Skuffende oplevelse med buskørsel til Harzen
Vi var en gruppe på 15 personer, som rejste til Harzen i Tyskland på vandreferie. Vi havde bestilt en bus med chauffør inklusive kørsel fra og til Danmark samt daglig kørsel fra d. 14. maj til og med d. 18. maj med op til 9 timers kørsel pr. dag.
Selve vores vandretur og planlægning af aktiviteter gik rigtig godt, men oplevelsen med busfirmaet var desværre præget af dårlig planlægning, mangelfuld information og stor usikkerhed under transportdelen af rejsen.
Firmaet havde indkvarteret chaufføren ca. 30 minutter fra vores hotel, selvom der fandtes mange hoteller tættere på os. Allerede på dag 2 fik vi pludselig besked om, at chaufføren muligvis ikke kunne køre os tilbage til hotellet hver aften – og måske heller ikke hele vejen tilbage til Danmark.
Ifølge aftalen, som vi havde modtaget på mail, måtte chaufføren ikke have mere end 9 timers kørsel dagligt. Vi kendte dog ikke reglerne om, at chaufførens ventetid under vores vandreture også blev registreret som arbejdstid/køretid. Planen var ellers, at chaufføren skulle køre os kl. 8:30 om morgenen til dagens startpunkt og hente os igen kl. 20:00 for at bringe os tilbage til hotellet.
På grund af busfirmaets mangelfulde planlægning blev vi presset til selv at finde og betale et nyt hotel til chaufføren tættere på vores opholdssted. Det skabte unødvendig stress, og vi brugte flere timer af vores ferie på at finde løsninger.
Under hele turen fik vi løbende nye regler og blev flere gange truet med, at chaufføren kunne nægte at køre os. Vi fik blandt andet besked på, at vi “bare kunne tage taxaer”, hvis tidsplanen ikke kunne hænge sammen.
Derudover opdagede vi tilfældigt, at der ifølge vores booking skulle være et køleskab i bussen med vand og øl inkluderet i prisen. Dette blev vi aldrig informeret om, og vi fik derfor ikke glæde af det.
Samlet set har oplevelsen med busfirmaet været meget skuffende. Vi forventede professionel planlægning og klar kommunikation omkring transporten, men oplevede i stedet usikkerhed, stress og ekstra udgifter på en ferie, som ellers var planlagt rigtig godt fra vores side.