Minimum 147EUR kwijt/uur zonder garantie op herstelling!
Na een online aanvraag te hebben ingediend tijdens het weekend voor urgente reparatie van een lekkende wasmachine in het Gentse, kreeg ik woensdag telefoon om een datum af te spreken voor daags nadien. (weinig tijd om dit te regelen, maar was dringend dus we passen ons aan). De hersteller kwam aan huis en is minder dan 1h binnen geweest, ik heb hier 147EUR voor betaald. De kosten van herstelling gingen (vermoedelijk) oplopen tot ongeveer 200 à 300EUR, werkuren nog niet mee gerekend bovenop de eerste 147EUR. De 147EUR kon eventueel afgetrokken worden bij aankoop van een nieuwe machine, doch deze moest meer dan 600EUR in aankoopprijs kosten. Ik ben alleenstaande moeder, ik koos voor herstelling i.p.v. nieuwe machine o.m.w.v de prijs, 600EUR is voor mij zeer veel geld, 147EUR ook. Ik wou via hen een nieuwe wasmachine aankopen, doch de 'lagere prijsklasse' à la BEKO was uitverkocht. Ik heb uiteindelijk bij Coolblue een nieuwe machine van 270EUR gekocht, en nog geen 24h later is mijn nieuwe toestel reeds aangesloten in huis en het oude meegenomen. NIET dankzij dr. Elektro.
Mijn advies: indien je niet al te kapitaalkrachtig bent, kies niet voor herstelling bij Dokter Elektro, want de eerste kost zonder effectief te hebben hersteld is zéér hoog en geen garantie dat het überhaupt kan gemaakt worden. Bovendien bieden ze geen betaalbare service op oplossingen indien een toestel tegen lagere prijsklasse dient vervangen te worden.
Dit was trouwens niet de eerste keer: voor een kapotte vaatwas heb ik ook 147EUR voor niets betaald, ik heb uiteindelijk zelf a.d.h.v. een wisselstuk van 10EUR die vaatwas hersteld, terwijl de hersteldienst het niet als mogelijk zag. (ik heb nochtans geen technische achtergrond)
Jammer dat er niet mee gedacht wordt in functie van de klant! Op één uur 147EUR verdienen, zonder enige herstelling... dat vind ik ongelofelijk veel.
12. marts 2021
Uopfordret anmeldelse