3,1

Middel

Spild af tid!

Den korte historie i den lange version:

Den 16. september 2015 - jeg modtager en mail (ordrebekæftelse) om at jeg har tilmeldt mig "havkajak begynder 1 kursus, til afholdelse den 11. oktober 2015 klokken 10:00 til 16:00

Kurset afholdes enten i Charlottenlund eller i sverige, nærmere info om kursets afholdelse ville følge pr mail.

"Du vil snarrest modtage endelig bekræftelse samt nærmere info per e-mail." (der står rent faktisk "per")

Den 7. oktober 2015 - Jeg sender en mail hvor jeg beder om information om hvordan landet ligger, da jeg ingen information har fået.

Den 8. oktober 2015 - jeg kontakter firmaet telefonisk og lægger besked på telefonsvaren om problemet med den manglende information. Mailen fra dagen før er ikke blevet besvaret.

Den 9. oktober 2015 - jeg kontakter igen firmaet telefonisk og lægger endnu en besked på telefonsvaren. Der ringes tilbage og forsikres om at jeg i løbet af dagen vil blive kontaktet med nærmere information. Der ringes eller skrives ikke tilbage.

Den 10 oktober 2015 - 16 timer før kursusstart modtager jeg denne mail:

"Hej Frantz

Beklager hvis vores mail ikke er kommet igennem til dig?
Håber denne gør.
Vi har desværre ikke fået tilmeldinger nok til at kunne gennemføre holdet du har tilmeldt dig.
Vi har hold næste weekend hvor der er plads og nok tilmeldte til at det gennemføres, hvis det kan være et alternativ?

FarOut.dk

(firmaets kontaktoplysninger er her slette for at overholde trustpilot´s retningslinjer)

Hold dig opdateret med ture, kurser og gode tilbud Tilmeld dig vores side på facebook"

Jeg vælger her, helt for egen regning, at have den holdning at overstående mail er den første mail sendt til mig siden den 16. september 2015 (ordrebekræftelsen).

Ingen mail smuttet for mig i indbakken.
Ingen mail gemt i spam mappen.
Ingen mail forputtet sig i reklame mappen.

Må det her være mig tilladt, at blankt afvise firmaets alternativ - jeg støtter ikke foretagender der spilder min tid.

10. oktober 2015

Mountainbike i Blekinge

Var i weekenden, med en ven, på mountainbike tur i Blekinge med FarOut. Super fed oplevelse, selvom jeg ikke er erfaren inden for området. Rigtig flinke instruktører, og fede ruter med god variation.
Kan kun tilslutte mig de gode anmeldelser, og kommer helt sikkert til at deltage i flere ture i Blekinge. Super fedt!!

31. august 2015

Tak for en super god tur - VI KOMMER IGEN

Vi var et hold erfarne mtb folk med på tur i Blekinge d. 6.-7. juni, 2015
Normalt ville jeg aldrig skrive en anmeldelse her, men blev opmærksom på Eric Steinar Jensens anmeldelse og den er ganske enkelt skudt så langt fra virkeligheden at jeg bliver nød til at kommentere på det!

Først og fremmest er FarOut's kursuscenter et super hyggeligt sted ude i den svenske skov. og både sted og turen levede til fulde op til den beskrivelse der ligger på FarOuts hjemmeside.
Der er massere af teltpladser i alle størrelser - også denne weekend, da flere havde booke sig ind i hus hos naboen (i øvrigt et fint tilbud til en super lav pris på kun kr. 150,00 per person!).

Der blev fra start delt op i to hold et for mindre øvede hvor der blev lagt vægt på teknikundervisning og et for mere erfarne, hvor det ganske som forventet var ture på fede spor der var det vigtigste.

At Eric tydeligvis er en meget lille mand understreges vist til fulde af hans holdning til at Jakob havde sin dreng Oscar på 9 år med.
Oscar var bestemt ikke den langsommeste på holdet, kun på de længste stigninger røg han ned blandt de langsomme, ellers lå han helt fremme og var kun til super inspiration - og selvfølgelig må børn da komme med på arbejde - særligt når de som Oscar har noget at bidrage med :)

Maden var rigtig fin og både lørdag og søndag var der rigeligt af langt det meste pålæg - ost ved jeg slet ikke om der var lørdag, men jeg hjalp til med at pakke væk lørdag og der var massere af mad tilbage.
Aftensmaden var der også rigeligt af. At Eric påstår der ikke var nok kød holder ikke. Vi brugte bla. en hel mørbrad til pizzaere efter alle var færdige med at spise (i øvrigt super med to forskellige middagstilbud!)

Vi havde super godt vejr så de fleste valgte at sidde ude, og vores gruppe satte os på nogle stengærde, men havde dårligt sat os før alle 3 instruktører på skift spurgte om ikke vi ville have nogle borde bænke ud fra "inderummet" hvor der var massere af ubrugte borde og bænke. Dette afslog vi dog da vi syntes vi sad rigtig fint :)

Ved frokost lørdag så jeg badetønden blive vasket og fyldt med frisk vand, så beskidt var den ikke.

Prisen på kun kr. 1145,00 for to hele dage med guide på nogle super fede spor, overnatning, rigtig god og rigelig forplejning plus tilbud om teknik og cykelservice mm må siges at være rigtig god, og vi var enige om at det var en rigtig god pris - men FarOut behøver ikke sætte den op - for vi skal af sted igen :)

Ps: Tak for de super fine billeder fra turen på som kan ses på FarOut's side på Facebook.

11. juni 2015

Under middel

Havde købt en MTB tur til Blekinge.
Selve MTB-turen var for så vidt ok, men rammerne og strukturen var langt under middel, og levede ikke op til beskrivelsen. F.eks.:
- Vi skulle selv lave maden og der var ikke nok kød lørdag aften, og de sidst ankomne måtte spise ostemadder til frokost.
- Vi skulle selv stå for opvask mv. Ikke let at vaske op i koldt vand.....
- Instruktøren havde sin 9-årige dreng med på turene der "kræver en vis fysisk form". Sød dreng, men man tager ikke sine børn med på arbejde.
- Overfyldt, så der ikke var siddepladser til alle under maden.
- Teltpladsen er en skråning til små telte.
- Yderst begrænset teknisk træning.
- Ingen interval træning

I virkeligheden var det et par guidede ture og en halvdårlig forplejning - tilsat beskidt hottub og kun koldt vand i bruseren. Det kolde vand stod dog i beskrivelsen.....
De må gerne tjene penge, men det er skidt, når man får fornemmelsen af, at det er det vigtigste.
Heldigvis var de andre deltagere super flinke og vejret var også fint - men kort sagt er det er ommer.
Med en ændret beskrivelse og væsentligt reducereret pris, kan det godt komme til at fungere.

8. juni 2015

Rigtig godt kursus!

Min kæreste gav mig en gave, som bestod af et klatrekursus hos FarOut. Hun havde ikke set anmeldelserne inden hun bestilte, og hvis hun havde, ville hun sikkert ikke have bestilt kurset. Jeg er glad for at dette ikke var tilfældet, for det viste sig at være et rigtig godt kursus med en kompetent instruktør(Jakob). Der var udfording, masser af hjælp og undervisning. Dette var et begynderkursus, så det var helt perfekt. Vi var så "heldige" at der kun var 4 på vores kursus, hvilket gjorde at vi kunne få klatret en hel del.

Jeg synes ikke anmeldelserne herinde gør FarOut retfærdighed, og hvis du læser denne anmeldelse, så vil jeg bede dig at være lidt kritisk med de andre anmeldelser. Der var ingen utilfredse mennesker på den tur jeg var på, og der var trods alt 10-15 stykker.

Min eneste klage er at det var svært at finde FarOut ud fra de anvisninger der kom fra hjemmesiden, da de var beregnet til folk der ankommer i biler, vi ankom dog til fods.

20. september 2014

Fedt produkt - Elendig organisering

Jeg vil lige give min oplevelse af FarOut og faktisk den samme uge som bliver nævnt. Vi var 4 unge mennesker, som igennem en deal havde købt en adventure uge med FarOut. Først og fremmest skal der lyde en stor ros til Kasper, Mountainbikeinstruktør og de to drenge Morten og Jakob. De gjorde et godt stykke arbejde, trods det at lillebroderen var ny og knoklede med lige at lære det hele. Kasper skal have mange gange tak for at hjælpe med hospitalsbesøg efter et uheldigt mountainbikestyr, og var en stor hjælp denne dag.
FarOut som rejsevirksomhed er dog ikke noget at råbe hurra for. De har et super fedt produkt på campingpladsen ved Durance, med en masse fede muligheder. Men magen til uorganiseret rejsevirksomhed skal man lede længe efter. Ligesom nogle af de andre skriver her, fik vi heller ikke tilsendt noget der minder om deltagerlister eller noget inden turen. Der var heller ikke nogen information om hvordan ugen forløb. Da vi ankommer om aftenen inden første dag, er ejeren Jakob ikke ankommet endnu, og de to drenge Morten og Jakob tager imod os med smil og knokler for at få en lejr op. Men de ved ikke noget om hvor vi må campere og hvad der skal ske næste morgen.
Den første dag er vi på mountainbike tur. Vi havde nævnt at der ikke var nogen af os, som var erfarne mountainbike cyklister. Efter en ellers super dag på cyklen på nogle timer, er vi på vej hjem, hvor vi stopper ved en nedkørsel, som Jakob Hertz fortæller os at vi sagtens kan køre med. Det er kun 2 af os som vælger dette. Og vi er begge enige om at det på ingen måde var forsvarligt. Det var kun fordi at der var en cykelklub med på turen, at vi kom helskindet ned. Her skal så lige siges at den her cykelklub ikke deltog i adventure ugen, de var afsted som cykelklub, men deltog i fællesture og andre små aktiviteter. Ikke et stort problem, men dog nogen som "stjæler" intruktør tid fra os andre. Super flinke mennesker, men et problem at de f.eks. gør at en af kajakintruktørerne skal være alene med 9 mand, fordi den sidste er på tur med sin egen mountainbikeklub. Det er ikke helt ok.

Så lidt om den føromtalte kajakdag. Vi var en del af den gruppe som skulle prøve White Water Kajak den ene dag. Det er helt korrekt at det tog meget lang tid at blive klar. Dette var nok især grundet at vi aftenen inden faktisk ikke vidste hvad vi skulle den efterfølgende dag. Havde man vidst dette kunne vi have hjulpet med at forberede. Forklaringen om at vi var 3 hold igennem fossen 3 gange, er ganske enkelt løgn. Vi var alle igennem 1 gang i hold af 3. Så var der 2 som var igennem 1 enkelt gang mere. Vi oplevede det som en god oplevelse, men også at vi var presset på denne tur. Vi var trykke ved instruktøren, og han skal have stor ros, for hans gåpåmod. Men det er kritisk at man som firma sender en forholdsvis ny instruktør afsted med 9 nybegyndere.

Vi har snakket mange gange om at vi synes at det er ærgerligt at man har så godt et produkt, men så formidler det så ringe som Jakob Hertz gør.

Min vurdering, som overhovedet ikke er kajakfaglig eller noget, er også at den 12 årige dreng vil være meget udfordret på turen. Men som sagt det er ikke noget jeg skal vurdere.

Jeg vil ikke anbefaler FarOut turen til Durance, hvis ikke man er meget selvstændig, kan leve med ikke at ane hvad man skal dagen efter og er god til at vurdere ens egne grænser.

11. august 2014

Manglende kommunikation og kursusbevis

Deltog i Havkajak Grundkursus sommer/efterår 2012 og skulle efterfølgende modtage et bevis for kurset. Dette bevis skulle jeg bruge når jeg meldte mig ind i en klub for at vise at jeg kunne det elementære.

Jeg har nu i to år mailet til Jacob fra Farout for at få tilsendt beviset.
Jeg har én gang fået svar på min hendvendelse, men uden at det resulterede i en kursusbevis.

Hvis jeg ønsker at melde mig ind i en kajakklub kræver det så at jeg tager grundkurset en gang til, i klubben, for at blive medlem.

Det har så været spild af penge at benytte sig af Farouts grundkursus.

Jeg var glad for kurset, men vil bestemt også blive glad for at få tilsendt det lovede bevis.

11. juli 2014

Fantastiske ture med FarOut.dk

Var på FarOut´s kursus i whitewater kajak i sommer i Frankrig og igen på mountainbiketur i Blekinge her i efteråret.
Begge ture var fantastiske :O)
Instruktørerne havde stort overblik og var på begge ture meget opmærksomme på de forskelle de var på deltagerne på holdet.
Jeg var vist ikke det store talent i White Water kajakken men følte mig i trykke hænder og fik presset mine grænser præcis som forventet og håbet.
De dygtigere på holdet gav også alle udtryk for tilfredshed.
Jeg er på igen og igen og igen med FarOut

28. oktober 2013

Selv tak Kristian
Hyggeligt at have dig med igen og glæder mig til at se dig igen igen :o)

Bedrageri pt. 2

Dette er en forsættelse på Nikolaj Boes indslag "Bedrageri".

Jeg er den omtalte kammerat, som Nikolaj Boe skulle deltage i et klatre kursus med, efteråret 2012.
Hele historien fremgår af hans artikel, men jeg ser mig nødsaget til at forklare hvordan FarOut.dk har håndteret sagen efterfølgende.

Jeg bliver ringet op af Nikolaj torsdag d. 8, hvor han spørger mig efter om jeg har fået mine penge tilbage fra FarOut, efter at han lagde sit indslag ind på trustpilot. Dette havde han nemlig, uden nogen uddybning fra FarOut. Nikolaj er naturligvis lettet, da han endelig kan lægge et låg på denne sag, som har trukket ud i et år(!) nu.
Da jeg hører dette, bliver jeg glad, i håbet om at mine penge også er blevet tilbageført. Dette er ikke tilfældet, og jeg skriver til FarOut at jeg også gerne vil have mine penge tilbage og sender mine konto oplysninger. Dette gjorde jeg d. 9/8.
I denne besked forklarer jeg også virksomheden, at jeg også ville lægge min forklaring på trustpilot, hvis ikke de gjorde noget ved sagen.
FarOut svarer på min besked d. 11/8, hvor de beklager hele hændelsen, at det bare var en stor misforståelse. Denne undskyldning finder jeg fair og ansvarlig fra Jakob Hertz. Han spørger i mailen om mit ordrenummer.
Jeg svarer på mailen med det samme, hvor jeg forklarer, at min email har været udsat for hack, og derfor er hele mailen blevet refreshed. Dermed er min ordrebekræftelse også gået tabt. Jeg spørger af samme omgang, om det ikke kan findes i deres database eller lignende, da jeg stod på deltagerlisten fra efteråret 2012. Jeg får intet respons i en uge, og vælger derfor at skrive endnu en email, hvor jeg rykker for et svar, da jeg synes denne sag har været genstand for bekymringer længe nok. Denne mail, sender jeg d. 18/8.
En lille uge efter dette, har jeg nu besluttet mig for, at lægge sagens eftermelde ud på trustpilot.

Jeg synes inderligt at det hele er en kæmpe skam, at virksomheden vil tillade at miste så meget ansigt til offentligheden, på grund af mangel på ansvarlighed.
Jeg håber stadigvæk på mine penge, men så sandelig også på forklaring på det hele, herinde på trustpilot.
Hvis svaret udebliver, synes jeg bare det sætter streg under min mening, om deres ansvarlighed.

24. august 2013

Besvarelse fra FarOut aps

Anton havde IKKE lagt nogen ordre hos os.
Som han selv skriver herover havde han ikke nogen ordre referencer, og vi havde intet på ham i vores system.
Det lykkedes efter et større arbejde fra os, vores bank og Antons side at finde ud af at Anton havde lavet en betaling til en forkert konto og uden om vores webshop.
Heldigvis for Anton var det til en ikke eksisterende konto han havde overført til og banken har tilbageført hans betaling, hvilket er bekræftet af Anton.

Evaluering af FarOut white water kursus

Jeg deltog i et white water begynderkursus på floden Durance i de franske alper i dagene 15. – 19. juli 2013. Kurset blev afholdt af firmaet FarOut ejet af Jakob Hertz.

Med mig havde jeg – på Jakob Hertz opfordring – min 12-årige søn. Jakob Hertz havde før vi meldte os til på e-mail skrevet at ”Det er ikke noget problem at deltage som 12 år, så længe der er en voksen med”. Så far og søn så frem til en uges læring om white water i det smukkeste omgivelser.

Her er en liste over kursets mangler. De minder meget om andres oplevelser her på Trustpilot og andre steder (se for eksempel http://www.nexoekajakklub.dk/wp-content/uploads/2011/artikler/white_water_august_2007_beretning.pdf). Brug listen hvis du vil prøve kajak på hvidt vand, der er mange kursusudbydere at vælge imellem.

1. Instruktør og undervisning. Instruktøren var meget ung og savnede undervisningserfaring. Roede fint selv, men kunne ikke forklare, hvad han gjorde. Gav forklaringer som "du gjorde det forkert, det var derfor du væltede". Jeg lærer efter hjemkomst, at to erfarne instruktører har forladt FarOut og startet egen kursusvirksomhed. Bortset fra basisrotag den første formiddag og en demonstration af peel out og eddy turn ingen undervisning. Vores kursus bestod i planløs roning af nogle kilometer flod hver dag uden instruktion i hvad vi mødte undervejs af udfordringer. Floden Durance ligger i et virkeligt godt og flot område med to slalombaner og en sø ved campingpladsen til tekniktræning. Disse faciliteter blev dog ikke benyttet. Søen blev kun benyttet to timer til nogle basisteknikker den første dag og til en halvtimes halvhjertet "instruktion" i rul af en enkelt kursist en anden dag. Selvom slalombanerne indbyder til tekniktræning bliver de blot roet hurtigt igennem uden stop.

2. Sikkerhed. Vi væltede en gang imellem, men en svømmetur var ikke farlig. Vi var kun på let vand, fordi vi flere gange påpegede, at vi ikke evnede mere. Utrygt, at instruktøren ikke kunne vurdere dette. Instruktøren gennemgik ikke farer ved white water. Jeg ved fra læsning, at du skal læne dig ind i sten, så strømmen ikke fanger kanten af kajakken og vipper dig rundt; at du skal lade være med at holde fast i træer, så strømmen ikke fører dig videre, presser din krop ud over vandet med en kæntring til følge. Den slags måtte jeg så selv fortælle min søn. Rigtigt farlige ting som underskårne sten, sier, huller, hypotermi, osv. måtte vi selv finde ud af.

3. Planlægning. 10 dage før kursusstart minder jeg over e-mail Jakob Hertz om, at jeg deltager sammen med en 12 årig dreng. Da vi møder instruktøren i Frankrig søndag aften er han dybt overrasket over en 12 årig deltager. Jakob Hertz og instruktøren har ikke talt sammen og planlagt kurset før start. Andendagen fuldstændig kaotisk. Instruktørens lillebror skulle for første gang være eneinstruktør på et parallelt FarOut kursus med et hold af 9 (!!) debutanter i white water. Det tog 3 timer ekstra før vi starter ved floden fordi instruktøren måtte hjælpe lillebroderen med at finde grej til alle 9 deltagere og sætte broderens kursus i gang. Da de 9 deltagere kom svømmende gennem en slalombane måtte instruktøren stoppe vores kursus for at hjælpe dem i land.

4. Information. På FarOuts hjemmeside skriver de ”Vi sender en deltagerliste ud til de enkelte kurser”. Det gør FarOut ikke. Vi modtager ingen information overhovedet. Deltagere på kurser i Frankrig er på FarOuts Facebookside frustrerede over, at Jakob Hertz ikke svarer på mail eller telefon. Jakob Hertz påstår på Facebook at der ” har desværre været problemer med telefon og netfobindelsere hernede de seneste uger”. Det er forkert – vi var der præcis i disse ”seneste uger” og der var en god gratis netforbindelse i cafeområdet på campingpladsen. Og mobilen virker selvfølgelig også i Frankrig.

--- OPDATERING DEN 4. NOVEMBER 2013 ---

Jakob Hertz (indehaver af FarOut) har som det kan ses nedenfor forsøgt at svare på min kritik. Her er mit svar til ham:

Hej Jakob,

Jeg ser du efter to måneder har svaret på min anmeldelse. Og sikke en gang sludder du kommer med. Lad os bare tage din første påstand først: Du skriver du har fået en meget positiv e-mail fra “den anden familie der var på SAMME KURSUS SOM JER”. Det du skriver passer ikke. Vi var ganske rigtigt to familier afsted, min søn og jeg var den ene; Bjarke, Emil og Freja var den anden. De personer du nævner (“Philip”, “Astrid” og “Palle Korsholm”) deltog ikke på vores kursus. Om de findes andre steder end i din fantasi ved jeg ikke, men jeg har i hvert fald aldrig mødt dem.

Jeg har ikke noget håb, om at du er interesseret i at tage kritik til dig og gøre dine kurser bedre. Men jeg tror det er meget nyttigt for folk, der er interesseret i whitewater kajak, at de læser anmeldelser på Trustpilot for at danne sig et billede af kvaliteten af forskellige udbydere. Derfor har jeg svaret dig. Du anfægter aggressivt fakta og finder på en historie om at “Philip”, “Astrid” og “Palle Korsholm” syntes det kursus som jeg købte var super. Du finder også på en masse andet vrøvl i dit svar. Det er endnu en grund til, at jeg giver det kursus, jeg var på i juli 2013 bundkarakteren en stjerne.

14. august 2013

Hej Michael
Vi er naturligvis ærgerlig over at du ikke syntes jeres kursus var tilfredsstillende.

Her er en e-mail vi modtog fra den anden familie der var på SAMME KURSUS SOM JER!

"Hej Jacob

Jeg vil på vegne af min familie gerne takke for et godt begynderkursus i whitewater kayak. Vi har sagt det til Jacob og Morten, men syntes også at du skulle have beskeden. Vi har været meget glade for dem begge og specielt den måde de fik taklet både vores søn - Philip - og vores datter - Astrid.

Vores status er at 1 (vores søn) er hundrede % på og vi undersøger pt muligheden for at give ham et kursus i sverige i efteråret i fødselsgave så tys-tys.
2 personer =50 % - hvilket vil sige at det er ikke sidste gang vi gør det og 1 person der syntes det var sjovt, men hellere vil havkajak (min datter)

Som du kan forstå af ovennævnte har vi været glade for Jakob og Morten og jeg syntes også at du som deres chef skulle have den viden.

Palle Korsholm"

Din beskrivelse ligger temmelig langt fra deres oplevelser og det kursus der blev afholdt og jeg må sige jeg ikke forstår hvorfra du har dine oplevelser?

Det kursus du referere til (i 2006)for en kajakklub fra Bornholm blev IKKE afholdt af os! Vi stillede udstyr til rådighed til en instruktør der ikke var ansat hos os.

1. Instruktørerne har flere år været instruktører i whitewater kajak og Jacob der stod for kurset har gennem hele efteråret og vinteren arbejdet fuld tid med undervisning i white water kajak og surf i Afrika og Australien.
Der var undervisning hver dag, både i teknik og sikkerhed.
naturligvis må undervisningen tilrettelægges efter deltagerne og disses færdigheder. At I IKKE tog mod tilbuddet om fx træning i grønlændervendinger som de øvrige deltagere på holdet er naturligvis ærgerligt, når I efterfølgende kommer med kritik af at det manglede.
At du skriver I følte jer pressede af instruktøren til at prøve lidt mere er nok rigtigt nok. Dette ville betyde at I ville kunne komme på mere krævende vand og dermed prøve lidt mere i fx den lille lette slalombane holdet var en del på og hvor de øvrige deltagere brugte længere tid på at lege og surfe end I gjorde. At du her giver udtryk for et ønske om at padle på World cup slalombanen længere oppe af floden er desværre langt over hvilket niveau I havde, og ville være alt alt for svært.

2. Sikkerhed. I whitewater kajak er der rigtig mange ting at holde styr på, og der vil derfor primært blive fokuseret på ting der har relevans for det vand der padles på. Hvor du har din viden fra skal være usagt, men det havde nok været bedre at høre efter instruktørene frem for at ville skræmme din søn med ting der ikke har nogen relevans på et begynderkursus som det I var på.

3. Vi har jævnligt børn med på holdene og at instruktøren ikke havde fået at vide hvilke alder deltagerne har er ikke det samme som at der ikke er aftalt et program for kurset. Det er der naturligvis.
På jeres hold var der alle dage bortset fra en dag to instruktører på (til et hold på 6 deltagere) Den ene dag havde den anden instruktør et hold der skulle prøve whitewater kajak. Det er rigtigt at der gik 2 timer (ikke 3) inden I kom af sted den dag, men I var til gengæld tilsvarende senere tilbage. Det andet hold brugte det meste af tiden helt væk fra jer hele dagen og padlede til sidst ned gennem fossen over 3 gange med 3 i hver gruppe. At vi som instruktører hjælper hinanden uanset hvem der måtte svømme er en del af whitewater miljøet og heldigvis for det. Således blev flere fra jeres hold jævnligt hjulpet af nogle af de øvrige instruktører der også havde grupper på vandet - og naturligvis hjælper vi også de andre.

Farout er farligt

Jeg er netop vendt tilbage fra Farouts whitewater kajakkursus i Durance. Kurset var målrettet begyndere, men jeg ringede for en sikkerhedsskyld til Jacob Hertz for at sikre mig, at man kunne deltage, selvom man ikke havde erfaring med at ro. Jacob Hertz bekræftede, at det ikke var et problem.

Da vi dukkede op i Frankrig blev vi mødt af en 20-årig instruktør, der godt nok kunne ro, men tydeligvis ikke var moden nok til opgaven. Dette var medvirkende til, at vi blev stillet overfor en række udfordringer, der var alt for voldsomme til vores niveau. I sidste ende mener jeg imidlertid, at Jacob Hertz bærer ansvaret, da han har udvalgt instruktøren og godkendt programmet. Kajakkurset havde følgende mangler.

1: Generel information. I forbindelse med turen ned til Frankrig havde jeg en række spørgsmål til campingpladsen og vejen derned. Jeg ringede flere gange til Jacob Hertz og lagde beskeder på hans telefonsvarer. Han ringede aldrig tilbage.

2: Informationerne om turenes sværhedsgrad blev udmeldt meget tvetydigt. På den ene side blev der meldt ud, at forskellige ruter var vilde og svære. På den anden side kunne instruktøren melde ud, at en 16-årig dreng havde roet en given rute i sidste uge. Dette blev kombineret med ironi og humor, så man aldrig var helt sikker på, hvad der ventede.

3: Planlægning af dagsprogram. Flere af dagene roede man i lange stræk uden adgang til mad eller vand. Den mest ekstreme dag var fredag, hvor kajakkerne blev sat i vandet omkring kl. 11.00 og der først var adgang til mad og vand igen omkring kl. 17.00.

4: Manglende sikkerhed. Den sidste dag deltog Jacob Hertz selv i roningen, så jeg havde egentlig forventet, at der ville blive strammet op på sikkerheden. Jeg oplevede desværre det stik modsatte. Vi roede på en flod med lavt vand og mange sten. På denne rute var vi to kursister, der væltede, hvorefter vi drev med strømmen og blev ramt i ansigtet af sten. Det var naturligvis udtryk for vores manglende teknik. I mine øjne er der imidlertid grænser for, hvad man kan forvente rent teknisk efter ganske få dage på vandet. Det der chokerede mig mest var Jacob Hertz’ adfærd, da jeg steg op af floden med blodet løbende ned af ansigtet. Han spurgte ikke engang om jeg var ok. I stedet forsøgte han at presse mig til at ro videre. På det tidspunkt var jeg godt klar over, at jeg ikke kunne stole på Jacob Hertz. Jeg valgte derfor at gå tilbage til parkeringspladsen. Fire timer senere blev jeg hentet på parkeringspladsen. Det første der mødte mig var endnu en kursist med en opsvulmet næst og sår i ansigtet. Jacob Hertz sagde ikke et ord om den efterfølgende ulykke eller min tilstand. Han kørte blot bilen hjem.

Min konklusion er egentlig ganske enkel. Hvis du vil passe på dit liv og dine lemmer, så skal du vælge et andet selskab end Farout.

5. august 2013

Besvarelse fra FarOut aps

WhiteWater kajak er udfordrende såvel fysiks som psykisk.
De fleste syntes heldigvis det er rigtig sjovt, men enkelte finder det for udfordrende. De fleste vælger dog at bruge det konstruktivt og lære noget om sig selv og sine egne grænser.

Sikkerheden har afgjort første prioritet på alle vores ture og kurser.
At man kan risikere at støde på sten mm er noget vi på ingen måde lægger skjul på og der bliver af samme grund helt fra starten og kurset igennem fokuseret på sikkerhed.
At du åbenbart desværre ikke kunne forstå instruktøren og det øvrige hold der denne uge alle var yngre fyre der samstemmende gav udtryk for at de gerne ville have udfordringer - også dig, er naturligvis rigtig ærgerligt, og man kan måske med rette kritisere instruktøren for ikke at se denne modsætning i hvad du gav udtryk for og hvor du egentlig var.
At man kan være på vandet 3-4 timer af gangen (afbrudt af div pauser undervejs) er hvad de fleste ønsker og forventer, så er hold som dette blev det naturligvis tilgodeset med nogle længere stræk.
Fredag hvor vi var 3 instruktører til 7 deltagere varslede vi en lang tur og var på vandet kl. 11.00 (en times kørsel fra vores camp). Vi padlede i rent drikkevand, så adgang til vand var der rigeligt af. Vi tog op igen kl. 16.00 men var først tilbage ved bilerne hvor du var kl. 17.00. Det blev til i alt 5 timer på floden den dag. Heraf gik over 1½ time med at kigge på en fos, snakke rutevalg, sætte rednings setup op og padle igennem en af gangen (for dem der ville).
En flod af denne type med (smal og med lavt vand) er let at komme i land hvis/når man kommer ud at svømme men det kan være lidt mere besværligt at få udstyret ind. Derfor kan det tage lidt længere tid end på flere af de andre stræk og floder I padlede i ugens løb.
At du kæntrede, lænede dig bagover men du kravlede ud af kajakken og var uheldig at støde på en sten er super ærgerligt, men desværre noget der kan ske og derfor vi gennem hele kurset lægger vægt på hvordan man skal beskytte sig bedst muligt ved bl.a at læne sig fremover. Det er IKKE korrekt at vi ikke spurgte til dig. det gjorde vi ALLE. Du affærdige det med at det "bare var lidt næseblod"! og da der ikke var nogle synlige skader, var det naturligt at opfordre dig til at komme "op på hesten igen".
Andreas der kom til at slå sig selv over næsen med sin pagaj senere på turen fik ganske rigtigt også lidt skrammer ud af det, men ikke mere end at han grinte af sin klodsethed som han selv udtrykte det!
Der blev spurgt til dig både da vi kom tilbage til bilerne hvor du var og til middagen om aftenen.

Pris og produkt hænger ikke sammen

Nedenfor den mail jeg har send til farout efter kurset d. 8-9 juni 2013.

Hej Farout.

Jeg var på jeres MTB kursus i weekend og har lyst til at give jer lidt feedback på oplevelsen.

Jeg må desværre sige, at det ikke helt levede op til mine forventninger og jeg må indrømme, at jeg på vejen hjem sad med en følelse af at jeg havde betalt det dobbelt af, hvad jeg reelt havde fået, samt at oplysninger på jeres hjemmeside er noget sparesomme iforhold til, hvordan virkeligheden ser ud.

1) På jeres hjemmeside står der intet om at der kun er koldt bad og at der ikke er rigtige toiletter. Begge dele kan jeg fint leve med, hvis det ikke var fordi jeg havde forventet noget andet. Når I skriver kursuscenter på jeres hjemmeside, får jeg en opfattelse af, at der i hvert fald er til at man kan komme ordentligt i bad efter en tur i skoven på sin mtb. Hvis det havde været koldt og regnet var jeg blevet skuffet, hvis jeg ikke kunne få et varmt bad, når vi var kommet hjem fra turen på sporene. Det synes jeg klart skal fremgå af jeres hjemmeside, så andre ligesom mig ikke forventer noget andet end det de får. Om eftermiddagen bliver der også spurgt til om vildmarksbadet bliver åbent. Der til bliver der svaret; det tager 3 timer før det er varmt. Efterfølgende sker der ikke noget.

2) MTB guiderne: Guiderne på vores mtb tur virkede ikke altid til at vide, hvor vi skulle hen og kørte for det meste forrest begge to selvom der var et par stykker der havde det svært nede bagi. Det var ofte deltagere på kurset, der måtte gøre opmærksom på, at der var nogen andre deltager bagude. Selvom der var to guider. Guider havde ingen fornemmelse for hvor gruppen var. Flere gange gav især en anden deltager, udtryk for at han synes, det var for svært. Det blev der ikke lyttet til snare tværtimod. Guiderne havde ellers mulighed for at dele sig op og køre i to grupper. Jeg synes også, at det er underligt, at der bliver sagt, at der er omkring 150 km spor også kører vi frem og tilbage på det samme spor. Et spor der flere steder ikke var til at køre på medmindre, at man var en meget rutineret mtb cykelist. På jeres hjemmeside står der, at alle kan køre med også selvom man er nybegynder. Jeg vil sige, at jeg var glade for, at jeg ikke var nybegynder og skulle hænge på. Synes i skal tænker mere over at niveau inddele på de fremtidige hold.

3) Generelt følte jeg mig ikke mødt og havde en fornemmelse af, at der manglede styr på tingene. F.eks. spørg jeg på et tidspunkt, hvad vi skal have til aftensmad. Der til bliver der svaret; mad. Det er ikke det jeg forventer på en tur, som jeg har betalt 1145 kr. for.

4) Maden var fin, hvis kurset ikke havde kostet 1145. Frokost til hele cykelholdet kostet max 300 kr for begge dage.

5) På vejen hjem sad min makker og jeg og snakkede om at det havde været så små ting, der skulle til for ændrer oplevelse. Har er et par af de ting vi snakkde. Eks.
a. Bedre info på hjemmesiden, så det stemmer overens med det man får. Eks. Intet varmt vand osv.
b. Guider der havde en bedre fornemmelse for gruppe og bedre til at give individuelle ideer til kørsel. Og bedre overblik.
c. At den mad vi skulle lave var indkøbt på forhånd,
d. At det der bliver reklameret for på hjemmesiden også kommer til at ske. Eks. Vildmarksbad.

Jeg må sige, at jeg på ingen måde har lyst til at anbefale Farout til andre og havde håbet på en anden oplevelse end den jeg fik. Pris og produkt hænger i min verden slet ikke sammen. Havde det været muligt at få penge retur havde jeg gjort et. Kurset som jeg ser det burde ikke koste meget over 600 kr.

Jeg har endvidere tænkt mig at anmelde jer på trustpilot, så andre ikke får samme oplevelse, som jeg har haft. Det undre mig endvidere, at I ikke har taget det til efterretning, når jeg på trustpilot kan læse at jeg ikke er den eneste der har denne oplevelse

I er velkommen til at kontakte mig, hvis i vil have nogle af tingene uddybet.

Opdatering 20 juni 2013

Farout har efter min mail rettet på deres hjemmeside så oplysninger om deres kursuscenter stemmer overens med det man får. Dvs. at der nu står at det er med koldt bad udendørs og dasser.

Farout påstår i vores mail korrespondance at det hele tiden har stået på deres hjemmeside, at der kun var koldt bad og dasser. Men jeg havde tilfældigvis min ipad stående på deres hjemmeside, som var opload tirsdag d. 11 juni, hvor der ikke var blevet tilføjet noget. Onsdag eftermiddag ser jeg til min stor glæde at de har tilføjet det på deres hjemmeside. Jeg skriver efterfølge til farout, at jeg synes det er dejligt at de har tilføjet det, så andre ikke køber et og får noget andet. Farout påstår at hjemmesiden ikke er opdateret siden okt. 2012. Jeg sender efterfølgende det skærmprint jeg havde på min ipad, som bevis for at det ikke har stået der.
Farout påstår forsat, at der ikke er rettet eller tilføjet noget selvom jeg havde vedhæftet et skræmprint, hvor det ikke stod på fra tirsdag d. 11 juni.

Jeg har efterfølgende skrevet til farout, at jeg synes vi skal lade det lægge, da mit mål med min feedback var at få dem til at skrive de rigtige oplysninger på deres hjemmeside. Så man får det man forventer.

10. juni 2013

Styr udenom FarOut.dk!

Jeg er rutineret havkajak roer, kan grønlænderrulle og har surfet i meterhøje bølger på Vestkysten i kajak, og ville nu prøve kræfter med whitewater kajak.

Så jeg meldte mig til et kursus hos FarOut i september 2012, og kørte meget spændt og ivrigt afsted mod Mörumsåen i Blekinge da dagen oprandt.

Da jeg ankom få minutter før aftalt tid var der ikke en sjæl, andet end den rotte der sprintede afsted da jeg åbnede døren indtil deres "samlingslade" - på hjemmesiden beskrives den som hyggelig, hvilket er noget af en overdrivelse. 20 minutter senere ankom instruktøren og de 2 andre kursister (det var et lille hold).

I det hele taget var dagen en stor fiasko - mine kritik punkter er følgende:

1) Manglende modtagelse og introduktionsforløb.

Efter et kort "godmorgen" gik instruktøren igang med at finde ting frem og forberede sig - der var intet introduktionsforløb, ingen kaffe, ingen venlig stemning hvor man finder ud af hvad de andre kursisters forventninger og niveau er - noget som har været en naturlig del af alle de havkajak kurser jeg har deltaget i. Da jeg efterfølgende henvendte mig til personen bag FarOut var svaret at morgenmad ikke var inkluderet i prisen - fair nok, men hvad med at gøre en indsats for at folk får en god, og samhørig oplevelse?

2) Mangelfuld organisering og information

Efter ankomst var vi (kursisterne) efterladt til os selv i 45 minutter - det var først da jeg henvendte mig til instruktøren at jeg fandt ud af at han ikke kunne finde et træktov, og det var først da jeg lånte ham mit eget at vi kom videre i programmet.

På deres hjemmeside står der (i skrivende stund) at alt udstyr er inkl. - jeg selv troppede op i tørdragt og andet kajakudstyr, men de 2 andre kursister havde ikke prøvet kajak før, og havde ikke taget andet med en bomuldstøj (hvor skullde de vide det fra?) så de fik en utrolig våd og kold tur i Mörumsåen.

Dertil kommer, at der i kursus beskrivelsen står at frokost er inkluderet - den bestod (tilsyneladende) af et par appelsiner, en pakke leverpostej og en dåse torskerogn, men da instruktøren havde glemt rugbrødet måtte vi springe frokosten over.

3) Ingen pædagogisk dialog?

Instruktøren var utroligt kortfattet - i op til flere tilfælde hvor mine medkursister spurgte ind til hvorfor man skulle gøre visse ting eller noget teknisk, var svaret "Fordi jeg siger det!" - istedet burde han givet lidt mere baggrundsviden for hvad det hele handlede om, forsøge at udtømme emnerne indtil kursisterne følte sig tilstrækkeligt informerede.

Jeg oplevede faktisk at de 2 andre kursister begyndte at søge til mig for råd, fordi jeg havde noget generel kajak viden og fordi jeg prøver at indgå i en dialog om det tekniske og hvorfor man gør visse ting. Jeg er ikke uddannet havkajak instuktør, så jeg synes det siger mere om instruktøren end det gør om mine pædagogiske evner.

4) Kort tid på vandet

Vi var kun 3 timer på vandet, hvilket over en hel dag er forsvindende lidt - der var mange årsager til dette, ikke mindst den manglende frokost, at mine medkursister ikke var ordentligt påklædt og begyndte at fryse. Desuden var de nybegyndere og faldt mange gange i vandet, uden at få meget feedback fra instruktøren om hvad de skulle gøre, hvilket gjorde at de følte sig endnu mere frustrerede næste gang de faldt i vandet.

Den største kritik er nok, at da vi trak kajakkerne op ad vandet viste det sig at vi alle 3 kursister, uafhængigt af hinanden, havde besluttet os for at kurset simpelthen var for dårligt til fortsat at deltage i det - velvidende at vi havde betalt for 2 dage valgte vi alle at køre hjem efter første dag, og efter kun at have været på vandet i 3 timer.

Efter kurset bad jeg FarOut om at refundere de penge jeg havde givet for kurset - og har ikke fået noget svar.

--- OPDATERING 2013/05/31 ---

Nu her, over et halvt år siden jeg skrev denne anmeldelse, er jeg vendt tilbage og har set at Far Out har besvaret min kritik.

Det er simpelthen ikke sandt når Far Out i skrivende stund oplyser at de ikke har hørt fra mig - google mail afslører at jeg aldrig modtog noget svar efter at jeg bad om pengene refunderet. Og hvad tilbud om et gratis kursus angår, svarer jeg 27/9-2012 følgende:

"Jeg takker for dit tilbud om at deltage i det næste Begynder 1 hold uden beregning, men må desværre takke nej - vigtigst af alt er jeg booked på anden vis til arrangementer den kommende tid, men jeg fornemmer også at du forsvarer sidste weekends kursusforløb (uden selv at have været til stede) og hvis den manglende kvalitet af kurset ikke skyldes en dårlig og uheldig dag fra jeres side, men istedet beskriver det almindelige niveau, ville jeg være yderst betænkelig ved at bruge 1000 kr alene på transport udgifter til og fra kursusstedet.

Jeg vil istedet meget hellere have kursusbeløbet refunderet, enten helt eller delvist - afhængigt af hvad Far Out som kursus udbyder mener at de kan stå inde for, og mener er rimeligt."

Det er værd at bemærke at Far Out ikke engang var villig til at refundere beløbet delvist - jeg kunne vedhæfte hele mit svar, og den fulde kritik jeg sendte til Far Out, men vil i skrivende stund vælge at skåne en eventuel læser for en væg af tekst.

3. november 2012

Besvarelse fra FarOut aps

Det er korrekt at der var flere forhold på det omtalte hold der ikke gik som det bør og normalt gør. Dette har vi beklaget flere gange gange over for Bo.
Bo's udlægning er dog noget fra den version vores instruktør kom hjem med.
Men det er mennesker der deltager, vores instruktører er mennesker og der vil naturligvis kunne være forskellige oplevelser af et givent forløb. fx kan en bemærkning sagt i sjov til nogen, for derefter at blive fuldt op med forklaring, blive opfattet anderledes af en tilhører der måske ikke høre det hele.

Bo kontaktede os efter kurset hvor han fik et ganske udførligt svar tilbage på hans udlægning og hvordan instruktøren havde opfattet det (se herunder). Her tilbød vi ham som et "plaster på en uheldig oplevelse" at han kunne deltage på et senere kursus uden beregning!
Dette svarede Bo at han ikke ønskede, samt flere andre kommentarer som vi igen svarede ganske udførligt på. Herefter har vi ikke hørt noget fra Bo.

Normalt ankommer der altid en instruktør aftenen før kurset, men da der kun var 3 tilmeldte (Bo og et vennepar) og alle havde oplyst de først kom lørdag morgen, mødte vores instruktør også op lørdag morgen. (En gruppe der var tilmeldt samme kursus, havde ønsket at blive flyttet til en senere weekend hvilket vi kunne få til at passe, selvom det betød et meget lille hold denne weekend).

Instruktøren ankom kl. 9.30 (samme tid kurset skulle begynde), hvilket naturligvis er for sent. Dette er meget beklageligt men skyldes et kraftigt regnvejr på køreturen over, hvor han følte sig nødsaget til at holde farten lavere end under mere normale forhold.
Der vil desværre altid være forskel på hvad deltagerne kommer med af forudsætninger til vores kurser (ofte er forskellen tilsvarende når vi har kajakklubber med på kursus).

Hvad der er inkl. og hvad deltagerne selv skal medbringe fremgår af vores hjemmeside samt af den info der blev sendt ud sammen med kørselsvejledningen. Beklædning blev naturligvis stillet til rådighed og benyttet af de andre deltagere der således benyttede både våddragt (longjohn og jakke) samt vandtæt nylonjakke ud over dette.

Herunder et uddrag af den fremsendte deltagerinformation der også findes på vores hjemmeside.
"Udstyr.
Kajak, våddragt, svømmevest, kajak hjelm m.m. er inkl. i prisen.
Vi råder over mere end 30 whitewater kajakker af alle typer, således at der altid vil være en model der passer dig i forhold til størrelse og færdighedsniveau. Våddragt er en selvfølge i whitewater, da den ud over at holde dig varm også giver en god beskyttelse mod skrammer hvis du kurre over sten og klipper.

Deltagerne skal selv medbringe:
Telt, sovepose, underlag, varmt tøj og hvad man har lyst til at drikke ud over kaffe, te og saftevand.
Til padlingen er det en god idé at have en "superundertrøje" eller tynd fleecetrøje samt surfsko eller tykke sokker med.
I ydersæsonen kan det være rart med et par handsker til padlingen (gummi opvaskehandsker fungerer fint) samt en hue der kan være under hjelmen."

Herunder er vores svar på Bo's henvendelse til os d. 22.9. kl. 23.35 sendt fra FarOut d. 24.9. kl. 11.40

"Hej Bo
Jeg er ked af at høre kurset levede op til dine forventninger.
Jeg har naturligvis snakket med Jakob omkring forløbet og hans version er en noget anden end den du giver. Sådan vil det nok altid være når det er mennesker det handler om.
Det er korrekt at Jakob var blevet forsinket og først ankom kl. 9.30 (der talte jeg med ham i telefonen første gang hvor han lige var kommet!).
Det er også rigtigt at han havde glemt sin egen slæbeline og brugte lidt tid på at lede efter en anden. Jeg talte med ham igen kl. 9.48 hvor jeg fortalte hvor der lå en ekstra vest med slæbeline inde i huset. Samtidig kom du og tilbød han kunne låne din og derfor blev der ikke gjort mere ved det (den del overhørte jeg i telefonen).
I havde alle 3 spurgt efter en gennemgang af program og Jakob havde hver gang sagt at han ville give den til jer samlet. hvilket han gjorde sammen med gennemgang af kajakker og øvrigt udstyr.
I regnen blev introduktionen og gennemgang af kajaktyper og påklædning skåret noget ned i tid.
Det er naturligvis ærgerligt hvis det blev oplevet som mangelfuldt, og det har Jakob da også taget til sig som noget han vil lægge mere vægt på fremover, trods vejret og utålmodige deltagere. Hans disposition var at han ville komme i gang og så tage det der kunne vente til senere når det kunne passe ind.

Det fremgår klart at der er mad fra frokost til frokost, så der er ikke morgenmad, te, kaffe eller anden servering lørdag morgen ved ankomst. Det fremgår endvidere tydeligt af såvel hjemmeside som deltagerinfo at man er velkommen fra fredag aften og der er adgang til køkken, grill mm så man selv kan lave medbragt mad, te og kaffe. Det er derfor ikke noget vi har planer om at bruge kursustiden på. Tidligere har vi tilbudt morgenmad fra kl. 8.00 til dem der kom fredag aften, men da det meget forskelligt hvor mange der kommer fredag og for at kunne holde prisen så lav som vi gør, har vi valgt dette fra, hvilket ikke tidligere har medført kritik.

Vedr. hvilket kursus der er det rigtige, så er erfaring fra havkajak kun sjældent noget der giver nogen væsentlig fordel.
For langt de fleste har det ingen væsentlig betydning og faktisk ganske ofte kan det give en udfordring med forkerte vaner fra havkajak der skal ændres. Vi ser ofte at deltagere der kommer fra andre sportsgrene og særligt dem der dyrker flere forskellige ting inden for "beslægtede" sportsgrene som klatring, mountainbike, skiløb, surf mm hurtigt bliver bedre end selv folk med stor havkajak erfaring.
Det vil derfor være helt galt at deltage på et Begynder 2 hold når der ikke er nogen forudkundskaber til fospadling hvor et grundlæggende kendskab til whitewater er en forudsætning.
Naturligvis kan man være uheldig at enkelte deltagere "trækker niveauet ned". Dette vil dog normalt kun kunne give en lidt langsommere start, da det er enkelt at differentiere niveauet så snart man kommer i fossen. Særligt hvis man selv syntes det er sjovt og derfor ikke kan lade være med at prøve de nye ting af i strømmen. Forløbet er naturligvis også bygget op så der bliver en gradvis øgning af sværhedsgraden i såvel øvelser som det vand der padles. Således ville der søndag, som Jakob også gennemgik specifikt med dig være mulighed for at prøve sværere vand og hvis mod og færdighederne var der.

At du deltager på et lille hold vil normalt bare være et aktiv men vi kan ikke holde vores priser på det for branchen meget lave niveau vi gør med så små hold hver gang. Holdet var lille pga. en gruppe der havde booket os, men som ganske sent blev flyttet.
Desværre er der så vidt jeg har forstået særligt den ene af de to øvrige havde meget svært ved at sidde i kajakken og forstå teknikker omkring tilt mm. ligesom han ikke havde forstået signalerne og vigtigheden af at følge de anvisninger der blev givet. Det betød at Jakob måtte bruge noget mere tid på at prøve at få ham med end på jer andre. den risiko vil der desværre altid være når man er på et kursus med andre mennesker.

For at vende din oplevelse af FarOut og whitewater kajak vil jeg gerne tilbyde dig at kunne deltage på vores næste Begynderhold d. 6.-7. oktober uden beregning. Her vil det være mig der er instruktør."

De svarer hverken på bestillinger, mails eller deres telefon...

Farout må sige at have en sjov taktik. Deres hjemmeside bugner af spændende tilbud, er overskuelig og priserne forekommer mig fair nok. Men derfra begynder det mildest talt at knibe. Jeg har flere gange (prøvet at) bestille et kursus, hvorefter jeg pronto får en automatisk genereret email, hvor de bekræfter min bestilling (men dog gør opmærksom på, at dette ikke er en bestilling, før en sådan 'Nu kører det' mail kommer). En sådan mail kommer dog.....ja, aldrig.
Og jeg har skrevet til deres info-mail. Intet svar. Jeg har ringet til dem flere gange. Ingen tager røret.
Om det skyldes, at de har en seriøs lang ferielukning, ikke kan lide kunder (eller mig?), det 'bare er deres stil' eller er blevet generte....tjah, det skal jeg ikke gøre mig klog på.

Men konklusionen må være, at hvis man - i dette tilfælde migselv - gerne vil prøve nogle af de mange oplevelser, som Farout påstår at udbyde, at søge dem andetsteds. For Farout er nemlig total far out.....

14. juli 2012

Besvarelse fra FarOut aps

Teddys udlægning stemmer desværre ikke overens med hvad vi kan se der har været af e-mail koorespondance til Teddy.
Han tilmeldte sig et mtb hold via en rabataftale vi havde indgået med GroupOn, hvor man kunne deltage på et introduktionshold til ½ pris.

Teddy tilmeldte sig et hold d. 4. juli kl. 15.58 til et kursus dagen efter d. 5. juli.
Vi ringede og bekræftede dette til Teddy om formiddagen før kurset d. 5. juli.
Teddy møder ikke op til det tilmeldte kursus og vi har ikke hørt noget fra Teddy hverken på telefon eller per e-mail.
Hvorfor Teddy vælger at kontakte Trustpilot frem for os, er uvist.
Det er naturligvis drøn ærgerligt ikke at komme eller gå forkert til et kursus man har tilmeldt sig, og forhåbentlig set frem til. Vi havde i øvrigt en fin tur fra Holte station med 15 glade deltagere. Typisk er vi på mødestedet og gennemgår cykler og lidt teknik ca ½ time inden vi er klar til at cykle i skoven. Der er således god plads til at komme lidt for sent og stadig nå at være med. Havde Teddy kontaktet os direkte og ikke først via Trustpilot 10 efter kurset, ville vi normalt kunne finde en løsning, så han kunne komme ud og prøve et senere tidspunkt. Dette vil vi trods denne noget besynderlige vej, stadig kunne tilbyde, men det kræver naturligvis at Teddy henvender sig til os.

Hold dig langt væk fra dette firma!

Jeg købte et whitewater kajak kursus gennem farout.dk i starten af maj måned. Efter betaling får jeg at vide, at videre info om turen vil blive sendt på mail. Denne mail modtager jeg aldrig på trods af utallige opringninger til farout.dk. Da man selv skal stå for transporten derned, har jeg bestilt interrail biletter derned, efter at farout.dk har bekræftet pr mail at jeg er kommet på holdet (dog stadig uden at de har sendt yderligere materiale).

Ca tre uger inden kursets start modtager jeg en mail om, at kurset måske bliver aflyst eller rykket til en anden uge, på grund af for få tilmeldte. Jeg kan hverken flytte min afrejse eller aflyse turen derned pga. de købte togbilletter. Efter mange forsøg på at få fat i farout.dk, uden held, får jeg endelig fat på chefen for netbutikken. Han fortæller at kurset er flyttet til ugen efter. Da jeg endnu en gang fortæller ham, at det ikke er muligt at få togbilletter retur eller flytte rejsen, svarer han, at det da ikke er hans problem. Da jeg efterfølgende fortæller ham, at jeg bliver nødt til at gå videre med sagen på grund af de tabte penge, bliver jeg svinet voldsomt verbalt til af chefen.

Nu står jeg til sidst med en aflyst rejse og nogle togbilletter, hvor jeg ikke kan få beløbet fuldt refunderet. Heldigvis bestilte jeg ikke flybilletter i stedet, da jeg i så fald ville have tabt 2-3000 kroner...

Så hold jer lang, langt væk fra dette firma! De fører ikke "pakkerejser", og kan derfor snige sig udenom de mange regler for disse.

OBS! --- OPDATERING --- OBS!

Efter 2 forsøg på at bortforklare min anmeldelse, vil jeg nu for sidste gang slå fakta fast, i en let overskuelig punktopstilling. Ellers bliver det her simpelthen for lang en diskussion til, at andre forbrugere orker at læse det (hvilket er ganske forståeligt!).

1. Farout har allerede forsøgt at få min anmeldelse fjernet her på Tustpilot (for et helt år siden), men efter at have vist Trustpilot min e-mail korrespondance med farout, fik jeg medhold i min anmeldelse. Farouts forklaring i deres kommentar er ganske enkelt usand, jævnfør tidligere medhold fra Trustpilot. Hvorfor farout nu forsøger at bortforklare sig, er mig en gåde.

2. Min deltidsansættelse har intet at gøre med min anmeldelse, da dette er et fritidsjob som supplement til mit studie. Jeg har derfor ingen interesse i at agere konkurrent i forhold til deres kurser, kurser der i øvrigt slet ikke udbydes af mit fritidsarbejde (såsom det udlandskursus vi bestilte). Trustpilot er også udmærket godt klar over dette fritidsjob, og har givet mig medhold i, at det ingen betydning har. Ved at finde mig på facebook, fandt farout frem til mit fritidsjob, hvilket jeg personligt synes giver stof til eftertanke… Heldigvis var min profil nok lukket til, at de ikke kunne snage mere i mine private oplysninger.

3. Jeg har skrevet anmeldelsen sammen med min kæreste, da kun jeg havde en Trustpilot profil dengang. Derfor kommer historien om tilsvining fra min kæreste, samt fra min egen oplevelse af situationen, idet jeg sad lige ved siden af. I kan for øvrigt se min kærestes kommentarer til farout i kommentar-feltet til vores anmeldelse.

4. Hele problemet med transport kommer af, at farout valgte at aflyse vores rejse (som I kan læse i anmeldelsen), og at vi derfor pludselig stod med togbilletter til ingen verdens nytte. Farout er ikke en del af pakkerejse-lovgivningen, og kan derfor frasige sig ansvaret. Det var også derfor forbrugerrådet ikke kunne hjælpe os. Forbrugerrådet anbefalede os til gengæld at gå herind på trustpilot, så vi kunne advare andre.

Alt i alt forsøger farout nu et helt år efter min anmeldelse (og deres forsøg på at få denne fjernet) at bortforklare sig endnu en gang. Min kæreste og jeg har siden vores dårlige oplevelse snakket med andre af farouts tidligere kunder, der har haft lignende oplevelser som den Bo Cordes’ anmeldelse har haft. Så jeg vil endnu en gang fraråde alle at købe ture med farout. I ender med at stå med et aflyst kursus og nogle billetter I ikke kan refundere.
Igen kan I for øvrigt se min kærestes egen rettelse af farouts ukorrekte forklaring i kommentar-feltet i vores anmeldelse.

28. juni 2011

Besvarelse fra FarOut aps

Charlotte var på tidspunktet for anmeldelsen ansat hos en af vores konkurrenter for kajakkurser. Dette er blevet oplyst til Trustpilot!
Charlotte har aldrig talt med os, da det var hendes kæreste der stod for tilmeldingen og for alt den kommunikation der var.

Det er korrekt at vi i 2011 måtte aflyse et kajak kursus i Frankrig.
Dette skete dog under en uge efter at Charlottes kæreste havde betalt det sidste af beløbet til kurset, hvorefter vi naturligvis betalte hele indbetalingen retur til ham som ønsket, da de ikke kunne deltage på nogle af vores efterfølgende ugehold i stedet.

Såfremt der ikke blev svaret på telefonen, fx ved opkald i aftentimerne, er der svaret senest dagen efter på samtlige e-mail og tlf. beskeder fra Charlottes kæreste. Charlotte har så vidt vi ved aldrig forsøgt at kontakte os (ingen e-mails eller tlf. beskeder).

Der var bestemt ikke nogen sure miner, eller anden "tilsvining" fra vores side af Charlottes kæreste. Charlottes kæreste var derimod meget oprevet over at vi ikke ønskede at dække hans togbiletter som han havde købt andet sted.
Det fremgår meget klart af vores salgs materialer at vi for vores kurser og ture i Frankrig kun udbyder selve kurset/undervisningen. Transport, overnatning eller forplejning er ikke inkl.
Det er korrekt at vi i 2011 måtte aflyse et kajak kursus i Frankrig.
Bemærkning til Charlottes opdatering.
Uden at indgå i den tone Charlotte kommenterer vores svar på hendes historier på, må vi blot konstatere at det naturligvis kan være ærgerligt at erkende at de "fakta" man har oplyst i den oprindelige anmeldelsen ikke er korrekte.
FarOut har ikke noget at skulle bortforklare i denne sag. Charlotte var(er måske stadig?) ansat hos en af vores væsentligste konkurrenter inden for kajakkurser. At Trustpilot acceptere anmeldelser fra ansatte hos konkurrenter må stå for deres regning - men må give stof til eftertanke!
Som nævnt blev de gjort opmærksom på at kurset desværre blev aflyst under en uge efter deres sidste indbetaling, hvorefter de fik hele deres indbetaling refunderet.
Naturligvis har vi ikke "tilsvinet" Charlottes kæreste i telefonen - hvorfor skulle vi dog det? Men Charlotte har muligvis overhørt hans del af samtalen og hørt en meget oprevet kæreste der bla. ville gå til forbrugerrådet med sin klage over at vi ikke ville dække deres transport som IKKE var købt hos os (vi sælger IKKE transport). Dette var han naturligvis i sin gode ret til at gøre, men formentlig er han klar over at der ikke er noget at hente, siden han ikke forsatte den vej. Så hellere pynte en del på historien på trustpilot.
Hos FarOut tager vi bestemt vores kunder seriøst. Med over 1500 deltagere hvert år vil der desværre være enkelte gange hvor der sker uforudsete ting. Det er heldigvis så få "sager" at vi kan tage os grundigt af dem og finde en løsning, næsten altid til alles tilfredshed.