BN Huse Anmeldelser 1

3,2

1. Hjem og have

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

BN-huse leverer kvalitetsboliger, uanset om du ønsker et typehus, eller en arkitekttegnet bolig. BN-huse arbejder primært i næstved området, men har hele sjælland som arbejdsplads inklusive københavn. Et hus fra BN-huse er kendetegnet ved at der anvendes kvalitetsmaterialer. Har du særlige ønsker til køkken, badeværelse eller andet, så kontakt os på www.bn-huse.dk eller på telefon 2164 5058, det kan være, at vi har den rigtige byggegrund til dig. BN-huse råder nemlig over flere forskellige byggegrunde. www.mitedb.dk www.key2net.dk

3,2

Middel

1 anmeldelse

Ingen anmeldelsesinvitationer registreret

Lejer føler sig snydt af udlejer og administrator i forbindelse med fraflytning af lejemål

Bjørn Nielsen Huse ikke bare sælger ejendomme, de lejer også de ejendomme ud, som de ikke har fået solgt. Blandt andet lejer de et stort antal rækkehuse ud på Orionvej i Næstved.

Jeg lejede for et år siden et af disse huse. Jeg flyttede ind den 15. november 2012. Ved indflytningen havde jeg talt og mailet med en ansat i Bjørn Nielsen Huse omkring enkelte mangler (dårlig kvalitet maling, sjusket beskæring omkring kontakter og termostater til gulvvarme) og denne sagde, at han ville notere det jeg havde sagt. Jeg gjorde derfor ikke yderligere.

Jeg boede kun i huset fra torsdag - mandag hver uge, da mit arbejde og studie krævede mig i København. Da vi nåede slutningen af marts 2013 (efter 4,5 måneds beboelse = 80 dages ophold) besluttede jeg at sige boligen op, da jeg ikke fortsat have råd til at betale den høje husleje (ca. 10.000,00 om måneden) for en "weekend-bolig".

Jeg sendte en opsigelse, og grundet påsken, var det helligdag den 1.4.2013. Derfor modtog de først min opsigelse den 2.4.2013. Det betød, at opsigelsen først blev registreret som opsagt pr. 1.5.2013. Da der var forudbetalt 3 måneders husleje, stoppede jeg med at betale husleje ved opsigelses tidspunktet. Jeg bad dem udleje hurtigst muligt til anden side. Administrator valgte på den baggrund af behandle sagen som en ophævelse på grund af manglende huslejeindbetaling 1.4.2013 - på trods af at de på det tidspunkt vidste jeg havde opsagt.

Den 7.4.2013 tømte vi boligen (pånær effekter til opbevaring) og siden da opholdte vi os ikke i boligen. Udlejer ville ikke fremvise boligen sålænge vores ting var i boligen og fastholdte, at vi hæftede for boligen frem til 1.8.2013.

Vi tømte boligen og sendte vores sidste ting til opmagasinering den 1.6.2013. Her var der stadig ikke fundet en lejer.

Der kom en maler og en gulvmand og besigtigede lejemålet, med henblik på en hurtig istandsættelse inden fraflytningssyn. De pointerede at der var malet med en meget dårlig kvalitet maling (uden glans overhovedet) og at der malerteknisk var mange fejl. Jeg kontaktede derfor indehaveren af Bjørn Nielsen Huse, og spurgte om de ville have vi malede det i en bedre kvalitet, så efterfølgende lejere ikke ville skulle have samme problem som vi havde haft med malingen (meget sart og ikke til at tørre af) eller om han ville have, vi skulle sørge for at det var en god stand.

Han svarede, at han ikke kunne vejlede via telefonen og at det bare skulle males som det var. Han fortalte endvidere, at det var en dårlig ide, at få egne håndværkere til at ordne boligen, og at "ofte" måtte de male det om med store udgifter for den der fraflyttede. Jeg fortalte, at jeg i det midste havde professionelle håndværkere på, og at det kun kunne være bedre end det uprofessionelle klatmaleri jeg havde modtaget ejendommen i.

Alt blev gjort rent, og vi mødtes til fraflytningssyn om eftermiddagen den 11.6.2013.

BN mødte med to håndværkere der blev bedt om at gennemgå lejemålet. De gennegik alt og endte med en liste så lang, at de mente det ville tage 30 timer at ordne malerarbejdet i huset (de havde jo fundet de fejl, som tidligere var blevet "noteret" - som så viste sig, ikke at være blevet noteret og derfor var mit problem at bevise, at de var der ved indflytning.)

Jeg havde et depositum på ca. 30.000 og 3 måneders forudbetalt leje på 30.000. BNH forlangte 4 måneders husleje på grund af opsigelse den 2.4.2013 blev fastholdt til at være fra den 1.5.2013. Så det passede med, at regningen til istandsættelse landede på omkring 21.000,00.

Det var alt fra lampeudtag ved loftet, som skulle skiftes på grund af overmaling (fra tidligere lejer). Jeg havde aldrig brugt dem og var slet ikke klar over at de var malet over. Endvidere var de malet over, af en maling i en anden farve end den vi havde benyttet. Så var der "malerstøv" på dørstoppere, på trods af at alt havde være dækket til (og plastikken fra overdækningen lå ude ved skraldespandene. Så fandt de små pletter ved rørene bag radiatorene, der skulle afrenses og en væg hvor det ikke var beskåret ordentligt (det var selvfølgelig ikke ok). Herudover, skulle der males vinduer, fordi der var malet på træværk med vægmaling (det var bl.a. det "klatmaleri" jeg overtog og mine malere havde slet ikke været i nærheden af vinduerne, igen det kunne man se i forskellen på farven på malingen). Dette skulle der bruges omkring 30 timer på at udbedre.

Det virkede meget nøje afstemt, at det var aftalt på forhånd, at afregningen skulle lande på omkring de 20.000,00 så de kunne beholde alle mine penge.

Jeg nægtede at acceptere og bad dem gå, da jeg ville tilkalde min egen maler og få en uvildig skønsmand på sagen. I det samme skiftede de låsene, og jeg bad dem gå, idet jeg ikke havde overleveret lejemålet og ikke havde godkendt flyttesynet. Det ville de ikke og de fjernede mig fysisk fra dørene, da jeg bad dem gå. Jeg optog samtalen, hvor BN endvidere begyndte at beskylde mig for, ikke at have betalt husleje i 6 måneder, hvilket var en direkte løgn. Jeg blev henvist til LLO og til at bestille dem dagen efter og blev i grove vendinger bedt om at forlade lejemålet.

Jeg ringede til politiet, som ikke kunne komme og henviste til en civilsag efterfølgende.

Dagen efter fandt jeg ud af, at det kostede 4.500,00 at få kørt en sag i LLO, og da jeg ringede til dem helt grådkvalt, fik jeg oplyst at jeg måtte komme ned til dem (I Næstved) hvis jeg ville tale om sagen. I øvrigt havde de allerede talt med udlejer, og de lød absolut ikke til at være på min side. Hun smed simpelthen røret på, da jeg fortalte, at jeg ikke kunne komme til Næstved igen. (Jeg var i København på arbejde).

Jeg kontaktede huslejenævnet, og de havde lukket om onsdagen. Torsdag talte jeg med de, og sendte dokumentationen med mail, og afventede så deres reaktion og deres indkaldelse til uvildigt syn. Det kom aldrig - angiveligt fordi de ikke havde modtaget mailen. Jeg gav lidt op, og så alligevel ikke.

BNH sagde, de ville gennemfotografere lejemålet for de ting der skulle udbedres og de ville påbegynde istandsættelse, så de kunne fremvise og udleje boligen. Jeg bad om en tidsopgørelse på hver enkelt mangel og dokumentation for, at det så rent faktisk også VAR udbedret i form af før og efter billede. Dette har jeg aldrig modtaget. (Rettelse: Efter denne anmeldelse er det modtaget med anbefalet post - dog kun billeder af mangler, og ikke opgørelse over tidsforbrug på hver enkelt mangel og ikke dokumentation på at det er udbedret.)

Den 26.6.2013 skriver jeg, og beder om adgang til at se lejemålet (fordi jeg er i Næstved) og for at få bekræftet, at udbedringerne er foretaget. Jeg beder dem afregne omgående og fortæller dem, at jeg ikke er færdig med denne sag. Jeg kører tilfældigvis forbi lejemålet og konstaterer, at de er flyttet nye lejere ind. I en periode jeg betaler leje for og uden jeg er blevet informeret - de har fået nøgler den 8.7.2013.

BNH svarer den 29.7.2013 at de ikke forstår min utilfredshed og at de har genudlejet den 15.7.2013. De sender en foreløbig afregning.

Det viser sig, at de venter på en regning fra maleren (som viser sig, at være BNH selv) og før denne er modtaget, kan de ikke afregne.

Jeg kontaktede politiet, som anbefalede mig at kontakte TV2 og Morten Spiegelhauer og evt. at anmelde det på Trustpilot. Jeg har gjort begge dele. Herudover anbefalede de mig, at jeg anlagde et civilt søgsmål på baggrund af tvisten.

Jeg har derfor kontaktet Retshjælpen i København for at få hjælp til at føre sagen for domstolene, og den vej få mine penge tilbage. Jeg mener ikke denne sag er et uheldigt tilfælde, da det forekommer mig mistænkeligt, at administrator (DIBA ejendomme) og BN Huse sammen har skabt en situation, som præcis kom til at koste mig hele mit tilgodehavende - og at de, da jeg fandt ud af at lejemålet var overdraget til en ny lejer i en periode hvor jeg stadig betalte husleje, sendte mig en ny og tilbagedateret opgørelse, som om de forsøgte, at dække over deres egne fejl.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du vil se dokumentation for forløbet. Jeg har intet at skjule.

14. oktober 2013