Commercieel, vooral gericht op de verkoop van hun eigen merk supplementen.
Ik zag dat dit bedrijf los van (geselecteerde) reviews op hun eigen pagina niet echt eerlijke onafhankelijke reviews heeft. Vandaar dat ik daarvoor deze pagina heb aangemaakt.
Ik had een afspraak bij de overgangsconsulente gemaakt vanwege hormoonklachten.
Ik had zelf al jarenlang veel gedaan en geprobeerd.
Mijn verwachting was advies te kunnen krijgen, in mijn geval over het slikken van hormonen. Welke opties er zouden zijn e.d.
Voor mij is het consult tegengevallen. Deze review plaats ik dan ook zodat mensen weten wat ze ongeveer kunnen verwachten en niet zoals mijzelf daarin teleurgesteld worden.
Het consult.
Aardige, vriendelijke vrouw, ze nam de klachten zeker ook serieus.
Ik slik veel supplementen omdat ik alternatief in behandeling ben. Ze is eerst lang bezig geweest die supplementen allemaal af te gaan en op te schrijven, welk supplement, de hoeveelheid, waarvoor het was. Dat was (zeker achteraf gezien) zinloos en zonde van de tijd.
Toen kwamen er een hoop adviezen wat je zelf kan doen. Adviezen die je zelf ook goed via bijv. Google kan vinden. En ik had al zoveel geprobeerd dat ik hiermee al bekend was.
Er waren een aantal supplementen die ik zou kunnen slikken, waaronder magnesium, maar dat moest ik dan wel via hun aanschaffen. Welke soort magnesium en welke hoeveelheid bleef ze vaag over en herhalen dat ik dit dan via hun zou moeten aanschaffen.
Ik heb uiteindelijk geen advies gekregen over welke hormonen ik kon gaan slikken.
Al met al was het mij wel duidelijk dat dit advies vooral gebaseerd was op de verkoop van hun eigen merk supplementen. Ik vind het advies dan ook niet onafhankelijk.
De adviezen wat te doen bij hormoonklachten en welke supplementen zijn verder prima en niet schadelijk, maar het kwam toch vooral over als iets commercieels.
De supplementen kunnen helpen.
Maar ik was met een ander merk magnesium de helft goedkoper uit dan met het merk van care for women.
Verder heb ik uiteindelijk toch zelf moeten uitzoeken wat voor hormonen ik zou kunnen slikken, tot nu toe met goed resultaat, en heb ik dus weinig aan het consult gehad.
Daarnaast bleek ik onverwacht het consult niet (gedeeltelijk) vergoed te krijgen vanuit mijn aanvullende verzekering. Hoewel de behandelaar valt onder de overgangsconsulente, werdt mijn consult gezet onder PMS. En mijn verzekering vergoed alleen als het consult onder overgang gezet wordt. Let daar dus wel op.
Voor mij was consult het geld dan ook niet waard.
Ik had er meer van verwacht.
Ik denk dat dit concept vooral geschikt is voor vrouwen met hormoonklachten die zelf nog weinig hebben opgezocht wat betreft adviezen.
En die graag makkelijk en snel ondersteunde supplementen willen slikken en er geen problemen mee hebben daar meer voor te betalen.
En om sommige mensen een consult te besparen.
Bij PMS/PMDD klachten, naast de gebruikelijke adviezen kan je dit proberen:
-Magnesium (in de vorm van oxide, gluconaat en citraat) Bij bijv. veel hoofdpijnklachten. Richtlijn ca. 400mg per dag.
-Vitamine B complex.
-Daarnaast kunnen nog een aantal kruiden helpend zijn, zoals monnikspeper, moederkruid e.d.
-Een anti-conceptiepil met drosperinon (Yaz, Yasmin).
Eventueel zonder stopweek. Overleg met je huisarts.
En zou dit alleen doen als andere adviezen niet voldoende helpen.
Succes!
7. november 2025