Elendig service af ejeren
Jeg indhenter information på nettet om en bygning i Farum, jeg er interesseret i at leje. Jeg bliver så kontaktet af ejeren af Andersen Erhverv, som tilbyder mig en fremvisning af stedet. I samtalen siger jeg, hvad jeg skal bruge bygningen til, samt at jeg er i tvivl om, hvorvidt lokalplanen tillader det. I telefonen sikrer han mig, at lokalplanen giver tilladelse til det.
Under telefonsamtalen har han krakket mit telefonnummer og begynder at spørge ind til mit private hus, om jeg har vandudsigt og lignende. Meget upassende.
Under fremvisningen sker det mest groteske, jeg længe har oplevet. Vi har set hele bygningen og står nu på bagsiden. Så beder han mig om at gå rundt om bygningen og siger, at vi mødes om 2 minutter. Der ender jeg så med at stå i 20 minutter, fordi han har glemt mig og i mellemtiden er gået til frokost med dem, der ejer bygningen.
Jeg kan ikke selv komme ind til ham, da bygningen er låst, og når jeg ringer til ham, skriver han en sms om, at han vil ringe tilbage senere. En anden medarbejder ender med at åbne for mig. Endelig finder jeg ham, hvor han ikke engang beklager, at han har glemt mig.
Derefter får vi kigget i lokalplanen sammen, hvor vi kan konstatere, at der er stor tvivl om, hvorvidt min aktivitet må være i ejendommen, på trods af at han var helt sikker på det blot et par dage tidligere. Han lover dog at finde ud af det dagen efter og vende tilbage til mig.
Ejendommen er faktisk rigtig fin, og jeg er interesseret i at leje den. Men ejeren vender aldrig tilbage med et svar til mig. Han tager ikke telefonen, når jeg ringer, og svarer ikke på mine mails til ham.
Én gang ringer han tilbage til mig, fordi han ikke har gemt mit telefonnummer, og bliver helt overrasket, da han finder ud af, at det er mig. Han får derfor sagt, at hans studentermedhjælper lige er i gang med at udarbejde noget til mig, som jeg vil modtage dagen efter (tydeligvis en løgn).
Herefter hører jeg igen ikke noget, selvom jeg skriver flere mails. En uge efter ringer han gudhjælpemig igen til mig uden at vide, at det er mig, fordi jeg engang har downloadet materialet på deres hjemmeside. Han bliver igen helt overrasket over, at det er mig.
Nu kan han dog oplyse mig om, at udlejeren ikke ønsker mit koncept i ejendommen, hvilket er helt fair. (Sidste gang – i den overraskende samtale for ham – sagde han dog, at udlejeren så et rigtig godt match mellem mit koncept og dem – igen en løgn).
Han siger derudover også, at han ikke tror, at mit koncept må være der i lokalplanen, på trods af at han startede i den helt anden grøft.
Har én gang mødtes med en medarbejder fra Andersen Erhverv, der var sød, men ejeren har jo hovedet helt oppe i sin egen... og er fuldstændig ligeglad med alle andre end sig selv.
3. marts 2026