3,3

1 anmeldelse

Ingen anmeldelsesinvitationer registreret

Andre kiggede også på

3,3

Vi udfører kontroller af anmeldelser

Anstregende bekendtskab (hold øje/pas på/vær vågen)

Du får her en lang og grundig beskrivelse af vores dårlige erfaring med Frydkjær. Årsagen er at vi i nov. 13 i en avisartikel ser, at firmaet Skare Byg nu forsøger at sælge huse via Frydkjær engang gode ry.

Om Frydkjær kan få fjernet dette indlæg? Ja, selvfølgelig, hvis Frydkjær kommer og færdiggør det ufuldstændige 1. års eftersyn og 5. års eftersynet. Vi mistede ca. 40.000 kr i manglende eftersyn ved Frydkjærs konkurs.

Vi byggede med Frydkjær i 2006 og 07, og firmaet gik konkurs i 2008 midt under vores 1. års eftersyn, som de træk ud, sikkert af økonomiske årsager. Resterne af Frydkjær blev i 2009 opkøbt og videreført af Skare Byg, der også overtog en gruppe medarbejdere fra Frydkjær.

Grundet vores rigtig dårlige proces med Frydkjær, og vores slagsmål specielt med byggelederen B. Larsen, vil vi her placere vores anmeldelse til advarsel og lærdom for kommende kontraktskrivere med Frydkjær. Da jeg ser, at dele af gruppen af medarbejdere er flyttet over fra Frydkjær til Skare, kunne vi frygte at de samme metoder bliver overført til nye kunder også.

Først og fremmest: Skriv KUN KUN KUN en nøglefærdig-kontrakt med dette firma!!! Dvs. at du stiller en bankgaranti for beløbet som Frydkjær skal have til sidst, men som KUN KUN udbetales af din bank, når du synes, at det lovede og kontraktbeskrevne er leveret. Hvis Frydkjær ikke vil lave denne kontrakt, vil jeg opfordre dig til at vælge et af de mange andre byggefirmaer, der tilbyder dette. Så har DU fat i den lange ende!! Når vi varslede at tilbageholde et afdrag, fordi Frydkjær opkrævede for en etape, som vi mente ikke var færdigudført, truede byggeleder med helt at stoppe byggeriet. Det kan du undgå med nøglefærdig-kontrakter.

Da vi valgte Frydkjær i 2005, var det et velrenommeret firma. Vi talte med 10 ejere og besøgte 5 af dem. Vi var ikke i tvivl om at vi valgte rigtigt. Men byggeboomet gjorde, at de ikke havde styr på processer eller udgifter og byggeleder prøvede at løbe om hjørner med os for at spare penge. Eneste ordentlige mand vi mødte undervejs, var stifter og direktør Niels Frydkjær. To gange sendte han os en check på et beløb til dækning af opretning af medarbejdernes fejl. Han er desværre i dag ikke ansvarlig i Skare Byg. Alle andre medarbejdere under Niels gjorde deres ypperste for at afvise vores henvendelser om fejl og mangler undervejs i byggeriet.

Liste af ting, der gik galt:

- Vi ønskede emhættemotor udbygget i skunken, for at undgå larm og den mados der uundgåeligt siver ud på tryksiden af motoren. Da vi ikke have tid til at besøge byggeriet hver dag, var motoren pludselig bare indbygget på soveværelsesgulvet bag skabsvæggen. Vi fik ingen undskyldning og ingen kompensation eller ekstraydelse for fejlen, trods debat med byggeleder.

- Gipspladerne lå ude i regnvejr, og blev våde. På vores anmodning om korrekt opbevaring ift. leverandørens anvisning på nettet (som håndværkerne så åbenbart ikke tog seriøst), blev de våde plader nu pakket ind i plastik, hvorefter varme og fugt gjorde, at skimmelsvampen groede flittigt. Vi måtte betale Svampefirmaet Østergård Indeklimateknik for at tage prøver, der rigeligt viste skimmel på pladerne. Først da blev pladerne ombyttet. Det var det første tilfælde, hvor Niels Frydkjær sendte os en check til dækning af analyseomkostningerne.

- tømrerne skulle montere inddækning af brændeovn skorstenen og trykkede vægbeslagene så meget sammen, at skorstenen rykkede sig så meget, at det begyndte at regne ind. Niels Frydkjær dækkede igen skorstensfirmaet genoprettelse af fejlen.

- Frydkjær brugte som standard et dårligere undertag (et meget kritisk punkt) end undertagskontrolordningen DUKO.dk anbefalede. Kun på vores opfordring og merkøb, fik vi det anbefalede undertag. DUKO-ordningen er netop etableret grundet mange retslige slagsmål om dårlige tage og undertage, og det er os komplet uforståeligt, hvorfor Frydkjær valgte denne strategi . Selv efter min henvendelse om emnet til ledelsen under Niels Frydkjær, ændrede de ikke deres praksis.

- Inddækningslisterne til dørene var tyndere end tømrerne var vant til, så der blev savet for meget af gulvbrædderne. Resultatet var at der opstod et hul mellem gulv og lister, som så blev opfyldt med plastisk træ. Det ser ikke kønt ud i dag. Ingen undskyldning eller kompensation fra byggeleder.

- Fliselægningen i bryggers begyndte uden koordination med os trods aftale om det modsatte. Igen skulle der et skænderi med byggeleder til, for at få lagt fliser om, så det passede med de planlagte skabselementer i rummet.

Irriterende og trættende, at de slagsmål og fejl skulle optræde i vores byggeproces. Og uforståeligt at et firma ikke vil lægge sig i selen for at rette fejl, levere varen som aftalt, overholde forskrifter for gips og undertag. Nej, vi har ikke revnede fundamenter og fugt i taget, men det blev alligevel en sur proces for os hele tiden at holde øje og diskutere med byggeleder. Kun vores tilfredshed med håndværkernes i gennemsnit udemærkede arbejde giver mig lyst til at give 2 stjerner.

16. september 2014

Er dette din virksomhed?