Kryds finger for der ikke opstår fejl på bilen.
Jeg købte i sommeren 2025 en Skoda Enyaq fra 2021 med et kilometertal på cirka 30.000 km.
Ved første besøg blev vi taget godt imod, og sælgeren fremstod venlig og imødekommende. Vi nåede hurtigt til enighed om en pris, hvorefter forhandleren ønskede et par dage til klargøring af bilen. Vi vendte derfor tilbage nogle dage senere for at gennemføre betalingen og afhente bilen.
I forbindelse med udleveringen, efter bilen var kørt ud af forretningen, bemærkede jeg en forholdsvis dyb ridse på cirka 4 cm i længden og 5 mm i bredden. Denne havde jeg desværre ikke set ved første fremvisning. Jeg gjorde sælgeren opmærksom på forholdet, hvortil han oplyste, at ridsen allerede var behandlet med en lakstift og derfor ikke havde nogen betydning. Da jeg selv burde have opdaget skaden tidligere, valgte jeg ikke at forfølge sagen yderligere og fik i stedet udbedret skaden hos en autolakerer for egen regning.
Nu, cirka 10 måneder efter købet, oplever vi imidlertid nye problemer med bilen. Der er opstået en unormal lyd fra højre front, ligesom den elektriske bagklap afgiver en generende lyd ved åbning – en problematik, der efter sigende er kendt for denne model.
Forhandleren har imidlertid afvist at dække disse fejl.
Samlet set er det en forretning, hvor købsoplevelsen er god, men hvor håndteringen af efterfølgende fejl og mangler – inden for den periode, hvor man med rimelighed kunne forvente dækning via brugtvognsgaranti – ikke lever op til forventningerne.