventetiden og kikkede på min hud, som foreskrevet af henvisningen fra egen læge, og fandt ikke noget alvorligt. Hun virkede kompetent som hudlæge! Jeg bemærkede, at jeg kun havde set kvindelige patienter, og hun virkede forundret. Måske var det også kun et tilfælde. Jeg spurgte, "hvis der viser sig noget" med en hentydning om at kunne få en tid, så sagde hun, at skulle gå igennem egen læge, hvilket er ganske rigtigt. Men hun undlod at sige, at i så fald kunne jeg få en akuttid efter en henvisning fra egen læge! Dvs. Jeg foreslår, at det altid indgår i dialogen om et eventuelt nyt besøg.
At der kun var kvindelige patienter kan sagtens bero på et tilfælde. Man kan ikke afgøre fordeling mellem kønnene af patienter efter kun et besøg. Hvis der derimod er en stor skævhed i fordeling mellem kvindelige og mandlige patienter kan klinikken have en udfordring.
Jeg ville ønske at lægen havde sagt til mig, at de var forsinkede, da hun fx indkalde den, der var kommet som nr. 2, efter mig. Hun kunne fx have en prioriteret rækkefølge, hvor hun så på de alvorligste tilfælde først, - men det er ikke værre, end at så kan man sige det. Jeg mener, at det er den mest respektfulde måde at behandle patienter på.
Det her skal ikke kun opfattes som kritik, men også et forslag om at gøre patientservicen bedst mulig, så at så mange som muligt føler sig godt behandlet.
Konrad B Gislason
1. juli 2026