Se, hvad kunderne siger
Zeer slechte communicatie. Komem afspraken niet na. Wel mijn geld terig gehad na 3x bellen en meerdere appjes
Koningin besteld Niets gehoord tot op gegeven moment gebeld en iemand aan de lijn gehad. sorry order is er doorheen geglipt over het hoofd gezien vertelde ze wordt maandag verstuurd. Ik wacht nog s... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder
Imkerij BijDaan - Imkersartikelen, Honing & Bestuiving
Kontaktoplysninger
Delenseweg 2, 7352 TA, Hoenderloo, Holland
- www.bijdaan.nl
2 hele mooie F1 volken gekocht
2 hele mooie F1 volken gekocht. Communicatie begon wat stroef maar Daan is heel druk en nam daarna ruim de tijd voor ons. Beste is gewoon daar even langsrijden. De volken doen het nu heel goed in onze Imkerij (Imkerij Poeh).
Zeer slechte communicatie
Koningin besteld
Koningin besteld
Niets gehoord tot op gegeven moment gebeld en iemand aan de lijn gehad. sorry order is er doorheen geglipt over het hoofd gezien vertelde ze wordt maandag verstuurd. Ik wacht nog steeds en er zijn al weken verstreken. Dus ben wellicht opgelicht
Of anders zijn ze wel heel erg onbetrouwbaar krijg geen reactie op berichten
Waardeloos
Waardeloos. Reageert niet. Geen product en geld weg.
Oneerlijk of laks?
In februari 2025 heb ik een tien raams volk besteld. Wegens ziekte in de familie niet de gelegenheid gehad deze op te halen. Dit besproken in juni 2025. Daan stelde voor het geld via Mollie te laten terugstorten. Nu half augustus, ondanks herhaald bellen nog niets ontvangen. Heel treurig dat dit zo moet lopen.
Neemt nu de telefoon niet meer op.
Heerlijke honing snoepjes
Heerlijke honing snoepjes gehaald bij t leesten van BijDaan! 😉
Een bijenvolk besteld, een les in misleiding gekregen
Ik schrijf deze review omdat ik anderen wil besparen wat mij is overkomen. Want had ik de bestaande negatieve recensies over deze imker maar eerder gelezen, dan was ik verder gaan zoeken. Dan had ik misschien wél een goede start gehad met mijn eerste bijenvolk – in plaats van een stressvolle, frustrerende en oneerlijke ervaring.
In de winter bestelde ik een 3-raams bijenvolk, af te halen vanaf 2 juni. De dag voor ophalen: de afspraak werd afgezegd wegens ziekte. Kan gebeuren. Er werd beloofd dat er contact zou volgen voor een nieuwe ophaaldatum.
Dat contact bleef echter uit. Na weken radiostilte heb ik zelf maar gemaild en gebeld. Toen kon ik het volk komen ophalen op 7 juli.
Wat ik toen kreeg: nog steeds een 3-raams volk. Bij ophalen realiseerde ik me dit niet, maar in de auto naar huis bedacht ik me: dit volkje is nog steeds exact zo klein als dat het op 2 juni zou zijn. Dat klopt natuurlijk niet. Dit volk had zo veel weken na dato al meer dan verdubbeld moeten zijn!!
Uit bezorgdheid ben ik thuis meteen onderzoek gaan doen. Alles wat ik kon vinden – van ChatGPT tot Google AI en verschillende imkerfora – wees in dezelfde richting: de kans dat een volk de winter overleeft als het midden juli nog maar 3 ramen bezet, is minimaal.
Daarna heb ik contact opgenomen met Daan. Hij gaf toe dat als ik eerder een 3-raams volk had opgehaald, dat het inderdaad nu al veel groter zou zijn. Maar: ik heb een 3-raams volk besteld en dat heb ik ook gekregen, dus hij vond dat hij zich aan zijn afspraken had gehouden. Dat hij de afspraak zelf heeft afgezegd en vervolgens vele kostbare groeiweken niets van zich heeft laten horen, lijkt hem niets te kunnen schelen.
Daan gaf ook toe dat dit volk de winter niet zou overleven uit zichzelf, maar dat ik nog wel kans zou maken als ik direct zou starten met bijvoeren. Daarnaast moest ik bovendien verder ook alles goed doen, en dan zouden ze het wel kunnen redden.
Ik zit nu dus met de extra kosten opgezadeld voor een voerbak (€55) en voer, en ik moet gaan bijvoeren – iets dat ik helemaal niet wilde doen, want ik woon midden in de bloemenvelden en een 100% natuurlijke aanpak leek mij juist zo mooi.
Dit is mijn eerste bijenvolk (dit heb ik ook heel duidelijk gecommuniceerd) en wat "alles goed doen" exact inhoudt, weet ik dus niet. Dit geeft mij enorme stress, want een bijenvolk zien sterven is niet mijn idee van een leuk avontuur.
Ik heb inmiddels contact gezocht met een zeer ervaren imker uit mijn regio. Die gaf precies hetzelfde aan: het is véél te laat in het seizoen om met zo’n klein volk nog iets op te bouwen. Hij gaat me helpen, maar heeft ook aangegeven dat ik er echt rekening mee moet houden dat dit volk het niet zal redden. Ze moeten zichzelf immers warm kunnen houden in de winter, en daar hebben ze een kritieke massa voor nodig – iets wat ze nu niet meer kunnen opbouwen.
Ik heb niet gekregen wat ik besteld had, maar wat er toevallig nog over was. Het oorspronkelijke volk dat begin juni had moeten klaarstaan? Dat is waarschijnlijk voor meer geld aan iemand anders verkocht. Groter volk = hogere prijs.
Ik vind dit echt ronduit schandalig. Alleen maar om een paar tientjes extra te verdienen zadel je iemand op met extra kosten, extra werk en veel stress. En veel erger nog: je stuurt je eigen kleine bijenvolk de dood in door ze aan een beginner mee te geven. Zo ga je niet met mensen om. En al helemaal niet met bijen. Bijen zijn geen wegwerpproduct. En starters zijn geen makkelijk geld.
Ik hoop dat anderen deze ervaring wél lezen, zodat ze een imker kiezen die zijn woord houdt, zijn dieren respecteert, en beginners niet opzadelt met een sterfhuisconstructie onder het mom van: "je hebt gekregen wat je besteld hebt, je moet niet zo zeuren"
Imkermateriaal en koninginnen
Al aantal keren iets besteld. Snel geleverd. Netjes verpakt. Bij de koninginnen ook een kaartje met eigenschappen. Goed en snel reactie via WhatsApp.
zeer tevreden.
zeer tevreden.
Snel geleverd, correct en goede communicatie.
Wel.besteld niet geleverd en geen…
Wel.besteld niet geleverd en geen reactie op mail of app.
2 p moeren besteld in januari, zouden deze week geleverd worden maar verkoper laat het afweten en reageert niet.
Al lijkt de website nog zo goed,klantvriendelijk is anders
Prima eerste ervaring met deze webshop
Eerste keer hier iets besteld. Bestelling werd al dezelfde middag verzonden echter door een vertraging van de post duurde het nog 2 dagen. Maakt niet uit. Bestelling was goed verpakt en met een leuke attentie bijgevoegd. Bestelde producten zien er goed uit, heb er zin in ze gaan uit te proberen
Met mijn bestelling via Bol.com was helaas iets niet helemaal goed gegaan. Ik heb zeer snel een goede oplossing ontvangen.
De service afhandeling was snel en netjes.
Wijn bestelt 25 september bericht…
Wijn bestelt 25 september bericht gestuurd geappt je krijg gewoon geen antwoord
Contact gehad via de telefoon heb de bestelling kunnen annuleren nu wachten op het geld dat terug wordt gestort communicatie kan beter
Heerlijke honing
Wat langere levertijd, maar heerlijk verse heide honing, dank Daan
Niets ontvangen… geen reactie
Een nieuwe koningin besteld. Helaas niets meer vernomen. Geprobeerd via Whatsapp…. Geen reactie. Nummer op website gebeld… melding niet bereikbaar.
Op 5 september eindelijk bericht gekregen dat de order geannuleerd is. Jammer dat het zo moeizaam gaat.
2 koninginnen gekocht
2 koninginnen besteld, keurige mail met aankondiging verzending en verzend bevestiging. Zending verpakt, met teeltkaarten, gezondheidscertificaat en uitgebreide beschrijving hoe te handelen.
Mijn ervaring dus zeer positief. Johan
nooit meer hier iets kopen
3-raamsvolkje besteld maar laat niets meer van zich horen. Via de app niet, telefonisch niet. Nooit meer iets kopen hier, je bent je geld kwijt.
Ga zelf naar Daan
Ga zelf heel af en toe , ik woon niet in de buurt, zelf even in dit heerlijke winkeltje kijken. Goed assortiment, vriendelijk geholpen.
In oktober 2022 een tweetal spullen…
In oktober 2022 een tweetal spullen besteld. In mei 2023 nog steeds niets ontvangen. Diverse mails gestuurd en geen reacties ontvangen. Diverse malen gebeld en kreeg de ene belofte (leugens) na de andere te horen. Ik heb het aan mijn advocaat uit handen gegeven. Zo een bedrijf moet gestopt worden.
Heb al meerdere mails met hierin een…
Heb al meerdere mails met hierin een vraag gestuurd naar dit bedrijf maar nooit antwoord gekregen. Erg klant onvriendelijk dus, ga hier dan ook verder niets meer vragen, laat staan bestellen.
Læs mere om andre typer anmeldelser.