Kære Dannie
Tak for din anmeldelse, som vi ikke har været bekendt med før for nylig.
Vi forstår fuldt ud alvoren af situationen og deler i den grad din bekymring. Vi vil rigtig gerne give en klarhed over situationen og vores rolle i den:
Vi blev hyret af hovedentreprenøren til at stå for nedrivning og miljøsanering. Vores arbejde var klart adskilt fra stilladsfirmaets arbejde, som opererede i en anden ende af byggepladsen. Desværre blev der konstateret en fejl, hvor asbest-indholdige tagplader blev beskadiget, hvilket førte til spredning af asbestfibre.
Det er meget vigtigt for os at understrege, at så snart vi blev opmærksomme på situationen, tog vi omgående alle nødvendige skridt for at sikre sikkerheden for alle involverede. Vi samarbejdede tæt med relevante myndigheder og fulgte alle anbefalinger og retningslinjer.
Selvom vi blev nævnt i medierne, blev det senere fastslået på byggepladsen, at fejlen lå hos stilladsfirmaet. Deres arbejdsproces blev ændret omgående, og alle parter fortsatte arbejdet under de nye retningslinjer.
Det betyder også meget for os at nævne KEID Ledelsessekretariat’s (Københavns Kommune) officielle redegørelse, som kan findes under "Redegørelse for asbesthåndtering på Kobbelvænget 65 – april 2023", er det blevet fastslået på side 6 og 7, at Bergmann Gruppen ikke har handlet fagligt forkert. Redegørelsen finder du her: https://www.kk.dk/sites/default/files/2023-06/Bilag%201%20-%20Redeg%C3%B8relse%20for%20asbesth%C3%A5ndtering%20p%C3%A5%20Kobbelv%C3%A6nget%2065.pdf
Vi ville virkelig ønske, at vi kunne lave om på det, der er sket, og vi beklager dybt den uro og bekymring, situationen har forårsaget - især for forældrene og børnene i børnehaven. I er alle i jeres ret til at være bekymrede og frustrerede over situationen.
Vi forstår jer virkelig! Og vi vil sikre, at sådanne situationer ikke opstår i fremtiden. Tak for din forståelse.
Bergmann Gruppen