1. Computerbutik
  2. Computerværksted
  3. Computerservicering
  4. Computerservice

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

IT-service og kurser af enhver slags

2,8

Middel

MEGA DYRT

1. Først kommer ikke til tiden
2. 800 kr. For max 15 minutter
3. Det var først og sidst gang man tager kontakt til dem

26. september 2023

Stædighed og manglende ansvarsfølelse

Første oplevelse med dette firma var positiv. Tilsyneladende imødekommende mennesker, som hjalp med at løse mit problem, da computeren havde problemer med at starte i efteråret 2020. Det fortjener de en stjerne for, selvom der var lige lovlig lang ventetid et par gange undervejs.

I November 2021 ødelagde en strømafbrydelse mit bundkort. Min ven, som normalt hjælper mig, var i gang med at flytte, så jeg kontaktede igen Folk og EDB. De var friske på at hjælpe. Jeg bad om, at de defekte dele skulle udskiftes med dele på tilsvarende eller højere niveau, alternativt kunne jeg investere i en helt ny computer, hvis det ikke var meget dyrere. Det sidste blev aldrig undersøgt. I forhold til det første oplevede jeg et katastrofalt forløb.

Der blev sat nye dele i, hvorefter jeg fik computeren retur. Den opførte sig dog mærkeligt fra det øjeblik, jeg begyndte at bruge den. Den var sløvet voldsomt ned og der kom grafikfejl ind imellem. Over nogle dage blev den stadig mere ustabil med flere grafikfejl, totalt frys af computeren, crash i programmer og spil og genstart-episoder – både med og uden blå skærm. Frekvensen voksede gradvist over tid, uden nogen oplagt årsag. Fejlene kunne også opstå, når computeren intet kørte og kom næsten konsekvent, hver gang computeren startede op efter en pause. Da jeg forsøgte at reparere Windows, gik computeren ned undervejs, hvilket resulterede i, at Windows-installationen blev helt ødelagt. Butikken undersøgte nogle ting og reinstallerede Windows. Selvom jeg ikke installerede præcis de samme ting, opstod det samme fejlmønster med eskalerende problemer. Fejlbeskederne var næsten alle relateret til hukommelses/ressourceproblemer. Jeg havde en medarbejder på besøg for at tjekke, om der var nogle problemer i mit hjem, som kunne forklare fejlene, eftersom computeren havde virket fint i butikken. Det var der ikke. Derefter blev den reinstalleret på ny. For tredje gang opstod der stadig flere fejl, som tiden gik, selvom jeg nu undlod at installere de mest krævende ting, og fulgte forskellige råd, i håb om at det kunne hjælpe på problemerne (hvilket intet kunne, selvom computeren nogle gange kunne køre i op til 5 timer, før den blev ustabil igen). Jeg førte også en detaljeret "log", hvor jeg noterede alt, der blev installeret, og de problemer og fejlkoder, jeg stødte på.

Butikken har undervejs haft mange teorier om årsagen til problemerne. I første omgang påstod de, at min vens forsøg på at afhjælpe problemerne med et script via fjernsupport havde ødelagt noget, selvom det ikke havde fungeret, da der var installeret Windows 7 i stedet for Windows 10 (en misforståelse, som var min fejl) og der allerede var store problemer inden dette forsøg. Det hjalp ikke, at min ven undlod at optimere ved de efterfølgende reinstallationer.

De mistænkte problemer med strøm, men en test viste intet.

De mente min anden harddisk (data/spil-harddisk) måske havde noget med det at gøre. Det gjorde ingen forskel kun at anvende systemharddisken.
De påstod, at hvis jeg bare spillede over Steam, ville det køre meget bedre. Samme fejlmønster.
Jeg afinstallerede min antivirus. Det blev efterfulgt af en stabil periode, men fejlene voksede sig hurtigt over det niveau, de havde ligget på inden. Min antivirus var nok bare endnu en ting, der kunne sætte alarmklokkerne i gang, hver gang computeren stødte på et dybereliggende problem.

Jeg tilsluttede computeren alene til et strømstik frem for til et fordelerstik. Ingen forskel.

Endelig påstod butikken, at det måtte være noget software (uspecificeret, de kunne ikke pege på noget som helst i loggen som mulig kilde til problemerne), jeg havde installeret, der gjorde det. Jeg protesterede, for det passede slet ikke med fejlmønsteret. Jeg havde installeret alt det grundlæggende kort tid efter, at jeg fik computeren. Velkendt software, som aldrig har voldt problemer af denne slags. Der var heller ingen pludselig eksplosion i fejlene på det tidspunkt. Undervejs installerede jeg enkelte ting, også uden der kom markant stigning i fejlene lige efter. Da jeg forsøgte at påpege, hvor dårligt teorien matchede fejlmønstret, havde de pludselig ”travlt” og nægtede at lytte til mine argumenter.
En teori, der passer langt bedre med fejlmønstret, er en konflikt mellem skærmkort og de nye dele, butikken satte i. En søgning afslørede andre eksempler, hvor tilsvarende mix af dele har ført til gradvist eskalerende fejl af samme type, som jeg oplevede. Det ville butikken ikke høre tale om.
Til sidst accepterede de at tage de nye dele tilbage, så jeg kunne starte forfra. Jeg spildte dog over 3000 kr. og 3½ måned, uden at Folk og EDB på nogen måde bragte det nærmere en løsning. De vil ikke ”hjælpe” mig fremover, men denne form for ”hjælp” er man nok også helst fri for.

10. marts 2022

Anders

Det er en utrolig dårlig service man får, så lad vær at handel med dem for din egen skyld

13. december 2011

Er dette din virksomhed?