Företaget skickar kod o erbjuder rabatterade pris på besiktning. Koden funkar när man bokar på webben, men vid betalningen betalar man full pris ändå. De säger att de ska lämna tillbaks mellanskil... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Ljusbilden på höger framljus stod lite högt. Jag frågade besiktningsmannen om jag kunde vrida ner det med ställskruven direkt på plats så att den skulle bli rätt. Han svarade då mycket otrevligt att... Se mere
Besiktade i Fagersta. Det var lite försening pga teknikstrul med bl a kortläsare under dagen, men inte så farligt och det finns ett bekvämt väntutrymme med sittplatser, och med kaffe/te samt tidningar... Se mere
Hej har inte koll på besiktningsbranchen men vill ändå påstå att jag är sjukt missnöjd eftersom min bil inte gick igen på småpunkter enligt mig iallfall. Den gick inte igenom för att mina strålkastarg... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder
När det är dags att besikta bilen är du välkommen till oss på Besikta Bilprovning. Boka bilbesiktning eller se drop-in status för din närmaste station.
Kontaktoplysninger
Källvattengatan 7, 212 23, Malmö, Sverige
- 0774-400 800
- kundtjanst@besikta.se
- www.besikta.se
Ingen nylige anmeldelsesinvitationer
Har ikke besvaret negative anmeldelser
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Sämsta besiktningen i hyltebruk
Sämsta besiktningen jag har varit med om! Besiktningsmannen var mycket otrevlig och gjorde inte ens sitt jobb. Kunde inte svara på Mina frågor utan ignorerade bara mig. Usch han borde verkligen byta jobb om han ska ha detta kundbemötandet. I Hyltebruk
Dålig service och inkompetens
En hyfsat ny problemfri bil, undersökt och nyservad fick underkänt för ett ”problem” vi redan utanför stället kunde fixa själva. Ändå ska vi ombesikta och betala ännu en gång. Onödigt otrevlig personal dessutom. Det var som om man var en börda redan när man kom in och förväntade mig nästan han skulle kasta kvittot på en. Inte mer besikta.
Ombokad i sista minuten till annan ort.
Boka tid en månad i förväg för att bli ombokad 2 dagar innan pga sjukdom och gav besiktningstillfälle efter att min bil skulle ha besiktas på annan ort åt annat håll 12 mil från stationen jag bokat på. Den infon hade de missat i det meddelade de delade ut till mig. Blev bara att avboka skiten och kommer inte anlita igen.
Besikta Östhammar
Besikta Östhammar. Fick inte följa med in i hallen när hon besiktade bilen. Men hörde att hon körde skakning minst 20 ggr på bilen!! Kom ut med glapp styrled, trasiga lampor som var hela när jag åkte dit! Fick inte ens ett protokoll, skrivaren krånglade.
Aldrig mer. 2:or på lampor och styrled som det inte var fel på innan.
Nekad återbetalning trots ej genomförd besiktning på Besikta Visby
Lämnade in min bil på Besikta Visby. De avbröt besiktningen utan att återbetala mig, med hänvisning till att de inte godkände det företag som utfärdat gasintyget till min bil. Företaget som utfärdat intyget är godkänt, vilket bekräftades av Svensk Bilprovning. Efter mejl konversation med Besikta gjorde de klart för mig att de inte anser att de gjort fel och således vägrar återbetala kostnaden för den besiktning som ej genomfördes.
Besikta Bålsta
Besikta Bålsta, kom 5 min sent. Fick ett väldigt dåligt/otrevligt bemötande av personalen. Hade jag betett på så sätt mot mina kunder hade jag inte haft några kunder kvar. De lever i en konkurrens utsatt bransch och borde var mer rädda om sina kunder. Om jag vore ansvarig för den anläggning skulle jag verkligen ta kundernas kritik på allvar. Två stjärnor på trustpilot är inget att skryta med.
Helsingborg Väla
Jag vill berätta om en upplevelse jag hade vid din besiktningsställe “Besikta Väla” Helsingborg
Min bil lämnades in och fick några tvåor, vilket innebär att den behöver åtgärdas och därefter genomgå en ombesiktning. Bilen hade två problem enligt er: bromsarna var slut och lamporna var bländande.
Eftersom jag inte kan något om bilar lämnade jag in den på en kvalificerad bilverkstad för att åtgärda problemen. Under tiden åkte jag på semester och när jag kom tillbaka var bilen klar för ombesiktning.
Nu börjar problemen. Jag bokade en tid online och betalade en avgift på 349 kronor. På något sätt blev jag dubbelbokad, så jag fick vänta trots att jag hade betalat och bokat tid. Ni skulle kontrollera att bromsarna var bytta och att belysningen inte var bländande längre. Enligt er maskin var inte belysningen fixad, vilket förvånade mig eftersom jag hade betalat en bilverkstad för att göra detta. När jag förklarade detta för er personal fick jag ett otrevligt svar om att din maskin var korrekt kalibrerad och att bilverkstadens maskin var problemet.
Upprörd gick jag tillbaka till verkstaden som utfört servicen och konfronterade dem med vad er personal sagt. De bestämde sig för att justera ljusen under marginalen för att vara på den säkra sidan. Jag återvände till er station för en ny kontroll, men er maskin visade ljuset var rätt men detta trotts att ljusen var inställda långt under marginallet för vad belysningen skulle vara på, trots att verkstadens maskin visade att de var korrekta. För att få klarhet åkte jag till en av era konkurrenter, som utan kostnad kunde bekräfta att verkstadens justeringar var korrekta Det vill säga samma resultat som bilverkstade, långt under marginalet. Jag har även bildbevis på detta.
När jag presenterade detta för er personal möttes jag återigen av otrevligheter och påståenden om att alla andra maskiner i Helsingborg är felaktiga. Jag fick betala för ombesiktningen trots att det visade sig att er maskin var felkalibrerad.
Det som hände härnäst visar på bristande kompetens. En annan person hade råkat ut för samma sak: fått tvåor på belysningen, betalat för justering, och sedan fått en ny kontrollavgift trots att felet låg hos er utrustning. Jag besiktade till slut bilen på en annan station och fick godkänt utan problem.
Enligt er personal skulle någon chef ringa mig angående återbetalning för hela fiaskot. Självklart ringde ingen upp, så jag fick själv ta mig till er station igen och fick då ett telefonnummer till chefen. Samtalet med chefen var frustrerande då han insisterade på att alla andra maskiner var felaktiga eftersom er maskin hade kalibrerats samma morgon. Till slut fick jag fram att jag vill ha tillbaka pengarna jag betalat för er misslyckade besiktning, samt ersättning för de tre timmar jag förlorat i arbetstid och mina ombokade kunder.
Jag kräver följande:
Återbetalning av 349 kronor för ombesiktningen.
Ersättning för tre timmar x 980 kronor (inklusive moms) för förlorad arbetstid.
1000:- Bilverkstads kostnader
En formell ursäkt från er personal för det otrevliga bemötandet.
Jag har inte räknat med bensinkostnader för alla resor fram och tillbaka.
Det är fruktansvärt att er personal lurar folk på pengar med ombesiktningar. Jag anser att ni antingen är inkompetenta eller medvetet lurar kunder på pengar, vilket är oacceptabelt.
Jag känner en skyldighet att nå ut till alla dina kunder som har senaste tiden besiktat bilen och utav misstag och ovetande har valt din station på Väla att besikta bilen och råkat ut för samma scam eller okompetens.
Fruktansvärd irriterad besviken och arg föredetta kund som aldrig mer kommer att använda er station och kommer göra allt för att inte rekommendera Väla Besikta, Hade jag kunnat hade jag stämt er
Aldrig Besikta i Mölndal igen.
Man vet ju sedan tidigare att Besikta (Mölndal Argongatan) är dem värsta men eftersom Dekra inte besiktigar släp längre valde jag jag att ge dem en chans vilket jag ångrar. Släpet är helt i ordning men spärrknappen till p-broms kärvade då kärran stått ute så det köper jag men sedan hittar dem på att även kulhandsken är sliten. Men okej, jag smörjer upp spärrknappen och köper ny kulhandske. Kör in den på efterkontroll och dem godkänner dessa två fel men lägger ett nytt fel och menar på att rörelsereserven är kort och underkänner släpet. Jag ifrågasätter personalen och blir bemött på ett mycket otrevlig sätt där besiktningsmannen trycker upp sitt ansikte i mitt ansikte och skriker på mig vilket jag bemöter på samma sätt. Avråder alla att åka till dem och kommer upprätta en anmälan hos Swedac.
Satte 2 på något som fungerar
Besiktade min bil i 12/6 i motala
Han som besiktade min bil satte en 2 på min tuta.
Den fungerar galant?
Hittar man inte tutan så får man gärna fråga om vart den sitter…
När jag sade att det var konstigt för att den fungerade förut, så försökte han bara vifta bort det.
Kommer ej tillbaka.
Worst experience so far
Worst experience so far. The guy who inspected the car went under it and started to hammer every square cm and finally succeeded to break a brake pipe. Told me that I need to get a sticker in my windshield "Driving Forbidden". Luckily near Besikta Våxnäs, Karlstad, there is a Meka workshop and the guys were kind enough to fix my car without an appointment. I paid 1400 Sek for the repair (800 Sek workmanship for 10 minutes of work) and I presented myself half an hour later to Besikta. They charged me another 490 Sek or so for the 2nd inspection... But the car still didn't pass, because I needed to adjust my left headlight and change a "rusty brake line. I got home and did adjusted the light. Took about 30 seconds to do it. Also took the brake line and cleaned it. It was in almost new condition. Just some discoloration and superficial rust. I cleaned it and looks shiny now. It's all about money, as other people stated. Of course I'm not ever going to them again.
Oflexibla
Fick ombesiktning för huvlåset trots att det bara var att dra det fram och tillbaka några gånger så var allt som det skulle.
Oflexibelt från Besiktiga Åkersberga.
Första gången som jag saknat Svensk Bilprovning, de kollade alltid om det var något riktigt fel.
Hadde bokad tid .fick meddelande att…
Hadde bokad tid .fick meddelande att stationen var stäng pga sjukdom.
Fick ny tid 7dagar framåt trots att ny tid fanns dagen efter. Ringde kundtjänst blev bortkopplad 2 ggr. .. dåligt besikta dåligt.
Dåligt bemötande av kundtjänst
Dåligt bemötande av kundtjänst. Ringde kl. 13.56
Jag ringde dem och frågar om registreringsbesiktning. Frågade om plats, pris och rabatt. Det var en tjej som svarade. Det finns inget sån besikta nära mig så jag behöver tänka en stund. Jag tog mig 5 sekunder innan jag svara på henne men hon kunde inte vänta. Hon lägger på mitt i samtalet på grund av antingen jag frågade rabatt (jag har rabattkod), jag tog mig för lång tid innan jag svara henne (inte mer än 5 sekunder) eller min svenska är dåligt.
Hon var respektlös! och kanske hatar sitt jobb.
Usch aldrig mer Besikta
Första och sista gången jag besiktar min bil hos dem. Allt går bra, bilen får en 2a, var på det är bränsle slangen som hänger lite, jag har med min pojkvännen som stöd och han frågar då om jag fick en 2a bara pga bränsle slangen. Där får besiktningsmannen attityd och säger otrevligt ”det borde du kollat innan besiktningen” var på killen svarar ”det är ju inte så lätt att se när man inte skruvat på bilen” då blir den här besiktningsmannen ännu mer otrevlig och säger något i stil med att om inte min pojkvän haft attityd sen innan skulle det gå bättre (?). Pojkvännen blir då sur och säger ”bara för att du är stressad och har en dålig dag ska du ändå sköta ditt jobb proffesionellt ändå” var på besiktningsmannen blir ännu surare och säger att vi ska åka till en annan besiktning nästa gång. Och slår handen i min bil?? Usch aldrig mer Besikta.
Respektlöst och mycket otrevligt
Denna recension är INTE ett uttryck för besvikelse av anmärkning på besiktning som sådan. Jag tycker besiktning är såväl nödvändigt som bra. Visst är det surt att få ombesiktning, men hellre det än att råka värre ut med en olycka beroende på något tekniskt fel.
I Kil har jag besiktigat för två olika personer. Den ena en trevlig, charmig, pratsam och kunnig kille. Ett föredöme.
Men…
Sen har vi den andra. En kaxig, otrevlig, jag-vet-minsann-bäst som gör allt för att göra tillvaron så sur som möjligt för kunderna. Jag fick tex valet att ”sluta tjafsa” annars skulle jag få ombesiktning när jag försökte förklara att han gjorde fel när han skulle tända parkeringsljuset på min importbil.
Samma sak med lambdavärdet. Min bil har air-injektion, alltså en luftpump blåser in luft i avgasröret för att få renar avgaser. Den andra besiktningskillen (den trevliga) försökt komma till min hjälp, men blev bara ner-schyssad..
Stämningen var sämre än sämst, så jag försökte på ett så trevligt sätt som möjligt lätta på stämningen med att säga: ” -En sån här billyft skulle man ha hemma.”
Fick då en lång vresig utläggning om att dessa minsann kontrolleras varje år och att en privatperson inte skulle göra det. Kände att det inte var läge att jag berättade att jag konstruerat dylika lyftar i mitt yrke som ingenjör och väl vet hur de fungerar.
Sen blev det ett herrans väsen för det fanns två instansade chassinummer bredvid varandra. Det är samma nummer, men det ena något otydligare än det andra. Han fick då för sig att det var jag som gjort detta. Bilen var importerad som flyttgods av en äldre dam 1999. Hon har garanterat inte slagit in något nytt nummer. Jag köpte bilen av henne, och har heller inte gjort det. Någon i Detroit måste ha tyckt att det var lite otydligt, och smackade in ett till. Under de 24 år jag haft bilen har ingen anmärkt på detta. Nu blev jag hotad med allsköns hemskheter för detta. Ni kan tro jag blev stressad. I övrigt så var det ett helt pärlband av otrevliga kommentarer men det kan få räcka nu…
Jag kommer aldrig någonsin släppa in den mannen mer i någon av mina bilar. Hellre vänder jag i dörren och tar den extra avgiften. Det är sorgligt synd för den trevliga killen att jag troligen kommer att åka till en annan station/bolag.
Hans sätt påminde om filmer man sett med ondskefulla Gestapo-officerare. Hårda ord, men icke desto mindre sant.
En skam för besiktningskåren, och HR borde skicka honom på charmkurs, för detta kostar företaget pengar.
/Pelle
Är så förbannad så jag skakar
Är så förbannad så jag skakar, Bollnäs station idag, ett stolpskott till sk besiktningstekniker fräser åt mig att han minsann har frukost när jag råkar anlända 1/2 timme tidigt. Jag backar ut och inväntar min tid. När han väl får upp min bil på lyften har de en lyftbesiktare där samtidigt från dekra, varvid min kära besiktningstekniker finner det mer intressant att prata med denne än att besikta min bil, minns även att min bil står och plingar under tiden, och det slår nu mig att förmodligen lämnade teknikern bilen med automatlådan i d-läge, därför varnade den.. nästa grej är när teknikern ska in i bagaget, då luckan är elstyrd så trycker man på emblemet så öppnas luckan, ibland kan den trilskas så man får trycka igen luckan och pröva igen alt öppna med nyckeln. Men istället för att fråga mig så börjar teknikern tvinga upp luckan manuellt vilket jag noterar och ropar åt honom för det känns inte ok. Sen när teknikern ska ha ut dragkroken som är elektrisk så undrar han om den inte är använd på länge då han uppenbarligen inte förstår att via knappen så fälls kroken ut sen får man hjälpa till för att låsa kroken i läge sas. Tydligen har teknikern trots sina uppgivna 3 år i yrket aldrig besiktat en Vw förut.. Nästa grej är när teknikern kör ut bilen så noterar jag hur han flänger upp förardörren vårdslöst så jag trodde den skulle knäckas. När teknikern kommer in så berättar han att han tyvärr måste underkänna bilen då den har den allvarliga bristen av att ha ledlampor i
dimljusen.. trodde han skämtade men så var inte fallet. Det är som om han gjorde allt för att kunna ge mig en ombesiktning, har Aldrig under mina +30 år som bilägare någonsin blivit såhär uselt bemött, teknikern var från start grinig och otrevlig och bemötte mig som betalande kund nonchalant och oseriöst då jag är rädd om min bil. Tack gode gud att det finns andra aktörer på marknaden. Aldrig mer Besikta!
Worst experience please save your time and book your appointment somewhere else
I had a terrible experience due to extremely rude staff. I would recommend booking your inspection elsewhere to save your time.
I arrived six minutes late, and the technician refused to inspect the car. He simply sat there while I watched. I had to rebook an appointment and pay again because my previous payment was not refunded.
The technician was not only rude but also unprofessional. One of the rear seat belt clips was tucked under the seat because I had folded it earlier. He threatened to fail the car inspection because he couldn't see the seatbelt, even though it should have been clear to him where the hook was.
Additionally, he told me that my dash cam's is recording and it is illegal. He also objected to the presence of a car seat, which I promptly removed and placed in the trunk. He seemed offended by something I did, leading to his unacceptable behavior. This incident reflects poorly on the company's staff training.
Idag blev jag förvånad!
Idag blev jag förvånad!
Hade beställt besiktning av bilen på en station på Nyköpingsvägen 52 Södertälje ×××××a kl 13.
Var där i god tid 12.45 och grejade med varningstriangel och säkerhetsbälten bak.
På dörren står det lunch mellan 11.30-12.30, men det är helt neddragit och låst.
Kl 13 tar jag mod till mig och knackar på dörren, ut kommer personal och är skitarg och fräser att han har 1 minut kvar på sin rast.!
Mycket otrevlig!
Summan av besiktningen blev 4 2:or och att jag blev ombedd att aldrig mer återkomma till hans station då han inte vill se mig igen.
Till saken hör att jag hade bilen på verkstad förra veckan för förbesiktning och de hittade inga fel!
Ingen bra representant för sitt Företag och hoppas att han får en bättre helg nästa vecka, så att det inte går ut över kunder.
Det finns inget sätt att välja bort…
Det finns inget sätt att välja bort tjänsten på webbplatsen.
Dette er Trustpilot
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.