En bilhandel hos Ford i Ringkøbing,startet med lidt knaster, men efter længere snak med afdelingschef, som overtog handelen, fik jeg den bedst tænkelig service. Alt blev rigtigt godt og vi er så glade for vores nye bil.
Vi er på jagt efter et godt tilbud på to biler og har undersøgt markedet godt og fundet frem til at vi ville have to forskellige Ford'er. Vi havde selvfølgelig, som så mange andre forbrugere undersøgt markedet for netop de modeller vi vil have. Nu tog så så ned til den lokale Ford forhandler i Lyngby, og fortalte sælgeren at vi er interesserede i to nye biler og vil gerne bede om et tilbud. (Og nu tillader jeg mig at citere Nudansk ordbog: Tilbud: udsagn fra et firma til en kunde om at firmaet kan udføre et stykke arbejde for kunden eller sælge en vare til en bestemt pris. Citat slut)
Sælgeres reaktion til, at vi beder om dette er mildesttalt bizar. Han spurgte os om, hvad vi skulle bruge det tilbud til. Vi svarede at vi var efter et tilbud på disse to biler og selvfølgelig til den bedste pris han kunne give os. Hertil svarede han, at det ville han ikke give os. (?) Vi prøver at spørge ind til, hvordan det kan være. Sælgeren svarede hertil, at så kunne vi jo gå til konkurrenten og forhandle en bedre pris. (?!)
Her tabte jeg kæben lidt.. Må vi ikke forhandle bedre priser hos en anden forhandler? Det ville han ikke gå med til, han ville jo miste sin avance... (??!)
Har manden aldrig hørt om fri konkurrence og har han aldrig oplevet at kunder jagter den bedste pris de kan opnå?
Det endte med at vi rejste os, efter at have diskuteret om han (sælger) ville give os et tilbud eller ej. Vi var fuldstændigt vantro og en smule rystede over, at en bilsælger ikke ville sælge os to biler i frygt for at vi ville forhandle os til en god pris...?
Utroligt men sandt... Gad vide hvad hans chef ville sige til det?
Vi vil dog stadig købe to Ford'er, men bestemt ikke hos Ford, Bjarne Nielsen A/S i Lyngby.