2,6

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Annuleren verdienmodel bij dit bedrijf

Jammer dat we vanwege orkanen eind 2024 niet naar ons resort in Anilao Filipijnen konden reizen (bootje kon meerdere dagen niet naar ons resort varen). Vrijdag had Dive and Travel ons ook niet gebeld, maar het resort mailde ons. Maandag Sander gevraagd of reizen naar ander gebied mogelijk was in de Filipijnen (nog zo'n 8 locaties op website Dive and Travel beschikbaar). Sander gaf aan dat naar ander gebied gaan niet mogelijk was. We hebben omboeking naar Januari gevraagd. We hebben een bedrag bij betaald. Sander heeft ons geholpen om te kijken naar goedkoopste vluchten en omboeken. Reis omgeboekt naar 20 januari 2025. Maar 8 januari nog geen reispapieren (eerst zelf daar om gevraagd), de vorige keer waren de reis papieren er veel eerder. Opeens plotseling mijn reismaatje 13 januari ernstig ziek. Sander gebeld wat de annuleringsvoorwaarden zijn ( 5 werkdagen voor vertrek is 90% van de reissom betalen gaf Sander aan). Maar 5 werkdagen voor vertrek staat niet in de Dive and Travel voorwaarden, het advies van Sander klopte niet. We zaten nog 7 reisdagen voor vertrek (dat is 75% betalen). In plaats van 90% van de reissom wat op de annuleringsnota staat. Dit is voor Dive and travel een verdienmodel van zo'n 1200 euro. Ernstig in deze situatie van ernstige ziekte en overlijden. (gevraagd om p.p anders 7.5% te compenseren, maar helaas geen coulance van Sander hierin). LET OP: ook is Dive and Travel niet bij ANVR aangesloten.

20. januar 2025
Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Prima georganiseerd & ter zake kundig!

Prima georganiseerd, werd goed meegedacht en keurig verzorgd. Alles wat besproken is en wat vooraf getoond is kwam overeen met onze bestemming en de faciliteiten daar. Zelfs een onverwachte transfer werd door de eigenaar vanuit Nederland geregeld, ondanks een tijdverschil van 8 uur. Aanrader!

20. juni 2023
Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Vaste klant bij Dive & Travel

Boek al sinds 2004 mijn reizen via Dive & Travel, specialist in duikreizen. Afgelopen november een schitterende reis naar Costa Rica, Cocos Eilanden gemaakt. In 2020 geboekt, maar pas in 2022 kunnen maken. De eigenaar, Sander, had er bewust voor gekozen vanwege Corona deze reis zo ver vooruit te schuiven en deze keuze heeft positief uitgepakt. Wat een schitterende reis hebben we gemaakt en alles weer perfect op maat. Zojuist alweer geboekt voor 2024. Alles alweer geregeld en vandaag de verrassende mededeling dat onze reis, waarvoor we al een factuur hadden ontvangen, goedkoper uitpakt. Zeker leuk als je daar niet op rekent. Na 20 jaar bij dit reisbureau boeken en vele hele goede ervaringen verder, ben ik blij weer voor Dive & Travel te hebben gekozen. Je reis wordt verzorgd als een maatpak en aan alle wensen wordt voldaan. Top service.

4. maj 2023

Ervaring met Dive & Travel

Wij zouden deze maand met 4 personen in Egypte gaan duiken. Twee dagen voor we weg gingen kreeg een van onze reisgenoten corona en kon niet mee. Omdat deze duiker niet mee ging, moetsen we 80 euro extra betalen en graag snel omdat we bijna vertrokken. Degene die het georganiseerd had, heeft dat ter goeder trouw gedaan.
Bij het afrekenen van onze extra's bij de duikschool vroeg ik of we die konden verrekenen met de 4e duiker die niet kon komen. De duikschool vertelde dat Dive & Travel een creditnota krijgt voor duikers die niet opkomen dagen.
Naar aanleiding van dat verhaal ben ik naar de receptie van het hotel gelopen en daar gevraagd hoe het zat met de kosten van de kamer en het eten voor onze 4e persoon. Ook daar kreeg ik te horen dat Duik & Travel een credit nota kreeg.
Benieuwd naar hoe dit zat, heb ik Sander van Dive & Travel een mailtje gestuurd om uitleg. Ik kreeg het volgende antwoord:

Bedankt voor je e-mail en vraag voor de annulering van NNN, wij hebben de boeking geannuleerd op basis van de contract voorwaarden die wij hebben voor de vluchten van TUI, welke 100% kosten zijn na ticket uitgifte en volgens onze en de contractvoorwaarden die wij hebben met het Shams Alam resort. Wij hebben geen credit nota ontvangen. Dit loopt ook via de reserveringsafdeling in Cairo en niet via het duikcentrum direct. Wij hebben dus gehandeld naar de voorwaarden die we hebben.

Mijn antwoord was:

Wil je hiermee zeggen dat jullie het geld van het hotel en het duikcentrum niet terug krijgen maar dat het in Cairo blijft hangen? Ik kan me dat moeilijk voorstellen.

Zijn antwoord was:

Bedankt voor je e-mail en opmerking. Ik wil met de mail zeggen dat we de annulering afgehandeld hebben volgens de Dive and Travel voorwaarden en los daarvan staan de contract voorwaarden die wij hebben met Shams Resorts hoofdkantoor in Cairo.

Over het duikcentrum zegt hij niets en hij ontkent ook niet meer dat hij het geld gecrediteerd krijgt.

Ik stuurde nog een mailtje:

Nog een laatste poging om jou ons standpunt te verduidelijken:

Ik begrijp dat je je op je algemene voorwaarden beroept en dat is ook je goed recht. Ik kan me voorstellen dat je na 2 moeilijke jaren het extra geld hard nodig hebt.

Wat mij steekt is dat je AAA niet duidelijk hebt gemaakt dat het annuleren van NNN duurder voor ons werd dan het niet annuleren en je AAA tot een snelle betaling hebt bewogen zodat ze niet de tijd had om even te overleggen. Het is misschien volgens de letter van het contract juist dat 3 personen meer betalen dan 4, maar een goede reisagent had aan de reizigers voorgelegd dat niet annuleren voor hun de betere optie was.

Hij was niet blij met mijn opmerking en gaf de volgende reactie:

Ik wil je aangeven dat ik verdere communicatie over dit onderwerp graag met AAA onderhoud daar AAA de hoofdboeker van deze reis is. Ik ben voor AAA, telefonisch en per mail bereikbaar.

Toen AAA hem belde was zijn verhaal dat hij het geld terug moest betalen aan de annuleringsverzekering. Ik vraag mij af hoe hij weet welke annuleringsverzkering NNN heeft en hoezo deze verzekering de schade niet uit de premie betaalt maar de rekening bij Dive & Travel neerlegt.

Het feit dat hij steeds een ander verhaal vertelt, mij niet meer te woord wil staan, niet het advies geeft om de 4e duiker niet te annuleren om zo voor ons kosten te besparen laat voor mij maar een conclusie over. Ik doe nooit meer zaken met Dive & Travel.

Ik wil mijn ervaring graag met jullie delen zodat jullie dit mee kunnen nemen voordat je bij Dive & Travel boekt. Om wille van de privacy heb ik de namen van mijn medereizers naar NNN en AAA veranderd in de correspondentie.

29. marts 2022
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Zeer slechte ervaring in Thailand…

Zeer slechte ervaring in Thailand (duikschool was bijna failliet). Een reis geannuleerd maar die werd volledig betaald aan D&T door de opdrachtgever van mijn vrouw. Vervolgens bij D&T een van duurste duikreizen van ons leven geboekt. Veel reizen via D&T geboekt totdat we een verzoek deden om een reis “on hold” te zetten ivm ziekte van mijn schoonmoeder. Dat kon volgens de eigenaar Sander niet en er moest worden betaald. Lang verhaal kort: geld is de enige drijfveer van dit bedrijf. Boek liever via divingholidays bijv. Goede ervaringen mee

7. februar 2021

Er dette din virksomhed?

Få en gratis konto

Læs mere om andre typer anmeldelser.

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.