Viaconecta Anmeldelser 9

3,5

1. Mobilnetoperatør
  2. Leverandør af telekommunikationsudstyr
  3. Teleudbyder

ViaConecta is a global eSIM provider based in Barcelona, dedicated to making travel connectivity seamless and affordable. We believe that staying online shouldn't involve expensive roaming fees or complicated contracts. ViaConecta allows travelers, digital nomads, and students to activate high-speed data plans in over 100 countries instantly via QR code. Our promise is simple: 100% digital experience, transparent pricing, and real human support. No physical SIM cards, no hidden costs — just instant connection wherever your journey takes you.

3,5

Middel

Bed kunder om at skrive en anmeldelse

Svarer typisk inden for 24 timer

Besvarelse fra Viaconecta

Bedankt voor je review, Peter!

Fijn om te horen dat alles snel geregeld was en dat de verbinding goed werkte.

Bedankt dat je voor ViaConecta hebt gekozen. We hopen je ook bij een volgende reis weer te mogen helpen!

Met vriendelijke groet,

Het ViaConecta Team

Didn’t get internet tryed 4 hours and u…

Didn’t get internet tryed 4 hours and u Chargerd me anyway without help. Don’t buy it’s a Scam

20. maj 2026

Hi,

We’re sorry to hear about your experience.

After reviewing your case, we can confirm that our support team did respond multiple times with troubleshooting instructions and activation guidance in an attempt to help resolve the connectivity issue.

According to our system records, the eSIM was successfully installed and activated, which unfortunately means it falls under the non-refundable category outlined in our policy, as eSIM products cannot be reused or resold once activated.

That said, we genuinely always try to assist customers whenever possible and would still be happy to continue troubleshooting the issue with you if you reply to our support team.

ViaConecta Support

Kein netzt in Kosovo

21. april 2026

Besvarelse fra Viaconecta

Hallo Valjton, wir haben uns Ihre Situation noch einmal genau angesehen.

Unser Support-Team hat Sie bereits persönlich kontaktiert und eine detaillierte, 5-Schritt-Anleitung speziell für Kosovo (IPKO-Netz) zugesendet – inklusive manueller Netzauswahl, APN-Konfiguration (plus) und Einstellungen für Daten-Roaming.

Wir möchten das hier transparent festhalten: Ihre eSIM war technisch korrekt aktiviert. Die Verbindungsprobleme in Kosovo entstehen häufig dadurch, dass Smartphones den lokalen Anbieter IPKO nicht automatisch auswählen – dies ist ein bekanntes Geräteverhalten bei mehreren Netzwerken, das durch manuelle Auswahl in den Einstellungen gelöst werden kann. Es handelt sich nicht um einen Fehler unserer eSIM oder unseres Netzwerkpartners.

Falls Sie die Anleitung nicht erhalten haben oder noch Hilfe benötigen, schreiben Sie uns bitte direkt an

support@viaconecta.co
– wir helfen Ihnen sofort und kostenlos.

Mit freundlichen Grüßen, Das ViaConecta-Team

Ich habe das Balkan-Paket von Viaconecta

Ich habe das Balkan-Paket von ViaConecta eSIM gewählt, da Kosovo laut Beschreibung abgedeckt sein sollte. Leider hatte ich dort keine Verbindung. Während der Durchfahrt durch Serbien hat alles gut funktioniert, aber im Kosovo selbst nicht. Da mein Aufenthalt ausschließlich dort war, konnte ich das Paket kaum nutzen. Hier sollte die Abdeckung klarer kommuniziert oder verbessert werden.

2. april 2026

Besvarelse fra Viaconecta

Hallo Violeta, vielen Dank für Ihr Feedback. Es tut uns leid, dass Sie im Kosovo Verbindungsprobleme hatten. Unser Balkan-Paket deckt offiziell 12 Regionen ab, einschließlich Kosovo. Da die Verbindung in Serbien einwandfrei funktionierte, war Ihre eSIM definitiv aktiv.

Beim Grenzübertritt auf dem Balkan ist jedoch manchmal eine manuelle Netzwahl in den Systemeinstellungen erforderlich, um sich mit dem lokalen Anbieter zu verbinden. Wir möchten diesen Fall gerne mit unserem Roaming-Partner prüfen. Bitte kontaktieren Sie uns unter support@viaconecta.co mit Ihrer Bestellnummer, damit wir die Verbindungsprotokolle für Ihren Aufenthalt untersuchen können.

an eSIM info missing

QR, APN & ACTIVATION CODE are sent by email, but an eSIM technical info is missing like ->SM-DP+ Address. Due to this lack of info manual install becomes unfriendly. I could not use my last 23 MegaBites even though i paid for 1GB.

23. marts 2026

Besvarelse fra Viaconecta

Hi Gus, thank you for your valuable feedback! We have already taken action based on your review. We’ve updated our confirmation emails and success pages to display the SM-DP+ Address and Activation Code separately for easier manual installation. Regarding the data usage, carriers typically reserve about 2-3% of the plan (~20-30MB on a 1GB plan) for network signaling and session management, which is why the last few MBs might be unreachable. We’ve added a note about this to our instructions to ensure transparency for all travelers. Safe travels with ViaConecta!

Fácil de comprar

Fácil de comprar, instalar e usar

Besvarelse fra Viaconecta

Olá Joana! Muito obrigado pelo seu feedback positivo. Ficamos imensamente felizes em saber que a sua experiência com a ViaConecta foi fácil e tranquila, desde a compra até o uso. Nossa missão é justamente simplificar a sua conexão para que você possa aproveitar cada momento da sua viagem. Conte conosco na sua próxima aventura! Boa viagem!

Muy amplia variedad de tarifas para…

Muy amplia variedad de tarifas para casi todos países, agradables precios y perfecta calidad de conectividad.
Estoy muy contenta con ViaConecta 👍

Besvarelse fra Viaconecta

¡Muchas gracias por tu reseña, Silvia! Nos alegra mucho saber que estás contenta con nuestras tarifas y la calidad de la conexión. ¡Buen viaje con ViaConecta!

Recomendo 5 estrelas

Besvarelse fra Viaconecta

Muito obrigado pela recomendação de 5 estrelas! É um prazer saber que você teve uma ótima experiência com a ViaConecta. Conte conosco nas suas próximas viagens!