City kirken.
En kirke hvor man mærker Guds ånd og kærlighed. Et fællesskab hvor man altid føler sig velkommen – både som ny og som én, der kommer trofast til gudstjeneste
Århus har fået en ny frikirke. Pinsekirken, Apostolsk Kirke og Frikirken ved Runddelen har besluttet sammen at lave en ny relevant frikirke. Vi drømmer om en kirke, der med budskabet fra det første århundrede er relevant i det 21. århundrede.
Min vurdering af Citykirken er den, at selvom de prøver at være rigtige ved at vise kærlighed i lange baner, har de dog ikke grebet essensen af evangeliet, nemlig at Jesus døde for synder, blev begravet, genopstod og lige siden er blevet set af mange på en sådan måde, at de har stadig fokus på Jesus som den person, han er. Forkyndelsen er i det store og hele udvandet og saltløs og adskiller sig meget fra den forkyndelse, de påstår at have, nemlig som i det første århundrede. Røgmaskiner, show og casual, smart attitude - men meget ofte uden at forkynde evangeliet. Hvor er de mange nye troende? Hvor er herligheden? Hvor er forfølgelsen? 'Bliv medlem af Citykirken' var på et tidspunkt emnet - men blev Jesus Kristus malet for øje? Desværre ikke! Der nævnes intet om tidens tegn og Herrens komme, nye forkyndertjenester rejses aldrig op, ja, man har en stærk fornemmelse af at Citykirken kun er en forretning for de aflønnede 'præster'. Denne virksomhed kan meget vel betegnes som en smart-kirke, som forsøger at være med på noderne, men som rent faktisk falder meget igennem i praksis og lære. En af forkynderne prædiker f.eks at h elvede ikke findes! Skynd dig ud derfra! Tiden er gået for evangelie-forretninger. Ineffektive og meget dyre. De suger kraften af Guds folk men producerer ikke frugt - jo, medlemmer måske, men Herren søger ikke medlemmer, men derimod efterfølgere, disciple. Der skal en del omvendelse til hvis denne menighed, med lederne i spidsen, ikke skal falde ind under Guds dom og diciplinering. Guds fred!
Vi tror at vores opgave som kristne og som kirke først og fremmest er at være centrum for Guds kærlighed. Gud elsker betingelsesløst.
Den kærlighed Gud elsker med, vil vi give videre og vi har formuleret fire områder vi tror det er vigtigt at have fokus på:
Gud: Vores åndelighed eller spiritualitet. Universets Gud vil gerne have en relation til os alle og det er den relation der er livsforvandlende og centrum for alt andet vi gør.
Os selv: Vores personlige vækst. Alt levende vokser og hele vores liv bør være en stadig personlig udvikling. Gud har en drøm for hver enkelt menneskes liv og har givet evner, talenter, erfaringer osv. som skal bruges på vejen mod den drøm. og i vores daglige vandring mod at blive mennesker der mere og mere afspejler det ideal Jesus har givet os.
Vores relationer i kirken: Kirken er en unik sammenslutning af mennesker der har mødt Gud og som derfor er blevet en slags familie, med en dimension som andre fællesskaber ikke har. Her findes en livsforvandlende kraft fra Gud som sætter os i stand til at bære hinandens glæder og sorger.
Dig: Hele verden. Det budskab Gud kommunikerede igennem Jesus er verdens bedste budskab og det fortjener at blive delt med alle mennesker. Vi tror at vi som kristne og som kirke skal dele det Gud har gjort for og i os med andre. Og det forsøger vi at gøre både med ord, med kærlighed i praksis og med en tro på Guds overnaturlige indgriben.