Dansk El-Forbund Anmeldelser 84

2,6

Nu har jeg været i Dansk El Forbund i et stykke tid, og en af de begivenheder der stiller sig mest ud, er nok Boost. En gratis kursus weekend, hvor man har mulighed for at lære nye kompetencer, og... Se mere

Jeg har været i voksenlære nu siden 2021 og i den tid har jeg været til flere arrangementer “ gokart, paintball, boostcamp over en weekend med workshop og nu her den 8-3-24 på light+buliding messe i F... Se mere

Jeg blev snydt af min arbejdsgiver, ringede ind til dem tre forskellige gange fik ingen hjælp. Jeg blev færdiguddannet, fik ingen a-kasse anden måned, fordi deres hjemmeside var nede, da jeg måneden... Se mere

Dansk El-Forbund har altid lærlingens ryg. Fantastisk kursus weekend med fælles focus på lønforhandling. Tak for en super fed Weekend på Boost 23. - og en kæmpe tak til Lasse - håber du får sovet,... Se mere

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Dansk El-Forbund samler alle på det el-tekniske område

2,6

Under middel

Svarer typisk inden for 24 timer

Ville lige høre om mine forhold omkring…

Ville lige høre om mine forhold omkring barsel, evt. hvad regler der er, fik kort svar.. Det kan du Google dig til .. hvad betaler man for ,, 2-3 gange hvor de lidt tøvende siger de ikke kan hjælpe mig alligevel..
Og ja jeg er medlem 😠

25. januar 2021
Dansk El-Forbund-logo

Besvarelse fra Dansk El-Forbund

Vi kender ikke til din konkrete samtale, men det er ærgerligt, at du ikke er tilfreds. Uden at kende samtalen vil vi nævne, at vi altid gerne hjælper medlemmerne med information om overenskomstens vilkår omkring fx barsel. Det kræver dog, at man er medlem og betaler kontingent til Dansk El-Forbund. Vi bruger ressourcer på at forhandle overenskomsterne med arbejdsgiverne og at rådgive medlemmerne om rettighederne. I sidste ende bistår vi også medlemmerne ved eventuelle sager overfor arbejdsgiverne. Det er ikke gratis. Derfor betaler alle medlemmer til det, og så kan man trække på fællesskabet, når det er nødvendigt.

Er fagforeningen til for arbejdsgiveren eller lønmodtageren.

Kan efterhånden godt forstå at der er mange der ikke melder sig ind i en fagforenig, hvis man får brug for deres faglige hjælp skal man henvende sig inden 14 dag,
- det må være en regel der er lavet for at arbejdergiverne kan slippe af sted med næsten alt -, de første to uge efter en opsigelse har man jo travlt med at finde nyt arbejde.

1. september 2020

Har haft DEF i 28 år

Har haft DEF i 28 år, og jeg har kun været tilfreds.
Jeg har gennem tiden brugt min fagforening til både at komme efter en tidligere arbejdsgiver som ikke ville udbetale feriepenge ved opsigelse, for ikke at tale om jobsøgning (fået tips om hvem der mangler folk), og arbejdsskade sag, hvor DEF virkeligt gik all in !!
Jeg har aldrig i S'nderjylland, oplevet problemer med at komme i kontakt med Fagforeningen, ligesom jeg aldrig har oplevet mange af de ting andre kritiserer her på Trustpilot. Jeg er en tilfreds kunde gennem alle 28 år.

Grunden til at der mangler en stjerne, er for det første at prisen for DEF er i overkanten.
Og for det andet, så mangler man muligheden for, at melde sig ud af den politiske binding til Socialdemokratiet (røde partier), så man ikke behøver betale til det cirkus, som ligger et godt stykke fra egen politiske overbevisning.

24. januar 2020

AMATØRER.

AMATØRER.
Dårlig service og ikke megen hjælp at hente når der er brug for dem. Det kan ikke svare sig at være medlem hos dem.
Første gang jeg skulle bruge dem efter 7 års medlemsskab. Var ledig 2 uger i slut november og har stadig ikke modtaget dagpenge pga fejl i deres system. Jeg melder mig ud asap

9. januar 2020

Fagforeningen har virkelig givet mig meget ...

Fagforeningen har virkelig givet mig meget at arbejde med både fagligt og socialt. Møder en venlig stemme i den anden ende af røret når jeg har et spørgsmål, og kan personen ikke svare bliver jeg ringet op på et senere tidspunkt med et svar. Derudover oplever jeg at der er mange tilbud til mig som lærling altså både kurser og faglige rundvisninger men også mere sociale arrangementer som bowling og biografture

18. november 2017

Def får 1 stjerne herfra da jeg ikke …

Def får 1 stjerne herfra da jeg ikke har mulighed for at give mindre.
Jeg har ringet i 10 dage da jeg ikke kunne udfylde mit dagpengekort på deres hjemmeside hvilket ultimativt ender ud i at jeg bliver fejlinformeret gang på gang af flere forskellige medarbejdere og tilsidst ender med ikke at få mine penge til d. 1. hvor jeg står midt i en flytning!

De har ikke styr på hvad hinanden laver, dårlig service når man ringer ind og er meget smarte at høre på igennem forløbet. JEG ER SKREDET!

31. oktober 2017

HOLD JER VÆK!

Har været medlem af DEF i ca. 8 år. Er blevet fejl rådgivet eller mangel på samme. Så nu har jeg fået nok! Har ringet til dem og de kan sagtens forstå jeg ikke vil være medlem hos dem mere og de er fuldt ud enige om at jeg er blevet fejl informeret, hvilket har kostet mig mange tusinde kroner. Jeg vil ikke anbefale nogen at skrive sig ind hos DEF. Da mine erfaringer med dem er, at de ikke har styr på særlig meget!
HOLD JER VÆK!

20. september 2017

Dyr og dårlig

Utrolig dyr, og ingen styr på tingene.

Har kun gennem de 4½ år jeg har været medlem måtte konstant ringe og rette dem i deres fejl. Det er trættende og utroligt irriterende.

Når man for fjerde gang retter dem angående betaling af et uhyrligt højt kontigent, så overvejer man om det virkelig er al besværet værd?

3. maj 2017

Dyrt og ikke særlig godt.

Når man betaler rigtig mange penge så forventer man lidt mere, men det er vist ikke tilfældet ved DEF. Det virker som en utrolig gammeldags fagforening. Man skal sågar møde op personligt med en udmeldelse for at slippe ud.... Uacceptabelt.

Blev bombarderet med et eller andet LO plus betalingskort som jeg ikke kan bruge. Alm. dankort virker fint for mig, udover skal man vist bo i Aarhus for at have mulighed for at bruge deres tilbud. Det er et højt kontingent for at modtage reklamer.

Kom nu ind i kampen så vi kan få en fagforening for elektrikere med et fornuftigt kontingent, og en moderne indstilling.

4. juni 2015

Dyrt kontingent og skandaløs rådgivning/vejledning

Jeg har altid haft den holdning, at man fik bedre rådgivning og generelt mere for pengene ved at være medlem af en så kaldt "rød fagforening" frem for en "gul/tværfaglig fagforening". Derfor meldte jeg mig ind i Dansk El-forbund da jeg blev elektrikerlærling i 2008.

Her i august måned 2014 meldte jeg mig så ud af fagforbundet hos DEF kbh og flyttede min a-kasse til tredje part. Da jeg nu ikke længere har noget udstående med DEF kbh fortæller jeg gerne om min to måneder lange kamp med DEF kbh, som samlet set har kostet mig mange timer i mails og telefon korrespondance, og desuden har kostet mig ekstra penge for hvad jeg vil mene er dårlig rådgivning.

Efter jeg blev færdig udlært som elektriker, valgte jeg at læse videre på en videregående uddannelse til ingeniør. Til trods for jeg egentlig skiftede fag i det sekund jeg startede på ingeniøruddannelsen, valgte jeg at beholde mit medlemskab og a-kasse hos DEF kbh, da jeg på daværende tidspunkt syntes rigtig godt om DEF.
Da jeg i forbindelse med min ingeniøruddannelse i en periode skal i lønnet praktik, meddeler jeg DEF kbh om at mine økonomiske forhold ændres, hvorfor jeg ikke længere kan få fritagelse for kontingent betaling til fagforbundet, men kan dog stadig (pga. min lille årlige indtægt) kan få fritagelse for betaling af kontingent til a-kassen.

Jeg starter mit praktikforløb den 25 august, og ringer til DEF og informerer dem om selv samme den 27 august (lidt sent det medgiver jeg, hvorfor jeg selvfølgelig er indforstået med, at jeg selv skal betale for to dage den 25 og 26). DEF medarbejderen i telefonen siger at det super at jeg informerer dem om det, og at hun vil sende mig en fritagelse blanket til a-kasse betaling.
Jeg modtager denne blanket den 29 august, og får sendt den underskrevet blanket tilbage den 4 september, hvor den bliv registreret i DEF's system den 5 september.
Jeg tænker at alt nu er fint, men modtager så den 12 september en rykkerskrivelse fra DEF med et indbetalingskort for manglende betaling. Jeg ringer derfor dagen efter til DEF få at høre hvad det er for noget.
Først nu bliver jeg gjort opmærksom på, at DEF har et eget regelsæt der siger, at man først kan få fritagelse for a-kasse kontingent betaling fra den dag den skriftlige erklæring om fritagelse er registreret i DEF's system.

Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke får dette af vide i telefon samtalen den 27 september, så det kunne spare mig for ni dages kontingent betaling. Jeg fortæller selvfølgelig at jeg er stærkt utilfreds med dette i telefon samtalen den 13 september, da jeg mener at det er DEF’s pligt (da det jo er det man betaler dem dyrt for) at rådgive/vejlede medlemmer i alle tænkelige situation (og ikke kun i faglige spørgsmål) såfremt det er muligt.

Da det er DEF's eget regelsæt må man som medlem der ringer og spørg til selv samme, forvente at medarbejderne kender til bestemmelserne og videregiver den nødvendige information til det pågældende medlem. Så derfor mener jeg klart at DEF har rådgivet/vejledt mig for dårligt i denne sag.
Medarbejderen hos DEF fortæller mig at hun forstår min utilfredshed, men at hun ikke kan ændre startdatoen for fritagelse til kontingent, men at jeg skal prøve at snakke med a-kasse leder for DEF kbh Jens Christian Ørum.

Så jeg skriver en mail om sags forløbet til Jens.
Jens svar forholder sig overhovedet til indholdet af mailen eller til min situation, men vedhæfter i mailen DEF's regelsæt for "fritagelse for betaling af medlemsbidrag", og siger citat "Jeg deler derfor ikke din opfattelse af, at du ikke har fået tilstrækkelig vejledning". Jeg synes da, at det vil være bedre hvis Jens sendte sådanne en mail, til alle sine medarbejder der har med rådgivning/vejledning af medlemmer at gøre, så situationer som min ikke sker igen, fremfor at sende den til mig. Kunne jeg desuden DEF's regelsæt sådanne uden videre, hvorfor så betale jer dyrt for rådgivning?

DEF vil altså ikke erkende deres fejlbehandling i denne sag, og jeg er nødsaget til modvilligt at indbetale det fulde beløb for hele perioden.
Da jeg på nuværende tidspunkt blot ønsker at lukke sagen og komme ud af DEF så hurtigt som muligt, må jeg selv ringe og bede dem sende indbetalingskortet på den manglende beløb den 23 september.
Dagen efter modtager jeg indbetalingskortet som kun indeholder mit navn, adresse, medlems oplysninger, beløbet for indbetalingskortet og teksten "Venlig hilsen" **** ***** som er navnet på medarbejderen jeg snakkede med om indbetalingskort dagen før. Hvad beløbet på de 660 kr. dækker over står ingen steder, hvorfor jeg igen må ringe og bede om et nyt, og denne gang gerne med oplysninger i stedet for venlige hilsner.

Mine erfaringer er, at DEF er en rigtig god fagforening så længe du ikke kræver noget af dem, men begynder du først at skulle have hjælp/vejledning falder de helt igennem.
Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har ringet til dem og fået en medarbejder i røret der siger, at hun ikke rigtig ved hvordan man gør dit og dat, fordi hun altså ikke er vant til at sidde ved telefonen eller på et bestemt system på computeren. Flere af medarbejderne hos DEF kbh virker ikke til at have de fornødne kompetencer det kræver at besidde sådanne job. DEF taler altid om, efteruddannelse/opkvalificering til fagforeningens elektriker er meget vigtigt og nødvendigt, det samme må da gøre sig gældende, hvis de kontoransatte hos DEF selv ikke kan finde ud af betjene computer systemerne.

Min holdning til forskellen mellem røde og gule fagforeninger er i hvert fald ændret markant.
Så kræv lidt af din fagforening og prøv dem af, førhen ved du ikke om den er dine kontingent penge værd.

26. oktober 2014

De sover i timern og medlemmerne betaler prisen

Har været hos DEF. i rigtig mange år, efter som de er en af de dyreste der findes må man også kunne forvente noget kvalitet, dog må jeg sande det har de ikke.
Den kvalitet som fagforeningen levere er simpelhen så dårlig, de lever på de ikke er en gul fagforening som de selv kalder det, men hvis de ikke opper sig ender det med alle flytter til en bedre og billigere fagforening, og det er de selv skyld i.

11. september 2012
Vis anmeldelser på alle sprog (84 anmeldelser)