Danmark - Kalamata.
I maj måned 2016 skete i vores øjne et lille mirakel, idet det græske selskab Aegean begyndte at flyve på Kalamata lufthavn. Om mandagen – kun om mandagen – letter flyet fra Kalamata til Kastrup og returnerer til Kalamata, hvorfra det lige tager en tilsvarende tur til Billund.
Flyet letter 19.45 fra Billund og tager lige godt tre timer, hvortil skal lægges én times tidsforskel, så ankomsten sker omkring midnat. Det giver faktisk mulighed for en dags arbejde og rejse til ”Paradis” på samme dag. Vi har oplevet meget attraktive priser, men priserne varierer naturligvis. Vi er i flyet blevet modtaget af fire smilende græske stewardesser, som har serveret et let måltid med vin og andre drikkevarer hertil. Vi følte os næste som nogle, der havde unddraget sig den fulde betaling.
Nu beder vi til, at Aegean også har været tilfredse med ruten og vil genoptage den i 2017, for den har givet et boost til Peleponnes.
Du kan også tage med flyet via Bravo Tour og dér finde gode ture. Jeg har intet med rejseselskabet at gøre, men jeg ser på mulighederne ud fra et lokalt græsk synspunkt, og for danske rejsendes muligheder for at opleve det autentiske græske fastland.