Dmi Vejret

Troede ikke at DMI kunne synkede lavere men det kan de . Vejrudsigten søndag 10.08.25 landsdækkende . Vinden går i syd og trækker varme fra kontinentet op til Danmark med hedebølge og temp op mellem 2... Se mere

Den mest amatøragtige vejr station, HVORFOR skal de absolut lave prognoser 5-7-10 dage frem, når vejret jo ændrer sig og når vi så kommer til selve dagen er det noget helt andet end først meldt ud .... Se mere

Vel er det svært, at forudsige lokalt sommervejr, hvor bygerne kan ramme lidt tilfældigt. Men 100-års hændelsen med op til 100 mm regn forleden var da skudt helt forbi. DMI er blevet sensationslyste... Se mere

Bruger ikke dmi appen længere. Men tjekkere lige for sjov udsigten her i Karrebæksminde lørdag eftermiddag, for at se, om DMI appen stadig skyder helt forkert. DMI appen har hele eftermiddagen vist en... Se mere

1. Søgemaskine
  2. Softwarevirksomhed

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Vejret både nationalt og lokalt (DMI), hos os får du oversigt over de bedste vejrsites i verden. Lige fra DMI i danmark til de andre landes vejr informationscentre.

ØV - Den nye DMI SUX

ØV. Det var dog den mest elendige nedgradering af dmi nogen sinde.
Hvor er metar og taf..?? Hvor er regionsvejret..Hvor er noget som helst...pop og blader og et ubrugelig vejrkort.
Jeg kommer ikke til at bruge DMI mere.
Var ellers superbruger, og brugte DMI hver eneste dag ;O(
Findes der et link til dmi classisk.
En hjemmeside skal give overblik og informationer..ikke indsmøres i alt det pop og plader.

KRÆV DMI CLASSIC BEVARET!

4. februar 2019

DMI´s nye hjemmeside er en katastrofe

DMI´s nye hjemmeside er en katastrofe. Kold, kedelig, upersonlig og uoverskuelig. Er det virkelig en offentlig hjemmeside? Hvad sker der for alle reklamerne?. Det er jo som om man er inde på jobcentrets hjemmeside? Virkelig kikset og forfærdelig at se på. Jeg elskede det gamle design da man hurtigt kunne se vind & vejr. Det nye design har totalt ødelagt DMI. Før kunne jeg godt finde på at klikke rundt og udforske vejret og diverse artikler og fotos. Nu vil jeg bare hurtigst muligt væk fra siden. Den er total upersonlig og kold at kigge på. Specielt på en pc. Det bogmærke kan jeg ligesågodt slette og skifte ud med yr.no.

4. februar 2019

Upålidelige vejrmeldinger

Jeg vil bare sige at hvis DMI var et privat firma, der skulle leve af kunder, var DMI færdig efter 4 uger.
App'en kender jeg intet til - bruger kun hjemmesiden.

M.h.t. reklamer vil jeg foreslå at downloade (den gratis) AD Blocker Ultimate. Den virker fint. Eller en anden AB-blocker.
Er det ikke lidt underligt at en statslig institution har reklamer på hjemmesiden ?

Kender DMI fra år-lange ophold på følgende stationer i Grønland:
STATION NORD
Aputiteq
Danmarkshavn

- det er gået tilbage for DMI......

Tilføjelse:

Vi fik fortalt at vejret "opstår ved tilfældigheder": En mark bliver afkølet, en sø bliver opvarmet, en skov o.s.v.
Dette medføre ustabilitet i lagene ovenover. Som så spreder sig og
ændre andre ting.
Derfor et det meget vanskeligt at gi' en pålidelig vejrmelding (især hvis den skal gælde for de næste dage).

Vi blev fortalt at hvis man -som ikke-fagmand - skal udtale sig om vejret imorgen skal man sige at "det bliver som idag.....
P.S. Havde i mine år i Grønland ikke noget med vejrmeldinger at gøre. Men lærte jo alligevel en del ting.

13. januar 2019

Det er dog den ringeste af alle app's

Det er dog en af de ringeste app's jeg nogen sinde har set - uvedkommende information, elendigt overblik og ekstrem primitiv grafik. Og for at gøre ondt værre, varsler DMI at hjemmesiden snart bliver ligeså ringe. Gad vide hvor mange af vores skattekroner de spilder på det bras?
De har vist glemt usability analysen … eller bare at se på, hvad de selv har brug for som privatpersoner. Fx, hvordan bliver vejret, når jeg skal cykle hjem fra arbejde, får jeg kraftig modvind? Er der brug for regntøjet? - eller hvornår er det smartest vejrmæssigt at gå en lang tur med hunden, skal jeg vente til i eftermiddag? Bliver det til sommerhuset eller camping i den kommende weekend?
Den nye app (og snart hjemmesiden) har kedelige intetsigende symboler for hvordan vejret er lige nu - men det kan jeg da se ved at kigge ud af vinduet, det kan være DMI skulle prøve det ;-)
Det der primært er brug for, er et lille overskueligt diagram (kurver/sandsynlighedsområder) der i detaljer viser vejret (temperatur, nedbør, vind) det næste døgn og tilsvarende lidt mindre detaljeret viser det samme de kommende 7 - 10 dage. Og så nem adgang til vejr-radar og prognosekort.
Kære DMI, kom ind i kampen. Jeres nye app er et kæmpe tilbageskridt, en decideret om'er .... og jeres nye hjemmeside bliver forhåbentligt aldrig sat i drift. Hvis I skulle gøre noget, så tag den lille oversigt i allerede har og som kommer når man trykker på sin by på oversigtskortet på hjemmesiden) og ryk den frem på forsiden af app'en og lav så en nem adgang til vejrradar og vejrkortene. Og så resten i menuen.
PS: Og kunne vi så ikke blive fri for alle de underlødige reklamer, det klæder ikke en offentlig virksomhed at understøtte alle de grimmeste cookie teknologier og plastre det hele til med reklamer for at tjene ekstra. Jeg betaler hellere 2 kroner mere om året i skat end at se på jeres reklamer (2 kroner x 5 mill. skatteydere = 10 mill kroner ;-)

8. januar 2019

Frygte dårlig app.

Den nye app er da en voldsom forringelse. Blå skærm og hvid tekst, så bliver det heller ikke mere kedeligt. Samtidig er den helt uoverskuelig og det tager lang tid at få overblik.
Savner den gamle app.

2. december 2018

DMI app

Den nye app (1. november 2018) er inkompatibel med familiens 2 android telefoner og 1 tablet.
Når vi forsøger at starte den gamle DMI app, anmodes vi om at downloade den nye - som altså ikke virker.
Temmelig frustrerende når vi plejer at checke vejr flere gange dagligt.

6. november 2018

Den nye app til android er utrolig…

Den nye app til android er utrolig dårlig - om igen DMI. Jeg ved godt at det er en beta - men alt hvad jeg skal bruge mangler. Jeg har brug for at kunne vælge hvilken region af danmark jeg vil se - det junk i viser nu kan jeg få på YR

5. november 2018

App'en er endnu ringere end hjemmesiden

Hjemmesiden: Alt for tit hænger den, låser, går i stå.
Mobil-appen gider slet ikke gå i gang, viser bare en farvet skærm med 3 store prikker. Og det er vel at mærke ikke i mangel på af- og geninstallationer.
Det er muligt de har nogenlunde styr på prognoser osv., men hjemmeside og app er så ringe det gør ondt. Ikke mærkeligt at alle mulige andre vejrtjenester er de mest anvendte på de danske telefoner, og at mange tyr til den norske yr på pc. Der findes også en app som kombinerer oplysninger fra de to, og den starter upåklageligt.

19. august 2018

Find terningerne frem igen..

Puha, ligesom den på national TV, har også app'en vist sig at være så misvisende. Jeg tror de skal finde terningerne frem igen, der vil statistisk set ramme plet engang imellem og ikke som nu, 'altid' forkert. Jeg ved ikke om noget af grunden er, at Danmarks vejrudsigt begrænser sig til at fokusere på Sjælland og de andre øer. Nordjylland synes fjernet fra kortet, rent vejrmæssigt..

2. april 2018

Hurra for at der findes andre vejr apps

Mig: Hvad kan jeg forvente af vejret?
DMI App: blank skærm (ja hvis vi ser bort fra den fine kant der omkranser.. ingentingen!)

Sker så tit. Jeg sletter ofte og installerer igen, men den fryser stadig. (Bor i Kbh forresten). Simpelthen for.. ja!! Een stjerne er at overdrive! Jeg lyder sur, det er jeg ikke - for heldigvis er der andre og bedre apps at benytte!

14. marts 2018

Det er SÅ spild af penge!!!

Det er SÅ spild af penge!!!

De ser bort fra al kritik.
Ved aldrig hvad tid om morgenen de udsender melding.
Har en teori om at de sover for længe, hyppigt med alt betalt.
Nedlæg dmi, de er LANGT under lavmål.

6. marts 2018

Amatør meteorologer

Hvad skal vi dog bruge jeres femdøgnsprognoser til? I ændrer jo rigtig RIGTIG mange gange undervejs...tænk at blive aflønnet for at stå og fortælle et eller andet tilfældigt på tv. Spild af danskernes penge !

4. november 2017

Ingen forstand på vejret OVERHOVEDET!

Lovede op til 8 grader celsius og temperaturen har ikke været i nærheden af det tal overhovedet.
Lovede skyet vejr med nogen sol, det sner og ingen sol.
Kort sagt, lad være med at bruge DMI.
YR.NO er et meget bedre site og rammer rigtigt 8 ud af 10 gange. Mindes ikke jeg nogensinde har oplevet en korrekt vejrudsigt fra DMI.

11. januar 2017

Utroligt

Jeg forstår ikke at DMI kan slippe afsted med at have så elendig en hjemmeside og App. De skovler reklamekroner ind dagligt, og ingen forbedringer er set i adskillige år. De følger ganske enkelt ikke med tiden. Det er en service til borgere såvel som turister der er langt under hvad de kan være bekendt. Jeg ville skamme mig hvis jeg havde ansvaret. Men der er alternativer, og det kan man da kun anbefale sine venner. Yr.no og du får et brugervenligt site, med gode vejrmeldinger og så bliver du oven i købet fri for reklamer der konstant forstyrer dit syn når du prøver på at koncentrerer dig om det du er kommet for.

20. januar 2015

Den ubetinget ringeste App der udbydes af ellers seriøse udbydere.

Har ikke mange apps på min telefon. Kun de nødvendige. DMI's "DMI Vejr" er en af dem, men ubetinget den som giver anledning til flest frustrationer.
Hvordan det stemmer overens med DMI's ellers udmærkede service og normalt korrekt om end tungt fungerende hjemmeside, at DMI's App "DMI Vejr" til Android fungerer så dårligt, forstår jeg ikke.
Det er jo tydeligt på anmeldelserne om App'en på Google-Store, at der er massive problemer med at få den til at virke på ganske mange forskellige enheder.

Egne oplevelser:
-App fryser under opstart med blå skærm med 3 lyse prikker.
-App Fryser med ren blå skærm.
-Ved tryk på byvejr (lokalt) kommer vejret for lokaliteten ikke frem, medmindre man rører ved søgefeltet. Så kommer den.
-Ved tryk på (aktiveret!) varselsskilt får man hvid skærm.
-Ved tryk på vejrradar får man ofte hvid skærm, ofte frysning af skærm ved 1. eller 2. frame i animationen. Af og til kører animationen ca 3/4 færdig eller helt færdig men fryser ved gentagelsen. Nogle gange kan animationen hjælpes på vej ved gentagne gange at skifte mellem "home" og vejrradar.
-Ved opstart af app viser det sig, at det stadig er vejrradar-sekvensen fra sidste åbning af app'en (ofte dagen før) som stadig sidder i app'en og fryser. Kun ved at gå til programadministration for her at standse app'en og slette cachen, kan man komme om ved dette problem

Problemerne med vejrradaren er klart de mest irriterende. Fordi det er den og byvejr man oftest benytter, men især fordi jeg véd at det kán virke.
Tidligere (for ca. 2 år siden) benyttede jeg uden problemer en vejr-app fra Silverbullit, som kørte med DMI vejrdata og vejrradar. Aldrig problemer...! Og dét var på 2-3 år gammel android-version. Denne app er imidlertid ikke tilgængelig mere.

Min tlf. HTC One X+ Andriod 4.2.2

8. juni 2014

Dårlig kommunikationsstrategi: For mange kokke om maden?

Hjemmesiden og især appen(til Ipad) er ualimindelig besynderlig struktureret. Det virker som om, der var alt for mange kokke om maden. Folkene bag har ikke sat sig ind i brugerens sted, og ikke gjort sig klar hvem målgruppen er.
Artiklerne på hjemmesiden er fine, de forskellige dele er generelt gode, MEN strukturen er elendig. Dertil kommer betegnelser. Fx skal sejlerne ind under "Havprognoser" for at finde ud af, om det er en god ide at sejle ud. "Havprognoser" er ikke et ord som bruges af almindelige mennesker. Det er vel også derfor at brugerne oplever den norske udgave (YR) både bedre og i øvrigt langt mere troværdig.
Jeg ved godt at det er samme beretningsmodeller det bygger på. Jeg ved også at metoden med at dele områder ind i kvadrater er udgangspunktet for beregningerne. Uanset om der er tale om hav, eller "landjord" eller især blandinger. Derfor vil vejrudsigterne jo også opleves som "unøjagtige" af mange der bor langs kysterne. Eller endnu værre: for sejlerne. Så det er ikke den manglende nøjagtighed af vejrudsigterne når det især gælder vind jeg her anmelder, selv om jeg ikke skal skjule, at private udbydere der bruger en anden beregningsmodel af os sejlere opleves som langt mere nøjagtige. Jeg må jo erkende at jeg ikke er metereolog.
Til gengæld er jo kommunikationsmand.
Så både som professionel og som almindelig bruger af DMI vil jeg give hjemmesiden dumpekarakter. Jeg vil gerne stå til rådighed hvis DMI skulle have spørgsmål, så vil jeg gerne uddybe anmeldelsen her med et mere fagligt udgangspunkt (dvs undersøgelser, adfærdsanalyser og kommunikationsteori).
Men ellers vil jeg anbefale fokusgrupper, som man fx gør på DR.
Mvh
Jan Simmen, ansv. chefredaktør

8. februar 2014

Har stadig ikke vænnet mig til det nye ELENDIGE layout :(

Lige siden DMI.dk ændrede layout og bagvedliggende system på deres hjemmeside bliver jeg irreteret hvergang jeg besøger siden.

1. "Landing page" giver blot et kort over Danmark med lidt info om vejret nu. Når jeg går efter en vejrudsigt så er det "udsigt" til hvordan vejret bliver de næste dage, ikke hvordan det er nu, Det kan jeg jo se ud af vinduet !!!!
2. Regional siden tager nu 2 klik for at nu frem!! Før brugte man cookies for at lande i den relevante region, men AK og VE, ikke mere, dvs. igen ned af bakke.
3. Stadig på regional vejrudsigt. Med stor banner og tekst så står den relevante grafik for langt nede på siden!!!
4. Når man er på regional siden og gerne vil til byvejre og taster et postnummer eller bynavn ind så finder den ikke nogen byer!!!

...og jeg kunne blive ved med irritationsmomenter.

Og hvorvor dette lange indlæg? Fordi jeg plejede at elske dmi.dk, men nu HADER jeg det.

One word: CRAP

Alex